Results 1 to 15 of 24
-
22-05-2010, 00:34 #1
\"κραταω\" το δεσμο μου στα χερια μου
νιωθω οπως λεει ο τιτλος ,τον λατρευω τον φιλο μου αλλα υπαρχει ενα προβλημα,το εχω ξαναπει εφοσον δεν καταλαβαινει το προβλημα του δηλαδη ψυχολογικο και οχι καρδιολογικο και δεν συνεργαζεται με γιατρους νιωθω οτι δεν μπορω να κανω κατι αλλο..και αυτο με πληγωνει..δε τον βλεπω λογω αποστασης καθε μερα και ειναι πιο δυσκολο γιατι εχει μεταπτωσεις και καμια φορα ισως να μην συναντιομαστε...παθαινω κια εγω κρισεις πανικου αλλα λεει οτι το δικο του ειναι πιο σοβαρο-παθολογικο..ειχε πει μια φορα να με αφησει για καλο μου να μην τα τραβαω αυτα αλλα φυσικα δεν το θελαμε αυτο και ημαστε μαζι..αλλα το θεμα ειναι η το ζορι που τραβαει...ειχε ηρεμησεις για καποιο διαστημα εχει παει και σε πολλους γιατρους...δεν ξερω πως να συμπεριφερθω..καμια φορα οταν περναει την ασχημη φαση εχιε μια ταση να κατηγορει αθελα του οτι τον αγχωνουμε η δνε τον καταλαβαινουμε ενω δεν ισχυει..νομιζω οτι απομακρυνεται και στενχωριεμαι..αλλα μετα παλι ειναι πιο καλα..μπερδεμα..
- 22-05-2010, 05:43 #2
sunset , από τί ακριβώς πάσχει ο φίλος σου και αρνείται να το δεχτεί ?
http://www.mazi.org.gr/
22-05-2010, 10:38 #3
Αν κρατάς εσύ το δεσμό σου στα χέρια σου,πως αυτό επηρεάζει τη συμπεριφορά σου;Σε κατηγορεί πως τον αγχώνεις,άρα σε θέτει κάποιες φορές σε θέση \"υπεύθυνης\"για τα συναισθήματά του.Σε φορτώνει ενοχές.Και κατόπιν σου λέει πως σε αγαπά.Είναι χειριστικό κολπάκι να κατηγορούμε τους άλλους για όσα εμείς νιώθουμε,είναι ένα είδος συναισθηματικού εκβιασμού αυτό.\"Με κάνεις να νιώθω έτσι\",αντί\"Νιώθω έτσι\".
Σε τι τον βοηθά να αποδίδει δικά του συναισθήματα σε σένα;Tον βοηθά να αισθάνεται καλύτερα,γιατί βρίσκει τον έξω από αυτόν παράγοντα ευθύνης για τα συναισθήματά του,εσένα.
Φυσικά καταπιέζεσαι,γιατί όταν ο άλλος σε βάζει στη θέση του υπαίτιου για ό,τι βιώνει,αισθάνεσαι αδικημένη,αφού στην πραγματικότητα,κανένας δεν είναι υπεύθυνος για τα δικά μας αισθήματα,εμείς είμαστε.
Για δοκίμασε να του πεις πόσο σε ενοχλεί αυτή η κατηγορία,που σε θυμώνει.Και πόσο σας απομακρύνει η τακτική του αποδιοπομπαίου τράγου που ακολουθεί απέναντί σου.Να ξανα-εναποθέσεις το βάρος εκεί που πρέπει να είναι.Ένας καθοριστικός παράγοντας της ενηλικίωσης είναι να πετάξει το άτομο τέτοιου είδους παιδικά πιστεύω και να αναλάβει την ευθύνη για τα δικά του συναισθήματα.Τότε θα μπει σε διαδικασία να τα χειριστεί και σαν ενήλικας."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
22-05-2010, 11:31 #4
καλημερα..αν και εχει παει μια φορα μονο σε ψυχιατρο του ειχε πει οτι δεν ειναι καταθλιψη απο οτι καταλαβα αλλα αγχωδης διαταραχη αλλα απο οτι καταλαβαινουμε ολοι μοιαζει πολυ με ιδεατος ψυχαναγκασμος πειτε και εσεις αν αναγνωριζετε κατι τετοιο..
οταν λεω κραταω το δεσμο στα χερια μου το λεω σαν να προσπαθω παρα πολυ αφου ειμαι λιγο καλυτερα εγω αν εχω και γω δικα μου ζορια πχ επειδη ημαστε μακρια αν γινει κατι θα παω εγω η σε πιο προσωπικα ακομα θεματα..
το καταλαβαινω οτι καμια φορα ειναι σαν να το κανει ετσι η ακομα και επειδη ειναι χαλια αλλα επειδη τον αγαπαω πολυ θα το σκεφτω λιγο παραπανω να μην τον δω...
φυσικα κραταω και εγω την δικη μου θεση δηλ δεν θα κανω παντα αυτο που λεει οταν ειναι σε τετοια κατασταση αλα λογικο ειναι και εγω να μην αναγνωριζω το ευατο μου..ελπιζω να γινομαι κατανοητη..
22-05-2010, 12:17 #5
Μα ειναι δυνατον να μου λεει εκεινος για χωρισμο -εχω μπερδευτει πια αν θελει η οχι ,ενω συνηθως γινεται το αντιθετο?
22-05-2010, 14:15 #6
Είσαι σίγουρη πως πίσω από το\"θα ήταν καλύτερο για σένα\"δεν κρύβεται η δική του δυσαρέσκεια για την εξέλιξη της σχέσης όπως έχει διαμορφωθεί;
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
22-05-2010, 15:25 #7
το σκεφτομαι και εγω αυτο!παιδια εκανα το καλυτερο δεν ετρεξα πισω για ταξιδι και ας κανω να τον δω δεκαπεντε μερες παλι , τον τον αφηνω να μαθει πως ΠΡΕΠΕΙ να φερεται και εκεινος σε μενα...
22-05-2010, 15:28 #8
δυσαρεσκεια και ανασφαλεια εχει..αλλα παιζει ισως κιολας γιατι αλλο να πεις χωριζουμε και αλλο να το πεις δεκαπεντε φορες και αλλες τοσες να αλλαξεις γνωμη οκ επειδη το εχω κανει και εγω στα 20 μου μαλλον τα τραβαω αυτα...αλλα τωρα ειμαι με αλλο προσωπο και ειναι 30...οχι 30 χωρις το μηδεν..αλλα πρεπει να αλλαξει αυτο και θα το κανω με πραξεις δηλαδη οσο μπορω γαιτι αγαπαω κιολας αλα εχω και μια αξιοπρεπεια σαν ατομο γενικα..
22-05-2010, 17:41 #9
Originally posted by sunset
Μα ειναι δυνατον να μου λεει εκεινος για χωρισμο -εχω μπερδευτει πια αν θελει η οχι ,ενω συνηθως γινεται το αντιθετο?
το αντίθετο είναι να του λες εσύ για χωρισμό?http://www.mazi.org.gr/
22-05-2010, 18:23 #10
Μπερδευτηκα εννοω οποιος εχει θεματα ψυχολογικα δε λεει να χωρισει τον αλλον, ετσι νομιζω δηλαδη και εκεινος που περναει το λουκι εκεινος το λεει σε μενα..
22-05-2010, 18:32 #11
μπορει να πιεζεται,εξαλλου οι κρισεις πανικου απο καταπιεσμενα συναισθηματα ερχονται,
εγω λεω να αφησετε τους εγωισμους στη μεση και ποιος εχει παραπανω προβληματα απο τον αλλο και να μιλησετε σαν ενηλικες ανθρωποιΟτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
23-05-2010, 14:27 #12
Μενω σε ενα σπιτι μονη μου που βοηθαμε και οι δυο δεν θελω να το αφησω αλλα σκεφτομαι οτι ισως τον κουραζει και το οικονομικο..γιατι με ρωταει τι θα κανουμε με σπιτι απο την αλλη ομως δεν θελω να παραδοσω τα οπλα ετσι..γαιτι εξω υπαρχουν χειροτερα οικονομικα προβληματα ισως...
23-05-2010, 14:35 #13
δεν καταλαβαινω
τι ακριβως ρωταει?
τι αλλη λυση υπαρχει για το σπιτι? να αγορασετε? να πατε στους γονεις σας?δεν καταλαβα...
23-05-2010, 14:38 #14
λεει να το αφησουμε γιατι ισως να αησει παλι την δουλεια και να μην μπορει να βοηθαει και εκεινος οικονομικα ετσι λεει..το σπιτι ειναι με νοικι..η λυση ειναι να παω στο πατρικο μου γιατι το συντηρουμε αλλα εκεινος ερχεται σ-κ και παλι.εκεινος μενει με δικους του αθηνα..
αλλα μπορει να ακουστει εγωιστκο αλλα κουτσα στραβα την βγαζαμε και δεν θελω να παω μεν πισω αλλα ουτε και να παρατησω τα οπλα ετσι απλα με αυτο που του ετυχε..μηπως εχω μεγαλες προσδοκιες?
23-05-2010, 14:50 #15
σκεφτηκες οτι το σπιτι μπορει να ειναι δικαιολογια εκ μερους του για να μην ειστε τοσο κολλημενοι ο ενας με τον αλλον?
εαν οπως κι εσυ λες, τα βγαζετε περα , εστω κουτσα-στραβα, ισως αυτο που συμβαινει ειναι να εχει πιεστει στην σχεση και να θελει να ειστε λιγο πιο απομακρυσμενοι...
το σκεφτηκες αυτο?
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)