Results 16 to 30 of 40
-
18-05-2010, 14:21 #16
Είναι και θέμα προκαταλήψεων παιδιά... Οι άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζονται από ένα αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού ως τρελοί και οι ασθένειες αυτές ως νόσοι πολυτελείας, του τύπου \"δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα και το ρίχνει στο ψυχολογικό\". Τι να λέμε..
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
- 18-05-2010, 14:49 #17
Να βλέπουμε τη θετική όψη.Σε άλλες ιστορικές εποχές τα άτομα με ψυχικές ιδιαιτερότητες θεωρούνταν εργαλεία του διαβόλου.Προχωράμε,έστω και με αντιληπτικούς,μορφωτικούς ρυθμούς πολύ κατώτερους απ\'ό,τι άλλων χωρών.
Η κατάθλιψη,ακριβώς επειδή έπιασε ένα σημαντικό ποσοστό σε εμφάνιση-εκδήλωση σε πληθυσμιακή αναλογία,πατήθηκε το κατάλληλο κουμπί για ανάγκη ενημέρωσης επάνω της.Το ανάλογο θα συμβεί και συμβαίνει ήδη και με όλες τις άλλες ασθένειες,λιγότερο ή περισσότερο γνωστές.Τα αστικά περιβάλλοντα και οι συγκεκριμένες συνθήκες διαβίωσης,η συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού σε τόπους εξαντλητικούς,μακριά από την ικανοποίηση του ανθρώπου για ουσιαστική επαφή με τη φύση,αλλά και το συνεχές φτώχεμα σε κοινοτική δράση και δεσμούς σύσφιξης,οδηγεί σε αύξηση της απομόνωσης και σε κλείσιμο βαλβίδων εκτόνωσης.
Από την άλλη οι ζυμώσεις μπορεί να γεννήσουν και κάποια επιθυμητά,δηλαδή περισσότερη ενσυναίσθηση,μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο και σε άμβλυνση των ρατσιστικών ιδεοληψιών.Λίγο δύσκολο να παραμείνεις αμέτοχος και αδιάβαστος όταν η πραγματικότητα σου επιτάσσει τη γνώση,έστω και το απαραίτητο μόνο κομμάτι της.
Έχουμε περισσότερες πηγές πληροφόρησης και μάλιστα μη κατευθυνόμενης,μέσω του ίντερνετ,με πολλαπλές επιλογές κατεύθυνσης και γνωστικούς διαδρόμους της αρεσκείας μας.Μπορούμε να μαθαίνουμε και μετά να ενημερώνουμε άλλους.Είναι σημαντικό να πέσει η δικτατορία της ντροπής γύρω από την ψυχική νόσο και να καταρριφθεί ο μύθος του ότι πάντα αφορούν \"τους άλλους\".Αφορούν όλους μας,άρα και το σπάσιμο της σιωπής αφορά και μας,που μπορούμε να αρχίσουμε με ενημέρωση τουλάχιστον στο περιβάλλον μας.Να μη φοβόμαστε να πούμε ξέρεις κάτι,έχω κατάθλιψη,έχω ψύχωση,έχω μία διαταραχή προσωπικότητας,έχω τό\'να ή το άλλο.Να περνάμε το μήνυμα πως δεν ντρεπόμαστε γι αυτό,ούτε θα ντραπούμε ποτέ.
Δεν είναι πολύ,αλλά και η Ρώμη δε χτίστηκε σε μία μέρα.Δε θα ξυπνήσουμε αύριο σε μία απελευθερωμένη νοητικά κοινωνία,όμως το να αφουγκράζεται ο καθένας προβληματισμούς τέτοιου είδους τον βοηθάει να τους μεταδίδει κιόλας,κάτι σαν τους ομόκεντρους κύκλους στην επιφάνεια του νερού όταν πέσει μία πέτρα στη λίμνη."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
18-05-2010, 14:57 #18
Originally posted by RainAndWind
Προχωράμε,έστω και με αντιληπτικούς,μορφωτικούς ρυθμούς πολύ κατώτερους απ\'ό,τι άλλων χωρών.
δεν προχωραμε καθολου,
το πουγκι μας τελειωσε....
18-05-2010, 15:09 #19
\"Σας παρακαλω, αν μου στριψει μη με κλεισετε σε ασυλοοοοο..\"
δηλαδη μιλαμε για τον απολυτο τρομο..
θα το γραψω και στη διαθηκη μου..
18-05-2010, 15:10 #20
Έλα βρε απαισιόδοξε κι εσύ.Με το μετέωρο βήμα του πελαργού,αλλά κι αυτό βήμα είναι,λολ.Να σου πω,ένα δίκιο το έχεις.Δεν έχω εξετάσει πόσο θα πάει πίσω και αυτή την κοινωνική ευαισθητοποίηση το crash,αλλά φαντάζομαι πως ναι,θα έχει σημαντική αρνητική επίδραση κι εδώ,όπως και σε άλλους τομείς που αφορούν ομάδες μειονοτικές.Θα κάτσω σήμερα το απόγευμα να ψάξω και να πληροφορηθώ με ποιο τρόπο επηρέασε αντίστοιχα σε άλλες χώρες που έχουν πληγεί σε βαθμό ίδιο με το δικό μας,πώς επηρεάστηκε ο τομέας της ψυχικής υγείας και πρόνοιας.Πρώτος προβληματισμός θα επηρεάσει σημαντικά και τον τομέα της έρευνας,άρα κάποιο τέλμα θα το φάμε κι εκεί,όπως και κονδύλια σε προγράμματα και μία ύφεση σε πανεπιστημιακές χορηγήσεις,μπλουρμπ,λες μετά όσα θα διαβάσω να φτάσω στο ίδιο συμπέρασμα με σένα;;;:mad::o
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
18-05-2010, 15:25 #21
εχεις υποψη σου οτι οι μοναδες που υπαρχουν λειτουργουν γιατι οι εργαζομενοι σε αυτες,
κανουν στην ουσια εργασια χωρις να πληρωνονται??
Και οτι στην ουσια το κανουν γιατι δεν θελουν να τους αφησουν στην μοιρα τους?
Αλλα ολα εχουν και ενα οριο νομιζω....
18-05-2010, 15:30 #22
χμμμμ... εγώ δεν τον ήξερα τον κύριο στο γειτονικό θέμα, επειδή σπάνια βλέπω TV...
ευτυχώς που πρόλαβα και ενημερώθηκα λοιπόν....
οποτε βλέπουμε τι ωραία δημοκρατικά δικαιώματα έχουμε και πόσο ωραία χρησιμοποιούνται υπέρ της ενημέρωσης μας....
δικαίωμα προστασίας από τη συκοφαντική δυσφήμιση λοιπόν, αλλά όταν κάποιοι παίρνουν εκπομπή στα ΜΜΕξαπατησης (πολύ καλο Rain, ευχαριστώ) και παραπλανούν τον κόσμο, εκεί δεν βλέπω κανένα δικαίωμα προστασίας...
18-05-2010, 15:35 #23
Σωστότατη σε κόβω.Και η παρατήρησή σου στο κέντρο.Κι εγώ σπάνια το ανοίγω το κουτί,στην συγκεκριμένη το έχασα.Αυτό που ανέφερε στο ποστ της η Φωτεινή όμως με φρίκαρε,αλήθεια ρε Φωτεινή,συγκλονιστικό απλά...:(
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
18-05-2010, 16:48 #24
Originally posted by pelariry
Originally posted by Adzik
πιστευω πωσ αν κανανε συνετερισμουσ οπου θα μπορουσαν ψυχικα αρρωστοι ασθενεισ να εργαζοντε...θα γινοτανε μεγαλη η διαφωρα στην ζωη και την αντιληψη και των απο μεσα και των απο εξω ανθρωπων... ειναι μια πολυ καλη ιδεα,,...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
18-05-2010, 16:51 #25
Ρειν σε ποιο αναφερεσαι τησ φωτεινησ?
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
19-05-2010, 01:30 #26
πιστευω πωσ αν κανανε συνετερισμουσ οπου θα μπορουσαν ψυχικα αρρωστοι ασθενεισ να εργαζοντε...θα γινοτανε μεγαλη η διαφωρα στην ζωη και την αντιληψη και των απο μεσα και των απο εξω ανθρωπων... ειναι μια πολυ καλη ιδεα,,
19-05-2010, 05:27 #27
μέχρι αυτό το ποσοστό να πάψει να είναι \"τρελλά μικρό\", ο όρος \"τρελλός\" θα έχει εκλείψει πλέον και αυτό είναι η αισιόδοξη άποψη.
ποιο ομορφα στα αυτια τους ,να λενε καποιον αλκοολικο,παρα \"τρελο\" και αυτο το σαν ενα μικρο παραδειγμα
Και οταν προσπαθω να κανω ενα διαχωρισμο για αυτο,απλα δεν το δεχονται
Και οχι μονο τα μεγαλυτερα μελη ,αλλα και τα αδερφια μου απλα ,
γιατι αυτο που εμαθαν απο τους μεγαλυτερους ,ηταν αυτο που πιστεψαν.
Γιατι κανενα σχολειο δεν ηταν εκει,γιατι κανενα σχολειο δεν τους εμαθε και κανενας να τους ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!
Και ας μου πει καποιος οτι δεν υπαρχει προκαταληψη απο λαθος ενημερωση
Απο κει ξεκιναν ολα
Απο κει ξεκιναν ολα για μενα
Οταν δεν καταλαβαινουν και δεν αντιλαμβανονται κατι οι \"γνωστικοι\" το ριχνουν αλλου
και θα πω ενα απλο το\" ηθελε ο θεος\" \"ηταν θελημα θεου \" \"καπως βγηκε αυτος \" \"δεν μπορουμε να κανουμε κατι εμεις\"
Και δεν θελω να μου πει κατι αντιθετο κανενας εδω.
Το πασχα πηγα σε ενα πανηγυρι,σε ενα διπλανο χωριο που υπηχρε ενα μοναστηρι με τα ποταμακια του, το πρασινο του ,τα γεφυρακια του,και ενα παλιο πετρομυλο
Τοσο πολυ ομορφο για μενα ολο αυτο ,αφου ζω σε αστικη πολη
Αλλα ξερετε προς τι η γιορτη αυτη ????????????????????
Για τους \"τρελους\" τους \"δαιμονισμενους\"και τους \"αλαφροισκιωτους\"
Το χωριο μου εχει νηπιαγωγειο ,δημοτικο,γυμνασειο,και λυκειο,συνολο μαθητων =400 που γλενταν σε αυτη τη γιορτη μαζι με τους νηπιαγωγους, τους δασκαλους, και τους καθηγητες ,για τα βασανιστηρια που εκαναν οι μοναχοι στους μη γνωστικους ,μεγαλη γιορτη!!!!!
Μου εδειχναν εμενα ,και στα παιδια ,ο παπας περιηγητης,o \"ξεφτιλας quide \"που ειχαν τους χαλκαδες και που δεναν τους \"τρελους \" :(
Ενημερωση και παιδεια που σημαινει για μενα ,και μονο για μενα μαλλον ,γνωση, μαθηση, προβληματισμος =σκεφτομαι ,αρα υπαρχω ,αρα αντιλαμβανομαι ,αρα αισθανομαι, ,αρα πραττω===== ΑΝΘΡΩΠΟς προς τον συνανθρωπο
Ισως ,μαλλον παλι δικες μου οικουμενικες αποψεις εγωιστικες :(Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
19-05-2010, 11:27 #28
παιδεία χωρίς λεφτά γίνεται;
19-05-2010, 11:34 #29
παιδεία χωρίς λεφτά γίνεται;
pelarious...
ακομα και σκατα να θες να κανεις,
θες λεφτα....
:P
19-05-2010, 11:57 #30
ε, λέω μήπως έχουμε αυταπάτες...
υγ:εν τω μεταξύ, στην ιταλία για να είμαστε και ον-τόπικ που κλείσανε τα άσυλα, ετοιμάζονται να περικόψουν τις αναπηρικές συντάξεις. εγκυκλοπαιδικά.
Σύνδρομο διακοπής αντικαταθλιπτικών
21-08-2025, 11:52 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία