Results 106 to 110 of 110
Thread: Παιδια και νεοι γονεις το 2010
-
19-05-2010, 19:52 #106
Originally posted by PETRAN
Originally posted by krino
Δεν συμφωνώ με τίποτα ότι ο πλανήτης πάει από το κακό προς το χειρότερο
Μην με αναγκασεις να βρω μελετες επιστημόνων,
που γραφουν συνεχεια αυτο ακριβως.
Νομιζα οτι τα αυτονοητα δεν χρειαζεται να τα συζητησουμε.
Ωστοσο αν επιμενεις,
μπορω να κατσω να ψαξω.
Ε ποια είναι τα αυτονόητα? Με τίποτα έχεις λάθος. Όπως κάθε εποχή, έτσι και τα 80s π.χ. είχαν και τα θετικά τους και τα αρνητικά τους αυτά περι γεωμετρικής καθόδου είναι φανταστικά. Μπορεί να κάνουμε μια \"βουτιά\" τώρα αλλά έτσι εξελίσσεται η ανθρώπινη ιστορία.
οκ αφου δεν το δεχεσαι,
επιφυλασσομαι να βρω τι ακριβως ειναι φανταστικο και τι οχι.
- 19-05-2010, 19:56 #107
Για την Ελλάδα μιλάς αυστηρά?
- ναι.
Όχι εγώ νομίζω ότι αυτή η αρνητική γεωμετρική πρόοδος είναι φανταστική καθαρά. ΠΑΝΤΑ υπήρχαν πρβλήματα στην Ελλάδα απλά τώρα βγήκαν έξω γιατί αυτά τα προβλήματα που υπήρχαν πάντα τώρα αθροίστικαν και έσκασαν. Σαν σύνολο στον κόσμο τα πράγματα βελτιώνονται σε σχέση με 20 χρόνια πριν είμαι κάθετος σε αυτό. Επειδή υπήρξε ένα οικονομικό κραχ προπερσι δέν πάει να πει ότι πάει κάποιος από το κακό στο χειρότερο. Ήταν απλά μια απότομη κάθοδος στον φουρτουνιασμένο τρόπο που εξελίσσεται ο οικονομικός κόσμος και όπως με κάθε πολύπλοκο σύστημα ότι πάει κάτω θα ξαναπάει πάνω (ήδη άρχισε να υπάρχει κάποια ανόρθωση στο Ευρωπαικό επίπεδο. Κραχ υπήρξαν άλλωστε και στο παρελθόν και δεν ήρθε το τέλος του κόσμου στο προηγούμενο π.χ. της Αμερικής που ήταν και πολύ πιο μεγάλο). Υπ όψιν ότι αυτό το οικονομικό κραχ έπιασε μόνο ευρώπη και αμερική δεν είναι πανανθρώπινο, οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η κίνα είχαν και έχουν ένα τρελό ρυθμό ανάπτυξης!)
αρα λες οτι καπου εχω λαθος και οτι ολα ειναι μια κακη συγκυρια και σε 2-3 χρονια ολα θα ειναι καλυτερα εκτος αυτης της προσωρινης καταστασης.
Παρολα αυτα οι οροι της καθημερινοτητας χειροτευουν και αυτο δεν ειναι θεμα κραχ αλλα πραγματικοτητα.
Συγκεκριμενα,
τα ορια ηλικιας για συνταξεις ανεβαινουν,
οι συνταξεις μειωνονται και ακολουθουν οι μισθοι,
ελαστικοποιουνται οι σχεσεις εργασιας, εννοωντας οτι οι απολυσεις ειναι πιο ευκολες, οι αποζημιωσεις μεινονται στο μισο και αυτα σε δοσεις, σταματαει η διαιτησια που υπηρχε και ενα σωρο αλλα.
Ισχυουν ολα αυτα η λεω κατι απο το μυαλο μου?
Οπότε μιλάς αυστηρά για την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών?
p.s. Οκ τώρα το είδα. Θα απαντήσω σύντομα περίμενε να κάνω μια κάμψη :P
19-05-2010, 20:22 #108
κανε τρεις, η μια ειναι τζουφια.
:D
19-05-2010, 21:53 #109
Originally posted by Boltseed
θα βρεθει λυση....
σορρυ αλλα η μονη λυση που βλεπω,
ειναι ο κοσμος να παρει την ζωη στα χερια του και να μην αφηνει να αποφασιζουν αλλοι για αυτον, ετσι χοντρα στα λεω.
Αλλα για αυτο οσο και να το πιστευω, εχω τις αμφιβολιες μου αν θα γινει αυτο ποτε εφικτο.
Αρχικα ξεκιναμε με τους εαυτους μας πρωτα βεβαια αμα δεν το εχουμε κανει ηδη αυτο.
Καποιος ειχε πει οτι
\"ολοι θελουν να αλλαξουν τον κοσμο, αλλα κανενας τον εαυτο του\"
.
εγω αυτες τις αλλαγες τις εφαρμοζω ηδη. κανεις αλλος?
19-05-2010, 22:11 #110
να σου πω,
ηδη εφαρμοζω αρκετα πραγματα....
πχ ειμαι λιγοτερο καταναλωτικος, απεχω απο τις τραπεζες γιατι τους θεωρω ληστες.
Ετσι εχω καταφερει να γινω αρκετα πιο αυτονομος, και αυτο ειναι μια αρχη.
Τελος θα δω και αυριο τι κινηση θα υπαρχει,
ευελπιστω ο κοσμος να εκφρασει τις ανησυχιες του μαζικα και ανατρεπτικα.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία