Results 16 to 19 of 19
Thread: Τι εναλλακτικές υπάρχουν
-
13-05-2010, 17:51 #16
Originally posted by γιώτα2
Λάθος κατάλαβες Petran εδώ έκαναν περιουσίες οι αλλοδαποί και τα δικά μας παιδιά δεν είχαν δουλειές.Οπως ξέρεις έχουν μπεί τόσοι, όσους δεν μπορεί να απορροφήσει η Ελλάδα και απο ενα σημείο και μετά υπάρχει πρόβλημα.Στην γειτονική Ιταλία δεν συμβαίνει αυτή η ασυδοσία, εδώ ξέφυγε η κατάσταση και λίγος έλεγχος δεν θα έβλεπε...αναφέρω για τους αλλοδαπούς οι οποίοι δεν έχουν πια λόγο να καθίσουν στην Ελλάδα αφού χρήμα δεν κυκλοφορεί....και επειδή γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις το λέω......
- 13-05-2010, 22:37 #17
Συμφωνω με οσα λεει το αρθρο του bolt..
Εχοντας κάνει μια μεγαλη αλλαγη στη ζωη μου μπορω να πω οτι δεν εχω μετανιωσει.
Υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα της ζωής μου και χαιρομαι που μπορω ακομα να κυκλοφορω με τα παιδια μου ασφαλής.
Η αλλαγη στις συνηθειες ετών ειναι δυσκολη στην αρχή.
Ομως εχει να κανει περισσοτερο με το τι εχει αναγκη ο καθενας μας.
Αν π.χ δεν αντεχεις την ησυχια και εισαι ο τυπος που του αρεσει η πολυβουη ζωή,τοτε καλυτερα να ξεχασεις την λυση της αποκεντρωσης.
Στην ουσια το θεμα ειναι να μη βλεπεις την εναλλακτική σαν ονειρική ,αλλα ρεαλιστικά, με ΣΙΓΟΥΡΟ το γεγονος οτι στην πορεια θα χρειαστει να αλλαξεις πολλά και να προσαρμοστεις σε μια νεα πραγματικοτητα.
13-05-2010, 23:37 #18
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις απόψεις σας και θα ήθελα να προσθέσω μια ακόμα παράμετρο που έχει να κάνει με τα παραδείγματα προς μίμηση και τα παραδείγματα προς αποφυγή
Δυστυχώς ( και διορθώστε με αν κάνω λάθος ) από κάποια εποχή και μετά ο έξυπνος και δημιουργικός νους αντικαταστήθηκε από τον πονηρό και διαστρεβλωμένο νου σαν να λέμε καμία σχέση με τον πολυμήχανο Οδυσσέα Πήρε στοιχεία από αυτόν μεν αλλά για ποιόν σκοπό ? ΄¨Χάθηκαν¨¨ αξίες και αρχές που μέχρι κάποτε αποτελούσαν κοινή λογική
Οι εδώ αλλοδαποί απο την στιγμή που δεν βρήκαν κανέναν φραγμό η όριο έπραξαν και πράττουν κατά το ένστικτο τους η στην καλύτερη περίπτωση όπως τους είχαν μάθει στον τόπο τους Από αυτά που μου έχουν διηγηθεί άτομα που είχαν πάει μετανάστες σε άλλες χώρες βρήκαν κανόνες που σεβάστηκαν και που ανταμείφθηκαν ανάλογα για αυτά που προσέφεραν Ίσως σαν λαός να έχουμε μπερδέψει τον όρο αυτονόητα και να περιμένουμε κατανόηση από τους άλλους κάτι ανάλογο δεν συνέβαινε και στο σπίτι και στο παλάτι του Οδυσσέα που στο όνομα της φιλοξενίας κάποιοι το εκμεταλλευόντουσαν ? Το ότι δεν θέσαμε σαφείς κανόνες και όρια σε εμάς πρώτα και κατόπιν στους γύρο μας ?
Και για να μην ξεφύγω απο το αρχικό μου ερώτημα στριφογυρνάει στο μυαλό μου σήμερα μία άποψη που μου είχαν πει
= έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν υπάρχει Εβραίος άνεργος ? (μην με παρεξηγήσετε απο Εβραίο που μένει στην Κύπρο και μου το είπε στο καράβι το έμαθα και σας το μεταφέρω ) Γιατί πολύ απλά την εφευρίσκει
Πάνω σε αυτή την άποψη θέλω να επικεντρωθώ και για αυτό θα ήθελα τις απόψεις σας
Φανταστείτε να μαζευόντουσαν άνεργοι απ όλες τις ειδικότητες και να οικοδομούσαν επάνω στα κοινά πιστεύω τους να δημιουργούσαν εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις για την πολύτιμη ζωή μας όχι επάνω στα μπάζα που έχουν αφήσει οι προηγούμενοι και που μας λένε να τα καθαρίσουμε μέσα σε 3 χρόνια Έστω σε ήδη μικρές κοινότητες μακρυά απο τις απρόσωπες πόλεις έστω έως ότου να καταλάβουμε όλοι πώς θα πρέπει να λειτουργούμε στις πόλεις
Προσωπικά το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι το ότι έχω μάθει και ζω όπως ζω μια συνήθεια που δεν μπορώ να κόψω ίσως να καταφέρω να με ξεγελάσω σε μικρές δόσεις κάνοντας το έξεις έχω ακούσει για 2 τοποθεσίες στην Ανάβρα το πρώτο και τον Αι στρατη το 2ρο με μικρές αποδράσεις κατασκοπευτικές ίσως να καταφέρω να έχω άποψη Μην το πάρετε σαν διαφήμιση κάτι σαν την εκπομπή μένουμε Ελλάδα και αρχίζουμε να λέμε για το πόσο ωραία περάσαμε στο γαιδουρονήσι κλπ κλπ το ζητούμενο είναι αν γνωρίζετε κάτι σχετικό και σαν λέξεις κλειδιά θα αναφέρω διαβίωση , απασχόληση , αξίες αρχές , εκπαίδευση , υγεία ( το πάω στον χρυσό αιώνα του Περικλέους ? βεβαίως βεβαίως λολ )
Αυτά .... τα πα.....
Είναι περιττό να αναφέρω το πόσο με ανακουφίζουν αυτά που καταθέτω και παράλληλα εισπράττω απο αυτό το φόρουμ να καλά όσοι το σκέφτηκαν και όσοι συμμετέχουν εύχομαι κάπως , κάποτε να το ανταποδώσω
Αύριο παίρνω καράβι για Ελλάδα και όταν με το καλό επιστρέψω Ιταλία θα χαρώ να διαβάσω τις σκέψεις σας μέχρι τότε να είσαστε όλοι καλά και καλή συνέχεια
14-05-2010, 00:18 #19
Originally posted by Αφωτεινή
Συμφωνω με οσα λεει το αρθρο του bolt..
Εχοντας κάνει μια μεγαλη αλλαγη στη ζωη μου μπορω να πω οτι δεν εχω μετανιωσει.
Υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα της ζωής μου και χαιρομαι που μπορω ακομα να κυκλοφορω με τα παιδια μου ασφαλής.
Η αλλαγη στις συνηθειες ετών ειναι δυσκολη στην αρχή.
Ομως εχει να κανει περισσοτερο με το τι εχει αναγκη ο καθενας μας.
Αν π.χ δεν αντεχεις την ησυχια και εισαι ο τυπος που του αρεσει η πολυβουη ζωή,τοτε καλυτερα να ξεχασεις την λυση της
αποκεντρωσης.
Στην ουσια το θεμα ειναι να μη βλεπεις την εναλλακτική σαν ονειρική ,αλλα ρεαλιστικά, με ΣΙΓΟΥΡΟ το γεγονος οτι στην πορεια θα χρειαστει να αλλαξεις πολλά και να προσαρμοστεις σε μια νεα πραγματικοτητα.
Θα με βοηθούσες αν θα μπορούσες να μου πεις που μπορώ να βρώ αυτό το άρθρο και αν σου είναι εύκολο πεις κάτι περισσότερο για την μεγάλη αλλάγη στην ζωή σου
Είμαι απο αυτό που λένε ήσυχος τύπος και το πώς ξεκίνησα την δουλειά που κάνω , μέχρι στο σήμερα είναι ολόκληρη ιστορία Εχω εκτιμήσει πολύ ποιο διαφορετικά την ζωή και τα πράγματα που μέχρι σήμερα βλέποντά στα μέσα απο την καμπίνα ενός φορτηγού και έχοντας γυρίσει σχεδόν όλη την Ιταλία Πολύ φοβάμαι το να παραμένει ονειρική και όχι ρεαλιστική η εναλλακτική που αναζητώ οχι για εμένα αλλά πολύ περισσότερο φοβάμαι μήπως δεν πείσω να με ακολουθήσει η οικογένειά μου ( 2 αγόρια 12 + 7 ) και το αμορε μου Με εμένα στα 42 να μου λένε κάτι που πας ξυπόλητος στα ροδάκινα ( τα προτιμώ περισσότερο απο τα αγγούρια ) Ίσως αν το στήσω πρώτα μόνος μου και κατόπιν την παρουσιάσω ώς την καλύτερη εναλλακτική
Θα χαρώ πολύ αν μπορούσες να μοιραστείς τις εμπειρίες σου
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση