Results 16 to 30 of 47
Thread: μεγαλο διλλημα
-
24-05-2010, 12:45 #16
ειναι κατι που θα μπορουσε να συμβαινει για καιρο ...
- 24-05-2010, 12:50 #17
εγω θα το ελεγα. εσυ πραξε κατα συνειδηση...
24-05-2010, 12:52 #18
κατι αλλο.
ξερεις αν η σχεση τους ειναι καλη? εννοω αν υπαρχει ακομα παθος και ερωτικη ζωη
24-05-2010, 12:57 #19
απο τι ξερω ειναι καλα αν και αποφευγω να ρωταω ειδικα μετα απο αυτο.. καμια φορα οταν συζητουσαμε κατι τετοιο και ρωτουσαμε ο ενας τον αλλο τι θα κανε σαυτη τη περιπτωση, μου λεγε οτι καλυτερα ειναι να μη ξερεις..αλλιως ομως ειναι τελικα να τα λες κι αλλιως να το ζεις..
24-05-2010, 13:17 #20
εχμ...
αν ηδη σου εχει πει οτι ειναι καλυτερα να μην ξερεις , αλλαζουν τα πραγματα...
ξερεις, υπαρχουν ανθρωποι, που δεν θελουν να δουν ορισμενα πραγματακαι δεν θα τα δουν, ακομα κι αν τους τα τριψεις στην μουρη.
μπορει λοιπον, και τωρα να μπορει, αν ανοιξειτα ματια της, να δεια υτο που γινεται, αλλα να επιλεγει να κοιταει αλλου.
ειναι λιγες οι φορες που μια εξωσυζυγικη σχεση δεν εχει καθολου συμπτωματα....
αν αυτο ισχυει, οντως θα γινεις εσυ η κακια και μπορει και να γυρισει καποια στιγμη να σο πει οτι της κατεστρεψες την ζωη....
για τον γαμπρο δεν το συζητω τι θα γυρισει να σου πει....
θα μπορουσες ομως, οσο πιο αθωα μπορεις, να ξανανοιξεις μια τεοτια συζητηση για να δεις ποσο σοβαρα το πιστυει το \"καλυτερα να μην ξερεις\"
κατι με αφορμη εσενα πχ. τον δικο σου γαμο η τον μελλοντικο σου γαμο..
μπορεις ακομα να της το θεσεις σαν διλλημα μιας φιλης σου για να δεις τις αποψεις της
ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ,ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΡΦΩΘΕΙΣ!
24-05-2010, 13:22 #21
πιστευεις οτι με νοιαζει τι θα μου λεγε αυτος?
δε με ενδιαφερει καθολου αυτος τα κανε ετσι και με φερε κι εμενα σαυτη τη θεση..
το μονο που με νοιαζει ειναι εκεινη και το παιδι!
24-05-2010, 13:24 #22
Ρεμ,δεν το θεωρώ υποκριτικό.Θα με θεωρούσα παρεμβατική και με αυξημένο κίνδυνο να \"μπαίνω\"σε μέρη που δε με αφορούν,στα πλαίσια της επικοινωνίας δύο άλλων,στην προσπάθειά μου να αποσοβήσω δικά μου φορτία,με επιπτώσεις στη σχέση κάποιου άλλου,έστω και αγαπημένου μου προσώπου.
Μου κάνει πολύ πιο \"κακό\"και ανόητο να χωθώ για να είμαι εγώ εντάξει με τον εαυτό μου,από το να μείνω παραπέρα αφήνοντας τον καθένα να αναλάβει τη δική του μοίρα και τις ευθύνες της ενήλικης ζωής του δίχως εμένα την \"σε σώζω αδερφούλα μου από τον άπιστο\".Δε με αφορά,δε μου ζητήθηκε η παρέμβαση από κανέναν,άρα θα με έκρινα ως trespasser όπως λέγεται.
Γιατί εδώ που τα λέμε,είναι αυτός που παίρνει πρωτοβουλίες τέτοιες πάνω στην καμπούρα άλλων.Θα έμενα στην άκρη μου,ίσως και αφού το μάθαινε από κάποιον άλλον\'καλοθελητή\'."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
24-05-2010, 13:24 #23
ερμη,
πιστευεις οτι η σχεση της αδερφης σου εχει νοημα να υπαρχει,
η απλα συντηρείται για τους τυπους, οπως αρκετες αλλες γυρω μας?
24-05-2010, 13:25 #24
νομιζω να κανεις μια γενικη συζητηση και κατα ποσο νομιζει οτι με την αποκτηση παιδιου, περναει ο γαμος σε μια αλλη φαση που μπορει να σηκωσει και παραλληλες σχεσεις αλλα οχι ενα διαζυγιο...
ισως με αφορμη μια φιλη σου που εχει αυτο το διλλημα για τον αδερφο της...
24-05-2010, 13:35 #25
κρινο
απο τη πλευρα τη δικη της σιγουρα εχει νοημα αυτη η σχεση..απο τη δικη του δε ξερω..
εγω πιστευω πως εχει νοημα πια λογω του παιδιου.. πολλοι μου λενε οτι ο καθενας αξιζει μια δευτερη ευκαιρια..αυτος δειχνει οτι τη θελει πολυ αυτην την ευκαιρια κι οτι την αγαπαει ( τι αγαπη ειναι αυτη δε ξερω..)
ρεμ
σε καμια περιπτωση ο συγκεκριμενος ανθρωπος δεν θα ανεχοταν παραλληλη σχεση..αυτο το ξερω καλα..πιστευω απλα οτι εχει πεσει με τα μουτρα στο παιδι κι αυτη ειναι μια \"παγιδα\" που τελικα πεφτουν πολλα ζευγαρια οταν γινουν γονεις..
24-05-2010, 13:43 #26
Originally posted by ermis
κρινο
απο τη πλευρα τη δικη της σιγουρα εχει νοημα αυτη η σχεση..απο τη δικη του δε ξερω..
εγω πιστευω πως εχει νοημα πια λογω του παιδιου.. πολλοι μου λενε οτι ο καθενας αξιζει μια δευτερη ευκαιρια..αυτος δειχνει οτι τη θελει πολυ αυτην την ευκαιρια κι οτι την αγαπαει ( τι αγαπη ειναι αυτη δε ξερω..)
σορρυ δεν παει ετσι,
ενα ζευγαρι για να λειτουργει πρεπει να υπαρχει νοημα και για τους δυο, οχι μονο ο ενας.
Επισης το θεμα του παιδιου, συχνα μπαινει σαν εκβιασμος και ενα ατομο καθεται και τρωει το σκατο του για τους γνωστους λογους.
Τεσπα συνολικα αυτο που εχω να σου πω,
ειναι οτι καταρχην η αδερφη σου εχει δικαιωμα να ξερει τι συμβαινει και απο κει και περα το τι θα κανει ειναι αλλη υποθεση.
Ομως.....
το πως θα το μαθει ειναι πολυ σημαντικο.
Ετσι σκεφτηκα ολα οσα εγραψες,
και κατεληξα οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις,
ειναι να μιλησεις με τον αντρα της και να του πεις,
οτι πρεπει να ανοιξει ολη την υποθεση και να τα βαλει κατω με την γυναικα του.
Αυτος πρεπει να μιλησει και οχι εσυ.
Εσυ αν θες λειτουργησε σαν μοχλο πιεσης απεναντι του και απο κει και περα ας κανουν οτι θελουν οι δυο τους.
Το θεωρω θεμιτο ομως να του πεις οτι αν πχ μεσα στην εβδομαδα δεν ξεκαθαρισεις την υποθεση, θα αναγκαστεις να αναλαβεις δραση εσυ.
Επιπλεον αν νομιζεις οτι μετα τα ξεκαθαρισματα θα βρουν ισορροπιες, μπορεις να πεις στον γαμπρο σου οτι θα σταθεις υπερ του για να συνεχισουν την ζωη τους.
24-05-2010, 13:57 #27
Originally posted by RainAndWind
Ρεμ,δεν το θεωρώ υποκριτικό.Θα με θεωρούσα παρεμβατική και με αυξημένο κίνδυνο να \"μπαίνω\"σε μέρη που δε με αφορούν,στα πλαίσια της επικοινωνίας δύο άλλων,στην προσπάθειά μου να αποσοβήσω δικά μου φορτία,με επιπτώσεις στη σχέση κάποιου άλλου,έστω και αγαπημένου μου προσώπου.
Μου κάνει πολύ πιο \"κακό\"και ανόητο να χωθώ για να είμαι εγώ εντάξει με τον εαυτό μου,από το να μείνω παραπέρα αφήνοντας τον καθένα να αναλάβει τη δική του μοίρα και τις ευθύνες της ενήλικης ζωής του δίχως εμένα την \"σε σώζω αδερφούλα μου από τον άπιστο\".Δε με αφορά,δε μου ζητήθηκε η παρέμβαση από κανέναν,άρα θα με έκρινα ως trespasser όπως λέγεται.
Γιατί εδώ που τα λέμε,είναι αυτός που παίρνει πρωτοβουλίες τέτοιες πάνω στην καμπούρα άλλων.Θα έμενα στην άκρη μου,ίσως και αφού το μάθαινε από κάποιον άλλον\'καλοθελητή\'.
ειναι αλλο να ειναι απομακρυσμενος και να το νοιωσει σαν χρεος του απεναντι στην συγγενικη τους σχεση και να το πει γιατι θα ηταν \"ηθικα σωστο\" να μη κρυβει κατι απο τον κοντινο του αυτο συγγενη
και ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟ, να εχει καποιος μια κοντινη και συχνη σχεση επικοινωνιας και εκμυστηρευσεων, να ξερει πως σκεφτεται ο αδερφος του και να ξερει οτι θαθελε να εχει μια τετοια πληροφορια που αφορα τοσο αμεσα την ζωη και τις αποφασεις του.δηλαδη, δεν ειμαι παρεμβατικη οταν συζηταω μαζι της απο 15 χρονων για ολα τα προσωπικα της και της λεωκι εγω την γνωμη μουκαι θα ειμαι παρεμβατικη αν της πω κατι σημαντικο που ξερω για την προσωπικη της ζωη και που με δολο της το κρυβουν για να την παραπλανησουν?
δεν μπορω να φανταστω το σκηνικο να μου λεει η αδερφη μου για παραδειγμα οτι εχει περιεργες ενδειξεις που την θορυβουν, η οτι εχουν απομακρυνθει ερωτικα, η σε μια γενικη συζητηση , οτι αν απιστουσε ο αντρας της θα συνεχιζε αλλιως την ζωη της, κι εγω απλα να την ακουω και να της λεω γενικοτητες οπως \"ο θεος να σε φωτισει να καταλαβεις τι μπορει να συμβαινει και δεν παει καλα η σχεση σου\"...
το να αναλαβει κανεις τις ευθυνες της ενηλικης ζωης του ειναι φυσικα δικαιωμα και υποχρεωση του, αλλα εδω εχουμε να κανουμε με εξαπατηση.
τι ευθυνες να αναλαβει ο αλλος οταν εξαπατειται, και τι ευθυνη εχει να γνωριζει οτι εξαπατειται?
αν καποιος ειχε καταχραστει την περιουσια της αδερφης σου,δεν θα της το ελεγες για να αναλαβει τις ευθυνες της προστασιας της περιουσιας της μονη της?
24-05-2010, 13:58 #28
απο τοτε που το μαθα εχω σκεφτει ολους τους τροπους που υπαρχουν για να το πω ..το θεμα ειναι ομως οτι καταληγω στο ιδιο αποτελεσμα...στην αντιδραση της που τοσο φοβαμαι!
24-05-2010, 14:19 #29
υπαρχουν πολλοι τροποι για να πεις κατι τετοιο....
ενας τετοιος ειναι να της πεις ελα να σου πω, συμβαινουν αυτα και αυτα.
Και εκεινη να αντιδρασει λέγοντας, οκ δεν του ξαναμιλαω, χωρις να εχει δικαιωμα να υποστηριξει την θεση του ο αλλος.
Ενας αλλος ειναι αυτος που σου ειπα, οποτε εχει το τροπο να το χειριστει οπως καλυτερα νομιζει γιατι,
στο ζευγαρι δεν μπορεις εσυ να μπεις αναμεσα.
Τωρα για την αντιδραση της,
οποια και αν υπαρξει ειναι δικαιωμα της και εσυ δεν εχεις σχεση με αυτο.
24-05-2010, 16:47 #30
Originally posted by krino
υπαρχουν πολλοι τροποι για να πεις κατι τετοιο....
ενας τετοιος ειναι να της πεις ελα να σου πω, συμβαινουν αυτα και αυτα.
Και εκεινη να αντιδρασει λέγοντας, οκ δεν του ξαναμιλαω, χωρις να εχει δικαιωμα να υποστηριξει την θεση του ο αλλος.
Ενας αλλος ειναι αυτος που σου ειπα, οποτε εχει το τροπο να το χειριστει οπως καλυτερα νομιζει γιατι,
στο ζευγαρι δεν μπορεις εσυ να μπεις αναμεσα.
Τωρα για την αντιδραση της,
οποια και αν υπαρξει ειναι δικαιωμα της και εσυ δεν εχεις σχεση με αυτο.
Μα σε μία σχέση υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που οι τρίτοι, ακόμα κι αν είναι αδέρφια, δεν τα αντιλαμβάνονται, δεν τα ξέρουν και δεν τους πέφτει λόγος. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς γνωρίζει για τον άλλον το κάθε μέλος ενός ζευγαριού, τι κάνουν, τι έχουν συζητήσει μεταξύ τους, πώς νιώθουν, ποια είναι η σχέση τους.
Αν πάμε να μπούμε μέσα σε αυτό, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, φυσικά κι αυτό με τα πίτουρα και τις κότες...κι αυτό το λέω για το θεματοθέτη που \'φοβάται την αντίδραση\'.
Η προσωπική μου στάση σε τέτοια θέματα είναι αν έχω την άνεση, να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους και τίποτα παραπάνω.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία