Results 106 to 116 of 116
-
22-05-2010, 22:27 #106
Εγώ δεν καταλαβαίνω γενικά προς τί ο αλληλοσπαραγμός...
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
- 22-05-2010, 22:33 #107
Originally posted by soft
Originally posted by arktos
σοφτ, για ποιους δικηγόρους μιλάς?
Αν εχεις κατι πανω σε αυτο να μου προσαψεις οκ :)
Εγω περιμενω οποτε μπορεις ,και θελεις :)
Αλλα η επιθεση απο καποιον νομιζω ,με το φτωχο μου μυαλο οτι εχει τις ριζες αλλου
Και σταματαω εδω,γιατι δεν ειναι στον χαρακτηρα μου γενικα¨\" αυτα\"
δεν θελω να το συνεχισω,αν θελεις εσυ οκ .:)
σοφτ, γιατί το συνεχίζεις, αφού δεν θέλεις να το συνεχίσεις ?
σου είπα δεν σε θεώρησα άκαρδη.
αν το ερωτηματικό ( που έβαλα ή δεν έβαλα ) σε μία πρόταση είναι το πρόβλημα σου, σου είπα και πριν αναδιαμόρφωσε την πρόταση ( βάζοντας ερωτηματικό ) και δώσε την απάντηση σου.
τί άλλο να πω πια ?http://www.mazi.org.gr/
22-05-2010, 22:49 #108
αν έβαζε ένα θέμα και είχα να πω κάτι, θα το έκανα.
το να διαφωνείς με κάποιον δε σημαίνει ότι τον αντιπαθείς κιόλας, ειδικά μέσα σε ένα φόρουμ που δεν έχεις καν δει την φάτσα του άλλου, το ύφος του κτλ κτλ
22-05-2010, 22:49 #109
σοφτ, για ποιους δικηγόρους μιλάς?
Αν εχεις κατι πανω σε αυτο να μου προσαψεις οκ :)
Εγω περιμενω οποτε μπορεις ,και θελεις :)
Αλλα η επιθεση απο καποιον νομιζω ,με το φτωχο μου μυαλο οτι εχει τις ριζες αλλου
σοφτ, γιατί το συνεχίζεις, αφού δεν θέλεις να το συνεχίσεις ?
σου είπα δεν σε θεώρησα άκαρδη.
αν το ερωτηματικό ( που έβαλα ή δεν έβαλα ) σε μία πρόταση είναι το πρόβλημα σου, σου είπα και πριν αναδιαμόρφωσε την πρόταση ( βάζοντας ερωτηματικό ) και δώσε την απάντηση σου.
τί άλλο να πω πια ?
\"σπεύδε βραδέως\"Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
22-05-2010, 23:12 #110
δεν τα σταματάς \" αυτά \" που δεν είναι στον χαρακτήρα σου, όμως.http://www.mazi.org.gr/
22-05-2010, 23:29 #111
δεν τα σταματάς \" αυτά \" που δεν είναι στον χαρακτήρα σου, όμως.
σε αφηνω με τον τελευταιο λογο ,για να αισθανεσαι καλα :)
Αλλα μην μου απευθυνεις το λογο ξανα ,αν δεν βαλεις τα κεφαλαια !!!!
μετα τα ξανα μα τα λεμε :) ιδιωτισμος απο πατριδα
αλλα αυτο σημαινει ουτε και γω :)Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
22-05-2010, 23:35 #112
Originally posted by claire
το να διαφωνείς με κάποιον δε σημαίνει ότι τον αντιπαθείς κιόλας, ειδικά μέσα σε ένα φόρουμ που δεν έχεις καν δει την φάτσα του άλλου, το ύφος του κτλ κτλ
> το να διαφωνείς με κάποιον δε σημαίνει ότι τον αντιπαθείς κιόλας
claire θα σου πώ ότι δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους αυτό. Μερικοί όταν διαφωνούν εναντιώνονται τόσο πολύ που αντιπαθούν αυτούς που διαφωνούν. Και μπορώ να εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό. Π.χ. αν έχω μια στάση σε κάποιο θέμα που πραγματικά είναι λάθος. Και μέσα μου το γνωρίζω αυτό. Αν έρθει κάποιος να μου το καταρρίψει, δεν αισθάνομαι καλά (γιατί μέσα μου γνωρίζω ότι είναι λάθος). Αν αποφασίσω να κολλήσω στο λάθος γιατί δεν θέλω να το παραδεχτώ, τότε αυτός που διαφωνεί γίνεται κατά κάποιο τρόπο εχθρός μου. Αν δεν είμαι γνώστης αυτής της αλληλουχίας των σκέψεών μου, τότε αυτό που δεν είναι πραγματικότητα το ονομάζω πραγματικότητα και αντιδρώ με αυτό που ονομάζω πραγματιότητα. Έτσι ο άλλος που δεν είναι εχθρός μου στο μυαλό μου γίνεται εχθρός μου. Και ενώ θα πρέπει να έχω μια ουδέτερη στάση, χάνεται η ουδετερότητα. Σε βοηθώ να καταλάβεις κάτι; Ίσως να καταλαβαίνεις γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει τόσο πολύπλοκες.
> ειδικά μέσα σε ένα φόρουμ που δεν έχεις καν δει την φάτσα του άλλου,
> το ύφος του κτλ κτλ
Μην παρασυρθείς από αυτό που ισχύει για σένα. Μερικοί άνθρωποι μέσα σε αυτό το forum έχουν αναπτύξει σχέσεις φιλίας, εχθρότητας, κλπ, και κυρίως ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό έχουν γνωριστεί από κοντά. Ενώ ένα άλλο ποσοστό ίσως βρίσκονται σε τακτική βάση. Έτσι το \"δεν έχεις καν δει τη φάτσα του άλλου\" δεν γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια ή όχι. Επίσης αν είμαι ουδέτερος δεν γράφω \"ένα μέλος\", γράφω ένας άνρθωπος. Αναφέροντας μέλος έχω και άλλες παράπλευρες σκέψεις.
22-05-2010, 23:35 #113
δεν τα σταματάς \" αυτά \" που δεν είναι στον χαρακτήρα σου, όμως.
ρε συ αρκτος,
μιλαω σε εσενα γιατι με εσενα εχω θαρρος,
αν ειχα με την σοφτ θα εκανα το αναποδο,
αρκετα δεν τραβηξε αυτη η καραμελα της παρεξηγοπαρεξηγησεις?
Δεν εχω προβλημα αν εχετε κατι να μοιρασετε,
μονο που δεν βλεπω το ποιντ των διαλογων σας....
Αντε εχετε νικησει και οι δυο σας, ισοπαλια....
:cool:
22-05-2010, 23:41 #114
Originally posted by John11
Originally posted by claire
claire θα σου πώ ότι δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους αυτό. Μερικοί όταν διαφωνούν εναντιώνονται τόσο πολύ που αντιπαθούν αυτούς που διαφωνούν. Και μπορώ να εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό. Π.χ. αν έχω μια στάση σε κάποιο θέμα που πραγματικά είναι λάθος. Και μέσα μου το γνωρίζω αυτό. Αν έρθει κάποιος να μου το καταρρίψει, δεν αισθάνομαι καλά (γιατί μέσα μου γνωρίζω ότι είναι λάθος). Αν αποφασίσω να κολλήσω στο λάθος γιατί δεν θέλω να το παραδεχτώ, τότε αυτός που διαφωνεί γίνεται κατά κάποιο τρόπο εχθρός μου. Αν δεν είμαι γνώστης αυτής της αλληλουχίας των σκέψεών μου, τότε αυτό που δεν είναι πραγματικότητα το ονομάζω πραγματικότητα και αντιδρώ με αυτό που ονομάζω πραγματιότητα. Έτσι ο άλλος που δεν είναι εχθρός μου στο μυαλό μου γίνεται εχθρός μου. Και ενώ θα πρέπει να έχω μια ουδέτερη στάση, χάνεται η ουδετερότητα. Σε βοηθώ να καταλάβεις κάτι; Ίσως να καταλαβαίνεις γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει τόσο πολύπλοκες.
> ειδικά μέσα σε ένα φόρουμ που δεν έχεις καν δει την φάτσα του άλλου,
> το ύφος του κτλ κτλ
Μην παρασυρθείς από αυτό που ισχύει για σένα. Μερικοί άνθρωποι μέσα σε αυτό το forum έχουν αναπτύξει σχέσεις φιλίας, εχθρότητας, κλπ, και κυρίως ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό έχουν γνωριστεί από κοντά. Ενώ ένα άλλο ποσοστό ίσως βρίσκονται σε τακτική βάση. Έτσι το \"δεν έχεις καν δει τη φάτσα του άλλου\" δεν γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια ή όχι. Επίσης αν είμαι ουδέτερος δεν γράφω \"ένα μέλος\", γράφω ένας άνρθωπος. Αναφέροντας μέλος έχω και άλλες παράπλευρες σκέψεις.
και εδώ κολλάει και το ότι αν δεν βλέπεις και το ύφος του άλλου, είναι εύκολο να παρεξηγήσεις αρχικά, μετά όμως αν το καλοσκεφτείς , σου περνάει.
23-05-2010, 15:42 #115
Βοηθάω.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
24-05-2010, 13:10 #116
Από χτες όμως,που απάντησα αυθόρμητα,σκέφτομαι πάνω στο \"ΓΙΑΤΙ;\"
Arktos,είναι ωραιότατο το ερώτημα που έθεσες,με την έννοια πως μπορούν να βγουν πολύ χρήσιμες πλευρές στη φόρα και να μάθουμε τα μέλη πολλές νέες πληροφορίες πάνω στη συμπεριφορά μας αν αναλυθεί πολύπλευρα και με τρόπο ειλικρινή,δίχως άμυνες.
Γιατί θα το έκανα;Και γιατί άλλοι όχι;Ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο καθοριστικό σε τέτοιες αποφάσεις;
Έφτασα να θέσω κάποια ερωτήματα σε μένα την ίδια και να σκεφτώ διάφορα που μπορεί να παίζουν ρόλο στη διαδικασία αυτή.
Πχ,ερωτήματα που με απασχόλησαν είναι αυτά:Η απόφαση εξαρτάται από μένα μόνο ή παίζει ρόλο και η προσωπικότητα και η ικανότητα μετάδοσης συναισθηματικού υλικού λεκτικά από το μέλος που ζητάει βοήθεια,παίζει ρόλο στην εμπάθεια η κοινή συνισταμένη,η μνήμη αντίστοιχων καταστάσεων που έχω βιώσει,παίζει ρόλο η ένταση της προσπάθειας που θα έκανα για να μπω στη θέση του,ο βαθμός ενσυναίσθησης,η τυχόν ωριμότητα ή η ανωριμότητα του αποδέκτη του αιτήματος,η τυχαιότητα των συνθηκών(σε τι φάση είμαι εγώ ψυχολογικά πχ),η απώλεια ή ύπαρξη άλλων πηγών βοήθειας γι αυτόν που ζητά την στήριξη,το ζύγισμα ανάμεσα στο συναισθηματικό βάρος που προέρχεται από την εμπάθεια και στην έξοδο από το δίλημμα,οι ενοχές,εάν παίζει ρόλο και η ευκολία εξόδου,εάν θα έπαιζε ρόλο ο τυχόν εμπαθητικός θυμός,μιλάμε για δεκάδες ερωτήματα που μου γεννήθηκαν...
Κάποια σημεία που θα ήθελα να σταθώ.Πιστεύω πως καθοριστική θα ήταν η αμεσότητα του μέλους που ζήταγε βοήθεια στο να μου μεταδώσει το φορτίο του με τρόπο που να μην με έκανε να το αμφισβητήσω.Δηλαδή και η άλλη πλευρά θα έπρεπε να προσπαθήσει ανάλογα να με \"οδηγήσει\"στην εμπαθητική μου φύση.Να με πείσει,μεταφέροντας με ικανό τρόπο τα συναισθήματά του.Έχω βρεθεί απέναντι σε άτομα που δε το κάνουν,υπάρχει κάτι ψεύτικο και ρηχό στην επικοινωνία τους και εκεί \"κολλάω\"στο να μπω στη θέση τους,κάτι με σταματάει,αντίθετα από άλλες περιπτώσεις.Σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο;
Μετά,ρώτησα τον εαυτό μου αν πράγματι θα έπαιζε ρόλο σημαντικό το φαινόμενο by-stander effect.(όταν υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός ατόμων γύρω μας,μπορεί ο εμπλεκόμενος θεατής να \"παγώσει\"την κίνηση για βοήθεια,ενώ όταν ο αριθμός αυτός μειωθεί να αλλάξει δραματικά η στάση του ατόμου.Δηλαδή,μπορεί το bystander effect να προσoμοιωθεί και σε ένα διαδικτυακό χώρο υπό τις κατάλληλες συνθήκες;;;
Για μένα προσωπικά επίσης,όταν γνωρίζω πως μπορεί κάποιος άλλος να βοηθήσει ικανότερα,υποχωρώ κάποιες φορές και βλέπω πως όταν κρίνω πως αυτή η πηγή βοήθειας υπάρχει,τότε αφήνω την ικανότερη κατ\'εμέ πηγή να αναλάβει την στήριξη.
Κρίνω δηλαδή τις ικανότητές μου ανάλογα και το θέμα.Πχ έχω αντιληφθεί πως αισθάνομαι περισσότερο βοηθητική σε περιπτώσεις κακοποίησης,όχι φοβιών πχ,γιατί έχω βιώσει κακοποίηση,οπότε η μνήμη μου η συναισθηματική εκεί μου δίνει περισσότερες δυνατότητες να προσαρμόσω το συναίσθημά μου και να νιώσω εμπάθεια για το άτομο που καλεί σε στήριξη.
Μετά,άλλο ερώτημα.Παίζει ρόλο η όλη πορεία ενός ατόμου,θα επιμείνω περισσότερο εκεί που γνωρίζω πως ένα πρόβλημα βασανίζει καιρό ένα άτομο,θα είχα τάση να βοηθήσω κάποιον που παιδεύεται με το ίδιο θέμα καιρό,που έχω δει ότι παρόλη την ψυχική στήριξη αρκετών άλλων,που δε φαίνεται να λαμβάνει άρα και τα μέλη δεν έχουν το ανάλογο\"κέρδος\"από τη χαρά πως έχει ανταπόκριση η βοηθητική τους δράση;Θα με επηρέαζε κάποιο τέτοιο σκηνικό;Nαι,ειλικρινέστατα.
Πόσο θα με καθοδηγούσαν ενοχές μου;(θα κάνω σκέψεις πως θα αισθανθώ άσχημα εάν η εξέλιξη του άλλου δε θα είναι\"καλή\",θα νιώσω έτοιμη να σηκώσω το φορτίο που δε βοήθησα ενώ μου ζητήθηκε και το μέλος μάθω μετά πως \"χειροτέρεψε\"πχ σε τομέα που είχε σχέση άμεση με το αίτημα της βοήθειας;
Θα έπαιζε ρόλο η προσωπική μου,ιδιαίτερη σχέση με το άτομο αυτό;Kάποια μου ομοιότητα σε χαρακτήρα,σε βιώματα,σε ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά,σε επικοινωνιακά κοινά κανάλια επίσης;Δε βοηθάμε με αμεσότερο τρόπο όποιους μας είναι \"αρεστοί\"με κάποιον τρόπο,κρίνουμε ως \"ομοίους\";Nαι και σ\'αυτό,υπάρχει κι αυτή η τάση να προσπαθούμε περισσότερο όταν οι ομοιότητες είναι περισσότερες από τις διαφορές.
Η εμπάθειά μου ήταν ίδια μέσα στις δεκαετίες της ζωής μου;Aυξήθηκε μέσα στο χρόνο;Ένας δεκαοχτάχρονος μπορεί να βιώσει στον ίδιο βαθμό εμπάθεια με έναν ωριμότερο άνθρωπο;Όχι,η εμπάθεια εξαρτάται και από την ωριμότητα,από την πείρα,άρα υπεισέρχονται και άλλες παράμετροι.\'Εχουμε ακούσει πολλές φορές τη φράση\"τα παιδιά είναι σκληρά\".Γιατί είναι σκληρά όμως;Δεν είναι φυσικό,εφόσον δεν έχουν μνήμες πόνου αρκετές,ούτως ώστε να μπορούν να τον \"αναπλάσουν\"στη μνήμη τους για να\"ρουφήξουν\"συναισθηματι κά πως αισθάνεται ο άλλος;
Από τι εξαρτάται ο βαθμός εμπάθειας που μας \"καλεί\"σε παροχή βοήθειας;
Aλτρουισμός,εγωισμός-ηδονισμός,εξελικτικά κομμάτια μέσα στο χρόνο,άρα και προσαρμοστικά μοντέλα με σκοπό την επιβίωση,ενοχές,άρα και αποφόρτιση υπό μορφή τέτοιας δοτικότητας,έχω την εντύπωση πως το ερώτημα της άρκτου κρύβει ΠΟΛΥΥΥ περισσότερα για να απαντηθεί απλά με ένα ναι ή όχι.Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ.;)"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία