Πανικοί-Φοβίες...Θέλω να φύγουν ΤΩΡΑ!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Junior Member

Πανικοί-Φοβίες...Θέλω να φύγουν ΤΩΡΑ!!!

Γεια σας.Πάσχω κι εγώ από αυτές τις καταραμένες κρίσεις πανικού και την κατάθλιψη εδώ και καιρό.Εχω απογοητευεί εντελώς.Νομίζω ότι δεν πρόκειται να καταφέρω ποτέ να βγω από αυτό το αδιέξοδο.Εχω κουραστεί να φοβάμαι και να ψάχνω συνέχεια ότι κάτι έχω.Γιατρούς,εξετάσεις...Κα� � κουράζω και τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και αυτό με στεναχωρεί ακόμα πιο πολύ.Αλλά όταν μπαινουν αυτές οι έμμονες ιδέες στο μυαλό πώς να φύγουν?Κάθε φορά λέω δεν θα ξανασχοληθώ με το τι μου συμβαίνει,θα προσπαθώ να μην δίνω σημασία στα συμπτώματα.Αλλά πάντα βγαίνει κάτι άλλο πιο έντονο και τότε ο φόβος ξανάρχεται και άντε πάλι από την αρχή.Υπάρχει περίπτωση ρε παιδιά να γλιτώσουμε ποτέ από όλα αυτά?

Senior Member
    Marina924, δε με πετυχαίνεις και στα καλύτερά μου οπότε δεν ξέρω αν θα σου δώσω πολύ θάρρος.. Πάσχω ακριβώς από τα ίδια εδώ και 2,5 χρόνια πάνω κάτω.. Επισκέπτεσαι κάποιον ειδικό? Αν όχι να το κάνεις, θα σε βοηθήσει αρκετά. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι το όλο θέμα έχει διακυμάνσεις. Μία είσαι στα πατώματα, μία βλέπεις τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι όταν είσαι πολύ χάλια είναι ότι θα έρθει η στιγμή που θα είσαι καλύτερα.. Δάσκαλε που δίδασκες θα μου πεις.. Ελπίζω να έχεις άτομα που σε αγαπούν πραγματικά δίπλα σου και μη φοβάσαι, δεν κουράζονται.. Μην αγνοείς τα συμπτώματα, ακολούθησέ τα.. Έτσι θα βρεις τί σε βασανίζει..
    Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....

Junior Member
    Ναι πηγαίνω σε ψυχίατρο.Κάνω ψυχοθεραπεία,παίρνω και φάρμακα.Αλλά και πάλι δεν είμαι καλά.Εσύ πώς το αντιμετωπίζεις?Το ξέρω ότι έτσι είναι αυτά,μια πάνω μια κάτω.Και τώρα είμαι στα πολύ κάτω μου.Από το περιβάλλον μου έχω κάποια στήριξη αλλά δεν μπορούν να με καταλάβουν και πολύ.Αν δεν τα περάσει κάποιος είναι δύσκολο να τα καταλάβει.

Senior Member
    Κάνω ψυχοθεραπεία και εγώ και έπαιρνα φαρμακευτική αγωγή για κάποιους μήνες..Αν δεις το θέμα με τα μέτωπα που έχω ανοίξει θα δεις ότι δεν την παλεύω και πολύ.. Πιστεύω όμως ότι αυτή είναι η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του ζητήματος..δλδ τί άλλο να κάνουμε?Αναρωτιέμαι.. Έτσι είναι, αν δεν το έχει περάσει κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει..

Junior Member
    δεν νομιζω να περασει ευκολα .εχω συνβηβαστει πια εδω και 2.5 χρονια.

Senior Member
    αν έχεις νοσοφοβία, οκ μπορεί να μην σου περάσει 100%, αλλά μπορείς να το μειώσεις πολύ. θέλει όμως προσπάθεια, και φυσικα ψυχοθεραπεία για να μαθείς να εκλογικεύεις.

όταν πας στο γιατρό και σου λέει ότι αυτά που νιώθεις ειναι ψυχοσωματικά, ηρεμείς καθόλου? ή πας και σε άλλους γιατρούς?

Senior Member
    δεν μας είπες παίρνεις και καποια φαρμακευτική αγωγή, γιατί η ψυχοθεραπεία κανει μεν καλό αλλα σε βάθος χρόνου....εγω ειμαι ενα δίμηνο με φαρμακευτική θεραπεία αλλα και ψυχοθεραπεία....Σιγα σιγα καλυτερεύω (δεν θα πω οτι ενας πονος στο πόδι ή ενα μουδιασμα στη γλώσσα, ή ενα καψιμο στο χέρι δεν μου χαλάνε ακόμη τη μέρα αλλά ελλατωθηκαν καπως οι πανικοι).
    Θεωρω οτι αφου φανταζομαι εχεις εξαντλησει το να εχεις κατι οργανικό σιγα σιγα και εσύ θα ηρεμήσεις...

Junior Member
    Ηρεμώ αρκετά όποτε μιλάω με τον ψυχίατρο μου.Αλλά το θέμα είναι ότι συνέχεια ζητάω αυτή την επιβεβαίωση.Δηλαδή ότι σύμπτωμα νιώσω ή ότι ιδέα μου μπει ότι μπορεί να έχω δεν μπορώ να ησυχάσω μέχρι να το συζητήσω μαζί του ή με κάποιον άλλο γιατρό (παθολόγο,καρδιολόγο ανάλογα τι με προβληματίζει).
    Παίρνω φαρμακευτική αγωγή.Efexor και όποτε είμαι πόλύ αγχωμένη και xanax.Εσείς τι φάρμακα παίρνετε?Σας βοηθάνε?Εγώ είχα αλλάξει 2-3 φάρμακα που δεν τα άντεχα και δεν μπορούσα να τα συνεχίσω.Αυτό τώρα με έχει βοηθήσει λίγο στο άγχος αλλά όχι όσο θα ήθελα.

Senior Member
    εγω παίρνω Ladose (ξεκίνησα με μισό των 20 και τώρα παίρνω 2 την ημέρα) νομίζω ότι έχω δει βελτίωση και lexotanil των 1,5. Tώρα είμαι στη φάση που κοβω σταδιακά το λεξοτανιλ ή το παίρνω κατά βάση όταν παθαίνω πανικούς.
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλα πρεπει να το δουλεψεις και λίγο μόνη σου και οταν είσαι ψύχραιμη να το εκλογικεύεις. Ξέρω ότι πολλές φορές ειναι σχεδον ακατόρθωτο και σε παίρνει απο κάτω αλλά σιγα σιγα νομίζω θα τα καταφερεις...

Junior Member
    Κι εγώ το xanax για 1-2 μήνες το έπαιρνα σταθερά και τώρα το ελαττώνω σιγά σιγά.Παίρνω κυρίως όταν με πιάνει έντονο άγχος ή πανικός.
    Μερικές φορές καταφέρνω και τον νικάω τον πανικό.Σήμερα το πρωί με το που ξύπνησα πήγε να με πιάσει ένας πανικός.Αρχισα να έχω λίγο ταχυκαρδία.Αλλά σκέφτηκα ε ας με πιασει.Θα πάρω το xanax μου,θα ξαπλώσω και θα περάσει όπως και τις άλλες φορές.Και τελικά δεν εξελίχθηκε ο πανικός μου.Ηρέμισα αμέσως.Χαίρομαι όταν μπορώ και σκέφτομαι έτσι.Αν και δεν γίνεται πάντα.

Junior Member
    το ζαναξ ειναι το καλυτερο παιδια ,αλλα εθηστικο.
    εγω εγω τρομερη φοβια με τα ποτα.φοβαμαι να πιω και σταγονα εστω μηπως παθω κατι παραληλα με τα φαρμακα.

Junior Member
    Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν έπινα γενικά.Σπάνια να έπινα πολύ λίγο μόνο αν έβγαινα σε κανένα μαγαζί.Αλλά τώρα εννοείται κι εγώ ούτε σταγόνα δεν θα τολμούσα να πιω.Την έχω αυτή τη φοβία που λες κι εσυ.Αν και από ότι έχω ακούσει από άλλους που παίρνουν τέτοια φάρμακα δεν τους το έχουν απαγορεύσει τελείως το ποτό,με μέτρο και να έχουν περάσει κάποιες ώρες από τη λήψη του φαρμάκου.

Junior Member
    γενικα κι εγω πανω κατω παθαινα τα ιδια.κουραστικη κατασταση αλλα αυτο που εμαθα ειναι οτι δεν πρεπει να το βαζουμε κατω.

Senior Member
    Marina924, ακριβώς τα ίδια φάρμακα έπαιρνα. Καλά φαρμακάκια είναι, το καλό είναι ότι δεν έχουν πολλές παρενέργειες στην καθημερινότητά σου.. Το xanax πιστεύω δεν εθίζει. Το είχε πάρει η μητέρα μου για 6 μήνες πριν κάποια χρόνια και όταν τα έκοψε μέχρι σήμερα είναι κυριλέ! Και εγώ όταν τα έκοψα δεν είχα σημάδια εξάρτησης..