Results 31 to 45 of 84
Thread: πωσ να βοηθεισω
-
13-05-2010, 19:29 #31
Γιατι νομιζω αλλο ειναι ενα ψυχωτικο επισοδειο που μπορει να εχει μια διαρκεια -και ενταση- και τελος -και αλλο ειναι μια διαταραχη προσωπικοτητας , ασ πουμε ,σχιζοειδη! Υπαρχει, η τουλαχιστον θαπρεπε να υπαρχει, διαφορετικη φαρμακευτικη προσεγγιση-δεν λεω θεραπεια γιατι ολοι ξερουμε οτι τα φαρμακα δεν θεραπευουν,αλλα ανακουφιζουν απο τα συμπτωματα!
- 13-05-2010, 19:31 #32
Originally posted by pad
παιδια αν μετατραπει το θεμα σε πωσ πηρα πρωτη φορα τα φαρμακα μου ωσ ψυχωτικοσ θα παθετε πλακα αν καταλαβαινεισ εκεινη την ωρα οτι τα φαρμακα κανουν καλο δεν εισαι ψυχωτικοσ απλα
Σχετικά με τα παραπάνω, υπάρχουν τρόποι και τρόποι να βοηθήσεις, κι ο καλύτερος είναι να μάθεις τι θέλει ο ίδιος ο άνθρωπος που θέλεις να βοηθήσεις. Γιατί εκείνον αφορά κι όχι εμάς τους υπόλοιπους.
Και πρέπει να θέλουμε να βοηθήσουμε για τον άλλο και όχι για τον εαυτό μας.
Εφόσον δε τίθεται θέμα κινδύνου ή δεν παραπονιέται το ίδιο το άτομο για προβλήματα λειτουργικότητας, δε πα να έχει ό,τι θέλει.
Όπως είπα και προηγουμένως, σημασία έχει να γνωρίζει τις διεξόδους, ώστε όταν χρειαστεί βοήθεια να ξέρει τι να κάνει.
Πολλοί πάνε ακόμα και με το ζόρι σε κάποιον γιατρό...αλλά στα μουλωχτά...δε μπορώ να φανταστώ πιο επικίνδυνο πράγμα.
13-05-2010, 19:34 #33
αυτοσ ειναι ο ορισμοσ του ψυχωτικου δεν εχει διαταραχη προσοπικοτητασ ακομα μπορει να ειναι σχιζοσυναισθηματικοσ που ειναι διπολικοσ με στοιχεια ψυχωσησ νομιζω παντωσ σιγουρα η ψυχωση δεν ειναι διαταραχη προσωπικοτητασ
13-05-2010, 19:38 #34
Originally posted by krino
οποιος σου πει απο τι προερχεται η ψυχωση,
σε δουλευει κανονικα.
13-05-2010, 19:39 #35
Originally posted by pad
αυτοσ ειναι ο ορισμοσ του ψυχωτικου δεν εχει διαταραχη προσοπικοτητασ ακομα μπορει να ειναι σχιζοσυναισθηματικοσ που ειναι διπολικοσ με στοιχεια ψυχωσησ νομιζω παντωσ σιγουρα η ψυχωση δεν ειναι διαταραχη προσωπικοτητασ"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
13-05-2010, 19:40 #36
ειναι σαν να εχεισ καρκινο και δε στο λεει ο γιατροσ εκει πιστευω καταλαβαινεισ γιατι δε στο λεει
13-05-2010, 19:42 #37
Originally posted by Paprika
Originally posted by pad
παιδια αν μετατραπει το θεμα σε πωσ πηρα πρωτη φορα τα φαρμακα μου ωσ ψυχωτικοσ θα παθετε πλακα αν καταλαβαινεισ εκεινη την ωρα οτι τα φαρμακα κανουν καλο δεν εισαι ψυχωτικοσ απλα
Σχετικά με τα παραπάνω, υπάρχουν τρόποι και τρόποι να βοηθήσεις, κι ο καλύτερος είναι να μάθεις τι θέλει ο ίδιος ο άνθρωπος που θέλεις να βοηθήσεις. Γιατί εκείνον αφορά κι όχι εμάς τους υπόλοιπους.
Και πρέπει να θέλουμε να βοηθήσουμε για τον άλλο και όχι για τον εαυτό μας.
Εφόσον δε τίθεται θέμα κινδύνου ή δεν παραπονιέται το ίδιο το άτομο για προβλήματα λειτουργικότητας, δε πα να έχει ό,τι θέλει.
Όπως είπα και προηγουμένως, σημασία έχει να γνωρίζει τις διεξόδους, ώστε όταν χρειαστεί βοήθεια να ξέρει τι να κάνει.
Πολλοί πάνε ακόμα και με το ζόρι σε κάποιον γιατρό...αλλά στα μουλωχτά...δε μπορώ να φανταστώ πιο επικίνδυνο πράγμα.
13-05-2010, 19:43 #38
libpa δεν έχω κανένα πρόβλημα με το τι θα \"κάνετε\".
Έγινε μια ερώτηση κι εγώ λέω τη γνώμη μου βάσει της εμπειρίας μου και της λογικής μου και νομίζω ότι γι αυτό είμαστε όλοι στο φόρουμ.
Κι η γνώμη μου είναι ότι κανείς δε δικαιούται να παίρνει αποφάσεις για σένα γιατί η ευθύνη είναι του καθενός.
13-05-2010, 19:46 #39
Εγω απ΄την αλλη βλεπω μια προσπαθεια να διαχωριστουν οι ψυχωσικοι σε αυτους που χρειαζονται φαρμακα και σ\' αυτους που ειναι \"free\", με κριτηρια οχι κλινικα η σε βαθος χρονου αλλα γυρω απο μια αλυτρωτη ιδεα περι προσωπικης ελευθεριας... Και βλεπω να γινεται συστηματικα απο ορισμενους.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
13-05-2010, 19:47 #40
libpa δε μπορώ να διαφωνήσω για το τι σου συνέβη ούτε για το πώς μπορεί να σου έκανε καλό.
oboro από ποιους γίνεται αυτή η προσπάθεια;
13-05-2010, 19:50 #41
Originally posted by libpa
Originally posted by katerinaki
Γιατι νομιζω αλλο ειναι ενα ψυχωτικο επισοδειο που μπορει να εχει μια διαρκεια -και ενταση- και τελος -και αλλο ειναι μια διαταραχη προσωπικοτητας , ασ πουμε ,σχιζοειδη! Υπαρχει, η τουλαχιστον θαπρεπε να υπαρχει, διαφορετικη φαρμακευτικη προσεγγιση-δεν λεω θεραπεια γιατι ολοι ξερουμε οτι τα φαρμακα δεν θεραπευουν,αλλα ανακουφιζουν απο τα συμπτωματα!
13-05-2010, 19:53 #42
Γιατι αν ειναι διαταραχη προσωπικοτητας δηλ θεμα χαρακτηρα,τοτε πολυ μικρες δοσεις αντιψυχωτικων μπορει να βοηθησουν και οχι τα μεγαθηρια των δοσεων που μας πασερνουν σαν να ειμαστε ζωα!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ?ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ !
Συμφωνω για τις παρενεργειες, αλλα καποια στιγμη ζυγιζει κανεις τα υπερ και τα κατα αντι να βλεπει ολα μαυρο-ασπρο."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
13-05-2010, 19:59 #43
Originally posted by oboro
Γιατι αν ειναι διαταραχη προσωπικοτητας δηλ θεμα χαρακτηρα,τοτε πολυ μικρες δοσεις αντιψυχωτικων μπορει να βοηθησουν και οχι τα μεγαθηρια των δοσεων που μας πασερνουν σαν να ειμαστε ζωα!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ?ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ !
Δεν μπορει να εχει συγχρονως κ διαταραχη προσωπικοτητας κ σχιζοφρενεια ,μπορει ομως μια διαταραχη να οδηγησει στο μελλον σε σχιζοφρενεια -ετσι εχω διαβασει -
Σχετικα με τη συνοσυροτητα -η σχιζοφρενεις παρουσιαζουν πολλα συμπτωματα διαταραχων τα οποια ομως κ παλι διαφερουν ως προς την ποιοτητα απο τα συμπτωματα των αναλογων διαταραχων προσωπικοτητας!
Συμφωνω για τις παρενεργειες, αλλα καποια στιγμη ζυγιζει κανεις τα υπερ και τα κατα αντι να βλεπει ολα μαυρο-ασπρο.
13-05-2010, 20:07 #44
Δεν μπορει να εχει συγχρονως κ διαταραχη προσωπικοτητας κ σχιζοφρενεια ,μπορει ομως μια διαταραχη να οδηγησει στο μελλον σε σχιζοφρενεια -ετσι εχω διαβασει -"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
13-05-2010, 20:22 #45
Συμφωνω,.Θετικη σταση και ρεαλιστικη μαζι. :)
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία