πωσ να βοηθεισω - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 84
    Senior Member
    Δεν νομίζω να υπάρχει καμία διαταραχή προσωπικότητας που να δημιουργεί παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις, δηλαδή να ακούς φωνές, να χάνεις τον ειρμό της σκέψης σου κλπ. Υπάρχει η σχιζοφρενικόμορφη διαταραχή προσωπικότητας που το άτομο είναι γενικά καχύπτοπτο στην ζωή του αλλά δεν νιώθει τις έντονες παραισθήσεις/ψευδαισθήσεις/πρόβλημα με τους συνειρμούς/μειωμένη βούληση που χαρακτηρίζει την σχιζοφρένεια (η σχιζοειδής διαταραχή προσωπικότητας σχετίζεται πιο πολύ με αντικοινωνικό χαρακτήρας, δεν έχει τόσο σχέση με την ψύχωση/σχιζοφρένεια, άσχετα με την ονομασία) και σε αυτό δεν βοηθάει κανένα φάρμακο, παρα μόνο κάποια είδη ψυχοθεραπείας και αυτά με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα (άλλωστε κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν είναι όλες οι \"διαταραχές προσωπικότητας\", \"διαταραχές\").

Όταν το άτομο έχει αντιλήψεις που δεν έχουν οι άλλοι, όπως φωνές που οι άλλοι δεν ακούνε και νιώθει να του ελέγχουν την σκέψη εξωτερικές πηγές η να χάνει τον ειρμό της σκέψης και της ομιλίας του τότε αυτό είναι σχιζοφρένεια/ψυχωσική συνδρομή και δεν έχει απαραίτητα σχέση με την προσωπικότητα . Πολλοί άνθρωποι με πολύ διαφορετικές προσωπικότητες μπορούν να το πάθουν και τότε χρειάζεται απαραίτητα φαρμακευτική αγωγή. (αν και στο εξωτερικό την συνδιάζουν ακόμα πιο επιτυχημένα με γνωσιακή-συμεριφορική θεραπεία για ψύχωση, κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται ελλάδα).

Όπως βέβαια είπε ο οboro, μπορεί να συνυπάρχουν όλα μαζί. Πολλές διαγνώσεις ψυχικών παθήσεων συμπεριλαμβάνουν 2-5 \"ταμπέλες\" μαζί, π.χ. κρίσεις πανικού με αγοραφοβία, κοινωνική φοβία, νοσοφοβία και ελαφριά κατάθλιψη, οριακή διαταραχή προσωπικότητας με γενικευμένο άγχος, χρήση ουσιών, μείζωνα κατάθλιψη και ψυχαναγκασμούς κλπ.

Το πρόβλημα είναι πιο πολύ στο διαγνωστικό σύστημα που χρησιμοποιείται και όχι στις προβληματικές διαδικασίες του μυαλού που μπορεί να είναι κοινές για πολλές διαταραχές και να εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετική ένταση. Αυτές οι διαγνωστικές \"ταμπέλες\" δεν είναι αληθινές αλλά τις έχουν φτιάξει οι άνθρωποι για διευκόλυνση και όπως φαίνεται πιο πολύ δυσκολεύουν τα πράγματα παρά τα διευκολύνουν. Γιαυτό και το επόμενο DSM (το εγχειρίδιο που γίνονται οι διαγνώσεις από τους κλινικούς ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους) θα έχει κάποιες αλλαγές.

Banned
    Originally posted by pad
    Originally posted by krino

οποιος σου πει απο τι προερχεται η ψυχωση,
    σε δουλευει κανονικα.
    σε πληροφορω οτι για τη δικια μου ψυχωση μετα απο ενα χρονο ψυχοθεραπειασ εγω βρηκα ακρη καταλαβα ποια λαθη στη κοσμοθεωρια μου με οδηγησαν σε ψυχωτικεσ σκεψεισ οι οποιεσ σε συνδυασμο με λαθοσ περιβαλλον εργασιασ εφεραν την κριση

αλλο σου ειπα και αλλο απαντησες.

Banned
    Originally posted by libpa
    Originally posted by Paprika
    libpa δε μπορώ να διαφωνήσω για το τι σου συνέβη ούτε για το πώς μπορεί να σου έκανε καλό.

oboro από ποιους γίνεται αυτή η προσπάθεια;
    Άμα θες να το δεις και αλλιώς, ας του δώσουνε τα φάρμακα κρυφά να γίνει καλά και να αποφασίσει μόνος του μετά όταν καταλάβει τι έχει αν θέλει να συνεχίσει να τα παίρνει.

ειναι εκτος παση δεοντολογιας να δινεις φαρμακα εν αγνοια καποιου.
    Αμα δεν μας αρεσει η δεοντολογια να την αλλαξουμε αλλα αυτο ισχυει.

Senior Member
    Kai τι ειναι η ψυχωση libpa ? λεπρα?

Senior Member
    krino τι εννοουσεσ γιατι δεν καταλαβα μαλλον

Banned
    Originally posted by pad
    krino τι εννοουσεσ γιατι δεν καταλαβα μαλλον

οτι κανεις δεν γνωριζει,
    τι προκαλει στον ανθρωπο τις ψυχωσεις.

Senior Member
    εχω μια θεωρια που ορμομενοσ απο την δικη μου περιπτωση ανεπτυξα οτι φταιει το πωσ αντιλαμβανεσαι τον κοσμο απο μικροσ ασ πουμε εγω παντα εδινα σημασια και προσπαθουσα να αναλυσω λεπτομερειεσ που αλλοι δεν ασχολουνταν καν και καπωσ ετσι ανεπτυξα την κοινωνικη φοβια και καπωσ μετα με το ζορι και το λαθοσ σκεπτικο ανεπτυξα την ψυχωση σιγουρα ειναι συνδυασμοσ πολλων πραγματων αλλα βρηκα αρκετα απο αυτα

Senior Member
    limpa σου εστειλα u2u

τι πραγματα ειναι αυτα?που ζουμε στο μεσαιωνα?να του βαλουν χαπια στο φαγητο κατοπιν συνενοησεως με γιατρο?για να λυθει το προβλημα?ελεος!
    θα πρεπει ο ιδιος να το παρει αποφαση να επισκεφτει ειδικο.
    και αφου τωρα ειναι καχυπτος ετσι και καταλαβει οτι του δινουν χαπια εν αγνοια του τα πραγματα θα φτασουν σε οριακο σημειο
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Banned
    Όταν λες δεοντολογία εννοείς το νόμο;
    Και ότι και να εννοείς, να αφήσουμε δλδ τον άλλον να έχει ψύχωση; Τι λέτε ρε παιδιά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

περασανε πολλα χρονια για να φτασουμε στο σημερα.
    Παλια ο ψυχιατρος μπουκωνε τον ασθενη του ανεξελεκτα με φαρμακα που σημερα εχουν απαγορευτει.
    Πιο παλια, ελλειψη ψυχιατρου, την δουλεια την εκανε ο παπας, με εξορκισμους.

Αρκετα ηδη εχω γραψει στα τετραδια αντιψυχιατρικης,
    μην τα ξαναλεω ξανα.
    Μεσω πολλων κινητοποιησεων, συνεδριων αλλα και αλλες κινησεις φτασαμε σημερα για να μιλαμε για τα δικαιωματα του ψυχικα ασθενη.
    Ηδη εχει φτιαχτει χαρτα δικαιωματων του.

Και ελπιζουμε σε κατι καλυτερο, οχι χειροτερο.

Banned
    Originally posted by krino

περασανε πολλα χρονια για να φτασουμε στο σημερα.
    Παλια ο ψυχιατρος μπουκωνε τον ασθενη του ανεξελεκτα με φαρμακα που σημερα εχουν απαγορευτει.
    Πιο παλια, ελλειψη ψυχιατρου, την δουλεια την εκανε ο παπας, με εξορκισμους.

Αρκετα ηδη εχω γραψει στα τετραδια αντιψυχιατρικης,
    μην τα ξαναλεω ξανα.
    Μεσω πολλων κινητοποιησεων, συνεδριων αλλα και αλλες κινησεις φτασαμε σημερα για να μιλαμε για τα δικαιωματα του ψυχικα ασθενη.
    Ηδη εχει φτιαχτει χαρτα δικαιωματων του.

Και ελπιζουμε σε κατι καλυτερο, οχι χειροτερο.
    Το κάτι καλύτερο είναι να μένει ο άλλος άρρωστος; Έλεος!!!!!!

Το καλυτερο παντα ηταν (και θα πρεπει να ειναι) ο ανθρωπος να παραμενει ανθρωπος.
    Αυτο συμβαινει οταν μπορει να εχει δικαιωμα στον εαυτο του και να παρεμβαινει ο ιδιος οπως νομιζει καλυτερα.

Ενεργειες οπως αυτες που αναφερεις,
    ειναι δικες σου κινησεις για να νιωθεις εσυ καλα και οχι ο ανθρωπος που αναφερεσαι.

Banned
    Ρε κρίνο, ποιός θέλει να είναι άρρωστος πες μου να του δώσω συγχαρητήρια βλακείας.

κανεις.....
    ωστοσο το δικαιωμα στην ιαση ειναι προσωπικο δικαιωμα και οχι ολης της κοινωνιας.

Δικαίωμα στον εαυτό τους πρέπει να έχουν μόνο όσοι είναι καλά,

αυτα ισχυουν στον μεσαιωνα, οταν καιγανε τις μαγισσες.

οι άλλοι μπορεί να κάνουν και απόπειρα αυτοκτονίας, είναι σωστό αυτό;

σωστο για ποιον? για σενα?
    γιατι καποιος που κανει αποπειρα με βαση το οτι νιωθει, ναι ειναι σωστο.

Και άντε αυτοί που κάνουν απόπειρα το θέλουν, αυτοί που είναι τελείως άρρωστοι και δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να γίνουν καλά,

τι μανια σε εχει πιασει να γινει ο κοσμος καλα?

ενώ άμα ήταν καλά αυτό θα ήθελαν,

αυτο ειναι δικη σου εκτιμηση.

μετράει η γνώμη τους όταν έχουν χάσει την ταυτότητά τους; Πάλι έλεος

παντα μετραει η γνωμη ενος ανθρωπου.

Βαζεις το προβλημα σου οδηγο και με αυτο πρεπει να πορευονται ολοι οι ανθρωποι?
    Τωρα να πω εγω ελεος?

Senior Member
    Σ όλο αυτο, την κρίστη δε βλέπω....:)

Senior Member
    όταν έχουν χάσει την ταυτότητά τους; Πάλι έλεος

Μονο τοτε οταν εχουν χασει την ταυτοτοτητα τους κ ειναι επικινδυνοι δικαιολογειται η επιβολη θεραπειας με βια η με υπουλο τροπο!

Originally posted by olgaki82
    τι πραγματα ειναι αυτα?που ζουμε στο μεσαιωνα?να του βαλουν χαπια στο φαγητο κατοπιν συνενοησεως με γιατρο?για να λυθει το προβλημα?ελεος!
    θα πρεπει ο ιδιος να το παρει αποφαση να επισκεφτει ειδικο.
    και αφου τωρα ειναι καχυπτος ετσι και καταλαβει οτι του δινουν χαπια εν αγνοια του τα πραγματα θα φτασουν σε οριακο σημειο
    Δεν ζούμε στον μεσαίωνα, στο 2010 ζούμε!!! Και δεν πρέπει να αφήνουμε απροστάτευτους έτσι τους ανθρώπους!! Αυτά είναι τα δικαιώματα όχι να τους στερήσουμε το δικαίωμα να είναι καλά!!!! Επιπλέον δεν είναι καλά, δεν είναι στα λογικά του, πως μπορεί να αποφασίσει τι είναι σωστό; Το ίδιο θα αποφάσιζε αν ήταν καλά και το ίδιο τώρα; Με αυτή τη λογική και μένα δλδ άμα δεν δεχόμουνα τότε που ήμουν άρρωστη να μου δώσουν χάπια θα ήμουν ακόμα άρρωστη και θα έχανα τη ζωή μου!!!!Και θα με κορόιδευαν και όλοι!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ τι ακούμε!!!! Αλλά ίντερνετ είναι και ο καθένας γράφει ότι του κατέβει στο κεφάλι!!!!!!!!!!!!!!!
    οποτε για να προστατευτει του δινεις χαπια με το ζορι,οχι δεν συμφωνω με αυτο τον τροπο προστατευεσαι εσυ και μονο εσυ και οχι ο ασθενης,οχι να χασουμε και καθε υποτιπωδη ανθρωπινο δικαιωμα.και θα το ξαναπω το ελεος
    ελεος τι ακουω?
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast