Πληροφοριες για να βοηθησω
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
    Junior Member

Πληροφοριες για να βοηθησω

Καλησπέρα σας....

Ένα κοντινό μου πρόσωπο πάσχει από σχιζοφρένεια και θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μπορεί να μου συστήσει κάποιον ειδικό που εμπιστεύεται.

Ο φίλος μου αυτός λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή εδώ και 5 χρόνια. Δυστυχώς όμως, η βοήθεια που έχει λάβει είναι μόνο φαρμακευτική και σαν αποτέλεσμα έχει παραιτηθεί τελείως και βρίσκεται πλέον σε απόγνωση.

Η α'ισθηση που έχω είναι ότι ο γιατρός του αντιμετωπίζει το θέμα μόνο ιατρικά, και δεν έχει παροτρύνει το φίλο μου να ζητήσει κάποια άλλη υποστήριξη. Η οικογένεια του επίσης είναι κοντά του αλλά δεν φαίνεται πλήρως ενημερωμένη για το πώς ακριβώς να αντιμετωπίσει τη κατάσταση.

Θα μπορούσε κάποιος να μου συστήσει κάποιον ψυχίατρο που εμπιστεύεται. Επίσης αν γνωρίζεται κάποια κέντρα με ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις για άτομα με ψύχωση?

Ευχαριστώ πολύ.

Banned
    σε ποια πόλη είστε; πόσο χρονών είναι ο φίλος σου;

Junior Member
    Ζουν στην επαρχία, αλλά πολύ κοντά στην Αθήνα. Οπότε Αθήνα βολεύει.

Το σημαντικό είναι να βρεθεί ένασ ειδικός που αν ενημερώσει τους γονέις του πώς να κινηθούν- πέρα από το απλά να μην βρίσκεται σε έντονη κρίση το παιδί.

Junior Member
    27 ετών.

Banned
    κάποιο κέντρο ψυχικής υγείας δεν υπάρχει εκεί;

Junior Member
    Υπάρχει, αλλά δεν τον ενθάρρυναν να πάει, διότι δεν έχουν καταλάβει ότι είναι σημαντικό. Για αυτό βασικά θα ήθελα να προτείνω στους γονείς του κάποιον πρώτα ειδικό που να τους ενημερώσει τι παραπάνω πρέπει να κάνουν εκτός από την αγωγή.

Είναι λίγο περίπλοκη η κατάσταση... πιστεύω ότι ένα βασικό βήμα είναι να ενημερωθεί καλύτερα η οικογένεια πρώτα, διότι είχαν βασιστεί στο γιατρό ο οποίος δεν τους είχε παροτρύνει να κάνουν κάτι άλλο. Επίσης νομίζω ότι θα μπορούσαν να πάνε στο κέντρο να μιλήσουν με κάποιον, αλλά θέλουν να πάνε και σε κάποιον άλλο.

Junior Member
    Από όσο ξέρω η φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη φυσικά, αλλά χρειάζεται και κάποια άλλη υποστήριξη, η οποία φυσικά μπορέι να είναι από την οικογένεια του... αρκέι να γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν τη κατάσταση.
    Βέβαια αυτό είναι μεγάλη συζήτηση...

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο φίλος μου έχει παραιτηθεί τελείως, με απότέλεσμα το τελευταίο εξάμηνο να πέσει και σε κατάθλιψη...

Ο ίδιος όμως, που είναι και το πιο σημαντικό, νιώθει ότι θα ήθελε παραπάνω υποστήριξη- αλλά ρώτησε και του είπαν ότι δε χρειάζεται, οπότε τον αποθάρρυναν κατά κάποιο τρόπο.

Σε αυτή τη φάση οι ίδιοι οι γονείς του εξέφρασαν ότι θα ήθελαν να απευθυνθουν και σε κάποιο άλλο ψυχίατρο. Μπορεί κάποιος να μου συστήσει κάποιον?

Senior Member
    Γιατί απαγορεύονται οι ψυχολόγοι;;;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    γιατι η ψυχοθεραπεια δεν βοηθαει παντα κ παντου.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Το \"απαγορευεται η ψυχοθεραπεια\" ειναι υπερβολη ομως. Τι ειναι, τοξικη ουσια για ν\' απαγορευεται? Αν δηλαδη ενας ψυχωσικος εχει σταθεροποιηθει χαρη στη φαρμακευτικη αγωγη του και αναζητησει ψυχοθεραπεια για να ξεκαθαρισει καποια πραγματα μεσα του, κινδυνευει? Δεν εχω διαβασει πουθενα η ακουσει κατι τετοιο... Οτι δεν θεραπευονται οι ψυχωσεις με αναλυση η ψυχοθεραπεια ειναι γνωστο πλεον - το ατομο που εχει ψυχωση ομως μπορει να τις χρειαζεται ετσι κι αλλιως. Νομιζω ειναι αλλη μια ακραια θεση της γιατρου σου λιμπα... Αν τις μαζεψεις ολες φτιαχνεις τηλεφωνικο καταλογο ετσι κι αλλιως.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind
    το συγκεκριμενο θεμα το εχουμε συζητησει με τον NikosD και μας ειπε οτι ασφαλως και δεν απαγορευονται και μπορουν να ειναι βοηθητικοι στην αντιμετωπιση της ασθενειας

Senior Member
    Originally posted by Remedy
    Originally posted by RainAndWind
    το συγκεκριμενο θεμα το εχουμε συζητησει με τον NikosD και μας ειπε οτι ασφαλως και δεν απαγορευονται και μπορουν να ειναι βοηθητικοι στην αντιμετωπιση της ασθενειας
    οχι ολες τις στιγμες. ειναι στιγμες που δεν βοηθαει. για ολους μας πάει αυτο. ποσο μαλλον σε πιο δυσκολες καταστασεις, οπως η ψυχωση.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Ποιος μιλησε για \"πανακεια\" και ποτε, δεν καταλαβα...
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Banned
    Originally posted by libpa

Οι ψυχολόγοι τι περιμένετε να πούνε; Ότι απαγορεύεται; Να χάσουν τη δουλειά τους;

ενω οι ψυχιατροι τι περιμενεις να πουν?
    οτι επιτρεπεται?

Αφου καταφεραν να ειναι σε κοντρα, εχοντας στην μεση ανθρωπους για να εξυπηρετησουν τα συμφεροντα τους και οχι τους νοσουντες,
    νομιζω πρεπει να αισθανονται ευτυχισμένοι.

Senior Member
    Originally posted by libpa
    Λέτε να το έβγαλε από το μυαλό της η γιατρός μου; Οι ψυχολόγοι τι περιμένετε να πούνε; Ότι απαγορεύεται; Να χάσουν τη δουλειά τους;
    Ενας ειδικος υπευθυνος - ειτε ειναι ψυχιατρος ειτε ψυχολογος-περιμενω να πει αυτο που πιστευει μεσα απο την εμπειρια του κ την γνωση του. Ανεξαρτητα απο προσωπικο συμφερον.

Κ πριν πεις κατι αλλο: ναι υπάρχουν και τετοιοι. Οχι μονο οι άλλοι....

Page 1 of 2 12 LastLast