Η φίλη μου παντρεύτηκε
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 47
    Junior Member

Η φίλη μου παντρεύτηκε

Έχω μια φίλη που, επειδή παντρεύτηκε πρόσφατα, νομίζει ότι όλες οι υπόλοιπες την ζηλεύουμε. Από την ώρα που έκανε δεσμό, επειδή ο άντρας της είναι πολύ κτητικός, έβαλε σε δεύτερη μοίρα τις φίλες της, με αποτέλεσμα όλες να απομακρυνθούμε σταδιακά. Θεωρεί ότι οι φίλες της απομακρύνθηκαν γιατί την ζηλεύουμε. Κάνει χαρακτηρισμούς για τον τρόπο ζωής της καθεμιάς και μειώνει τις φίλες της συνέχεια. Ενώ όλες την αποφεύγουμε, αυτή συνεχίζει και μας παίρνει τηλέφωνο σαν να μην τρέχει τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει.
    Η ιστορία έχει ως εξής, ας πω για μενα: από τη μία μου λέει στα καλά καθούμενα μες στα μούτρα ότι θεωρεί τον τρόπο ζωής μου πολύ επιπόλαιο και ανώριμο, και πότε θα σοβαρευτώ. Έπειτα εγώ απομακρύνομαι γιατί δεν γουστάρω να με μειώνει κανένας, και αυτή στη συνέχεια πιστεύει ότι εγώ την ζηλεύω. Με παίρνει συνέχεια τηλέφωνα, είναι άνετη και εγώ την απορρίπτω με φανερά ηλίθιες δικαιολογίες. Γιατί στρουθοκαμηλίζει έτσι? Με το στανιό να τη ζηλεύω?
    Ο γάμος της έγινε πριν ένα μήνα και ήταν ένα πανηγύρι που της τόνωσε πολύ την αυτοπεοποίθηση και κυκλοφορεί με ύφος μπλαζέ. Το αποκαλώ πανηγύρι, γιατί έτσι ήταν. Ήταν ένας γάμος, όποιος είναι από επαρχία μπορεί να καταλάβει για τι μιλώ, όπου όλα ήταν τέλεια ώστε να εντυπωσιαστούν οι καλεσμένοι. Εγώ έπαιξα τέλεια τον ρόλο μου, μολονότι είχα να την δω κάτι μήνες, για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας. Χαιρόμουνα που την έβλεπα ευτυχισμένη να εκπληρώνει το όνειρό της, αλλά ομολογώ ότι καταπιέστηκα πάρα πολύ και μισώ τέτοιου είδους γάμους που γίνονται για το φαίνεσθαι.
    Το πρόβλημά μου είναι ότι την αγαπώ την φίλη μου και μου λείπει, παρόλο που θέλω να της σπάσω το κεφάλι. Και ξέρω ότι και εκείνης της λείπω. Το θέμα είναι ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα μα τίποτα να κρατήσει τις φίλες της στη ζωή της, μόνο να το παίζει χαλαρή. Καταλαβαίνω ότι ο άντρας της δεν μας γουστάρει καθόλου και την θέλει αποκλειστικότητα, αλλά αυτή γιατί δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της; Γιατί δεν μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί ότι δεν είναι υποχρεωτικό να την ζηλεύουν οι πάντες που παντρεύτηκε και ότι μπορεί να έχει κάνει κάτι αυτή στραβά μειώνοντας τις φίλες της?
    Επειδή ξέρω τον χαρακτήρα της, είναι άτομο που από τη στιγμή που καβατζώθηκε με τον γαμπρό και θα μπει σε περιπέτειες αγοράς σπιτιού, γεννητούρια, συμπεθέρια κτλ, δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με τις φίλες της, όσο και να της λείπουμε. Αυτό που με πειράζει πάρα πολύ, ωστόσο, είναι η λαθεμένη αντίληψη ότι τη ζηλεύω εγώ και οι υπόλοιπες κοπέλες. Όταν το σκέφτομαι, μου ανάβουν τα λαμπάκια!
    Θέλω πολύ να τη βάλω κάτω και να τη σιχτιρίσω, αλλά όλοι μου λένε ότι δεν θα καταλάβει γιατί δεν θέλει να καταλάβει, και ότι και πάλι θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως ό,τι λέω είναι από ζήλεια. Και τότε θα πάρω πραγματικά ανάποδες και θα της κόψω την καλημέρα.
    Γιατί φέρεται τόσο χωριάτικα? Τι να κάνω? Να της μιλήσω ή να συνεχίσω να την αποφεύγω και ό,τι θέλει ας γίνει?

Senior Member
    ειδα πολλες φορες γραμμενη τη λεξη φιλη...
    φιλη, φιλης,φιλες.φιλια....
    εγω δεν ειδα φιλες στην συγκεκριμενη διηγηση σου,ουτε καποια φιλια...η παρεα δεν λεγεται φιλια......

........εεπίσης....αν η κοπελα δίψαγε για πανηγυρια και να καβατζωσει το γαμπρο και εσυ μας λες πως μπορεί να εγινε σνομπ επειδη παντρευτηκε, (λες και κερδισε το τζοκερ),και επιμενεις να λες φιλη που θα της σπασω το κεφαλι επειδη παντρευτηκε.............μμμμμμμ� �μμ........καπως μου κανει αυτο.
    Κοίτα, δεν ξερω απο ποιο μακρινο/ακριτικο χωριο ειστε και θεωρείτε το γαμο επιτυχια/καταξιωση, (υπαρχουν αλβανοι που πληρωνουν γι αυτο), αλλα την εννοια φιλια δεν η διακρινω πουθενα στο γραπτο σου.....

Junior Member
    Η επανάληψη των λέξεων εξυπηρετεί την ανωνυμία. Είμαι θυμωμένη, διότι η φίλη μου μού αποδίδει προθέσεις που δεν έχω και λόγω φόρτισης χρησιμοποιώ εκφράσεις που εύκολα μπορεί να παρεξηγηθούν πίσω από το απρόσωπο ενός φόρουμ και ενός υπολογιστή. Θέλω να της σπάσω το κεφάλι που φέρεται με σνομπισμό, όχι που παντρεύτηκε!! Πιστεύω πως ο καθένας καταξιώνεται όπως αυτός νομίζει χωρίς να είναι υποχρεωτικό αυτό και για τους άλλους. Για μενα έχει σημασία να κάνει ο καθένας αυτό που πιστεύει καλύτερο για τον εαυτό του και όχι για τα μάτια των άλλων.
    Τι να κάνω, να της μιλήσω, ή θα εξακολουθεί να νομίζει ότι ζηλεύω?

Banned
    Originally posted by Lygeri

Το πρόβλημά μου είναι ότι την αγαπώ την φίλη μου και μου λείπει, παρόλο που θέλω να της σπάσω το κεφάλι.

ολο το κειμενο σου το καταλαβα,
    εκτος απο την παραπανω προταση.

Εγραψες ενα ολοκληρο κατεβατο για μια γυναικα,
    η οποια φερεται ας το πουμε πολυ ατσαλα, κατι που θα απωθουσε τον καθενα,
    και εσυ παρολα αυτα λες οτι την αγαπας, και στο τελος εχεις διλλημα.

Δειχνεις σαν να θελετε να αποδειξετε κατι η μια στην αλλη και αυτο ειναι βασικη σας αναγκη.

Γιατι?

Senior Member
    απλα απεφευγε την με τροπο ωστε να καταλαβει οτι η συμπεριφορα της ειναι λαθος και να μετανιωσει κ να σας ζητησει συγνωμη.. αλλα δε οτ κοβω γιατι ως γνοστων οι γυναικειες φιλιες ειναι γτπ και η μια ζηλευει την αλη και προσποιουντε στο 90% των περιπτωσεων

Senior Member
    εγω δεν μιλουσα μονο για την δικη σου σταση απεναντι στην φιλη σου, αλλα και για την δικη της, και για τις υπολοιπες φιλες...
    εκεινη, λεει για σας την απιστευτη κατινια , οτι την ζηλευετε επειδη καταφερε καποιον να την παντρευτει,
    ......
    εσεις την θεωρειτε αθλια γι αυτο, εισαι εξαλλη και κανεις κακες σκεψεις γι αυτην , δεν σε νοιαζει η φιλια σας, αλλα να της αποδειξεις οτι δεν την ζηλευεις για τον γαμο της!!!!!!!

τελικα στο επικεντρο ολης αυτης της ιστοριας, ειναι ΟΝΤΩΣ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ, ΤΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΗΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ!
    γι αυτην για να σας αποδειξει οτι αυτη τα καταφερε(!!!!) ενω εσεις οχι,
    για σας για να της αποδειξετε οτι δεν την ζηλευετε για την μεγαλη αυτη επιτυχια(!!!) η μηπως επιφυλασεστε για να της αποδειξετε οτι μπορειτε κι εσεις να κουκουλωσετε εναν κακομοιρη???

ξερεις, δεν υπαρχει ανθρωπος με μεγαλυτερη αλεργια στις εκκλησιες , απο μενα.ουτε απ εξω δεν θελω να περναω, ποσο μαλλον να παρακολουθησω τελετες και ολο αυτο το κιτς σκηνικο που στηνεται πριν και μετα ον γαμο.
    οταν ομως παντρευτηκε η αδερφη μου και μερικες αγαπημενες φιλες, πηγα και ημουν και ευτυχισμενη με την χαρα τους.δεν σκεφτηκα να μιλησω για πανηγυρι γιατι ηταν αυτο που ειχαν διαλεξει μονες τους για μια πολυ σημαντικη τους στιγμη.

εχω μια απορια
    αν η φιλη σας ειναι τοσο κενη και κοτα, ωστε να πιστευει και να λεει αυτα που λες, απλα επειδη παντρευτηκε, δεν ειχατε ΚΑΜΙΑ ιδεα για τις αποψεις αυτες και για την ρηχοτητα της?
    ΤΙ ΣΚΑΤΑ λεγατε στις \"φιλικες\"σας συναντησεις? μονο για τα καψονια που εκανε στον κακομοιρη μεχρι να τον τυλιξει και κολπα μπας και προσελκυσετε τον υποψηφιο γαμπρο???

ειναι δυνατον να εχεις για φιλο εναν κενο ανθρωπο και να μην εχεις ιδεα????μηπως εισαι κι εσυ ιδιος?

τι φιλια ηταν αυτη τελικα?
    υπηρξε ποτε?????
    κι αν δεν υπηρξε (που δεν υπηρξε, στο υπογραφω) τι σε νοιαζει αν χαθει?

Junior Member
    Δεν ξέρω τι προσπαθεί να αποδείξει η φίλη μου, αυτό που εγώ προσπαθώ να κάνω είναι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, τις επιλογές μου και την κουλτούρα μου απέναντι σε χαρακτηρισμούς που ειπώνονται από στόμα που δεν περιμένεις. Μία βασική σύμβαση στην οποία βασίζεται η φιλία είναι «αποδέχομαι τον άλλον όπως είναι». Ενώ όλα τα χρόνια αποδεχόμουν τη φίλη μου όπως είναι (ακόμη και αν διαφωνούσα με πολλά πράγματα) και αυτή έδειχνε να κάνει το ίδιο, νιώθω με τη συμπεριφορά και τα λόγια της ότι δεν με δέχτηκε ποτέ ή δεν με δέχεται πια όπως είμαι και έχει διαρρήξει την σύμβαση της φιλίας που προανέφερα. Και αυτό με κάνει να νιώθω αμήχανα και να θέλω να «απαντήσω». Προσπαθώ να μην ετεροκαθορίζομαι και ταυτόχρονα έχω μεγάλη ανάγκη να νιώθω αποδεκτή από το περιβάλλον μου. Ακόμη κι αν κάποιος δεν εγκρίνει πράγματα που σκέφτομαι ή κάνω, έχω την απαίτηση από τους φίλους μου, αν δεν το νιώθουν να μου πουν μπράβο, όταν διαφωνούν τουλάχιστον να μην με κατακρίνουν, να μην με μειώνουν για το είναι μου, γιατί μου δημιουργούν ανασφάλεια, νιώθω να μου κόβονται τα φτερά, ότι ο άλλος δεν με αγαπάει για αυτό που είμαι και θέλω να το βάλω στα πόδια. Αυτό που θέλω να της αποδείξω (όχι μόνο στη φίλη μου και σε όλο τον κόσμο) είναι ότι δεν ανέχομαι κριτική για αυτό που είμαι, σε κανέναν δεν πέφτει λόγος για το τι κάνω, τι δεν κάνω, πώς πρέπει να είμαι ή να μην είμαι. Τους ενοχλώ σε κάτι? Από τη στιγμή που δεν καταπιέζω, δεν βλάπτω ή δεν κάνω κακό σε κανέναν, απλά υπάρχω!
    Διαφώνω με την άποψη του/της FreakOut ότι δεν υπάρχουν γυναικείες φιλίες και ότι στο 90% οι γυναίκες προσποιούμαστε. Είναι μια γενίκευση που δεν συμβάλει στη συζήτηση. Θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, όπως και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων μοναδικές.
    Σταμάτησε να με νοιάζει η φιλία μου με την φίλη μου, διότι έπαψε εκείνην πρώτη να τη νοιάζει. Ακούγεται εγωιστικό, αλλά αν ο άλλος δεν θέλει μια φορά, από τη μια εγώ δεν θέλω δέκα. Και από την άλλη σέβομαι τη βούλησή του να μην επιθυμεί πια τη συντροφιά μου, δεν θέλω να καταπιέζω κανέναν. Όταν ο άλλος δεν σέβεται τη σύμβαση της φιλίας μας, τότε παύω και εγώ να τη σέβομαι, χάνω την εμπιστοσύνη μου προς το πρόσωπό του. Δεν ξέρω για τις υπόλοιπες κοπέλες, αλλά εγώ δεν επιφυλλάσσομαι να τυλίξω κανέναν και να τον μοστράρω σαν τρόπαιο. Αυτό που προσδοκώ είναι να κάνω πράγματα για μενα πρώτα από όλα και όχι για να εντυπωσιάσω τους τρίτους. Αν τύχει και βρω τον κατάλληλο άνθρωπο, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κάνω γάμους με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, πρώτα θα παντρευτώ και μετά θα το ανακοινώσω σαν να μην συνέβη τίποτε. Στο κάτω-κάτω η δική μου ζωή θα αλλάξει, η δική μου χαρά είναι, τι φταίνε οι άλλοι να τους ταλαιπωρώ και να τους επιβάλλω να συμμετέχουν? Επειδή έχω εγώ χαρά, πρέπει και όλοι οι άλλοι να πετάνε τη σκούφια τους?
    Πάντα ήξερα ότι η φίλη μου κουβαλούσε αυτή τη νοοτροπία, αλλά ήλπιζα ότι δεν θα έβγαζε στην επιφάνεια τέτοιους κομπλεξισμούς. Στις φιλικές μας συναντήσεις μεταξύ εμού και εκείνης, εγώ ήμουν αυτή που πάντα μιλούσα και είχα να πω κάτι πέρα από τα καθημερινά (αναζητήσεις, σκέψεις, συναισθήματα κτλ). Αυτή πάντα με άκουγε και μετά έλεγε την άποψή της. Έλεγε τα νέα της ζωής της και τίποτε παραπάνω.
    Πράγματι η φίλη μου είναι ένας ρηχός άνθρωπος, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε όλοι ίδιοι και «ψαγμένοι» και δεν ξερω εγώ τι. Η διαφορετικότητα έχει, κατά τη γνώμη μου, μεγάλη αξία και αυτό ήταν για μενα ο θεμέλιος λίθος αυτής της φιλίας. Μόνο που παραγνώρισα το γεγονός ότι και ο άλλος καλό είναι να το νιώθει και αυτός έτσι.
    Στον γάμο της ήμουν πολύ χαρούμενη και πέρασα πολύ ωραία. Μιλώ για πανηγύρι, γιατί δεν θέλω να υποκρίνομαι. Η φίλη μου ξέρει ότι δεν τα συμπαθώ αυτά και έδειξε τη χαρά της που συμμετείχα και χαιρόμουν. Θα ένιωθα περισσότερο χαρούμενη, αν η φίλη μου μού το είχε επιτρέψει, αν δεν είχε χτίσει αυτόν τον τοίχο. Από τη στιγμή που με «απέκλεισε» με χαρακτηρισμούς και κατινιές το προηγούμενο διάστημα, δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να κάνω ή να σκεφτώ.Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Θέλω να είναι καλά με τον άντρα της και να κάνει όλα όσα έχει ονειρευτεί. Αλλά να μην τα κάνει αυτή και ο καθένας, για να εντυπωσιάζει τους άλλους και, όταν οι άλλοι δεν κατουριούνται από τη χαρά τους, τότε η μόνη ερμηνεία να είναι γιατί ζηλεύουν. Αυτό που πρέπει να έχει στόχο ο καθένας είναι να αυτοπραγματώνεται χωρίς να περιορίζει τα όρια της ελευθερίας του άλλου με πράξεις ή κουβέντες.
    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Senior Member
    σε ολες μα ολες τις φιλιες μας η εστω στις λιγες πιο στενες παρειστικες σχεσεις μας συνανταμε και στοιχεια που δεν μας αρεσουν καθως και αλλαγες

ο γαμος ειναι μια αλλλαγη και μια αναμπουμπουλα ετσι κι αλλιως

και μερικες φορες δεν γινεται τωρα που εμπλεξε με δωρα σογια και τα συνναφη του γαμου

δεν γινεται να ζει οπως ζουσε πρωτα για λιγο καιρο τουλαχιστον

εαν εχεις υπομονη περιμενε και θα επανελθει οχι οτι ειναι και απαραιτητο αλλα πιστευω πως θα καταλαγιασει αυτη η ευχαριστη κατα τα αλλα αναμπουνπουλα

εαν εχει υποψιες ζηλειας απλα μια μερα φανερωσε της καθαρα οτι δεν εχεις καθολου τετοια προθεση και θα ηθελες την παρεα τους

αν δεν εννοησει να το καταλαβει ισως δεν εχει νοημα να περιμενεις μια πολυ καλυτερη συμπεριφορα η την προτερη συμπεριφορα

παντως σπαστηκα λιγο με τη συμπεριφορα της φιλης σου

οπως την περιγραφεις

αλλα μαλλον εχετε πολυ ωραια περασει και σα παρεουλα και αυτο δεν αλλαζει

τωρα το αν θα συνεχισετε να περνατε ετσι αυτο παιζεται αλλα τουλαχιστον το συζητατε...
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    οταν διαβασα το lygeri ως ονομα

και τον τιτλο η φιλη μου παντρευτηκε

η αληθεια ειναι οτι περιμενα πως θα εγραψες οτι ζηλευεις αυτο το γεγονος πολυ και τετοια...

τελικα γραφεις πως εκεινη νομιζει οτι ζηλευεις αυτο το γεγονος...:)
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Έχεις διαβάσει την ιστορία του Αισώπου με την αλεπού που έκοψε την ουρά της?

Senior Member
    Εχω μια φιλη που οταν παντρευτηκε εκανε ακριβως το ιδιο.
    Δεν ειναι ρηχη δεν ειναι κατινα δεν εκανε ενα γαμο πανηγυρι..
    Πιστευε οτι οι φιλες της την εγκατελειψαν και ενιωθε μονη.Μη μπορωντας να εξηγησει την απομακρυνση τους ,το απεδιδε σε ζηλια..
    εντωμεταξυ επειδη ειχε θυμωσει ελεγε μπουρδες σε αλλους οτι δεν εχει χρονο να ασχολειται με τις μπουρδες μας ,οτι εχει παιδι και φορτωμενο προγραμμα.
    Ολα αυτα οδηγησαν σε μια κατασταση σαν αυτη που περιγραφεις..
    εγω οταν τη συναντησα και επιδη ειχα ηδη παντρευτει,της ειπα οτι στελνει λαθος μηνυματα και οτι οι αλλοι προσπαθησαν να της αφησουν λιγο χωρο να προσαρμοστει αλλα και οτι ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ οι αλλοι ειναι σε διαφορετικη φαση απλως..
    Περασε περιπου ενας χρονος και μετα αρχισε να ξανασμιγει και της περασε η βλακεια με την ζηλια..
    ακομα βεβαια νομιζει οτι εχει κανει καποιο κατορθωμα..αλλα οκ ειναι φιλη και οταν το παιζει ιστορια την κραζουμε λιγακι...και εκεινη εμας σε αναλογες καταστασεις..
    Εγω πιστευω οτι ειναι θεμα χρονου..

Senior Member
    λυγερή καλά και ωραία όλα αυτά που λες, άλλα αν η φίλη σου θέλει να πιστεύει ότι τη ζηλεύεις, θέλει να συμπεριφέρεται μπλαζέ, θέλει να πιστεύει ο,τι πιστεύει τέλος πάντων, αυτό δεν βλέπω γιατί να είναι δικό σου θέμα. Αυτό είναι καθαρά δικό της θέμα, και δεν μπορείς να αλλάξεις τη φίλη σου. δεν ξέρω τι παρελθοντικές εμπειρίες μοιραστήκατε μαζί, ούτε πόσο σημαντική ήταν αυτή η φίλη σου για εσένα στο παρελθόν, άλλα τώρα στο παρόν νομίζω ότι η φιλία σας έχει τελειώσει. και ότι προσπαθείς να αναστήσει σχέσεις τελειωμένες. Κάποτε ίσως η φίλη σου να τηρούσε αυτή την προϋπόθεση για φιλία που θέτεις εσύ, για αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου, οπότε τότε μπορεί να ήταν φίλη σου και όλα ωραία και καλά, όσον αφορά το τότε. Σήμερα από ότι φαίνεται έχει αλλάξει, και μάλλον δεν πληρεί αυτή την προϋπόθεση, και όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεις να της επιβαλλεις με το ζόρι να σε αποδέχεται γι αυτό που είσαι. Οπότε μάλλον κι εσύ θα πρέπει να αποσύρεις τη φιλία σου.

το κομμάτι της όλης ιστορίας που νομίζω ότι αφορά εσένα και μου φαίνεται ότι δεν το έχεις δουλέψει αρκετά με τον εαυτό σου, είναι αυτή η πρόταση σου που κάνω quote:

Originally posted by Lygeri
    Προσπαθώ να μην ετεροκαθορίζομαι και ταυτόχρονα έχω μεγάλη ανάγκη να νιώθω αποδεκτή από το περιβάλλον μου. Ακόμη κι αν κάποιος δεν εγκρίνει πράγματα που σκέφτομαι ή κάνω, έχω την απαίτηση από τους φίλους μου, αν δεν το νιώθουν να μου πουν μπράβο, όταν διαφωνούν τουλάχιστον να μην με κατακρίνουν, να μην με μειώνουν για το είναι μου, γιατί μου δημιουργούν ανασφάλεια, νιώθω να μου κόβονται τα φτερά, ότι ο άλλος δεν με αγαπάει για αυτό που είμαι και θέλω να το βάλω στα πόδια. Αυτό που θέλω να της αποδείξω (όχι μόνο στη φίλη μου και σε όλο τον κόσμο) είναι ότι δεν ανέχομαι κριτική για αυτό που είμαι, σε κανέναν δεν πέφτει λόγος για το τι κάνω, τι δεν κάνω, πώς πρέπει να είμαι ή να μην είμαι. Τους ενοχλώ σε κάτι? Από τη στιγμή που δεν καταπιέζω, δεν βλάπτω ή δεν κάνω κακό σε κανέναν, απλά υπάρχω!
    Δεν ξέρω αν βλέπεις κάποια αντίφαση σε όλο αυτό. Λες ότι προσπαθείς να μην ετεροκαθοριζεσαι, στην ουσία όμως όταν βγάζεις τόσο μεγάλη ανάγκη για αποδοχή από τους άλλους του τι είσαι, και όταν δεν την παίρνεις και εισπράξεις κριτική, κ η κριτική σε χαλάει τόσο πολύ, τελικά ετεροκαθοριζεσαι. αυτοκαθορισμός σημαίνει (όπως το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον), μου αρέσει να με αποδέχονται οι άλλοι γι αυτό που είμαι και το προτιμώ από το να με κρίνει ο καθένας με τα δικά του κριτήρια, όμως αν αυτό δεν συμβεί και από κάποιους συναντήσω κριτική, απόρριψη η ο,τι άλλο, εγώ εξακολουθώ να τα έχω καλά με τον εαυτόν μου εφόσον κάνω τα πράγματα που μου αρέσουν και προτιμώ, χωρίς να καταπιέζω, βλάπτω κλπ τους άλλους.

Junior Member
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης.

Senior Member
    Εσείς οι υπόλοιπες φίλες τις,έχετε δεσμούς;Μήπως τελικά όντως τη ζηλεύετε που παντρεύτηκε;Γιατί απ\'ο,τι ξέρω ο γάμος για εσας τις γυναίκες είναι αυτοσκοπός.

Page 1 of 4 123 ... LastLast