Απωθημένα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19
    Banned
    Να ρωτήσω κάτι; Η καθημερινότητα σου, η ζωή σου πως είναι αυτή τη στιγμή και πώς θα ήθελες να είναι; Είπες πως δεν έχεις αρχίσει να δουλεύεις νομίζω. Με ποιούς μένεις, πώς είναι τα οικονομικά σου, τι γίνεται από στενές προσωπικές σχέσεις, υπάρχει κάποια σχέση; Δεν τα ρωτάω για να απαντήσεις οπωσδήποτε. Αλλά τι είναι αυτό που θέλεις, ποιες είναι οι δυνατότητες που υπάρχουν και πού σε μπλοκάρουν ακριβώς τα στερεότυπα; Απ\' όσο λες έχεις ήδη κάποιο μεταπτυχιακό από την Αγγλία, έχεις λοιπόν μια βάση για να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα αν νομίζεις ότι η απομάκρυνση και η δυνατότητα να είσαι μόνος θα σε δυναμώσει και θα σε διευκολύνει.

Νομίζω εξάλλου ότι κανείς δεν είναι προετοιμασμένος να αξιοποιήσει στο έπακρο κάθε νέα ευκαιρία που του δίνεται, γιατί αξιολογώντας τα πράγματα εκ των υστέρων, έχοντας ήδη αποκομίσει μια εμπειρία, βλέπεις δυνατότητες που χωρίς αυτή την εμπειρία, δεν μπορούσες καν να αντιληφθείς ή απλά δεν ήσουν έτοιμος.

Κι εγώ λέω ότι αν ξαναπήγαινα για μεταπτυχιακό θα έκανα ακόμα περισσότερα πράγματα από όσα έκανα τότε, αλλά το έχω σαν μια πολύ ωραία ανάμνηση, αφού με βάση αυτό που ήμουν και αυτά που ήξερα, τόσα μπόρεσα να κάνω. Αφού όμως μου άνοιξε μια πόρτα, προσπάθησα να ξαναμπώ και το έκανα, συνεχίζοντας τις σπουδές σε δεύτερο χρόνο και πιάνοντας δουλειά στο εξωτερικό σε τρίτο χρόνο. Εύκολο δεν ήταν να υλοποιηθεί, αλλά με την επιμονή έγινε. Για μένα ένα σημείο κλειδί ήταν ότι δεν μοιράστηκα τις σκέψεις μου και τα σχέδια μου με όσους ήξερα ότι θα ενίσχυαν τα \'στερεότυπα\', απλά ανακοίνωσα.

Senior Member
    Μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο εκτός από το να κυνηγήσεις την πραγματοποίηση των απωθημένων σου.Και αυτό είναι να πάψεις να λυπάσαι για όσα πέρασαν καλώς ή κακώς και να στραφείς στο να απολαμβάνεις τη ζωή,χωρίς απαιτήσεις τελειότητας,χωρίς χαρακάκια που σε χαλάνε.Πέτα τα και μάθε να χαίρεσαι γιατί είσαι ζωντανός.

Ξέρεις κάτι;Αντικειμενικά κι εγώ θα ήθελα να είχα κάνει χιλιάδες πράγματα που λόγω συνθηκών και επιλογών δεν έκανα.Αφού λυπήθηκα,στην πορεία έμαθα να μη με κρίνω και να με βαθμολογώ σύμφωνα με τις επιδόσεις μου,να μπορώ να είμαι ευτυχισμένη δίχως τις βαθμολογίες και τα μπλοκάκια με τα τικ σε αυτό,τικ σε εκείνο.

Είναι απλό αν το δεις έτσι,πως δε σε αγαπάς για όσα κατορθώνεις να πραγματοποιείς,αλλά γιατί έτσι.λολ

Γιατί με αγαπώ;Γιατί έτσι γουστάρω...Εύκολο δεν είναι;:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Junior Member
    Originally posted by aeolus74
    Ερώτηση: Εάν ήσουν τώρα 18, τί θα έκανες που δεν μπορείς τώρα?
    Originally posted by Repressed
    Η αλήθεια είναι πως έχω περάσει ένα μεγάλο διάστημα της ζωής μου κάνοντας ενδοσκόπηση.
    Μήπως θα ήθελες να τους είχες πει από τότε «Δες σας πληρώνω ρε!»;

Senior Member
    Αυτό που επιζητάς ονομάζεται αυτοπραγμάτωση, την δυνατότητα δηλαδή εξωτερίκευσης του δυναμικόυ σου. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι να είσαι 18 αλλά το να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου χωρίς τις πλάτες άλλων. Το να ρυθμίζεις την ζωή σου μονος σου όπως τότε όταν ήσουν φοιτητής (που και πάλι εξαρτιώσουν οικονομικά από άλλους). Αυτό φένεται ξεκάθαρα απο το παρακάτω που έγραψες:

\"...θα ήταν να φύγω για σπουδές μακρυά από το σπίτι μου. Ίσως και πάλι στην Αγγλία. Αλλά για περισσότερα χρόνια αυτή την φορά. Παρά τις όποιες δυσκολίες, είμαι σίγουρος πως το γεγονός ότι θα τις περνούσα μόνος θα με δυνάμωνε περισσότερο..\"

Αυτό που περιγράφεις δεν χρειάζεται να είσαι φοιτητής για τα το βιώσεις, μπορείς και σαν εργαζόμενος.

Το Δίλλημα είναι απλό ανεξαρτησία ή βόλεμα? Εσύ διαλέγεις.

Page 2 of 2 FirstFirst 12