πωσ να βοηθεισω - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 84
    Senior Member
    αγχωνεται καθολου; εχει κανενα προβλημα ψυχολογικο να του το πασαρεισ ετσι αλλιωσ σε νευρολογο το πολυ θα του δωσει να κανει μαγνητικη κι οταν τι διαβασει θα του πει οτι εχει ανωμαλια στον εγκεφαλο και οτι πρεπει να παρει φαρμακα ενα σεναριο κανω

Junior Member
    νομιζω οτι το σεναριο με τον νευρολογο ειναι πιο σιγουρο γιατι εχει ενα προβλημα με τον αυχενα ισως ετσι κανουμε κατι !!!! ευχαριστω!!!!

Senior Member
    κρινο αν και εισαι η φωνη τησ λογικησ πολλεσ φορεσ και συμφωνω μαζι σου αρκετα θα σου πω σαν ψυχωτικοσ οτι αν ειχεσ και συ την ιδια εμπειρια τα ιδια με μασ θα ελεγεσ εγω προσωπικα θα σου πω οτι κακιωσα με το γιατρο και οχι με τουσ γονεισ μου και πιστεψε με εκανα πολλεσ αχρηστεσ εξετασεισ το αποτελεσμα ηταν να αλλαξω γιατρο να ξαναλλαξω και να βρω τον καταλληλο

Senior Member
    μαγνητικη αυχενα και εγκεφαλου και μολισ την δει θα του πει οτι βρηκε και μια ανωμαλια στον εγκεφαλο και μετα τον προλογο που σου ειπα σε αλλο ποστ

Banned
    η σχεση γιατρου - ασθενη ειναι μια περιεργη σχεση και μπορω να σου πω συνηθως αρκετα λεπτη.
    ΑΚριβως επειδη δεν εχω τα ιδια με εσας, βλεπω τα πραγματα απο εξω, και κατ\' εμε πιο ψυχραιμα.
    Αυτες οι υποθεσεις εχουν αμφιδρομα προβληματα.
    Ειτε μπορεις να πεσεις σε γιατρο που να δινει οτι ναναι και να ειναι επικίνδυνο για σενα,
    ειτε μπορει εσυ να μην ακολουθεις οτι σου λεει ο γιατρος, κλπ.

Νομιζεις οτι αν βρεις ενα γιατρο, αυτος ειναι οντως ο οποιος θα σε βοηθησει?
    Οχι απολυτα.... παιζει και να πειραματιστεις.
    Αν λοιπον εχεις πεσει σε λαθος γιατρο και δωσεις φαρμακα σε καποιον εν αγνοια του και αυτος φρικαρει χειροτερα,
    θα αναλαβεις εσυ την ευθυνη για οτι συμβει? η δεν εχεις καμια ευθυνη?

Ποιος σου ειπε οτι, οτι λενε οι γιατροι ειναι ντεφακτο για το καλο ενος ασθενη?
    Μιλαω παντα για ψυχιατρο φυσικα που συνταγογραφει ουσιες οκ?

Senior Member
    θεωρητικα εχεισ δικιο για τη σχεση γιατρου ασθενη αλλα στη περιπτωση τησ ψυχωσησ μονο αυτοι που το εχουν μπορουν να καταλαβουν πωσ αισθανεσαι και πωσ τα βλεπεισ τα πραγματα εγω παλευω τοσα χρονια κι οι γονεισ μου που ασχολουνται κι ολασ ο πατερασ μου διαβαζει βιβλια ακομα δεν εχουν καταλαβει τι ειναι ψυχωση ακριβωσ τα αντιψυχωτικα δεν τα παιρνεισ και φρικαρεισ δεν ειναι αντικαταθλιπτικα δεν μπορεισ να φρικαρεισ και να θεσ και συμφωνουμε οτι οι γιατροι λενε οτι να ναι πολλεσ φορεσ μονο για να πουλησουν τα φαρμακα ασ πουνε κι ενα ψεμματακι για το καλο του ασθενουσ τα γραψα λιγο περιεργα η αληθεια ειναι δεν ξερω πωσ να κανω παραθεση να απανταω ενα ενα

Junior Member
    κρινο εχεις δικιο !!! ειναι δυσκολο να παρεις μια τετοια ευθυνη αλλα ειναι δικοπο μαχαιρι μπορεις ν αφησεις εναν ανθρωπο που αγαπας να υποφερει ετσι η να κανεις κατι για να τον βοηθησεις ?
    δεν βγαινει εξω την νυχτα δεν μπαινει σε λεοφωρειο, αν θελει να παει καπου πρεπει να ειναι καποιος μαζι του... ειναι ζωη αυτη? περνεις το ρισκο και ελπιζεις να πεσεις σε ενα καλο γιατρο για να κανει καλα τον ανθρωπο σου !!!!!!!!

Banned
    Originally posted by pad

ακομα δεν εχουν καταλαβει τι ειναι ψυχωση ακριβωσ

οποιος σου πει απο τι προερχεται η ψυχωση,
    σε δουλευει κανονικα.

Banned
    Originally posted by κριστι

η να κανεις κατι για να τον βοηθησεις ?

κανεις οτι καλυτερο μπορεις,
    με γνωμωνα να εχεις ησυχη την συνειδηση σου.
    Η δικη μου συνειδηση λεει οτι αν εχω τετοια ευθυνη και σχετιζομαι με ενα ασθενη, θελω να γνωριζει τι συμβαινει.

Μιλαω ομως για την δικη μου συνειδηση, αν με εννοεις.

Senior Member
    οπωσδηποτε πρεπει να εχει πληρη επιγνωση της καταστασης του!
    γιατι αλλιως θα χασετε την εμπιστοσυνη του,θα επιβεβαιωσετε τις υποψιες του και θα γινουν ολα χειροτερα!

Senior Member
    παιδια αν ηταν να τον πισω να παρει τα χαπια εστω και αν του ελεγα οτι ειναι depon θα το εκανα!!!! δεν πιστευω οτι σ αυτη την φαση ειναι κακο να πεις ψεματα για το καλο του!!!! οταν συνελθει ας μου κρατησει κακια ποσος μ ενδιαφερει οτι θα εκανα θα ηταν για το καλο του!!!! δεν νομιζω οτι το να ζεις συνεχεια μες στον φοβο ειναι σωστο , αναμεσα σ αυτο και στο ψεμα σιγουρα κερδιζει το ψεμα!!!!!

Το θέμα είναι ποιος αποφασίζει ποιο είναι το καλό σου.
    Είναι εντελώς αντιδεοντολογικό..αντιεπαγ γελματικό να \"βοηθάς\" κάποιον που δεν σου έχει ζητήσει βοήθεια κι εντελώς ανήθικό για μένα να λες ψέμματα σε κάποιον.

Για να ξεκινήσει κάποιος θεραπεία (και δεν εννοώ φάρμακα, αλλά θεραπεία) πρέπει να είναι έτοιμος γι αυτό. Δεν ξεκινά στα μουλωχτά, διαφορετικά δεν υπάρχει σοβαρή δέσμευση από τον ίδιο.
    \"Το μυαλό του του ανήκει\" μαζί με όποιες σκέψεις έχει.

Ο μόνος τρόπος που μπορείς να βοηθήσεις είναι, εφόσον εκφράζει δυσαρέσκεια, να του λες όποτε μπορείς ότι υπάρχουν ειδικοί που μπορεί να δει. Να ξέρει τις διεξόδους.

Senior Member
    κρινο εχεις δικιο !!! ειναι δυσκολο να παρεις μια τετοια ευθυνη αλλα ειναι δικοπο μαχαιρι μπορεις ν αφησεις εναν ανθρωπο που αγαπας να υποφερει ετσι η να κανεις κατι για να τον βοηθησεις ?
    δεν βγαινει εξω την νυχτα δεν μπαινει σε λεοφωρειο, αν θελει να παει καπου πρεπει να ειναι καποιος μαζι του... ειναι ζωη αυτη? περνεις το ρισκο και ελπιζεις να πεσεις σε ενα καλο γιατρο για να κανει καλα τον ανθρωπο σου !!!!!!!!
    Δεν είναι εύκολο να βλέπεις έναν άνθρωπό σου έτσι, όμως το ζήτημα που προκύπτει είναι ΕΣΥ πώς τα πας με αυτό.

Βοηθώντας κάποιον που δε μας το ζήτησε...βοηθάμε τον εαυτό μας να αντέξει αυτό που περνά ο άλλος.

Το να πάρει φάρμακα εν αγνοία του, σίγουρα θα βοηθήσει τους γύρω του να ηρεμήσουν και να μη στεναχωριούνται, όμως για τον ίδιο οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ άσχημες.

Senior Member
    Originally posted by Paprika
    Δεν είναι εύκολο να βλέπεις έναν άνθρωπό σου έτσι, όμως το ζήτημα που προκύπτει είναι ΕΣΥ πώς τα πας με αυτό.

Βοηθώντας κάποιον που δε μας το ζήτησε...βοηθάμε τον εαυτό μας να αντέξει αυτό που περνά ο άλλος.

Το να πάρει φάρμακα εν αγνοία του, σίγουρα θα βοηθήσει τους γύρω του να ηρεμήσουν και να μη στεναχωριούνται, όμως για τον ίδιο οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ άσχημες.
    Συμφωνω σε ολα !Ολοι οι ανθρωποι, εχουμε το δικαιωμα της αυτοδιαχειρισης του εαυτου μας!
    Το να πάρει φάρμακα εν αγνοία του, σίγουρα θα βοηθήσει τους γύρω του να ηρεμήσουν και να μη στεναχωριούνται, όμως για τον ίδιο οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ άσχημες.----------η μπορει και να του αρεσει η φαση του ,η να μην εχει γινει ακομη αφορητη η κατασταση για τον ιδιο,....αλλο τωρα τι βλεπουν οι αλλοι και πως κρινουν την συμπεριφορα του!

Senior Member
    Originally posted by libpa
    Τι λέτε ρε παιδιά εγώ στη φάση που ήμουνα και το ίδιο και αυτός δεν καταλάβαινα ότι πρέπει να παίρνω φάρμακα!! Αν δεν είχε επέμβει η μαμά μου και η γιατρός μου τώρα ακόμη θα φανταζόμουν πράγματα, δεν θα ζούσα τη ζωή μου φυσιολογικά και θα με είχαν απορρίψει όλοι οι φίλοι μου!! Αν είναι δυνατόν τι ακούω!!!!!!!!!!
    ποσο καιρο ησουν στην φαση που ησουν πριν να παρεις φαρμακα?και ειχε αυτη η φαση εξαρση?υπηρξε κριση?εχασες τον ελεγχο της παραγματικοτητας?ταυτοτητ� �ς?

Senior Member
    παιδια αν μετατραπει το θεμα σε πωσ πηρα πρωτη φορα τα φαρμακα μου ωσ ψυχωτικοσ θα παθετε πλακα αν καταλαβαινεισ εκεινη την ωρα οτι τα φαρμακα κανουν καλο δεν εισαι ψυχωτικοσ απλα

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast