Οι ψυχάκηδες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Member
    Apo mikri eixa mia evaisthisia me \"diaforetika\" atoma. Eite me kinisiologiko - biologiko problima, eite me psyxologiko. Me exoun apokalesei prosopika psyxakia logo tis dikis moy katastasis. Me ponese otan to akousa, alla oxi pia. Ksero ti eimai kai ti exo kai otan ksereis ton eafto soy den se aggizoun ta logia (oso mporeis bebaia). Tis perissoteres fores polloi anthropoi pou den mporoun na anagnorisoun mia katastasi pou pernaei kapoios kai xoris na toy afieronoun kai ton katallilo xrono ton perithoriopoioun. Einai poly efkolo na kolliseis mia tabela se kapoion. Eidika otan niotheis pos eisai se pleonektiki thesi.
    Kai synithos kai na prospathiseis na toys eksigiseis den katalabainoun. Ola omos einai toso refsta oso to neraki. Kai dystyxos to pleon koinotypo oti koroideboume to louzomaste einai pera gia pera alithino. Prosopika systino se olous na boithisoun tetoiou eidous atoma me opoio tropo mporoun. Isos na akoustei egoistiko alla otan to kano efrainetai kata kapoio tropo h kardia mou...

Filia

Senior Member
    Δυστυχως ενω υπαρχει προοδος σε επιστημες όπως η ψυχολογια,αντιληψεις του στυλ ότι ο οποιος αντιμετωπιζει καποια δυσκολια ψυχικης φυσεως είναι τρελος και πρεπει να τον αποφευγουμε είναι βαθια ριζωμενες στο μυαλο πολλων ανθρωπων και τις συνανταμε παντου γυρω μας.Καθημερινα βλεπουμε ανθρωπους τους οποιους περιθωριοποιουμε γιατι πολύ απλα αντιμετωπιζουν κατι το οποιο δεν διαλεξαν εκεινοι και δεν είναι καθολου υπευθυνοι γι’αυτό.Και εμεις τι κανουμε?τους απομωνονουμε,αποφευγουμε να τους πλησιασουμε και απλα τους βοηθαμε να πανε ακομα πιο κατω..λες και κοστιζει πλεον παρα πολύ να πει καποιος μια καλη κουβεντα σε έναν συνανθρωπο του..Μενουμε κολλημενοι σε στερεοτυπα και αποφευγουμε να δουμε τα πραγματα όπως ακριβως είναι.Με την ιδια ευκολια που γυριζουμε την πλατη σε έναν αστεγο,σ’έναν ναρκωμανη,σε οποιονδηποτε τελος παντων αντιμετωπιζει καποιο προβλημα,ετσι χαρακτηριζουμε και καποιον τρελο και γελαμε εις βαρος του.Ισως μονο οσοι εχουμε αντιμετωπισει κατι μπορουμε να καταλαβουμε ποσο λανθασμενη είναι ολη αυτή η επιφανειακη προσεγγιση που εχουμε για τα πραγματα και ποσο λαθος είναι να κρινουμε καποιον γι’αυτά που περναει.Πολλοι μιλανε από θεση ‘ασφαλειας’.οτι και καλα δε θα συμβει κατι σε αυτους,όμως όλα είναι ρευστα και όλα ανα πασα στιγμη μπορουν να αλλαξουν.Ποιος λοιπον μπορει να πει ότι είναι καλυτερος από καποιον αλλον και να τον περιγελασει,αφου αυριο μπορει να είναι στη θεση του.Αλλα αν δεν μπορουν να σκεφτουν αυτά καποιοι θα επρεπε τουλαχιστον να σκεφτονται ποσο κακο μπορει να κανει ο σχολιασμος και η αδιαφορια σε έναν ανθρωπο που ηδη αντιμετωπιζει ένα προβλημα..Ισως καποιοι σχολιαζοντας καποιον αλλον θελουν απλα να τονωσουν την αυτοπεποιθηση τους,ότι αυτοι είναι μια χαρα και ψυχικα και σωματικα και ετσι είναι ανωτεροι..
    Και η ιδια παλιοτερα τα βλεπα πολύ απλα τα πραγματα και πολυ ‘μακρια από μενα’,ειδα όμως και ποσο ευκολα αλλαζουν όλα γι’αυτό και τωρα πιστευω ότι πρεπει όσο μπορουμε να αποφευγουμε τετοιου ειδους αναρμοστη συμπεριφορα προς αυτους τους ανθρωπους.

Senior Member
    Πιάνομαι από μια φράση της Αφροδίτης \"αλεξ ξέρεις τι πιστεύω??ότι αυτή η ηλιθια συμπεριφορά οφείλεται στο φόβο..\" ανασκευάζοντάς την ....οφείλεται στην άγνοια κατ\' εμέ....
    στην άγνοια και στην ημιμάθεια....από εκεί ξεκινάνε σχεδόν τα πάντα....

Junior Member
    Το πιο εύκολο και αυτό που ξέρουμε πολύ καλά να κάνουμε είναι να προσθέτουμε ασυλλόγιστα στοιχεία σε μεγάλες γενικές κατηγορίες αδιαφορώντας για εκέινα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τελικά κάνουν και τη διαφορά.Μερικές απ\'τις πιο \"δημοφιλείς\" κατηγορίες είναι :\"οι τρελλοι-αλλιώς ψυχάκηδες\" , \"οι ακοινώνητοι \" , \"οι χαζοί \" , \"οι εγωϊστές\" . \"οι ανασφαλείς \" . Ομολογώ πως κάποιες φορές μπήκα σ\'αυτό το τριπάκι κυρίως στην εφηβική ηλικία όταν λίγα ήταν αυτά που είχα βρει και όταν η ματιά του περιβάλλοντός μου όριζε τη δική μου ματιά. Αργότερα ευτυχώς συνήλθα και χαίρομαι αφάνταστα που ξέφυγα απ\'αυτή την ηλήθια αντιμετώπιση.Τώρα πλέον ο Χρήστος ,ο παππούς πλέον \"τρελλός\" της επαρχιακής πόλης απ\'την οποία κατάγομαι και αυτός για τον οποίο άλλαζα πεζοδρόμιο πιτσιρίκι επειδή φοβόμουν, έχει γίνει ένα απ\'τα καλύτερα φιλαράκια μου,σπάνιος άνθρωπος ιδιαίτερα ευφυής και απαραίτητη συνάντηση όποτε επισκέπτομαι τα παλιά. :)

Πριν δυο χρόνια περίπου ξεκίνησα μια σχέση με ένα παιδί απ΄τον οποίο έμαθα για πρώτη φορά τι΄είναι το άγχος ,οι κρίσεις πανικού , η έλλειψη κοινωνικότητας και όλα τα συναφή.Προφανώς την είδα και λίγο σωτήρας και αν εξαιρέσουμε την απόσταση που δυσκόλευε λίγο την κατάσταση , έμεινα δίπλα του για αρκετό καιρό.Σε όλα εκείνα τα πολύωρα τηλεφωνήματα όπου προσπαθούσα να τον ηρεμήσω σε κάθε κρίση , σε όλες εκέίνες τις ατέλειωτες συζητήσεις παντός θέματος , πίσω σε κάθε προσπάθεια του να αγκιστρωθεί επάνω μου και μπροστά σε κάθε ανάγκη του για επικοινωνία κάνοντάς την επιτακτική.
    Ένώ πέρασαν κάποιοι μήνες και ενώ είχε συνέλθει αρκετά κατά τα λεγομενά του , ο ανασφαλής εαυτός μου έκανε πίσω με τίτλο κλεισίματος κεφαλαίου \"κουράστηκα πια με τα ψυχολογικά του\" (χωρίς να θεωρώ πως είμαι και το πιο νορμαλ ατομο που κυκλοφορει* αν και το νορμαλ θελει μεγαλη κουβεντα)
    Από τότε ως σημείο αναφοράς στο προσωπό του είχε μείνει η φράση ¨\" ο Νίκος ο ψυχακιας\" και όλοι καταλάβαιναν.
    Σήμερα μετά από τόοσο καιρό του οφείλω μια συγγνώμη μιας και που εδώ και δυο μήνες έγινα εγώ ο \"ψυχάκιας\" και μόνο τώρα μπορώ να καταλάβω ΑΚΡΙΒΩΣ τι περνούσε τότε..