Results 106 to 120 of 165
-
06-05-2010, 15:19 #106
Originally posted by claire
μα εγώ δεν μιλάω για τα δάνεια και το Δ.Ν.Τ.
μιλάω για όσα μας οδήγησαν σε αυτά.
Το ΔΝΤ μπαινει με τις ευλογιες των κυβερνώντων μην λεμε παραμυθια τωρα ε?
Καποιες φατριες (πολιτικες και επιχειρηματικες) εκαναν συμφωνιες μεταξυ τους και στο καπακι με καμποσες χιλιαδες πολιτες οι πρωτοι να μασανε και να κονομανε, και οι δευτεροι να παιρνουν ενα καλο μισθο και επιπλεον να αραζουν ολη μερα.
Μονο που ξερετε κατι πονηροι?
Υπαρχουν και καμποσες αλλες χιλιαδες,
που δεν εχουν καμια σχεση με ολα αυτα.
Ενας απο αυτους ειμαι και εγω.
Και δεν συναινω σε κανενα μετρο,
στο βαθμο που με θεωρουν τοσο ηλιθιο.
Σημερα μιλαγανε στη βουλη και λενε,
οτι αν δεν κατσουμε να μας φορεσουν τα μετρα θα ερθει η χρεωκοπια.
Καμια συζητηση για την μασα την τρελη.
Τα δυο κομματα που ειχαν την κουταλα, κανανε τους κινεζους.
Οκ με αυτους τους ορους καλυτερα χρεωκοπια,
σταχτη και μπουρμπερη ολα.
- 06-05-2010, 15:28 #107
ρε κρίνο, seriously man, σταμάτα να διαφωνείς μόνο και μόνο για τη διαφωνία.
το θέμα είναι πιο πολύπλευρο. προφανώς και δεν ίσχυει απόλυτα ούτε το \"φταίει ο κόσμος\" ούτε το \"φταίνε οι κυβερνήσεις\".
και νομίζω πως στο σημείο που είμαστε, τα συναισθηματικού τύπου επιχειρήματα, δεν μας ωφελούν.
06-05-2010, 15:29 #108
απλα ειπα το πως το βλεπω εγω,
δλδ διαφωνεις?
και αν ναι, που?
06-05-2010, 15:36 #109
α, παρεξήγησις! :)
06-05-2010, 15:39 #110
Ialu ποσο δικιο εχει.Πολυ πιο ειλικρινης απο τους Ελληνες
Κρινο εκει κοντα ειμαι.
Καταλαβαινω οτι θα συνεχιστουν κ το περιμενω.Ισως η καλυτερη λυση ειναι η χρεωκοπια[οπως ειπες] κ η επιστροφη στην δραχμουλα.Για να γνωρισουν οι καινουργιοι κ να θυμηθουν οι παλιοτεροι.
06-05-2010, 15:41 #111
Originally posted by Αφωτεινή
Ολοι αυτοι που εφτιαξαν περιουσιες κατασπαταλωντας δημοσιο χρημα,ολοι αυτοι που σημερα μας ξαναβαζουν στο ιδιο λουκι του δανεισμου που το ακουμε εδω και 25 χρονια,ποτε θα πληρωσουν?
Αν λοιπόν μπορουσε να εκποιηθει η περιουσια ολων οσων εχουν εμπλακει,αν αυτοι εμπαιναν φυλακη ,οπως θα εμπαινε οποιοσδηποτε απο εμας ΑΝ τολμουσε κατι παρομοιο,ποσο νοημα θα ειχε η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!!
Ειμαι υπερ της τιμωριας και του παραδειγματισμου,αν αυτο ισχυε στη χωρα μας,δεν θα αναγκαζοταν ακομα και αυτος που δεν θελει να κλεψει στο τελος να το κανει για να μην τον φαει η μαυρη μαρμαγκα..
πάντα βολευόμασταν, επειδή εδώ είναι ελλάδα και τίποτα δεν αλλάζει...
κλερ,
δεν εχεις καταλαβει..
Αυτο που λεω εγω ειναι οτι αυτη η ανοχη απεναντι στην ασυδοσια ειναι η αιτία της σημερινης καταστασης..
Αν χτυπηθει η αδικια στη ριζα της αν απαιτησουμε να εφαρμοζεται ο νόμος της Δικαιοσυνης για ολους,καπως αλλιως θα ειναι τα πραγματα..
Επισης δεν πιστευω οτι
ολοι οι πολιτες ειναιμη πολιτικοποιημενοι..(κομματ� �κοποιημένοι μπορει..δε λεω)
το θεμα ειναι να παρει μπρος η αλλαγή μαζικα...
06-05-2010, 15:44 #112
Originally posted by Αφωτεινή
κλερ,
δεν εχεις καταλαβει..
Αυτο που λεω εγω ειναι οτι αυτη η ανοχη απεναντι στην ασυδοσια ειναι η αιτία της σημερινης καταστασης..
Αν χτυπηθει η αδικια στη ριζα της αν απαιτησουμε να εφαρμοζεται ο νόμος της Δικαιοσυνης για ολους,καπως αλλιως θα ειναι τα πραγματα..
Επισης δεν πιστευω οτι
ολοι οι πολιτες ειναιμη πολιτικοποιημενοι..(κομματ� �κοποιημένοι μπορει..δε λεω)
το θεμα ειναι να παρει μπρος η αλλαγή μαζικα...
06-05-2010, 15:51 #113
Originally posted by krino
πάντα βολευόμασταν, επειδή εδώ είναι ελλάδα και τίποτα δεν αλλάζει...
προσεξε με,
σε αυτα που δεν αλλαζουν ειναι και τα καλα και τα κακα.
Θελουμε δηλαδη μια ζωη να εχουμε πακετο στη πλατη μας και το ενα και το αλλο?
γιατι? επειδη ετσι βολευουν καποιους?
Κριμα δεν ειναι για το μελλον μας κατι τετοιο?
μιλάω για όσα μας οδήγησαν σε αυτά.
διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
http://www.nytimes.com/2010/05/02/world/europe/02evasion.html?hp
Πολύ καλό άρθρο. Έτσι είναι. Η διαφθορά είναι καθαρά \"μέσα\" στον Έλληνα πλεον όχι έξω από αυτόν. Πάντα όλοι ψάχνουμε για το ποιος \"εξωτερικός παράγοντας φταίει\" την στιγμή που και οι ίδιοι εμείς αν ήμασταν πολίτες (η αν ήμαστε) με μεγάλο εισόδημα-κατά πάσα (τεράστια) πιθανότητα- δεν θα πληρώναμε τους φόρους μας ούτε για πλάκα και θα κάναμε ότι μπορούσαμε \"για να ξεγελάσουμε\" την \"κακή\" κυβέρνηση γιατί έτσι και αλλιώς \"και αυτοί κάνουν τα ίδια και πολύ χειρότερα σε βάρος του λαού\" (πράγμα που είναι επίσης αλήθεια αλλά δεν θα έπρεπε να δικαιολογεί τις διεφθαρμένες μας συμπεριφορές και όλη την παραοικονομία της Ελλάδας). Βάζω στοίχημα ότι αν αυτή την στιγμή δίναμε πολλά λεφτά σε οποιονδήποτε έλληνα με πενιχρό εισόδημα θα έκανε ακριβώς τα ίδια με αυτούς που βρίζει στην τηλεόραση και τους κατηγορεί σαν \"εγκληματίες\" και \"γουρούνια\". Γιατί έτσι έχουμε μεγαλώσει και έτσι έχουμε μάθει να ζούμε. Ο διεφθαρμένος κομφορμισμός της Ελλάδας (από τους γονείς μας και όλο τον περίγυρο μέχρι την τηλεόραση) μας έχει επηρεάσει ανεπανόρθωτα πλεον, έχει εμποτιστεί μέσα μας και είναι πλεον αργά.
06-05-2010, 16:01 #114
μα ρε συ πετράν, σε συζητήσεις έχω ακούσει να λένε \"οκ, μπορεί να τρώνε, αλλά όμως με αυτό τον τρόπο κι εμείς θα βολευτούμε\" δηλαδή, δεν πειράζει που λαδώνεται ο υπουργός, από τη στιγμή που θα διορίσει το παιδί μου στο δημόσιο.
06-05-2010, 16:08 #115
μα ρε συ πετράν, σε συζητήσεις έχω ακούσει να λένε \"οκ, μπορεί να τρώνε, αλλά όμως με αυτό τον τρόπο κι εμείς θα βολευτούμε\" δηλαδή, δεν πειράζει που λαδώνεται ο υπουργός, από τη στιγμή που θα διορίσει το παιδί μου στο δημόσιο.
Ακριβώς. \"Δεν πειράζει που τρώνε\" γιατί \"αν τα έχω καλά μαζί τους θα βολέψω το παιδί μου σε αυτή την καλή θέση ου δημοσίου που έχασε ο x παρόλο που είχε χαρτί από το harvard\". Επίσης \"δεν θα πληρώσω κανένα φόρο στους αλήτες και θα δηλώσω το 1/10 από αυτά που έχω. Σιγά μην μου φάνε τα λεφτά αυτοί αν έχουν φάει\" μπλα μπλα.
06-05-2010, 16:17 #116
Originally posted by mariafound
Ισως η καλυτερη λυση ειναι η χρεωκοπια[οπως ειπες] κ η επιστροφη στην δραχμουλα.Για να γνωρισουν οι καινουργιοι κ να θυμηθουν οι παλιοτεροι.
μισο λεπτο,
επσιτροφη στα δραχμουλα με τα παλια δεδομενα ειναι το ιδιο σκατο.
Αν ειναι να συνεχιζεται η διαφθορα και οι μιζες τι καινουριο θα καταφερουμε?
Δεν θα ειναι μια απο τα ιδια?
Δεν πρεπει να κοπουν τελειως αυτα?
Και πως θα γινει αυτο,
αν δεν το απαιτησει ο κοσμος?
Πως θα γινει αυτο, οταν ψηφιζει σα βοδι μια ζωη τα δυο κομματα?
Θα υπαρξει αλλαγη νοοτροπιας η οχι?
Και οταν λεω αλλαγη ενω για ολα....
06-05-2010, 16:19 #117
από τη στιγμή που θα διορίσει το παιδί μου στο δημόσιο.
και τωρα που ο διορισμος ψοφησε και αυτος.
τι χαρτι θα παιξει?
06-05-2010, 16:20 #118
Μαρια απο οσο γνωριζω ηδη τυπωνονται χαρτονομισματα εδω και καμια εβδομαδα και θεωρω σχετικα αξιοπιστη την συγκεκριμενη πηγη
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
06-05-2010, 16:23 #119
πολύ ωραία αναλύθηκε το θέμα, επί του πρακτέου όμως πως μπορεί να αλλάξει νοοτροπία ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, τόσο έτσι ώστε να αρχίσουν να φαίνονται κάποιες αλλαγές στον τόπο?
καταλάβαμε ότι η νοοτροπία μας και η σύμφωνη ως προς αυτήν συμπεριφορά μας, μας έφερε εδώ που είμαστε, τώρα πως βγαίνουμε?
μιλάω για το συλλογικό επίπεδο, στο ατομικό ok, είναι πιο απλά τα πράγματα.
06-05-2010, 16:23 #120
Originally posted by krino
από τη στιγμή που θα διορίσει το παιδί μου στο δημόσιο.
και τωρα που ο διορισμος ψοφησε και αυτος.
τι χαρτι θα παιξει?
Νιώθω πως πιέζομαι.
04-08-2025, 22:05 in Σχέσεις και Επικοινωνία