Results 16 to 30 of 30
Thread: ΑΔΙΕΞΟΔΟ..... ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!
-
12-05-2010, 14:40 #16
Kαλό μεσημέρι,σου εύχομαι τα καλύτερα
...κ δε χρειάζεται ευχαριστώ
- 12-05-2010, 14:44 #17
Μαιρούλα, για τις σχέσεις, είναι πολλά που μπορεί να συμβαίνουν, ίσως γίνεσαι πιεστική άθελα σου επειδή μεγάλωσες πιεσμένη, ίσως απογοητεύεσαι πολύ εύκολα από τους άλλους, ίσως επιλέγεις \'δύσκολους\' ανθρώπους. Το βέβαιο είναι ότι υποτιμάς τον εαυτό σου και αντιμετωπίζεις το όλο θέμα με ηττοπάθεια...\'το κάνω εδώ και 27 χρόνια, τώρα τι μπορώ να αλλάξω;\'. Πάρα πολλά και προτού αλλάξεις, μπορείς να αξιοποιήσεις όσα ήδη έχεις. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να πιστέψει κανείς στις δυνάμεις του όταν έχει μεγαλώσει σε περιβάλλον που του \'κόβουν τα φτερά\', αλλά πλέον, μιας και δεν είσαι παιδί, έχεις πολύ περισσότερες επιλογές. Είπες ότι εργάζεσαι...άρα έχεις ένα δικό σου εισόδημα. Μένεις μόνη ή με τους γονείς?
12-05-2010, 15:54 #18
Originally posted by Arsi
Originally posted by ΜΑΙΡΟΥΛΑ
Θεωρώ ότι υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα από τα δικά μου... αλλά πραγματικά έχω φτάσει σε αδιέξοδο. Νιώθω ότι δεν έχω να δώσω αγάπη γιατί ποτέ δε θυμάμαι να μου έδωσαν και αγάπη..... αντιδρώ άσχημα και επιθετικά σε όλο το κόσμο, με ειρωνεία και γενικότερα έχω ένα ασχημο ύφος το οποίο δε με αντιπροσωπεύει. ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι ότι έχω μια ξαδέρφη πολύ μικρότερη μου και ενώ σε εκείνη φαίρονται λες και είναι εύθραυστο υλικό εμένα με χτυπάνε λες και είμαι ντουβάρι. νιώθω ζήλια όχι γιατί αντιμετωπίζουν εκείνη έτσι αλλά γιατί εμένα έτσι δεν μου έχει φερθεί κανείς.....
Όσον αφορά την αγάπη τώρα,δε νομίζω πως για να δώσουμε αγάπη πρέπει να έχουμε πάρει πρώτα.Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα δικό μας που υπάρχει μέσα μας,τώρα αν θέλουμε να τη δώσουμε υπό όρους ή υπερτερεί ο θυμός κατά πολύ και την πνίγει είναι άλλο θέμα(ή οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων).
Εσύ γιατί είσαι επιθετική,μη δοτική με όλον τον κόσμο?Γιατί υιοθετείς ένα ύφος που δε σε αντιπροσωπεύει??
Arsi, αν δεν μας έχουν αγαπήσει και δεν μας το έχουν δείξει, είναι αδύνατο να αγαπήσουμε.
χρειάζεται να μας μάθει κάποιος από την αρχή να αγαπάμε.
και αυτό είναι δύσκολο.
για μένα τουλάχιστον εξακολουθεί να είναι.http://www.mazi.org.gr/
12-05-2010, 16:02 #19
Originally posted by arktos
Arsi, αν δεν μας έχουν αγαπήσει και δεν μας το έχουν δείξει, είναι αδύνατο να αγαπήσουμε.
και αυτό είναι δύσκολο.
για μένα τουλάχιστον εξακολουθεί να είναι.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-05-2010, 16:41 #20
Originally posted by arktos
και αυτό είναι δύσκολο.
για μένα τουλάχιστον εξακολουθεί να είναι.
Τώρα από κει κ πέρα άλλοι λόγοι μπορεί να μπλοκάρουν την έκφραση ή την βίωση της αγάπης όπως η αμάθεια στην προσφορά της,της αποδοχής της,ο θυμός,ο φόβος κ.λ.π.
(αλλά κι εσύ το είπες...να μας μάθει κάποιος απ\'την αρχή να αγαπάμε,αυτό προυποθέτει όμως την ύπαρξη του συναισθήματος.Εκτός κ αν πρέπει να μας αγαπήσουν πρώτα ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί μέσα μας.Αυτό δεν το πιστεύω.Για μένα το να αγαπήσω δεν προυποθέτει να με αγαπήσουν πρώτα.)
υ.γ.το σχόλιο μου βασικά αφορούσε τη φράση της Μαιρούλας
Νιώθω ότι δεν έχω να δώσω αγάπη γιατί ποτέ δε θυμάμαι να μου έδωσαν και αγάπη..... ε κι αυτό το δεν έχω δε μου έκατσε καλά.Άλλο δεν έχω κι άλλο δε μπορώ να το διαχειριστώ ή αδυνατώ να το νιώσω.
12-05-2010, 23:42 #21
εχεισ ρωτησει ποτε καποιον που σε ειδε πρωτη φορα πωσ του φανηκεσ η καποιον που σε ξερει καιρο το ιδιο γιατι μαλλον κατι κανεισ λαθοσ πχ μπορει να εισαι πολυ νευρικη κι αυτο να τα χαλαει ολα μπορει να αγχωνεσαι γενικα εχεισ επιγνωση τησ εικονα σου στουσ αλλουσ; γενικα πιστευω ενασ ψυχολογοσ θα σε βοηθουσε να ξεμπερδευτεισ
13-05-2010, 14:00 #22
Μαρίνα: η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να πιαστώ από όποιον γνωρίσω για να μου δώσει
αγάπη.... μια αγκαλιά... να αισθανθώ εγώ καλά..... και αυτό είναι κακό.... ναι, έχω
δικό μου εισόδημα και μένω με τους γονείς μου και τα αδέρφια μου. Το θεωρώ
παρακινδυνευμένο να φύγω από το σπίτι μου με αυτό το τρόπο γιατί τα αδέρφια μου
(άλλα 3) θα το εκλάβουν αρνητικά. ότι και καλά αφού μπορεί η Μαίρη μπορούμε κι
εμείς. Και αυτά επειδή εξαρτώνται ακόμα από τους γονείς μου παρότι εκείνα
εργάζονται δε θα τα βγάλουν πέρα και θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.
Προσωπικά έχω τη δυνατότητα.
arktos + Sofia: Είναι πολύ δύσκολο όντως να προσπαθείς να δώσεις αγάπη όταν δεν έχεις
λάβει και ειδικά όταν δέχεσαι όλο και περισσότερο αρνητική συμπεριφορά.
Arsi : Υπάρχει υπερβολικά πάρα πολύ αγάπη να δώσω.... παντού.... αλλά πλέον δε ξέρω το
τρόπο και αυτό γιατί φοβάμαι την αντίδραση των ανθρώπων πλέον. και όπως είπες
υπάρχει και ο θυμός μου απέναντι σε κάποιους που με εμποδίζει..... αυτό να σημειωθεί
ξεκίνησε το 2010.... Νωρίτερα ότι και να μου κάνανε που μου κάνανε πολλά δεν έδινα
σημασία και συνέχιζα να δίνω απλόχερα την αγάπη μου και να βοηθάω το καθένα όπου
ήθελε. όπως είπες κι εσύ.... αδυνατώ να διαχειριστώ την αγάπη από μεριά μου....
Pad: είμαι τρομερά εκδηλωτική, παρορμητική, χαρούμενη, δραστήρια, δυναμική......
13-05-2010, 14:15 #23
.... πάντα βοηθούσα τους πάντες. έτσι μου είχαν μάθει. κι ας μην εισέπραττα εγώ. στα πάντα όμως. πάντα έδινα αγάπη σε όλους μέχρι που κάποιοι μου έδειχναν κακή συμπεριφορά και αντιμετώπιση χωρίς λόγο. με εκείνους σταμάτησα να ασχολουμαι και τσατίστηκαν ακόμα περισσότερο μαζί μου.
Γιατί πιστεύεις πως εισέπραξες κακή συμπεριφορά από ανθρώπους που έδωσες αγάπη?
Εντομεταξύ αυτοί ήταν κάποιοι,οι υπόλοιποι?που δέχτηκαν θετικά τα όσα έδωσες?
13-05-2010, 14:30 #24
Καλησπέρα Μαιρούλα,
Νομίζω οτι ολες οι αποψεις που εχουν ειπωθει εχουν σιγουρα κατι θετικο να σου δωσουν. Απο εκει και περα θα ηθελα να σε ρωτησω γιατι νομιζεις οτι αν φυγεις απο το σπιτι σου θα αλλαξει κατι? Αν τρέξεις μακρια απο το προβλημα (που απο οτι καταλαβα ειναι ο τροπος που σε αντιμετωπιζει η οικογενεια σου αλλα πανω απο ολα ο τροπος που αντιμετωπιζεις εσυ τον εαυτο σου) δεν θα το κανεις να εξαφανιστει. Και σε οτι αφορα αυτο που λες οτι ψαχνεις αγαπη και μια αγκαλια νομιζω οτι πρωτα εσυ η ιδια θα επρεπε να αγκαλιασεις και να πεις στον εαυτο σου ποσο τον αγαπας και μετα θα ακολουθησουν και οι αλλοι.
Το πιο μεγαλο και ειλικρινες σ\' αγαπω ειναι αυτο που θα πεις στον εαυτο σου και μονο τοτε (τουλαχιστον αυτο πιστευω) θα μπορεσεις να αλλαξεις και αυτα που σε ενοχλουν στον εαυτο σου.
Εισαι ανεξαρτητη / παραγωγικη στην κοινωνια σωστα? Τι ειναι αυτο που σου¨\"κανουν\" οι αλλοι και ¨ακυρωνουν\" την θετικη αποψη που εχεις ή τουλαχιστον θα επρεπε να εχεις για τον εαυτο σου?
13-05-2010, 14:31 #25
γιατί πολύ απλά δε μου μιλάνε ωραία, και μπροστά σε κόσμο.... σαν να έχω κάνει κάτι.... το ότι βοηθάω δε βοηθάω αναγκαστικά..... αλλά επειδη το θέλω
13-05-2010, 15:05 #26
οταν θα φυγεις απο το σπιτι και θα ξεκαθαρισεις τις σχεσεις σου με απαντες,
τοτε θα μαθουν γραμματα και θα σε εχουν με το σεις και το σας....
Μεχρι τοτε ο καθενας θα παταει τις αναγκες του στη πλατη του αλλου.
Αν μαλιστα του πεις, παρε ρε φιλε τα ποδια σου απο την πλατη μου επιτελους,
παιζει και να παρεξηγηθει.
13-05-2010, 18:52 #27
παιδιά δε ξέρω αλλά νομίζω ότι έχω υπερβολικά νεύρα για την ηλικία μου.... δε σηκώνω πλέον και πολλά πολλά..... νιώθω υπερβολικά κουρασμένη..... γενικότερα δε τη παλεύω.....
14-05-2010, 16:06 #28
Αν εκτός από τα υπόλοιπα που αναφέρεις (για το όλο ψυχολογικό κλίμα και το δικό σου ιστορικό ως σήμερα), όπως λες μένετε 6 μεγάλοι άνθρωποι σε ένα σπίτι, δεν είναι περίεργο να έχεις νεύρα και κούραση. Ο καθένας μας χρειάζεται το χώρο του και είναι πολύ φυσιολογικό να προσπαθούμε να τον δημιουργήσουμε έξω από την οικογένεια που μεγαλώσαμε.
Επίσης, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Δεν είναι δυνατόν να κουβαλάς το βάρος των επιλογών των αδελφών σου. Καταρχήν αυτό που λες οτι ΘΑ το εκλάβουν αρνητικά αν φύγεις, είναι ένα υποθετικό σενάριο. Αλλά, γιατί είναι αρνητικό να κινητοποιηθούν κι εκείνα προς την κατεύθυνση της ανεξαρτησίας; Ποιος είναι αρμόδιος να κρίνει αν τα έσοδα και οι δυνατότητες τους είναι αρκετά για να κάνουν ένα τέτοιο βήμα; Ποιο είναι το \'μεγαλύτερο πρόβλημα\' που θα δημιουργηθεί και σε ποιον; Θέλω να πω ότι, όπως εσύ έχεις υποστεί την καταπίεση και την αποθάρρυνση από τους γονείς σου, με αυτό το σκεπτικό υιοθετείς παρόμοια στάση απέναντι στα αδέλφια σου και μάλιστα προβλέπεις ότι \'δεν θα τα βγάλουν πέρα\'. Και ταυτόχρονα περιορίζεις και τον εαυτό σου, λέγοντας ότι το κάνεις για το καλό των άλλων. Μα Μαίρη, και οι γονείς σου χωρίς αμφιβολία θα πουν το ίδιο πράγμα για την αυστηρότητα που σου έχουν δείξει και για τη συμπεριφορά που σου \'κόβει τα φτερά\'...ότι είναι για το καλό σου. Εσύ όμως νιώθεις ευτυχισμένη;
Ζήτα βοήθεια, γιατί είναι κρίμα να έχεις πρακτικά όλες τις προϋποθέσεις, αλλά να μην μπορείς να τις αξιοποιήσεις, να τις αναπτύξεις και να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου.
15-05-2010, 01:48 #29
Το θεωρώ
παρακινδυνευμένο να φύγω από το σπίτι μου με αυτό το τρόπο γιατί τα αδέρφια μου
(άλλα 3) θα το εκλάβουν αρνητικά. ότι και καλά αφού μπορεί η Μαίρη μπορούμε κι
εμείς.
11-07-2010, 07:48 #30
Επειδή πάσχω κι εγώ απο ψωρίαση ( αυτοάνοσο νόσημα) εδώ και 11 χρόνια.. γνωρίζω πόσο επιδρά στην ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς.
Δεν υπάρχει θεραπεία για την ψωρίαση.Συνεπώς οι δερματολόγοι προτείνουν στους ασθενείς να δουν κάποιο ψυχολόγο διότι η έξαρση της ψωρίασης σχετίζεται άμεσα με την ψυχολογική κατάσταση του ψωρισιακού.
Σκεφτείτε πως η γιατρός μου ( Δ. στο Νοσ.Συγγρός ) μου πρότεινε να επισκεφθώ ψυχίατρο και να ζητήσω αντικαταθλιπτικά φάρμακα.Αφενώς γιατι θα με βοηθούσαν να μην αισθάνομαι άσχημα με το πρόβλημα, και αφετέρου θα βοηθούσαν και την ίδια την ασθένεια.
Οταν έχεις ψωρίαση μπορεί να γεμίσεις απο τα μαλλιά μέχρι τα πόδια με κόκκινα σημάδια με λέπια και να φαίνεσαι σαν τέρας.Δε γίνεται λοιπόν να αισθάνεσαι ωραια.Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν με την ψωρίαση και κλείνονται στο σπίτι τους για πάντα.
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία