Results 1 to 4 of 4
Thread: Ερώτηση
-
14-05-2010, 20:42 #1
Ερώτηση
καλησπέρα σας,
ένας πολύ καλός μου φίλος διαγνώστηκε με ψύχωση, αλλά ο νευρολόγος του δεν έκανε λόγο για ακριβή διάγνωση. Έκανε ένα εγγεφαλογράφημα και του υπέδειξε την λανθασμένη κατανομή των χρωμάτων στον εγκέφαλό του, η οποία θα διορθωθεί όπως είπε με τα φάρμακα.
Ποια είναι η διαφορά της ψύχωσης με τη σχιζοφρένεια; Η σχιζοφρένεια είναι κάτι σαν χρόνια ψύχωση αν έχω καταλάβει καλά;
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το παλικάρι είχε ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις, ήταν υπερβολικά καχύποπτος και νόμιζε ότι όλοι θέλουν το κακό του, έκανε ακραίες σκέψεις, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει/είχε αποδιοργανωμένο λόγο, η κοινωνική του συμπεριφορά είναι άριστη, έχει φίλους και σχέση και ανταποκρίνεται άριστα στη δουλειά του, η οποία απαιτεί υψηλό πνευματικό επίπεδο και μόρφωση.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω εάν υπάρχει κίνδυνος αυτή η ψύχωση να γίνει χρόνια και αν κινδυνεύει να γίνει χρόνιος πελάτης των γιατρών.
Ευχαριστώ
- 14-05-2010, 22:34 #2
στο εγκεφαλογραφημα βλεπουν τουσ ρυθμουσ θ οι οποιο ειναι πιο πολλοι οταν εχεισ ψυχωση κι οταν παιρνεισ φαρμακα αραιωνουν διαφορα ψυχωσησ με σχιζοφρενεια πρακτικα δεν υπαρχει το οτι ανταποκρινεται στη δουλεια του δε λεει και πολλα κι εγω εβγαλα τον στρατο εχοντασ ψυχωση εν ενεργεια και δεν με καταλαβε κανεισ γενικα κανεισ δεν μπορει να σου πει οτι δε θα το ξαναπαθει οι πιο πολλοι διακοπτουν τα φαρμακα μετα απο καποιο διαστημα χωρισ συμπτωματα και συχνα το ξαναπαθαινουν
14-05-2010, 23:20 #3
υψηλό πνευματικό επίπεδο και μόρφωση ???? Γιατι δεν του προτεινεις να γραψει μονος του εδω και να συζητησει το προβλημα του ?
15-05-2010, 01:16 #4
βασικα κι εγω θα προτεινα να πεισ στο φιλο σου να μασ γραψει πιστευω ειναι καλυτερα
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....