Results 16 to 30 of 190
Thread: Αρχηγός της φυλής
-
21-05-2010, 18:35 #16
Originally posted by krino
Originally posted by Θεοφανία
και τον κρίνο δεμένο σταυρωτά πάνω από ένα τσουκάλι που βράζει. με τρυπημένη μύτη από ένα μεγάλο κόκκαλο και κάποια μέλη από κάτω να τον μαστιγώνουν, (αλομπαρ, μστρουμφ), ενώ η υπαρχηγός της φυλής, (ρέμεντι), θα τον έλουζε με μεγάλα κομμάτια αλάτι πάνω στις τεράστιες πληγές του..
τετοια διαβαζω και εχω ονειρωξεις.....
αρργγκκκκ δεν κρατιεμαι....
(σορρυ, εχει καθολου σεχ το πακετο? καμια παρτουζα ισως κυριακες βραδυ?)
Εννοείται, θα είναι το σουινγκινγ της φυλής και θα είσαι ο μόνος που δεν θα συμμετεχεις.
(Α, ούτε εγώ και η ρεμ φυσικά. Θα κάνουμε μονογαμικό σεξ στις σκηνές μας με νικητές καλλιστείων από άλλα χωριά).
- 21-05-2010, 18:37 #17
Originally posted by keep_walking
Να φάω μπαν? Για ποιο λόγο, επειδή λέω τη γνώμη μου?
Ο NikosD. είναι ο Administrator αλλά δεν συμμετέχει σε καυγάδες, ούτε βασικά μετέχει με τέτοιον τρόπο για να θεωρείται μέλος της \"φυλής\". Δεν πιστεύω άλλωστε να τον ενοχλεί αυτό το θέμα και βασικά αλλού είναι το ζουμί, όχι στο να εναντιωθώ στον admin, λάθος κατάλαβες..
Λες πως δεν είναι αγώνας, καταρχάς δεν εννοώ πως τσακωνόμαστε μεταξύ μας για να βγει κάποιος νικητής, αλλά τι θα γινόταν σε περίπτωση που (υποθετικά έστω) θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχει αρχηγός στην ομάδα.
Αυτο με τον admin ηταν αστειο , χιουμορ....
21-05-2010, 18:37 #18
α σορρυ τοτε παω σε αλλη φυλη....
ακου δεν θα συμμετεχω!!
21-05-2010, 18:39 #19
21-05-2010, 18:43 #20
Originally posted by NikosD.
Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα άσκηση επικοινωνίας που κάνουμε συχνά στις ομάδες υποστήριξης, η οποία βοηθά στο να ενδοσκοπήσουμε και να δούμε πως λειτουργούμε/επικοινωνούμε μέσα σε μια ομάδα.
Θα προσπαθήσω να την αναρτήσω σε νέο θέμα, ίσως να έχει ενδιαφέρον, αν και εκτιμώ ότι μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις. (συχνά αυτό το αποτέλεσμα υπάρχει και μέσα στις ομάδες που την χρησιμοποιούμε).
21-05-2010, 18:47 #21
Μπραβο Ονειρο,
ωραιο θεμα.
Εγω προτεινω να βαλουν υποψηφιοτητα οι ενδιαφερομενοι και μετα να ψηφισουμε !!!!
21-05-2010, 18:50 #22
Originally posted by Oneiroplasmenos
καλα βρε παρεξηγιαρη.....
αλλα δεν διαβασες εδω,
για τα ξυδια και τα αλατια?
μια παρτουζιτσα (τοση δα... μικρη 4 ατομων) τι ψυχη εχει?
;)
21-05-2010, 18:59 #23
... Βινς, άλλο ένα ενδιαφέρον θέμα σου... ;) ... σου παραθέτω για αρχή ένα γνωμικό που με βρίσκει πολύ σύμφωνη και μερικές σκέψεις. Ναι, το γνωμικό είναι από \'ανώνυμο\' κι \'όχι από καμιά μεγάλη ιστορική μορφή...
\'... Ηγέτης είναι αυτός που οδηγεί τους ανθρώπους εκεί που θέλουν να πάνε. Μεγάλος ηγέτης είναι αυτός που τους οδηγεί εκεί που δεν είχαν ποτέ φανταστεί ότι θα ήθελαν να πάνε...\'
Έχει πολλά πράματα να πει αν το πιάσεις και το ξεσκονίσεις. Για μένα ο ηγέτης Βινς, δε μπορεί να είναι τίποτα άλλο από έναν άνθρωπο που έχει βάλει πλώρη - προσωπικά για τον εαυτό του - για το μεγαλείο της απλότητας. Είναι αυτό που εγώ ονομάζω \'τελειότητα\'. Ο ηγέτης σκέφτεται συλλογικά, τολμά να παίρνει πρωτοβουλία, να δίνει στην ομάδα απαντήσεις στο \'γιατί\' πρέπει να γίνονται κάποια πράματα και όχι στο πώς πρέπει να γίνονται. Ο ηγέτης δεν ενδιαφέρεται να απολαμβάνει μεγαλύτερου μεριδίου απ\' τους υπόλοιπους, δεν ενδιαφέρεται να κρατά την ομάδα σε συνοχή υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας, δε κρύβεται στις συγκρούσεις και απλώνει πάντα πρώτος το χέρι του. Ο αληθινός ηγέτης χαίρεται όταν η ομάδα είναι εξίσου με αυτόν ικανοποιημένη, όταν έχει την ίδια παιδεία με αυτόν, όταν ζητά τη βοήθειά της και την ενεργό συμμετοχή της για το καλό όλου του συνόλου... Βινς μου, βλέπε Γκάντι, Χριστό και λοιπούς.
Για μένα η ηγεσία είναι θέμα κυρίως προσωπικότητας και χαρακτήρα και όχι ευφυίας όπως δυστυχώς έχει περάσει... σκέψου πως όλο αυτό που περιγράφω δεν έχει καμιά σχέση με τους 300 της βουλής ας πούμε. Όταν η μετριότητα μεταλλάσσεται σε ικανότητα, ναι υπάρχει ηγεσία. Ηγέτες που σε κρατάνε με το ρουσφέτι που εσύ τους ζητάς ας πούμε. Ή που κολυμπάνε στα εκατομμύρια αφόσον σε έχουν πείσει ότι κάποια μέρα θα πρέπει να γίνεις κι εσύ σαν αυτούς, οπότε συνέχιζε να του κρατάς ψηλά... ηγέτες που... παλεύουν για την υγεία του λαού - ενώ οι ίδιοι θα νοσηλευτούν στα καλύτερα νοσοκομεία -, για το δικαίωμα της εργασίας - οι περισσότεροι δε ξέρουν τί θα πει \'δουλειά\' -, για την παιδεία - ενώ σπουδάζουν επί σειρά ετών σε ξένα πανεπιστήμια με τα λεφτά του μπαμπά που κι αυτός τα βρήκε έτοιμα από αλλού... δυστυχώς, αυτοί είναι οι ηγέτες σήμερα επειδή οι ομάδες τους διαλέγουν για ικανούς.
Το πιο σημαντικό είναι το εξής. Τέτοιου τύπου ηγέτες υπάρχουν παντού και πάντα, μέσα σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες. Με την εξής βασική προϋπόθεση όμως... ηγούνται ενός πλήθους με νοοτροπία κοπαδιού. Αυτοί οι ηγέτες εν ολίγοις, δε θα μπορούσαν με τίποτα να επιβληθούν και να διοικήσουν τα μέλη μιας ομάδας, όπου ο καθένας είναι αφεντικό και κύριος του εαυτού του και λειτουργεί ταυτόχρονα συλλογικά και ατομικά... ;) ...
21-05-2010, 18:59 #24
ya all my authoritah!
21-05-2010, 19:04 #25
Originally posted by Αφωτεινή
Μπραβο Ονειρο,
ωραιο θεμα.
Εγω προτεινω να βαλουν υποψηφιοτητα οι ενδιαφερομενοι και μετα να ψηφισουμε !!!!
Αφωτεινη...βλέπω δεν διάβασες το ποστ μου.......
Μέχρι στιγμής έχω δυο ψήφους.
Originally posted by Θεοφανία
Ονειροπλασμένε εγώ είμαι μαζί σου.
Φυσικά και θα έπρεπε να είμαι αρχηγός της φυλής.
Θα είχα δυο παλακίδες: τον κηπ και τον κρίνο.
Τον κηπ για να αμπελοφιλοσοφούμε και να με υπηρετεί, και τον κρίνο δεμένο σταυρωτά πάνω από ένα τσουκάλι που βράζει. με τρυπημένη μύτη από ένα μεγάλο κόκκαλο και κάποια μέλη από κάτω να τον μαστιγώνουν, (αλομπαρ, μστρουμφ), ενώ η υπαρχηγός της φυλής, (ρέμεντι), θα τον έλουζε με μεγάλα κομμάτια αλάτι πάνω στις τεράστιες πληγές του.
Τις δευτέρες θα μας απήγγειλε γύρω απ τη φωτια, ποιήματα η γουιρντ, τις τρίτες θα τρέχαμε στις πορείες στο δάσος με τη ρέιν, τις τετάρτες ομαδική ψυχοθεραπεία στη μεγάλη σκηνή με τη μαρίνα, τις πέμπτες θα δικάζαμε τα κακώς κείμενα της φυλής μας, όπου φυσικά κάθε εβδομάδα θα είναι κατηγορούμενος ο κρίνο και κάθε εβδομάδα να καταδικάζεται σε αιώνιο μαστίγωμα, βγάλσιμο νυχιών και ξερίζωμα μύτης.
Παράλληλα, οι υποτακτικοί του, (νάτσουρ), θα προσπαθούν να ξεσηκώσουν επανάσταση κατά του αρχηγού, (εμένα), αλλά η υπαρχηγός, εισαγγελέας εφετών και αρχηγός της αστυνομίας του χωριού μας, (ρέμεντι), θα την σούρνει στις ρούγες δεμένη στο άλογο της από το κόκαλο στη μύτη και έτσι ειρηνικά θα καταστέλουμε κάθε είδους επανάσταση.
Τις παρασκευές θα έχουμε ντέι οφ και τα σαββατοκύριακα θα πηγαίνουμε στο τσίρκο όπου φυσικά πρωταγωνίστρια θα είναι η πανικούλα και θίασος τα υπόλοιπα ψευδώνυμα της.
Αυτά.
Ελπίζω να με ψηφίσετε.
21-05-2010, 19:13 #26
Αυτό το ερώτημα που έθεσες μου θυμίζει μία άσκηση που κάναμε στην εκπαίδευση όταν δούλευα σαν αεροσυνοδός. Nikos D. πιθανόν κι εσύ σε αυτήν να αναφέρεσαι. Ο εκπαιδευτής μας είπε να υποθέσουμε ότι βρισκόμασταν στη σελήνη. Το παιχνίδι αφορούσε την επιβίωσή μας εκεί αφού ήμασταν κάτι σα ναυαγοί ενός διαστημοπλοίου. Έπρεπε να ορίσουμε έναν αρχηγό και κατόπιν από μία λίστα με 15 αντικείμενα τα οποία είχαν μείνει ανέπαφα από την αναγκαστική προσσελήνωσής μας (lol) να ορίσουμε με σειρά προτεραιότητας αυτά που θεωρούσαμε πιο απαραίτητα. Στη συνέχεια κάθισε αμίλητος και μας άφησε να το συζητήσουμε. Η λίστα ήταν η εξής:
Σπιρτόκουτο
Συμπυκνωμένη τροφή
50 μέτρα σχοινί
Αλεξίπτωτο
Κινητή μονάδα θέρμανσης
Δύο σαρανταπεντάρια όπλα
Ένα κουτί γάλακτος σε σκόνη
Δύο δεξαμενές με 100l οξυγόνο
Αστρονομικός χάρτης
Σωσίβια λέμβος που φουσκώνει αυτόματα
Μαγνητική πυξίδα
5 γαλόνια νερό
Φωτοβολίδες κινδύνου
Κουτί πρώτων βοηθειών με σύριγγα
Πομπό-δέκτης FM που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια
Εμείς διαλέξαμε σαν αρχηγό ένα παιδί που είχε ξαναεργαστεί σαν ιπτάμενος φροντιστής και θεωρήσαμε ότι λόγω πείρας θα έπρεπε να είναι αρχηγός. Τα αποτελέσματα του πειράματος μας εξέπληξαν όλους. Ο αρχηγός παρότι ήταν εκλεγμένος από την ομάδα δεν είχε πολύ ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία, υπήρχαν άτομα που πήραν την ιστορία πάνω τους προσπαθώντας να πιέσουν την ομάδα να πάρει κάποια απόφαση, άλλοι που δε συμμετείχαν καθόλου και κάποιοι τρίτοι που αν και μέχρι τότε τους θεωρούσαμε απλά ηλίθιους κέρδισαν το θαυμασμό μας γιατί δώσανε τις σωστές απαντήσεις (αλλά κανείς δεν τους πήρε στα σοβαρά κατά την επιλογή).
Ο εκπαιδευτής στη συνέχεια μας ενημέρωσε ότι σε περιπτώσεις που αυτό το πείραμα γίνεται σε ολόκληρα πληρώματα αεροσκαφών (δηλαδή, πληρώματα καμπίνας και πιλοτηρίου μαζί), οι εμπλεκόμενοι επιλέγουν πάντα σαν αρχηγό τον πιλότο. Ωστόσο, έχει επίτηδες επιλεγεί μια κατάσταση πέρα από τα συνηθισμένα που θα κληθεί ποτέ να αντιμετωπίσει ένα πλήρωμα αεροσκάφους προκειμένου να αναδειχθούν τα άτομα με πραγματικά ηγετικές ικανότητες και όχι αυτοί που λόγω ιεραρχίας και γνώσεων κατέχουν τη θέση του αρχηγού (και τελικά πολλές φορές ίσως να μην έχουν τα απαραίτητα ηγετικά προσόντα).
Θα είχε ενδιαφέρον να το κάναμε εδώ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί σα διαδικασία να πετύχει διαδικτυακά.
21-05-2010, 19:13 #27
κηπ και παλι κηπ :P
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
21-05-2010, 19:18 #28
Originally posted by oboro
κηπ και παλι κηπ :P
προδοτη...........:(
21-05-2010, 19:20 #29
\'... Ο αρχηγός παρότι ήταν εκλεγμένος από την ομάδα δεν είχε πολύ ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία, υπήρχαν άτομα που πήραν την ιστορία πάνω τους προσπαθώντας να πιέσουν την ομάδα να πάρει κάποια απόφαση, άλλοι που δε συμμετείχαν καθόλου και κάποιοι τρίτοι που αν και μέχρι τότε τους θεωρούσαμε απλά ηλίθιους κέρδισαν το θαυμασμό μας γιατί δώσανε τις σωστές απαντήσεις (αλλά κανείς δεν τους πήρε στα σοβαρά κατά την επιλογή)...\'
Ακριβώς. Ο... αρχηγούλης είπε \'χαιρετά μου τον πλάτανο\' μέχρι και τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι έγινε και πραγματικά αρχηγούλης... :P ... ένιψε τας μορφωμένας και παιπεδευμένας χείρας του και μη τον είδατε τον Παναή... :D ... στο θεωρητικό επίπεδο όλοι έχουν άποψη και ικανότητες. Μετά ήρθαν οι μέλισσες και ο Κύριος με τα Σου...
:D
21-05-2010, 19:25 #30
Originally posted by melissa
Σπιρτόκουτο - Αχρηστο
Συμπυκνωμένη τροφή - χρησιμο σαν επιβιωση
50 μέτρα σχοινί - αρκετα χρησιμο
Αλεξίπτωτο - Αχρηστο
Κινητή μονάδα θέρμανσης - Αχρηστο
Δύο σαρανταπεντάρια όπλα - Αχρηστο
Ένα κουτί γάλακτος σε σκόνη - Χρησιμο σαν επιβιωση
Δύο δεξαμενές με 100l οξυγόνο - Χρησιμο σαν επιβιωση
Αστρονομικός χάρτης - Το ιδιο
Σωσίβια λέμβος που φουσκώνει αυτόματα - Αχρηστο
Μαγνητική πυξίδα - Αχρηστο
5 γαλόνια νερό - Χρησιμο σαν επιβιωση
Φωτοβολίδες κινδύνου - Το ιδιο
Κουτί πρώτων βοηθειών με σύριγγα - Το ιδιο
Πομπό-δέκτης FM που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια - Επισης
Σχετικα με το τι πνευμα εχει, διορατικοτητα, αντιληψη, ποικιλια στην εξευρευση λυσεων σε προβληματα, ευστροφια και προσαρμοστικοτητα και πολλα ακομα.
Αναλογα την περισταση αλλοτε υπερτερει το ενα η το αλλο και καποιο καινουριο.
Πιο παλια οταν εκανα διακοπες μονος μου,
συνηθιζα να κανω διακοπες survival τυπου. (μεγαλη ασκηση αυτο)
Ε μετα προστεθηκε και η γυναικα, οποτε προστεθηκε αναγκαστικα και το αυτοκινητο για να κουβαλω το μισο σπιτι μαζι μας.....
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....