Results 136 to 150 of 165
-
06-05-2010, 22:13 #136
Originally posted by Boltseed
Ισως το \"ας αλλαξουμε τον κοσμο\" να πρεπει να φυγει απο το θεωρητικο επιπεδο και να μπει στην πραξη καποτε, αλλαζοντας αρχικα τους ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ και τα παιδια μας...
οτι οι αλλαγες δεν ειναι μια απλη αποφαση που αντε το κανουμε.
Οι αλλαγες που πραγματικα αλλαζουν την ζωη μας,
θελουν συγκρουσεις με παρα πολλα συμφεροντα.
Δικη μου παντοτινη ευχη,
ειναι οτι πρεπει να γινει,
να γινει το ταχυτερο δυνατο.
- 07-05-2010, 14:13 #137
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Γιατι ηταν αναμενομενο δηλαδη να καουν τραπεζες; Οι τραπεζες φταινει αν χρωσταει ο αλλος απο τα δανεια και τις πιστωτικες; Ποιος τους ειπε να τα παρουν; Για να πουλανε μουρη και να λενε πως αγορασαν καινουριο αυτοκινητο; Δεν ξερεις απο την αρχη πως οταν παιρνεις δανειο απο τραπεζα οτι θα σου πιει το αιμα και πιθανοτατα να τα χασεις ολα; Μηπως το ιδιο ακριβως δεν θα συμβει που δανειστηκαμε απο το ΔΝΤ χωρις να εχουμε λεφτα να ξεχρεωσουμε τα δανεια;
Ο καθενας σε αυτη την ζωη παιρνει αυτο που του αξιζει και ας μην ριχνει τις ευθυνες του αλλου
Αργά ή γρήγορα θα πλήρωνε.
Ένα μεγάλο μέρος πάλι προσπαθούσε να μπει στο δημόσιο για να \"εξασφλιστεί\" χωρίς ουσιαστικά να εργάζεται.
Όλοι έχουμε βρεθεί σε δημόσιες υπηρεσίες και έχουμε παρατηρήσει πόσοι από αυτούς και πόσο δουλεύουν.
Ναι, πολλούς από αυτούς δεν τους λυπάμαι, θεωρώ ότι έπαιρναν πολύ περισσότερα απ\' όσα προσφέρανε.
Και σε τελική ανάλυση, έχουμε τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν.
07-05-2010, 14:27 #138
Originally posted by krino
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Κρινο αντε στο διαολο καραγκιοζη αφου θες τετοια. Μην ασχολεισαι μαζι μου
οσο γραφεις βλακειες θα ασχολουμε.
Παρατηρώ ότι αντιδράς σε άτομα που έχουν άποψη και ξέρουν και να την υποστηρίζουν.
Ίσως, γιατί είναι κάτι που δεν έχεις τη δυνατότητα, λόγω γνώσεων και ευφυίας να κάνεις εσύ.
Λυπάμαι, αλλά καταντάς γελοίος.
07-05-2010, 18:49 #139
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ MARFIN
\"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μήνυμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δε ...
διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.
● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.
● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.
● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ. Βγενόπουλου.
● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.
● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά \"ή δουλεύεις ή απολύεσαι\".
● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.
Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ. Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.\"
μου το εστειλαν με mailΛεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
07-05-2010, 19:09 #140
Originally posted by marian_m
Ίσως, γιατί είναι κάτι που δεν έχεις τη δυνατότητα, λόγω γνώσεων και ευφυίας να κάνεις εσύ.
Λυπάμαι, αλλά καταντάς γελοίος.
ευχαριστω για τα σχολια σου.
07-05-2010, 19:09 #141
Καταγγελιες κατοπιν εορτης ειναι για τα πανηγυρια. Οποιοι εχουν την μαγκια μιλανε εκεινη την στιγμη και στην τελικη αν ειναι αρχιαπατεωνας ο κοντοπιθαρος αυτο τι σημαινει; Θα δωσουμε αφεση αμαρτιων στο καθε τσογλανι που εχει τους δικους του σκοπου;
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
07-05-2010, 19:12 #142
researcher
ειναι ενα μαιλ που εχει κυκλοφορησει αρκετα,
δεν το δημοσιευσα επειδη ειναι ανωνυμο και αυτο δεν μου αρεσε,
παρολο που ουτε εγω θα εβαζα ονομα, γιατι την επομενη μερα ο/η συντακτης θα εψαχνε για δουλεια.
Ωστοσο οι τεραστιες ευθυνες της τραπεζας,
δεν αναιρουν τα γεγονοτα οπως εγιναν.
Εγραψα ομως πριν λιγο ενα κειμενο,
και θα το ποσταρω ιδιο μιας και ειναι το ζουμι απο οσα εχω βγαλει τις τελευταιες ημερες.
07-05-2010, 19:18 #143
τωρα που εχουν περασει 2 μερες απο το μακαβριο σκηνικο,
ξαναπηγαινω πισω το μυαλο μου και αναλυω τα γεγονοτα.
Εχουμε και λεμε λοιπον......
1. πορειες θα ξαναγινουν και μεγαλες και μικρες και πολυ μεγαλυτερες.
2. σε καποιες απο αυτες, θα γινουν και καψιματα.
τραπεζες, πολυτελη αυτοκινητα και χωροι πολυεθνικων, καιγονται με συστημα οπου και οπως υπαρχουν.
3. Οσο ειχαν τζαμαριες οι τραπεζες, οι μπαχαλοι ριχνανε πετρες.
Βαλανε αλιξισφαιρα τζαμια, οι μπαχαλοι πηρανε βαριοπουλες.
4. Παλια τα ματ ηταν λιγες διμοιριες, τωρα η αστυνομια εχει φτασει κοντα 100.000 μονο στην αττικη.
Ολα αυτα αλλαζουν και γυροφερνουν εδω και 35 χρονια.
Στο μεταξυ οι μπαχαλοι μεγαλωνουν, αποσυρονται και ερχονται αλλοι στη θεση τους.
Ειναι αδυνατο τοσα χρονια να παραμενουν 20χρονοι πιτσιρικαδες ε?
Αρα οσο το συστημα απορροφαει, αλλο τοσο γενναει....
Οποτε σε αυτο το επιπεδο το συστημα απετυχε.
Επισης εντυπωση μου προκαλεσε οτι οταν ειχε παρει φωτια η μαρφιν,
υπηρχε απεξω ανακατος κοσμος.
Αλλοι προσπαθουσαν να βοηθησουν, ματαια απο οτι φανηκε,
αλλοι φωναζαν \"να καειτε ρε μουνιααααααααα\"
Δεν προκαλει σε κανενα εντυπωση πως γεννηθηκε ενα τετοιο μισος?
επισης δεν προκαλει εντυπωση τι θα συμβει αν το ιδιο μισος εξαπλωθει?
Σε λιγο δηλαδη οποιος δεν ειναι στη πορεια,
θα μαστιγωνετε στο συνταγμα.....
Η πεινα και η στερηση των οσων ηταν δεδομενα,
γεννα την εξαθλιωση και γιγαντωνει το μισος.
Και το μισος μπορει να βγαλει πολυ περιεργα ενστικτα με απροβλεπτες εξελιξεις.
Αληθεια μονο εγω το βλεπω ετσι?
Φετος περναμε και σε μια νεα περιοδο και ο κινδυνος που υπαρχει
ειναι ο αποσυρμενος μπαχαλος, ο παππους ο συνταξιουχος να γινει εν δυναμει επιθετικος.
Να βγαλει εξω χωρις να τον ενδιαφερουν οι επιπτωσεις ενα πολυ καλα κρυμμενο εαυτο.
Τα σκηνικα που εγιναν στη βουλη, με καποσες χιλιαδες να εχουν ανεβει περα του τσολια,
με συγχωρειτε αλλα εγω δεν το εχω ξαναδει.
Ειναι υπερβαση των οσων εχουν γινει μεχρι σημερα.
Και αν θελετε να γινω μαντης,
δεν ειναι μακρια η στιγμη, που αυτος ο κοσμος θα θελησει να παει και πιο πανω, ασχετως το ποσα δακρυγονα θα πεσουν.
Και τοτε ελατε να μιλησουμε για νεκρους.
07-05-2010, 21:39 #144
και να φανταστεις οτι οι παππουδες μας ηλπιζαν οτι με τις επιστημες θα ερχονταν το φως στο κοινωικο σκοταδι....σιγα το φως
Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
07-05-2010, 21:52 #145
μερικες φορες οταν το φως το ριχνεις με συγκεκριμενη γωνια,
αυτο σε τυφλωνει περισσοτερο...
08-05-2010, 09:45 #146
Sofia,έχουμε διαφορετική οπτική πάνω στα πράγματα εδώ.Να σχολιάσω μόνο το σημείο που ορίζεις ως ακροαριστερό το κκε.Εκεί γέλασα.:D
Ούτε το σύριζα είναι ακροαριστερό επίσης,αν και η στάση του απέναντι στον όλο χώρο της ακροαριστεράς είναι σαφώς πιο καθαρή από προπαγανδιστικές παπαριάσεις απ\'ό,τι των άλλων κομμάτων.Γι αυτό κατηγορείται πως δίνει σκέπαστρο σε ακροαριστερά στοιχεία,όχι ότι αυτό σημαίνει όμως πως ισχύει κάτι τέτοιο.
Οι ακροαριστεροί είναι εκτός βουλής γιατί δε θέλουν να μπούνε,δεν είναι κομμάτι της ιδεολογίας τους ο κοινοβουλευτισμός.
Κατά τ\'άλλα ο Κρίνος με έχει καλύψει με τα posts του,που συμφωνώ σχεδόν με ατόφιο το περιεχόμενό τους.
Τα συμβολικά χτυπήματα που κάνουν οι αντιεξουσιαστές(anti authoritarians αν και ο όρος είναι χμ,σχετικά αμφιλεγόμενος) έχουν ως σκοπό τη γνωστοποίηση/οικειοποίηση των συγκρουσιακών μεθόδων από τη μάζα.Κάποτε πρέπει να κατανοήσουμε πως οι ειρηνικές πορείες με κεράκια-ηρεμία-συνθήματα ευγενικά ή μη-δίχως παλμό και επικινδυνότητα,δε λένε μία στους εξουσιαστές.Φωνάξτε όσο θέλετε,πρέπει να είσαι κάπου απειλητικός για να αποδώσει η τακτική σου.Όσο παραμένει η οργή σου κόσμια,στα παπάρια τους.Δεν είμαι κατά της βίας,ούτε η ιδεολογία μου είναι.Αν ο μπάτσος σε ψεκάζει με κοκτέιλ κάθε φορά,έχεις κάθε δικαίωμα να αμυνθείς επιθετικά,με τον ίδιο τρόπο που αυτός σου επιτίθεται/βαράει με γκλομπς/σέρνει στο δρόμο,με κίνδυνο της ζωής σου.Είναι μέσα καταστολής,δεν είναι οι κολλητοί μας ξέρετε.Επίσης θεωρώ απαραίτητη την σταδιακή απομάκρυνση του κόσμου από απόψεις μη βία,αγάπη και προδέρμ,γιατί βρίσκονται εκτός πραγματικότητας εντελώς.Καμία εξεγερτική έκφανση της θέλησης της μάζας δεν εκφράστηκε ποτέ με κόσμιο τρόπο και το γύρνα και το άλλο μάγουλο δε με αφορά στο ελάχιστο ως νοοτροπία-είναι διαμορφωτικός παράγοντας υποταγής σε καταπιεστικά συστήματα που εξυπηρετούνται τα μάλα από τέτοιου είδους στάσεις παθητικές btw.;)"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
08-05-2010, 10:32 #147
krino νομίζω ότι συμφωνώ απόλυτα με την τοποθετησή σου. Ερχονται οι μέρες...
08-05-2010, 10:46 #148
Originally posted by RainAndWind
.......Τα συμβολικά χτυπήματα που κάνουν οι αντιεξουσιαστές(anti authoritarians αν και ο όρος είναι χμ,σχετικά αμφιλεγόμενος) έχουν ως σκοπό τη γνωστοποίηση/οικειοποίηση των συγκρουσιακών μεθόδων από τη μάζα.Κάποτε πρέπει να κατανοήσουμε πως οι ειρηνικές πορείες με κεράκια-ηρεμία-συνθήματα ευγενικά ή μη-δίχως παλμό και επικινδυνότητα,δε λένε μία στους εξουσιαστές.Φωνάξτε όσο θέλετε,πρέπει να είσαι κάπου απειλητικός για να αποδώσει η τακτική σου.Όσο παραμένει η οργή σου κόσμια,στα παπάρια τους.Δεν είμαι κατά της βίας,ούτε η ιδεολογία μου είναι.Αν ο μπάτσος σε ψεκάζει με κοκτέιλ κάθε φορά,έχεις κάθε δικαίωμα να αμυνθείς επιθετικά,με τον ίδιο τρόπο που αυτός σου επιτίθεται/βαράει με γκλομπς/σέρνει στο δρόμο,με κίνδυνο της ζωής σου.Είναι μέσα καταστολής,δεν είναι οι κολλητοί μας ξέρετε.Επίσης θεωρώ απαραίτητη την σταδιακή απομάκρυνση του κόσμου από απόψεις μη βία,αγάπη και προδέρμ,γιατί βρίσκονται εκτός πραγματικότητας εντελώς.Καμία εξεγερτική έκφανση της θέλησης της μάζας δεν εκφράστηκε ποτέ με κόσμιο τρόπο και το γύρνα και το άλλο μάγουλο δε με αφορά στο ελάχιστο ως νοοτροπία-είναι διαμορφωτικός παράγοντας υποταγής σε καταπιεστικά συστήματα που εξυπηρετούνται τα μάλα από τέτοιου είδους στάσεις παθητικές btw.;)
και πως κρινεις την τυφλη βια κατα συμπολιτων?παραπλευρη απωλεια, που ελεγε κι ο μπους για τους λαους που ξεκληριζε?
μιλησες για αντιεξουσιαστεςκατατης εξουσιας.
εξουσια ειναι οι 5 υπαλληλοι που εκφοβισμενοι απο τον εργοδοτη τους δουλευαν στην τραπεζα?
μιλησες για εξουσια.
και που ξερουν οτι εκφραζουν καποιον αλλο εκτος απο τον εαυτο τους?
κατα της εξουσιας δρουν η κατα των υπολοιπων που εχουν αλλες αποψεις?
ως γνωστον, αυτοι που κανουν τις διαδηλωσεις ειναι που ψηφισαν αυτη την κυβερνηση, το αν ειναι εξισου εξοργισμενοι με τις μεθοδευσεις θα φανει στις κινητοποιησεις καισ τις επομενες εκλογες
οποιος διαφωνει καθετα και εκφραζει τον εαυτο του, νομιμοποιειται να παιρνει τα οπλα?
να οδηγηθουμε σε εμφυλιο προτεινεις δλδ , για τα συμφεροντα και τις αποψεις των φατριων?
08-05-2010, 11:10 #149
Originally posted by RainAndWind
Τα συμβολικά χτυπήματα που κάνουν οι αντιεξουσιαστές(anti authoritarians αν και ο όρος είναι χμ,σχετικά αμφιλεγόμενος) έχουν ως σκοπό τη γνωστοποίηση/οικειοποίηση των συγκρουσιακών μεθόδων από τη μάζα.Κάποτε πρέπει να κατανοήσουμε πως οι ειρηνικές πορείες με κεράκια-ηρεμία-συνθήματα ευγενικά ή μη-δίχως παλμό και επικινδυνότητα,δε λένε μία στους εξουσιαστές.Φωνάξτε όσο θέλετε,πρέπει να είσαι κάπου απειλητικός για να αποδώσει η τακτική σου.Όσο παραμένει η οργή σου κόσμια,στα παπάρια τους.Δεν είμαι κατά της βίας,ούτε η ιδεολογία μου είναι.Αν ο μπάτσος σε ψεκάζει με κοκτέιλ κάθε φορά,έχεις κάθε δικαίωμα να αμυνθείς επιθετικά,με τον ίδιο τρόπο που αυτός σου επιτίθεται/βαράει με γκλομπς/σέρνει στο δρόμο,με κίνδυνο της ζωής σου.Είναι μέσα καταστολής,δεν είναι οι κολλητοί μας ξέρετε.Επίσης θεωρώ απαραίτητη την σταδιακή απομάκρυνση του κόσμου από απόψεις μη βία,αγάπη και προδέρμ,γιατί βρίσκονται εκτός πραγματικότητας εντελώς.Καμία εξεγερτική έκφανση της θέλησης της μάζας δεν εκφράστηκε ποτέ με κόσμιο τρόπο και το γύρνα και το άλλο μάγουλο δε με αφορά στο ελάχιστο ως νοοτροπία-είναι διαμορφωτικός παράγοντας υποταγής σε καταπιεστικά συστήματα που εξυπηρετούνται τα μάλα από τέτοιου είδους στάσεις παθητικές btw.;)
εχω μια μικρη κριτικη σε αυτο το κομματι.
Για τα συμβολικα κτυπηματα των αντι-γενικως (για να μην βαλω συγκεκριμενη ταμπελα και πεσω εξω) δεν ειναι παντα ουτε πετυχημενα και ισως ουτε χρησιμα.
Κορυφαιο γεγονος, το τελευταιο καψιμο της μαρφιν.
Βεβαια απο οσο εχω προλαβει να διαβασω, καμια πολιτικη δυναμη που μετειχε στη πορεια (απο την πιο ηπια εως την πιο εξτρεμ) κανει τα στραβα ματια στο θεμα, αντιθετα το ερμηνευει ως καταπτυστη κινηση με δολοφονικα χαρακτηριστικα.
Ομως οσο και να θες να το πεταξεις απο πανω σου,
ολα εγιναν την στιγμη που η πορεια ηταν σε κινηση.
Δεν μπορω να ξερω αν ειναι βαλτοι προβοκατορες οπως λενε η ασχετοι ανεγκεφαλοι κλπ κλπ.... παντως ειναι σιγουρο οτι το σοκ υπαρχει και εκανα δουλεια αυτοι που θελουν να σπεκουλαρουν εναντια στο να εκφραστει δυναμικα ενας κοσμος.
Οντως οι κυβερνησεις προτιμουν να εκφραζεται ο κοσμος με κερακια μεχρι να βαρεθει να παει σπιτι του και τελικα να αποδεχτει μια κατασταση που θα τον τσακισει με βαση τα οσα θελει για πρωτη φορα η παρουσα κυβερνηση να επιβαλλει.
Οι 4 της μαρφιν σαφως και ειναι τα αθωα θυματα ολης αυτης της υποθεσης,
Οπως ομως ξαναειπα, δεν θα ειναι οι μονοι.
Κατω απο διαφορετικες συνθηκες αν ολα οσα βλεπουμε συνεχισουν να υπαρχουν ακομα πιο χειροτερα, ειναι σαφες οτι οι \"πεινασμενοι\" θα αυξηθουν.
Αυτο δεν ειναι καλο για κανενα φυσικα, αλλα ακομα πιο φυσικο ειναι να δημιουργηθουν αλισυδωτες αντιδρασεις χωρις ποτε να γνωριζει κανεις πιο θα ειναι το τελος ολων αυτων.
Στις αρχες του ετους υπολογιζα μια υφεση 1-2 χρονων.
Τα δεδομενα αλλαξαν οπως και οι πολιτικες απο την κυβερνηση.
Η υφεση, τα σκληρα μετρα θα πανε τουλαχιστον μεχρι το 2014, ετσι λεει η κυβερνηση.
Εγω λεω οτι ψευδεται, και οτι αυτο θα κρατησει τουλαχιστον μεχρι το 2017-8 και αυτο οχι γιατι ειμαι οικονομολογος, αλλα μεχρι τοτε υπαρχουν αρκετα ομολογα που μεχρι τοτε θα ληγουν στη σειρα, υψους συνολικα 300 δις ευρω.
(φανταστειτε οτι το 8.5% του αεπ παει σε τοκους και οχι σε εξοφληση του χρεους....)
Ετσι η σημερινη κυβερνηση παιρνει μια μεταχρονολογημενη επιταγη και τιποτα αλλο.
Θα συνεχιζει να σφαζει τον κοσμο με μειωσεις μισθων, θα συνεχιζει να υπαρχει υφεση στην αγορα, θα συνεχιζει να υπαρχει η ανασφαλεια παντου, κανεις δεν θα ξοδευει χρηματα, παρα μονο για να φαει και οσοι εχουν κανει μεγαλα ανοιγματα (δανεια, καρτες κλπ) θα βρεθουν σε πολλα δυσκολα διλληματα, καποιοι μαλιστα δεν θα τα καταφερουν και θα χασουν την περιουσια τους.
Η δε περιβοητη αναπτυξη που αναμασανε, ειναι φρουδες ελπιδες και παραμενει μονο σαν τσιτατο.
Για να ερθουν οντως επενδυσεις θα πρεπει να αλλαξουν παρα πολλα πραγματα που η σημερινη κοινωνια δεν τα σηκωνει (μισθοι κοντα στους μισθους ρουμανιας, βουλγαριας, εξαφανιση της γραφειοκρατιας, εξαφανιση του δυετερου μισθου στους ΔΥ που ειναι η μιζα κ.α.)
Η πορεια της ελλαδας,
αν υποθεσουμε οτι το κοντερ ειναι στο μηδεν το 1974,
ειναι καπως ετσι:
http://www.capital.gr/stoupas/images...0100506gdp.jpg
το 2014-7 αυτο το πινακακι θα πρεπει να αλλαξει αρδην,
και το 2014 θα φτασει το 150, ενω το 17 ακομα παραπανω.
Στην ουσια το χρεος παραγει χρημα, αρα το να χρωστας δεν ειναι κακο, γιατι ασχετως του τι χρωστας, στην ουσια ο δανειστης δεν βγαζει χρημα απο αυτα που χρωστας αλλα απο τους ΤΟΚΟΥΣ!!!
εκει υπαρχει ολο το μυστικο... πλακα δεν εχει?
Οσο λοιπον συνεχιζεις να δανειζεσαι (οπως γινεται σημερα) τοσο συνεχιζεις να αυξανεις τα ποσα που δινεις για τοκους.
Οταν για σημερα τα ποσα για τοκους φτανουν το 8.5% του αεπ,
αυτο σημαινει οτι ισουται με τα ποσα που ΘΑ εδινες για παιδεια, συνταξεις και μισθους ΔΥ.
Επειδη δεν μπορεις να τα δωσεις, αρχιζεις ποσοστιαια και κοβεις.
Οσο αυτο το 8.5% αυξανει, τοσο πρεπει να κοβεις περισσοτερο.
Αναποδα,
οταν υπαρχει αναπτυξη, επενδυσεις κλπ, τοτε αρχιζουν και ερχονται εσοδα εκει που δεν εχεις, αρα δεν κοβεις απο τον προυπολογισμο σου.
Οταν παραγεις προιοντα και τα διαθετεις στην εγχωρια αγορα και στην συνεχεια τα κανεις εξαγωγες αντι να εισαγεις, τοτε παλι δεν φορτωνεις τον προυπολογισμο σου.
Σημερα στην ελλαδα, αν κοιταξει κανεις σπιτι του, ελαχιστα προιοντα εχουν παραχθει στην ελλαδα....
αλλα δεν μπορεις να κανεις αλλιως γιατι πχ οι πατατες αιγυπτου εχουν 0.50 ευρω το κιλο, ενω του πυργου 1.00 ευρω.
Τα φασολια 3Α εχουν 2 ευρω το κιλο και τα εισαγομενα εχουν 0.70.
Λυσεις υπαρχουν για πιο ηπια προσαρμογη,
εκτιμω ομως οτι η σημερινη κυβερνηση ειναι ατολμη και δεν θελει να παρει ρισκα που θα ειχαν συγκρουσεις ειτε με την Ε.Ε. ειτε με την αμερικη.
Εν ολιγεις και για να μην αναλυω και αλλο,
μπαινουμε σε ενα φαυλο κυκλο, που το μονο που θα κανει ειναι να ανοιγει ολο και περισσοτερο την μαυρη τρυπα.
Ο κοσμος θα περναει ολο και χειροτερα αλλα οχι οπως χθες που λεγαμε ειναι ζορικα, αλλα δεν ειναι πια επιβιωσιμα.
Ξαναλεω λοιπον και ρεζουμαρω,
οτι ολα αυτα φτιανουν ενα πολυ εκρηκτικο μειγμα.
Και πιστεψε με, οτι η ροη αυτη προβλεπει πολυ μεγαλυτερες εκρηξεις απο αυτες της τραγωδιας της μαρφιν.
Καλημερα.
08-05-2010, 11:28 #150
Νομίζω ότι πολύ εύκολα βαφτίζουμε εγκληματικές πράξεις σε αντίδραση κατά της εξουσίας.
Είναι φοβερό το πόσο συχνά οι \"αντιεξεουσιαστές\" παίζουν το παιχνίδι της εξουσίας.
Και πολύ ύποπτο.
Κανείς δεν σου επιβάλλεται τόσο εύκολα, αν δεν τον βοηθήσεις κι εσύ.
Κανείς δε μας επιβάλλει να ψηφίζουμε κάποιον που θεωρούμε ανέντιμο και κλέφτη, για να μας κάνει ρουσφέτια.
Κανείς δεν μας επιβάλλει να έχουμε το τελευταίο μοντέλο κινητού, αυτοκινήτου, τηλεόρασης κλπ κλπ.
Έχουμε ψηφίσει επανηλημμένα αυτούς που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια.
Τις πολυεθνικές και τις τράπεζες τις κάναμε πλούσιες εμείς, καταναλώνοντας ασύστολα για χρόνια συχνά πάνω από τις δυνατότητές μας.
Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό είναι στο χέρι μας να ελέγχουμε εμείς τη ζωή μας, θέλει όμως να κουράζουμε και λίγο το μυαλό μας και να μάθουμε επιτέλους να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Πάντως, η λύση δε βρίσκεται με το να σκοτωθούμε μεταξύ μας.
Απλώς τώρα θερίζουμε αυτά που σπείραμε.
Την επόμενη φορά, ας μην πούμε τόσο εύκολα \"δε βαριέσαι\".
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....