Results 31 to 45 of 47
Thread: μεγαλο διλλημα
-
24-05-2010, 17:31 #31
Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις, πιστεύω ότι σίγουρα πρέπει να το πει σε κάθε άλλη περίπτωση, αλλά στη συγκεκριμένη λέει και η ίδια ότι προτιμά να μην ξέρει, οπότε ποιό το νόημα; Προτιμά να ζει σε μία ψεύτικη σχέση, δικαίωμά της. Βέβαια αν το έκανε εμένα η αδερφή μου κάτι τέτοιο, θα προσπαθούσα να της ανοίξω τα μάτια και να δει ότι η ζωή δεν είναι κάτι ψεύτικο, αλλά μας ανήκει.
- 24-05-2010, 21:29 #32
Originally posted by marina38
Ε πως...μπορεί θαυμάσια η αντίδραση της να είναι \'δεν ξαναμιλάω στον πληροφοριοδότη\' κι όχι στον άπιστο....
με βαση την δικη μου ηθικη, που λεει οτι μου αρεσει να λεω την αληθεια,
αν ειχα ενα φιλο σε μια τετοια φαση, θα του ελεγα την αληθεια και επισης αν εβλεπα οτι τον ενδιαφερει να μεταθεσει το προβλημα στην δικη μου πλατη, θα σκεφτομουν πρωτα εγω αν θα του ξαναμιλαγα....
Εδω βαζεις και ενα διλλημα αν πρεπει να εχουμε σχεσεις,
κατω απο οποιοδηποτε κοστος η συνθηκη.
Αρα εχει να κανει και με το πως το βλεπει ο καθενας κατω απο αυτο το πρισμα.
Μα σε μία σχέση υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που οι τρίτοι, ακόμα κι αν είναι αδέρφια, δεν τα αντιλαμβάνονται, δεν τα ξέρουν και δεν τους πέφτει λόγος. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς γνωρίζει για τον άλλον το κάθε μέλος ενός ζευγαριού, τι κάνουν, τι έχουν συζητήσει μεταξύ τους, πώς νιώθουν, ποια είναι η σχέση τους.
Αν πάμε να μπούμε μέσα σε αυτό, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, φυσικά κι αυτό με τα πίτουρα και τις κότες...κι αυτό το λέω για το θεματοθέτη που \'φοβάται την αντίδραση\'.
Η προσωπική μου στάση σε τέτοια θέματα είναι αν έχω την άνεση, να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους και τίποτα παραπάνω.
καπως ετσι το εβαλα και εγω στην πρωτη μου απαντηση.
Χμμμμ ισως βεβαια να εγινε λιγο πιεστικος ε? ;)
24-05-2010, 21:37 #33
αν γνωριζεις οτι ειναι περιστασιακο το ατοπημα και δεν ειναι σχεση, συζητησετο μαζι του και αν σε πεισει νομιζω οτι δεν πρεπει να ανακατευτεις, αν εχεις ενδειξεις οτι ειναι ψιλοαρρωστακι με το ξενο τοτε μαλλον πρεπει να το πεις τωρα χωρις να παρεις θεση και ας το κανονισουν μονοι τους, αν η αγαπη τους ειναι ισχυρη θα το δουν οι ιδιοι, αν δεν μπορεσουν να το διαχειριστούν παει να πει οτι δεν θα πρεπει ναναι μαζι.
24-05-2010, 21:47 #34
ερμη επειδη μου αρεσουν τα μεγαλα διλληματα,
τι θα εκανες αν η αδερφη σου εκανε μια απιστια??
Θα εφτανες ποτε στο σημειο να το πεις στο γαμπρο σου, εκθέτοντας την βεβαια....
24-05-2010, 22:28 #35
Ποιο διλλημα ρε ? ειστε σοβαροι ? θα ξερα δηλαδη οτι η νυφη μου κερατωνει τον αδερφο μου και θα τον αφηνα ναχει μεσανυχτα ? ... να κυκλοφοραει δηλαδη με τα κερατα στην πιατσα , και γω να κανω την παπια ? ,,,,, Δεν βλεπω καποιο διλλημα , μονο υποκρισια βλεπω ! Τι ψευδοπροοδευτικοτητα ειναι αυτη ? που παμε ρε εεεεεεεεεε? που παμε ?????????
25-05-2010, 00:16 #36
Αργά ή γρήγορα θα το πείς γιατί είναι ένα βάρος που θέλεις να πετάζεις από επάνω σου.
25-05-2010, 01:43 #37
Originally posted by krino
Ε πως...μπορεί θαυμάσια η αντίδραση της να είναι \'δεν ξαναμιλάω στον πληροφοριοδότη\' κι όχι στον άπιστο....
με βαση την δικη μου ηθικη, που λεει οτι μου αρεσει να λεω την αληθεια,
αν ειχα ενα φιλο σε μια τετοια φαση, θα του ελεγα την αληθεια και επισης αν εβλεπα οτι τον ενδιαφερει να μεταθεσει το προβλημα στην δικη μου πλατη, θα σκεφτομουν πρωτα εγω αν θα του ξαναμιλαγα....
Εδω βαζεις και ενα διλλημα αν πρεπει να εχουμε σχεσεις,
κατω απο οποιοδηποτε κοστος η συνθηκη.
Αρα εχει να κανει και με το πως το βλεπει ο καθενας κατω απο αυτο το πρισμα.
Μα σε μία σχέση υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που οι τρίτοι, ακόμα κι αν είναι αδέρφια, δεν τα αντιλαμβάνονται, δεν τα ξέρουν και δεν τους πέφτει λόγος. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς γνωρίζει για τον άλλον το κάθε μέλος ενός ζευγαριού, τι κάνουν, τι έχουν συζητήσει μεταξύ τους, πώς νιώθουν, ποια είναι η σχέση τους.
Αν πάμε να μπούμε μέσα σε αυτό, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, φυσικά κι αυτό με τα πίτουρα και τις κότες...κι αυτό το λέω για το θεματοθέτη που \'φοβάται την αντίδραση\'.
Η προσωπική μου στάση σε τέτοια θέματα είναι αν έχω την άνεση, να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους και τίποτα παραπάνω.
καπως ετσι το εβαλα και εγω στην πρωτη μου απαντηση.
Χμμμμ ισως βεβαια να εγινε λιγο πιεστικος ε? ;)
Εξάλλου νομίζω ότι πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να περιοριστούν σε μια αμερόληπτη και καλοπροαίρετη ενημέρωση, καθώς το τι είδους \'αλήθεια\' θα πούμε και πόση \'ειλικρίνεια\' θα επιδείξουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, από τις εμπειρίες μας, τα κίνητρα, τις απόψεις, τα στερεότυπα, το είδος της σχέσης κλπ.
Οπότε, αν και συμφωνώ πως μάλλον δεν θα ξαναμίλαγα σε κάποιον που θα πήγαινε να μεταθέσει το δικό του πρόβλημα πάνω μου, προτού του μιλήσω θα αναρωτιόμουν μήπως πάω εγώ να μεταθέσω κάποιο δικό μου \'πρόβλημα\' επάνω του.
25-05-2010, 01:55 #38
......Ε πως...μπορεί θαυμάσια η αντίδραση της να είναι \'δεν ξαναμιλάω στον πληροφοριοδότη\' κι όχι στον άπιστο....
οσο για το \"οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος\", σαφως και ισχυει, αλλα αν εισαι κοντα στην αδερφη σου, μιλας επανειλλημενα για τετοια θεματα,ξερεις απο μικρο παιδι τις σκεψεις της, τα πιστευω της, την νοοτροπια της, ξερεις την κατασταση στον γαμο της και την τωρινη της κατασταση, κατα πασα πιθανοτητα, γνωριζεις αν εχει εναν γαμο με ελευθερες τετοιου ειδους σχεσεις.
ακομα κι αν δεν το γνωριζεις, θα σου ελεγε ο γαμπρος \"κανε οτι καταλαβαινεις\"
ακομα κι αν δεν σου το ελεγε αυτο ο γαμπρος, ουτε η αδερφη, γιατι θεωρουν οτι δεν χρειαζεται να δωσουν σε κανεναν εξηγησεις για το ειδος της σχεσης τους, η αδερφη θα σε ακουσει, θα λυπηθει η οχι, και θα το διευθετησει με τον αντρα της ......
στην περιπτωση ομως που ειναι αυτο που δειχνει, δηλαδη εξαπατηση που εσυ εγινες γνωστης και το κρυβεις απο την αδερφη σου, μαλλον την αδικεις...
25-05-2010, 09:48 #39
Originally posted by path
Ποιο διλλημα ρε ? ειστε σοβαροι ? θα ξερα δηλαδη οτι η νυφη μου κερατωνει τον αδερφο μου και θα τον αφηνα ναχει μεσανυχτα ? ... να κυκλοφοραει δηλαδη με τα κερατα στην πιατσα , και γω να κανω την παπια ? ,,,,, Δεν βλεπω καποιο διλλημα , μονο υποκρισια βλεπω ! Τι ψευδοπροοδευτικοτητα ειναι αυτη ? που παμε ρε εεεεεεεεεε? που παμε ?????????
25-05-2010, 09:51 #40
25-05-2010, 09:56 #41
και να τησ το πει νομιζει θα σε πιστεψει αν δεν εχει καταλαβει τιποτα η ιδια εγω οταν ημουν γυρω στα 18 -19 ηξερα οτι η σχεση του κολλητου μου τον απαταει του το ειπα δε με πιστευε με τιποτα και ξαφνικα εμφανιστηκε μια κοινη τουσ φιλη και του το ειπε και τα βρηκανε τελοσ παντων
25-05-2010, 10:01 #42
χμ,σε βλέπω λίγο φανατικό με την έννοια της πίστης,είσαι σίγουρος πως το δίλημμα πάει ακριβώς όπως το έθεσες στην αρχή,είσαι βέβαιος πως δεν έχει μέσα και μία δόση αυστηρότητας και κριτικής για τις επιλογές άλλων;Κάνεις λες και το \"κέρατο\"σε αφορά άμεσα,λες και το κουβαλάς εσύ,αυτό δείχνει μάλλον πως ξεπερνάς τα όρια και ταυτίζεσαι με το άτομο το οποίο υφίσταται κάποια αδικία(όπως εσύ την έχεις επεξεργαστεί όμως,γιατί ξέρεις,δεν σκέφτεται όλη η ανθρωπότης με τον ίδιο τρόπο).
Μην επιβάλλεις στους γύρω σου να σκέφτονται όπως εσύ,ούτε να μοιράζονται την ίδια ηθική και τους δικούς σου κανόνες.
Σεβάσου την προσωπική ζωή και τα όρια όσων αγαπάς,γιατί πας για μαλλί και θα βγεις κουρεμένος."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
25-05-2010, 10:08 #43
Originally posted by ermis
ωραια αρα εκανες αυτο που επρεπε να κανεις?
ειπες την γνωμη σου και τελος?
25-05-2010, 10:12 #44
Originally posted by RainAndWind
χμ,σε βλέπω λίγο φανατικό με την έννοια της πίστης,είσαι σίγουρος πως το δίλημμα πάει ακριβώς όπως το έθεσες στην αρχή,είσαι βέβαιος πως δεν έχει μέσα και μία δόση αυστηρότητας και κριτικής για τις επιλογές άλλων;Κάνεις λες και το \"κέρατο\"σε αφορά άμεσα,λες και το κουβαλάς εσύ,αυτό δείχνει μάλλον πως ξεπερνάς τα όρια και ταυτίζεσαι με το άτομο το οποίο υφίσταται κάποια αδικία(όπως εσύ την έχεις επεξεργαστεί όμως,γιατί ξέρεις,δεν σκέφτεται όλη η ανθρωπότης με τον ίδιο τρόπο).
Μην επιβάλλεις στους γύρω σου να σκέφτονται όπως εσύ,ούτε να μοιράζονται την ίδια ηθική και τους δικούς σου κανόνες.
Σεβάσου την προσωπική ζωή και τα όρια όσων αγαπάς,γιατί πας για μαλλί και θα βγεις κουρεμένος.
Επισης δεν ταυτιζομαι οπως ειπες αλλα δε μπορω να το προσπερασω και τοσο ευκολα γιατι αφορα ενα απο τα πιο κοντινα μου ατομα. Δε θα θελα να πω εδω λεπτομερειες για το τι εχει συμβει ακριβως αλλιως ισως καταλαβαινες περισσοτερο. εθεσα το θεμα πιο γενικα για να δω κι αλλες αποψεις απλα.
25-05-2010, 10:53 #45
.....και εγω θα το ελεγα, αφού πρώτα τον είχα προειδοποιήσει.
Κάποιος είπε παραπάνω να της κάνεις αυτή την υποθετική ερώτηση για την ίδια.
Συμφωνώ.
ΚΑι ξέρεις τι άλλο με προβληματίζει και θα είχα φρικάρει?
Ήταν όντως ενα λάθος, ή ο τύπος συνεχίζει ακάθεκτος, απλά αυτή την εποχή έχει κάνει λίγο πάσο για να μη καταλαβαίνεις εσύ πως συνεχίζει?
Δεν ξέρω, σίγουρα είναι δύσκολη η θέση σου, αλλά πως θα ζήσεις με τέτοιο βάρος?
Να σου πω και κάτι αλλο?
Όταν σε μια σχέση μπαίνει τρίτος, δεν μπαίνει μόνος του. Το ίδιο το ζευγάρι δημιουργεί τις πόρτες. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο.
Μήπως η αδελφή σου πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, που είτε θα έρθουν αντιμέτωποι με τα προβλήματα ή που θα το τελειώνουν και θα πουν αλήθεια στον εαυτό τους?
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία