φόβος για το πιεσόμετρο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 46
    Member
    den klevo.....

apo tin tetarti to proi den eho metrisei tin piesi mou...kai den vlepo na to kano syntoma......epanalamvano kai to tonizo gia osous ehoun analoga themata (diataraxi panikou) kai den ehoun paei akoma se giatro......i psixotherapeia DOULEUEI ...toulaxiston douleuei se mena.....

16,5 den eho dei pote sta megala mou agxi mehri 15.........

eho pantos arketi plaka (fadazomai isxiei stous perissoterous)

ena diastima nomiza pos tha patho aneurisma (san ton patera mou)....ponokefaloi kathe mera.....dinatoi......polles fores eniotha pos apo lepto se lepto tha patho eggefaliki aimoragia.....kano magnitiki.....vgainei kathari kai apo tote (martios) den eho xananiosei ponokefalo.......

meta mou kollise i kardia kai i piesi (ti oraia itan pou perisi tetoia epoxi oute kan gnoriza poia einai i normal piesi) )))

αστα αστα και εγω ημουν ετσι ενιωθα ζαλαδες και εκτακτες πατουσα στο γκουγκλ τα συμπτωματα μου εβγαζε διαφορα,ετρεχα σε γιατρους απεκλειαν το ενα ενιωθα αλλα παλι απο την αρχη,αλλα πρωταρχικος φοβος σε ολα η καρδουλα μου.
    με βοηθησε πολυ η γνωσιακη σε ολο αυτο αλλα και το το οτι σταματησα να τα σκεφτομαι και να ασχολουμαι με αυτα,ετσι με ξεχασαν και αυτα.ειναι φορες που τα σκεφτομαι λιγο παλι αλλα καμια σχεση με το παρελθον που εκανα συλλογη πιεσομετρων και μετρουσα συνεχως τους παλμους μου
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Banned
    Originally posted by Nickbin
    den klevo.....

αθωος!

:P

Senior Member
    ti oraia itan pou perisi tetoia epoxi oute kan gnoriza poia einai i normal piesi) )))

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ .. ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!
    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ
    ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ.....

Junior Member
    παιδια κ γω μια απ τα ιδια....φοβαμαι.....μαλλον το πιεσομετρο!!!! μολις το περναει στο μπρατσο μου ο γιατρος εκει αρχιζει το μαρτηριο μου....δεν γινετε να ξεχαστω οσο και να προσπαθει ο γιατρος να μου αποσπασει τν προσοχη....κ μονο που ακουω τν λεξη 'πιεσομετρο' οι χτυποι τισ καρδιασ μου αυξανονται....μπορει να φτασει η πιεση μεχρι κ 16.....δν ξερω πραγματικα τι να κανω για να ξεχαστω κ δν φανταζομουν σε καμια περιπτωση να βρω κ αλλα ατομα με το ιδιο προβλημα.....μαλλον ειναι καλυτερα τωρα!!!

Junior Member
    φιλε νικ το μονο σιγουρο ειναι πωσ δν εισαι μονοσ....ειμαι 15 χρονων κ αντιμετοπιζω το ιδιο προβλημα χρονια τωρα....με τουσ γιατρουσ μπορει να μην εχω προβλημα αλλα μολισ μου βαζουν το πιεσομετρο....εκει αρχιζουν τα βασανηστηρια μου...κ μονο που ακουω τν λεξη κατι με πιανει....πολυ αγχος.....μπορει να φτασει μεχρι κ 16(περνω αριστα ;/ ).... ο γιατροσ μου ειπε οτι θα εχω προβλημα οταν μεγαλωσω κ αυτο με στεναχορισε πολυ...μου ειπε επισησ να εχω 1 πιεσομετρο στο σπιτι και να μετριεμε για να σινιθισω αλλααα δεν γινετε.....η θεια μου μου ειπε να πας σε ψιχολογο για να με βοηθησει αλλα δν ειμαι σιγουρη....

Senior Member
    οκ, υπαρχει η λεγομενη πιεση της ασπρης μπλουζας ,οταν βλεπεις δηλαδη γιατρο εκτινασεται προς τα πανω,,,,,,,,αλλα ενταξει δεν ειναι πιεση αυτη14,15,,,αλλα αν φοβασαι παρε περιστασιακα αντιυπερτασικα για να φοβασαι λιγοτερο,,,κατεβασε τη στο 12 και κρατατην εκει , με τα φαρμακα ειναι εφικτο,,,,,,,,,αλλα θα σουλεγα να μην φοβασαι και να αφησεις τα φαρμακα για τα 41 σου......

πωωωωωωωω τι λετε τωρα !!! Δεν ηξερα οτι υαρχουν κι αλλοι ου το χουν αυτο !!! κι εγω εχω ενα τετοιο θεμα και μαλιστα κοντευει η μανα μου να με βγαλει οτι εχω προβλημα με την πιεση μου γιατι παντα βγαινει παραπανω απ οσο εχω. Την ωρα που μου τυλιγουν το πιεσομετρο μιλαμε οτι με πιανει τρομερη ταχυκαρδια !!! Δεν μου φαινεται καθολου περιεργο που παντα δειχνει γυρω στο 15 με 16 τη μεγαλη αφου μολις ξεκινησει η διαδικασια εγω νιωθω την καρδια μου οτι θα πεταχτει εξω ... τελειως χαζο αλλά δεν μπορω να το ελέγξω !
    ... trying to stay on the bright side of life ...

[url]http://eksomologiseistrelas.blogspot.com/[/url] <------ step inside :)

Junior Member
    File nick eho pathi plaka.....to diavasa me tin gineka moy ke pethaname....Eho file akrivos ta idia simptomata,ola kala me tis eksetasis (kardiologo-pathologo-klp) oxi omos psihiatro.To palevo monos,ke ime idi kalitera.Kala na min to sizitame gia to piesometro,apotelesma (15megali me 9 mikri).Standar tha strosoyme------------NO STRESS------------Idi niotho kalitera pu ksero oti iparhoyn ki ali anthropi san ke mena.To leo se aloys ke me lene trelo.Telos panton ola kala.thx (SPASTE OLA TA PIESOMETRA)

Senior Member
    Τον ιδιο φοβο με το πιεσομετρο τον εχω κι εγω....ειδικα οταν αρχιζει κ φουσκωνει κ σφιγγει εχω μια αισθηση οτι θα εκραγει το χερι μου η θα πρηστει κ θα μεινει παντα ετσι....επισης τον ιδιο φοβο εχω κ με το καρδιογραφημα...ανατριχιαζ� � με τα καλωδια νιωθω οτι σαν να μου κανουν ηλεκτροσοκ η θα εκτιναχτω στο ταβανι....ετσι το χω συνδεσει δεν ξερω γιατι κ με πιανει πανικος...
    Last edited by Lacrymosa; 02-04-2011 at 17:39.
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Member
    Παιδιά γεια σας! Αλλη μια συμπάσχουσα είμαι κι εγώ. Οποτε νιώσω το κεφάλι μου βαρύ μετράω την πίεση μου. Βέβαια ποτέ δεν έχω. Εχω γυρω στο 12-13 με 7 ή 8 η μικρή. Πέρσι βέβαια είχα πάθει εναν ψιλοπανικό με την πίεση. Είμαι καθηγήτρια αγγλικών σε φροντιστήριο και είχα μία τάξη που με νευρίαζαν πάρα πολύ. Κάθε Πέμπτη ήταν ο εφιάλτης μου. Ξαφνικά για δυο- τρεις μέρες ένοιωθα ένα βάρος στο κεφάλι σαν να με πίεζε κάτι στην κορυφή. Δεν έδωσα σημασία ώσπου είχα και κάτι ζαλάδες. Την ιδέα μου την έβαλε η μαμά μου που έχει υπέρταση και παίρνει χάπια κάθε μέρα. Πήγα στο φαρμακείο όταν ένιωθα έτσι και είχα 15.5 με 9. Πήγα κατευθείαν στον καρδιολόγο μας -αλίμονο- και δε μου βρήκε τίποτα. Εκανα υπέρηχο και καρδιογράφημα και το αποτέλεσμα; Ολα είναι άγχος. Οταν τελείωσε η σχολική χρονιά και σταμάτησα τα μαθήματα όλα μπήκαν στο ρυθμό τους ξανά. Ο φόβος βέβαια έχει μείνει και όποτε νιώσω βάρος αμέσως είμαι με το πιεσόμετρο στο χέρι. Αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι τα ψηφιακά. Μού είπαν ότι η τρίτη μετρηση δείχνει την κανονική πίεση. Εχει κάποιος άποψη για αυτό;

Senior Member
    πεννυ γεια σου!! οι ζαλαδες κ η πιεση που ειχες προφανως προερχονταν απ το αγχος κ την κουραση που σου προκαλουσε η συγκεκριμενη ταξη στο φροντιστηριο..οπως ειδες κι εσυ μετα που τελειωσαν τα μαθηματα σταματησαν αυτα κ ησουν μια χαρα....τα ιδια παθαινα κ εγω πριν 3 χρονια με τις πανελληνιες..τοτε μου ξεκινησαν ολα τα ψυχοσωματικα κ η αγχωδης διαταραχη κ δυστυχως δεν τα εχω ξεπερασει ακομα..
    για τα πιεσομετρα δεν ξερω κ εγω κατα ποσο ειναι αξιοπιστα..εγω πηρα της omron ντεμεκ τωρα ειναι αξιοπιστο ωρες ωρες οτι να ναι βγαζει...δεν ξερω ποια μετρηση δειχνει την κανονικη πιεση που εχεις αλλα αυτο που ξερω διγουρα ειναι οτι αναμεσα στις μετρησεις πρεπει να περιμενεις κανα 5λεπτο γιατι αμα τις κανεις συνεχομενα δεν βγαζει σωστο αποτελεσμα..
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Junior Member
    εμενα εκει που η πιεση μου ειναι 13 με 8 και οι παλμοι μου 60 σε 2 λεπτα ανεβαινει 16 με 10 και 100 οι παλμοι μου. Παιρνω χαπι για την πιεση και μου την κραταει χαμηλα τις περισοτερες ωρες της ημερας αλλα οταν φοβηθω η αγχωθω για κατι αν και παιρνω χαπι παλι ανεβαινει

Senior Member
    αν η μεση πιεση σου ειναι δεκατρια με οκτω , νομιζζω κακως περνεις χαπια , τα οποια εχε υποψιν σου δεν στερουνται παρενεργειων...

Senior Member
    οσο για τα σκαμπανεβασματα απ το 13 στο δεκαεξι , και σε συντομο διαστημα να ειναι ,, σο γουατ ;

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast