Παιδια και νεοι γονεις το 2010 - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 76 to 90 of 110
    Senior Member
    Οι γονείς μας έζησαν σε μία ιστορική συγκυρία χτισίματος μίας χώρας,εμείς βιώνουμε μία ιστορική συγκυρία κατεδαφίσματος.Οι υποδομές τότε δημιουργούνταν,τώρα είτε φυτοζωούν είτε απλά παύουν να υφίστανται.Τα δικαιώματα που γι αυτά χύθηκε αίμα τώρα μετονομάστηκαν σε \"απαραίτητα μέτρα λιτότητας\"και μας αφαιρούνται δικτατορικά και με το νόμο.
    Πάρα πολλά αλλάζουν και θα αλλάξουν ακόμη,αλλά ο διάολος να τους πάρει αν θα παραδοθούμε δίχως μάχη.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    οχι δεν ειναι αλλο, ειναι μια προτερη και μια τωρινη κατασταση, τι σημαινει αλλο?

χεχε.... ναι απο προικα κατι θα παρω δεν λεω.
    Το θεμα ειναι οτι προβλεπω να μην αφηνω ουτε κοκκαλακι.....

Senior Member
    εννοώ ότι αυτό που λες εσύ θα έπρεπε να επηρεάζει και ανθρώπους που ας πούμε τώρα έχουν ένα μισθό και μπορούν να μεγαλώσουν παιδί. να σκεφτούν δηλάδη ότι οκ τώρα εμείς μπορούμε και το μεγαλώνουμε, αλλα το παιδί μας στα 40 του δεν θα έχει δουλειά, ή θα έχει αλλά θα παίρνει λίγα κτλ κτλ

ενώ αυτό που λέει η ρέιν είναι εντελώς άμεσο ρε παιδί μου. τωρα δεν έχω λεφτά για να κάνω παιδί. τέλος.

πάντως μη λες πολλά γιατί βλέπω τη τζάνετ να παρατάει τον πετράν και να αρχίζει να κυνηγάει εσένα! :D

Senior Member
    Κρινε,
    να σου κατι..
    αν δεν εχεις δουλεια και γενικα την δυνατοτητα να μεγαλωσεις ενα παιδι και να προσφερεις τα στοιχειωδη τοτε να μη το κανεις..
    Αυτο ελειπε να μην εχεις στον ηλιο μοιρα και να αμολας παιδιά..
    αλλα για αυτο μιλάμε?

Εντιτ..τα ειπαν και αλλοι αυτα ,αλλα αφησα το μηνυμα στη μεση μιση ωρα πριν..

Banned
    Originally posted by claire
    εννοώ ότι αυτό που λες εσύ θα έπρεπε να επηρεάζει και ανθρώπους που ας πούμε τώρα έχουν ένα μισθό και μπορούν να μεγαλώσουν παιδί. να σκεφτούν δηλάδη ότι οκ τώρα εμείς μπορούμε και το μεγαλώνουμε, αλλα το παιδί μας στα 40 του δεν θα έχει δουλειά, ή θα έχει αλλά θα παίρνει λίγα κτλ κτλ

ενώ αυτό που λέει η ρέιν είναι εντελώς άμεσο ρε παιδί μου. τωρα δεν έχω λεφτά για να κάνω παιδί. τέλος.

πάντως μη λες πολλά γιατί βλέπω τη τζάνετ να παρατάει τον πετράν και να αρχίζει να κυνηγάει εσένα! :D

κοιτα αν στριμωχτω λιγο τα καταφερνω μην λεμε και αηδιες.....
    αλλα ασε τι θα κανω εγω,
    εγω κοιταω πως μεγαλωσα εγω και πως θα μεγαλωσει η επομενη γενια.
    Και η διαφορα μου λεει κατι.

Τωρα για το αλλο,
    ο πετραν της ταιριαζει καλυτερα....

:cool:

ΥΓ....... φωτεινη νομιζω απαντω και σενα.

Senior Member
    Τι ειναι αυτη η μαυρίλα?
    Οχι ρε,δεν θα τα παρατήσω ολα γιατι θα ερθουν λιμοι και καταποντισμοί..
    Εγω μαγα δεν ειμαι.
    Θα εχω εμπιστοσυνη στα παιδια μου και θέλω να τα μαθω να επιβιωνουν και να μην τρομαζουν στις δυσκολιες,αν μη τι αλλο αυτο μου το προσφεραν οι γονεις μου..
    εγω σας δηλωνω.Το συναισθημα που εχεις αγκαλιαζοντας το παιδι σου ειναι κατι που δεν εχετε φανταστει οσοι δεν εχετε παιδια..οτι εχετε ζησει δεν πιανει μια..

Banned
    κατσε ρε φωτεινη,
    που ειναι η μαυριλα?
    επειδη βλεπω με ρεαλισμο το τι συμβαινει, εχω μαυριλα?

Και τι σημαινει να μαθουν να επιβιωνουν?
    να παω στη παλαιστινη να ζησω να κανω παιδια, για να γινουν πιο μαχιμα?
    Ε αμα εκει επιβιωσουν, σιγα μην κωλωσουν στα υπολοιπα ε?

Το τελευταιο που λες,
    το ασπαζομαι και θα το ηθελα.
    Μονο που δεν κανω οτι ακριβως θελω, νομιζω τουλαχιστον....

Senior Member
    Originally posted by krino
    κατσε ρε φωτεινη,
    που ειναι η μαυριλα?
    επειδη βλεπω με ρεαλισμο το τι συμβαινει, εχω μαυριλα?

Και τι σημαινει να μαθουν να επιβιωνουν?
    να παω στη παλαιστινη να ζησω να κανω παιδια, για να γινουν πιο μαχιμα?
    Ε αμα εκει επιβιωσουν, σιγα μην κωλωσουν στα υπολοιπα ε?

Το τελευταιο που λες,
    το ασπαζομαι και θα το ηθελα.
    Μονο που δεν κανω οτι ακριβως θελω, νομιζω τουλαχιστον....
    Ο ρεαλισμος σου κατα τη γνωμη μου φτανει στην απαισιοδοξια.
    Απο την επιβιωση σε κανονικες συνθηκες φτασαμε στην Παλαιστινη?
    Μην πας στην αλλη ακρη..
    Δεν πρεπει κατα τη γνωμη σου να μεγαλωνει ενα παιδι γνωριζοντας οτι θα εχει δυσκολιες,να μη σκονταφτει σε καθε εμποδιο?
    Επιβιωση απλα.

Banned
    λεω το αυτονοητο και συνεχιζεις να το αγνοεις.

Οταν πριν 20 χρονια ειχαμε 2 εμποδια, πριν 10 χρονια εγιναν 5.
    τωρα εχουν γινει 50 και αυριο πολλα παραπανω.

Σε ολα αυτα υπαρχει μια υπαρκτη γεωμετρικη προοδο.
    Την βλεπεις η οχι?

Senior Member
    δεν γίνεται να χτίζουν όλες οι γενιές από τρία σπίτια η κάθε μία.
    όταν η προηγουμενη γενιά έχτιζε, ήταν άχτιστα, ακόμα και η αθήνα.
    η γη ήταν φτηνή. τώρα πια όλα έχουν χτιστεί. η γη στην αθήνα είναι πανάκριβη, γιατί δεν υπάρχει πια.
    απλή οικονομική αρχή: όταν κάτι είναι σπάνιο, είναι συνήθως και ακριβό (η τουλάχιστον είναι πιο ακριβό, από ότι όταν το ίδιο πράγμα ήταν σε αφθονία. (ceteris paribus πάντα, δεν μιλάω να έχουν αλλάξει άλλοι 1002 παράγοντες παράλληλα)

η τωρινή γενιά, οι πιο πολλοί κάτι θα κληρονομήσουν. τουλάχιστον σε ακίνητα. (η γενιά των γονιών μας άρχισε κυριολεκτικά από το μηδέν.) τώρα αν θα έχει να φάει, δεν ξέρω αυτό είναι άλλο θέμα. πάντως από ντουβάρια, αν δεν έχει και η ελλάδα ποιος θα έχει?
    ο ολλανδός? που θυμάμαι (αν θυμάμαι καλά) είχα κοιτάξει κάτι στατιστικά της eurostat κάπου το 2003 και μου έχουν μείνει, ποσοστό ιδιοκατοίκησης (δικό σπίτι και όχι ενοίκιο) στην ολλανδία 10% και στην ελλάδα 90%?

Banned
    λουσιφερ σωστα οσα γραφεις εκτος του ποσοστου που ειναι 80% ετσι για το τυπικο το λεω.

Παρολα αυτα συμφωνεις σε αυτο που ρωταω λιγο πιο πανω την φωτεινη?

Senior Member
    \"κάντε πόλεμο, δεν κάνω παιδιά\"

Banned
    :P:P + ;)

Senior Member
    Originally posted by krino

Το θεμα λοιπον εχεις ως εξης:

Περαν του σημειου οτι ο πλανητης στο μελλον παει απο το κακο στο χειροτερο και μπλα μπλα μπλα, τα γνωστα που ξερουμε,
    τους τελευταίους μηνες βιωνουμε μια κριση ανευ προηγουμενου.
    Οι δικοι μας γονεις οταν εκαναν οικογενοια, ειχαν αλλα ονειρα, ειχαν οριζοντα μπροστα τους και γενικα μπορω να πω ενα πεδιο ζωης οτι το μελλον το δικο τους και των παιδιων τους θα ειναι σχετικα ροδινο, παντως οχι αυτο που βλεπουμε σημερα.
    Common...

οι προγονοι μας κανανε παιδια σε περιοδους 2 παγκοσμιων πολεμων και ναζιστικης απειλης, σε περιοδο ψυχρου πολεμου (τοτε κοιμοταν ο κοσμος με την πιθανοτητα μεσα στον υπνο του να αφανιστει ο πλανητης απο πυρηνικο ολοκαυτωμα) , σε περιοδους οικονομικης κρισης, σε περιοδους που πυρηνικα οπλα λογω διαροης τεχνολογιας πλεον τα ειχε μεχρι και η κουτση μαρια, σε εποχες επαναστασεων, σε εποχες ....ας πουμε οχι και τοσο ροδινες..

και τωρα λες οτι το μελλον των δικων μας παιδιων θα ειναι ασχημο επειδη δεν θα εχουν συνταξεις?

Ποσο πιο ασχημο θα μπορει να ειναι αραγε απο το αντιστοιχο ενος παιδιου λιγα χρονια μετα την ληξη του Β\' παγκοσμιου πολεμου που ο κοσμος τοτε αντιληφθηκε ποσο τερατα και επικινδυνοι ειμαστε σαν φυλη?

Αραγε οι μελοντικοι γονεις την δεκαετια του κραχ 1929 στην Νεα Υορκη ηταν πολυ σιγουροι για το μελλον του παιδιου τους?

Ναι, καταλαβαινω πως θες να το πεις, και θα συμφωνησω οτι οι μελοντικες εποχες ειναι μαλλον καπως αβεβαιες και σιγουρα οχι οι καλυτερες, αλλα δεν θα μπορουσα ποτε να τις συγκρινω με προηγουμενες εποχες που τις μελεταμε μεσα απο βιβλια ιστοριας και ντοκυμαντερ-βιντεο και απλα μαζευουμε το σαγονι μας απο το πατωμα με ολες αυτες τις πληροφοριες.

Παρολα αυτα..... παιδια ο κοσμος εκανε... και θα συνεχισει να κανει , ανεξαρτητα αν μπορει να μας συντηρησει ο πλανητης.. θα βρεθει λυση....

Μην ξεχνας οτι ειμαστε ενα πολυ ευελικτο ειδος που μπορει οχι μονο προσαρμοζεται στο περιβαλλον του , αλλα ακομα και να το προσαρμοζει τελικα.. (τεχνολογια γαρ)

Senior Member
    Originally posted by claire
    πάντως σε αυτό που έχεις άδικο είναι ότι όταν γεννήθηκες εσύ οι άνθρωποι πίστευαν ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο (ειδικά αν είσαι πάνω από 40, γεννήθηκες μέσα-τέλος 60\'s, που ήταν πολύ δύσκολες εποχές). γενικά οι προηγούμενοι έχουν την τάση να βλέπουν το τώρα και το μέλλον πολύ χειρότερο συγκριτικά με την δική τους εποχή.

+1000

Ακριβώς. Πάντα οι άνθρωποι βλέπουν το τώρα χειρότερο, επειδή συγκρίνουν το τώρα με την υπόθεση του πως θα ήταν καλύτερο το τώρα και όχι το πως ήταν να ζούσαν με προσδόκιμο ζωής 25 ετών, χωρίς ιατρική περίθαλψη και με την πιθανότητα να επιτεθούν οι ούννοι από στιγμή σε στιγμή (!πραγματικές παρελθοντικές εποχές). Δεν συμφωνώ με τίποτα ότι ο πλανήτης πάει από το κακό προς το χειρότερο, ειδικά αν το συγκρίνουμε με προηγούμενες εποχές που οι πόλεμοι ήταν καθημερινότητα και το προσδόκιμο ζωής ήταν 25-30 χρονών (αληθινά δεδομένα για την Ευρώπη από το 1800 και πριν). Είναι αλήθεια πως έχουμε προβλήματα, όμως πιστεύω ότι προχωράμε αργά-αλλά με αυξομοιώσεις πάντα και όχι σταθερά- σε μια εξέλιξη. Πραγματικά αν συγκρίνουμε αντικειμενικά το τώρα με προηγούμενες εποχές (κατα την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης και πριν) η ποιότητα ζωής του τώρα είναι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα σχεδόν (εκτός από το οικολογικό αλλά και αυτό υπάχουν χώρες που το έχουν π.χ. δανία). Στον δυτικό κόσμο σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μορφώνονται, όλοι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες και δεν μπορούν να γίνουν σκλάβοι η περιουσία σε κάποιον άλλο (όπως νομιμότατα και με τη βούλα συνέβαινε παλιότερα) όλοι έχουν μια βασική ιατρική περίθαλψη, όλοι έχουν ένα πιάτο φαγητό και νερό. Μια οικονομική κρίση δεν είναι τίποτα μπροστά σε μια ορδή ούννων η σταυροφόρων που σφάζει τα πάντα στο πέρασμα της. Ακόμα και με πιο πρόσφατες εποχές να συγκρίνουμε τα πράγματα (και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη γενικότερα) ήταν πολύ πιο δύσκολα καθ όλη σχεδόν την διάρκεια του \"πιο μοντέρνου\" 20ου αιώνα (2 παγκόσμιοι πόλεμοι και ψυχρός πόλεμος anyone?).

Γενικά με τον τρόπο σκέψης του να στρέφεις την προσοχή στα αρνητικά, ποτέ κανείς δεν θα είναι έτοιμος να κάνει παιδιά γιατί πάντα θα υπάρχουν αρνητικά. Γιατί έτσι είναι εξελιγμένος ο άνθρωπος σαν ζώο, με επιθετικά ένστικτα και ένστικτα κυριαρχίας εις βάρος άλλων. Όμως βλέπω μια εποχή που η ηθική ολοένα και εξελίσσεται (έστω με παναργους ρυθμούς) έστω με σκαμπανεβάσματα (δεν μπορώ να φανταστώ μια ανθρωπότητα που η εξέλιξη της να ακολουθεί μια ίσια γραμμή και όχι κυμαοειδής) προς όλο και μια καλύτερη κοινωνία. Δεν νομίζω ότι μια \"οικονομική\" κρίση και ο τρόμος που σπέρνουν τα ΜΜΕ για ακροαματικότητα να πρέπει να γίνουν εμπόδιο σε τέτοιες αποφάσεις γιατί τα αρνητικά πάντα θα φαίνονται και πάτνα θα υπάρχει μια ουτοπία στην φαντασία μας που θα είναι καλύτερη από το \"τώρα\" μας.

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast