Results 1 to 15 of 47
Thread: μεγαλο διλλημα
-
24-05-2010, 11:59 #1
μεγαλο διλλημα
αν ποτε μαθαινατε οτι ο γαμπρος/νυφη σας απατουσε την αδερφη-ο σας θα το λεγατε? γιατι εχω αυτο το διλλημα και δε ξερω ποιο ειναι το σωστο...
- 24-05-2010, 12:11 #2
ναι, θα το ελεγα.
δεν θα μπορουσα να ζω κρυβοντας απο την αδερφη μου κατι τετοιο για την ζωη της.
ΑΛΛΑ
αν ο γαμπρος μου δεν ηξερε οτι το ξερω, θα το ελεγα πρωτα σε αυτον και θα του ανακοινωνα οτι πρεπει να το πω στην αδερφη μου, πριν κανω οτιδηποτε.
24-05-2010, 12:14 #3
δεν ειναι παντα τοσο ευκολα ομως....ειδικα αν υπαρχουν και παιδια....κι εγω ετσι ελεγα πριν μου τυχει...
εννοειται οτι του το πα και εννοειται οτι ειπε πως ηταν ενα τεραστιο λαθος...κι οτι δε θα ξαναγινει ...
δε ξερω ακομα τι να κανω...ειναι μεγαλο βαρος!
24-05-2010, 12:15 #4
\'Οχι,δεν θα το έκανα.Θα άφηνα το ζεύγος να καθορίσει την ποιότητα και την εξέλιξη της σχέσης μόνο του,δίχως τη δική μου-καθοριστική ίσως-πινελιά διαμεσολάβησης.Και δε θα αισθανόμουν ένοχη καθόλου γι αυτό.Η αποδοχή της ευθύνης θα σήμαινε πως παίρνω βάρη που δε μου αναλογούν,γιατί δεν είναι ο καθένας υπεύθυνος για τις αποφάσεις άλλων.
Τώρα,αν αυτή η σιωπή σε κάνει να αισθάνεσαι ένοχος,να έχεις τύψεις,μπορείς να σκεφτείς πόσες θα αισθανθείς αν παρέμβεις και τελικά η παρέμβασή σου γίνει μπούμερανγκ,πχ σκέψου πως η αδερφή σου μπορεί να επεξεργαστεί το γεγονός διαφορετικά απ\'ό,τι το κάνεις εσύ,να το ξεπεράσει μέσα στο χρόνο,να του δώσει ευκαιρία να τροποποιήσει τη σχέση τους πάνω σε άλλη βάση.
Ποια η θέση σου τότε;Πρέπει να σκεφτόμαστε και τις τυχόν αρνητικές συνέπειες κάθε μας πρωτοβουλίας,όχι να προχωράμε σε δράση απλά για να ξεφορτωθούμε φορτία από δικά μας τριπάκια ενοχικά."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
24-05-2010, 12:22 #5
Originally posted by ermis
δεν ειναι παντα τοσο ευκολα ομως....ειδικα αν υπαρχουν και παιδια....κι εγω ετσι ελεγα πριν μου τυχει...
εννοειται οτι του το πα και εννοειται οτι ειπε πως ηταν ενα τεραστιο λαθος...κι οτι δε θα ξαναγινει ...
δε ξερω ακομα τι να κανω...ειναι μεγαλο βαρος!
δεν μπορω να βασιστω σε δικες του διαβεβαιωσεις. αυτος εννοειται οτι το πιο πιθανο θα ηταν να πει οτι ηταν μεμονωμενο και δεν θα ξανασυμβει.
το οτι θα το ελεγα δεν εχει να κανει με το ποσο τραγικο βρισκω οτι ειναι το \"ατοπημα\".
εχει να κανει με το οτι δεν μπορω να κρυβω απο την αδερφη μου κατι τετοιο για την ζωη της ενω το ξερω...
δεν μπορω να φανταστω την αδερφη να βασανιζεται απο περιεργα συμπτωματα της σχεσης της, να αναρωτιεται τι τους συμβαινει,να περνανε τα χρονια ενω ειναι δυστυχισμενη κι εγω να της κρυβω κ<ατι τετοιο που θα μπορουσε να της ξεδιαλυνει το τοπιο και να παρει τις αποφασεις της και να της λεω , \"δεν ξερω, που να ξερω κι εγω\"....
κι αυτη θα ηθελα να κανει το ιδιο για μενα.
θελω να ζει και να παιρνει τις αποφασεις της, εχοντας ολη την εικονα κι αν εγω εχω κομματι της εικονας ενω εκεινη οχι, δνε μπορω να της το κρυψω.
στον γαμπρο θα το ελεγα, πρωτον γιατι δεν θα ηθελα με τπτ να το κανω πισω απ την πλατη του και να πεσει απ τα συννεφα,αλλα και για να του δωσω την ευκαιρια να παρει καποια πρωτοβουλια η να προετοιμαστει για την συνεχεια.
και δευτερον , γιατι θα ηλπιζα να αναλαβει την πρωτοβουλια να της το πει ο ιδιος με τον τροπο που θελει.
24-05-2010, 12:27 #6
Ερμη αν ρωτησεις 20 ατομα θα παρεις 20 απαντησεις.Κανε το προβλημα δικο σου κ πραξε κατα συνειδηση.Σκεψου τον εαυτο σου στην θεση της αδελφης σου.Τι θα ηθελες να κανει αν ηξερε κατι τετοιο για την ζωη σου?
24-05-2010, 12:29 #7
η μονη περιπτωση να μην το ελεγα θα ηταν να ηξερα κατι αντιστοιχο και για την αδερφη μου....
εκει θα σκεφτομουν οτι τα εχουν μπλεξει κι οι δυο τα πραγματα και ψαχνονται με τον ιδιο τροπο κι ας βρουνε μονοι τους την ακρη...
24-05-2010, 12:29 #8
\"εχει να κανει με το οτι δεν μπορω να κρυβω απο την αδερφη μου κατι τετοιο για την ζωη της ενω το ξερω...
κι αυτη θα ηθελα να κανει το ιδιο για μενα.\"
αυτο ακριβως ειναι που με τρελλαινει. εννοειται πως δε βασιστηκα στα λογια του, ο μονος λογος που δεν εχω αποφασισει ακομα ειναι οτι φοβαμαι πολυ την αντιδραση της. μιλαμε για ενα πολυ ευαισθητο και κλειστο ατομο. αλλες φορες παλι σκεφτομαι οπως τα γραφει ο RainAndWind πιο πανω. νομιζω πως θα καταστραφει ο κοσμος γυρω της αν της το πω και δεν αντεχω ουτε να το σκεφτομαι αυτο..
24-05-2010, 12:31 #9
ρειν
δεν ειναι ενοχικο τριπακι το να συζητας με την αδερφη σου τα σοβαροτερα της προβληματα, να ξερεις τι παιζει και να κανεις την κινεζα.
ειναι υποκρισια....
24-05-2010, 12:33 #10
ερμη
συζητατε σαν αδερφια με την αδερφη σου για τα πιο προσωπικα σας θεματα?
ειναι ευτυχισμενη και στην κοσμαρα της με τον γαμο της? ειναι δυστυχης? προβληματισμενη? σε τι φαση ειναι?
24-05-2010, 12:36 #11
ναι παντα τα λεγαμε ολα...μου δειχνει ευτυχισμενη και ειδικα μετα τη γεννηση του παιδιου...καποια μικροπροβληματακια καποιες φορες μου τα λεγε αλλα αυτα υπαρχουν σε ολα τα ζευγαρια...
24-05-2010, 12:39 #12
τι ακριβως ειναι αυτο που ξερεις?
24-05-2010, 12:42 #13
δε μπορω να σου πω ακριβως τι ξερω εδω...αλλα τουλαχιστον εχω αποδειξεις γιαυτο που ξερω..
24-05-2010, 12:44 #14
ειναι κατι που μπορει να εγινε μια φορα σε ενα μπαρ η δειχνει σαν ιστορια?
24-05-2010, 12:45 #15
Εσυ την ξερεις καλυτερα κ ξερεις πως θα αντιδρασει.Μπορει να αντιδρασει ασχημα κ να εχεις τυψεις γιατι το ειπες.Μπορει να σου επιτεθει λεγοντας οτι θελεις να χαλασει τον γαμο της.Μπορει να\" ισχυροποιηθει\" στον ρολο της συζυγου κ να κλεισει τα ματια κ τα αυτια της η να θελησει να δισρθωσει τον γαμο της.Να δει καταματα τα λαθη κ τις ελλειψεις που δημιουργησαν το προβλημα.Ειναι δικια τους η αποφαση.
Με τιποτα ομως δεν θα ηθελα να ημουν στην θεση σου οταν αργοτερα το μαθει[κ ισως να ειναι πολυ αργα]κ μαθει επισης οτι το ηξερες κ δεν την προφυλαξες
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια