Results 16 to 30 of 30
Thread: Για όσους νιώθουν μοναξιά
-
24-05-2010, 20:16 #16
Originally posted by libpa
Εγώ δεν πιστεύω ότι δεν είμαι νορμάλ επειδή έχω μία ασθένεια. Αντίθετα, μιλάω με άλλους που θεωρούνται νορμάλ και έχουνε κουσούρια που εγώ δεν μπορώ να τα δεχτώ.
;)"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
- 24-05-2010, 23:25 #17
Originally posted by RainAndWind
Μμ,περίεργο,αλλά ποτέ δε με θεωρούσα εντελώς \"φυσιολογική\"λολ.
Τι σημασία έχει αυτός ο νόμος της κανονικότητας;Aπό ποιους ορίζεται άραγε το \"φυσιολογικό\'και το \"τρελό\"στην πορεία της ζωής μας;(πέρα από τη διάγνωση φυσικά ενός η περισσότερων ειδικών,εννοώ στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και επικοινωνία με όσους μας πλαισιώνουν στο διάβα της ζωής).Και ας υποθέσουμε πως δεν είμαστε και πολύ \"φυσιολογικοί\".So fuckin\'what?Ξέρεις ονειροπλασμένε,συχνά φοράω μία κονκάρδα που γράφει πάνω\"almost normal\",χα χα.Γιατί αυτό νομίζω πως με καλύπτει,σύμφωνα με τα βιώματά μου και με το πώς λειτουργώ,ούτε εμένα με χωράει η έννοια του καθώς ορίζει την κανονικότητα η κοινωνία.
Βρε φιλαράκια,εντάξει,έχουμε οι περισσότεροι τις ιδιορρυθμίες,τα χούγια,τις ευαισθησίες και όσα κουβαλάμε και μας βασανίζουν σε κάποιες φάσεις.Γιατί να μην το φέρουμε λίγο πιο ελαφριά όλο αυτό,γιατί να μας βάζουμε συνεχώς στην θέση της απολογίας;Γιατί να μην το αγκαλιάσουμε,αποδεχτούμε ως κομμάτι μας και να μη μας θεωρούμε ξένους και διαφορετικούς;Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια,αλλά με βοηθάει περισσότερο το να λέω στον εαυτό μου\"φιλενάδα πάμε κι όποιος μας γουστάρει\",αντί να με γρονθοκοπάω με τέτοιες απαιτήσεις να εντάσσομαι και να με κρίνω αυστηρά βαφτίζοντάς με κάπως(πχ αυτό το αντικοινωνικός,κλειστός,δί χως κοινωνική ευφυία,πόσο ονειροπλασμένε μπορεί να σε επηρεάζει η ταμπέλα που βάζεις στον εαυτό σου;Eπεξεργάσου το καλέ,άλλαξέ τηνε τη ρημάδα!δεν μπορείς να αρχίσεις φτιάχνοντας την εικόνα σου για σένα,δεν πιστεύεις πως αυτό που μας ονοματίζουμε κάποιες φορές γινόμαστε,γιατί το πιστεύουμε για μας;;;)
Λίγες σκέψεις,φιλικά.:)
24-05-2010, 23:30 #18
Originally posted by janet
Εγώ πάντως θα ήθελα να πω ότι είχα πολλούς γνωστούς που μου φέρθηκαν όπως εσένα, oneiroplasmene, και λίγους φίλους που με αγαπάν και ποτέ δεν θα μου κάνανε κάτι τέτοιο.
Πάντως η συναναστροφή με παρέες για κάποιον που έχει ψυχολογικά είναι δύσκολες και δημιουργούνται προβλήματα για αυτόν που...υποφέρει ακόμη περισσότερα!!!
Ακόμη και στην δουλειά του μπορεί να παρεξηγηθεί το άτομο με ψυχολογικά και να γίνει κάτι που είναι ουσιαστικά εύκολο δύσκολο.
25-05-2010, 09:42 #19
vince,almost normal=a little crazy.Καθώς θα έλεγαν και κάποιοι νορμοδικτάτορες\"παρουσιάζ ω αποκλίνουσα συμπεριφορά\"λολ.Δεν το φοβάμαι καθόλου και το χρησιμοποιώ με αυτή την έννοια,της απομυθοποίησης.
Να σε ρωτήσω κάτι;Μπορείς να προσδιορίσεις χρονικά πότε άρχισε η διάθεσή σου να αλλάζει προς το χειρότερο,γιατί εγώ το εντοπίζω στους τελευταίους μήνες,σχετικά πρόσφατα δηλαδή.Συνέβη κάτι και είχες αυτή την ψυχολογική πτώση,κάποιο γεγονός που να σε επηρέασε,προσωπικό ίσως;Έχεις αναφέρει στο γιατρό σου αυτή τη διάθεση την πεσισμιστική,μήπως χρειάζεται να βρείτε μαζί και να τροποποιήσετε κάτι στην αγωγή ή να αλλάξεις κάποια πράγματα στην καθημερινότητά σου,ώστε να ανέβεις,να πάρεις δύναμη και ανακαλύψεις ξανά το κέφι για αλλαγή;"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
25-05-2010, 10:45 #20
Originally posted by Remedy
κιπ
η θεοφανια οταν μιλησε για βρισιδια, εννοουσε το βρισιμο που σου εριχνε η ιδια για να ισιωσεις...
25-05-2010, 15:21 #21
Έχω ξαναγράψει σε προηγούμενα post μου ότι αισθάνομαι τυχερή μέσα στην ατυχία μου γιατί οι φίλοι μου με στηρίζουν σε αυτό το ζόρι που περνάω.. Αν δεν ήταν εκείνοι και το αγόρι μου δεν ξέρω πως και αν θα την πάλευα.. Αλλά για να μη λέω και ψέμματα, με έχει βοηθήσει πολύ και το forum. :) Στους φίλους μου αυτό που παραδέχτηκα είναι ότι ποτέ μέχρι τώρα δε με αντιμετώπισαν ως τρελή και ότι ακόμα και όταν για μήνες δε σήκωνα τα τηλ. δε με παρεξήγησαν.. Απλά όταν δεν έχεις περάσει κάτι δε μπορείς να το καταλάβεις, μπορείς όμως να συμπαρασταθείς. Oneiroplasmenos, ίσως δεν ήταν πραγματικοί φίλοι αλλά αυτό που λέμε \"γνωστοί\" για πολλά χρόνια. Φαίνεσαι έξυπνο παιδί, οπότε για μένα πρέπει να αρχίζεις να αναζητάς νέες φιλίες. Δε λέω, είναι δύσκολο κι θέλει χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο και πάνω από όλα: το αξίζεις εσύ.:)
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
25-05-2010, 18:08 #22
Originally posted by RainAndWind
vince,almost normal=a little crazy.Καθώς θα έλεγαν και κάποιοι νορμοδικτάτορες\"παρουσιάζ ω αποκλίνουσα συμπεριφορά\"λολ.Δεν το φοβάμαι καθόλου και το χρησιμοποιώ με αυτή την έννοια,της απομυθοποίησης.
Να σε ρωτήσω κάτι;Μπορείς να προσδιορίσεις χρονικά πότε άρχισε η διάθεσή σου να αλλάζει προς το χειρότερο,γιατί εγώ το εντοπίζω στους τελευταίους μήνες,σχετικά πρόσφατα δηλαδή.Συνέβη κάτι και είχες αυτή την ψυχολογική πτώση,κάποιο γεγονός που να σε επηρέασε,προσωπικό ίσως;Έχεις αναφέρει στο γιατρό σου αυτή τη διάθεση την πεσισμιστική,μήπως χρειάζεται να βρείτε μαζί και να τροποποιήσετε κάτι στην αγωγή ή να αλλάξεις κάποια πράγματα στην καθημερινότητά σου,ώστε να ανέβεις,να πάρεις δύναμη και ανακαλύψεις ξανά το κέφι για αλλαγή;
Κάποιους λόγους τους έχω εντοπίσει, κάνω κάποια πράγματα για να αλλάξω προς το καλύτερο αλλά έχω και τις φάσεις μου, δεν νομίζω δηλαδή να υπάρχει κάτι που να μου εγγυηθεί διαρκής \"ευημερία\" (να αισθάνομαι καλά δηλαδή επ\'αόριστον).
Πολλές φορές πιάνω και τον εαυτό μου να διαβάζει παλαιότερα μηνύματα ή και σκέψεις που έχω κάνει και να λέω μα πόσο κακομοίρης μπορεί να νιώθω πια, σκάσε και κολύμπα λέω στον εαυτό μου, δεν σε πετάξανε και στους πέντε δρόμους :)
25-05-2010, 18:23 #23
Originally posted by chr1986
Έχω ξαναγράψει σε προηγούμενα post μου ότι αισθάνομαι τυχερή μέσα στην ατυχία μου γιατί οι φίλοι μου με στηρίζουν σε αυτό το ζόρι που περνάω.. Αν δεν ήταν εκείνοι και το αγόρι μου δεν ξέρω πως και αν θα την πάλευα.. Αλλά για να μη λέω και ψέμματα, με έχει βοηθήσει πολύ και το forum. :) Στους φίλους μου αυτό που παραδέχτηκα είναι ότι ποτέ μέχρι τώρα δε με αντιμετώπισαν ως τρελή και ότι ακόμα και όταν για μήνες δε σήκωνα τα τηλ. δε με παρεξήγησαν.. Απλά όταν δεν έχεις περάσει κάτι δε μπορείς να το καταλάβεις, μπορείς όμως να συμπαρασταθείς. Oneiroplasmenos, ίσως δεν ήταν πραγματικοί φίλοι αλλά αυτό που λέμε \"γνωστοί\" για πολλά χρόνια. Φαίνεσαι έξυπνο παιδί, οπότε για μένα πρέπει να αρχίζεις να αναζητάς νέες φιλίες. Δε λέω, είναι δύσκολο κι θέλει χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο και πάνω από όλα: το αξίζεις εσύ.:)
25-05-2010, 18:27 #24
Επίσης έχω να πω.....\" πιο καλή η μοναξιά από σενα που δεν φτάνω...\"
25-05-2010, 18:33 #25
οταν ακουω πως αληθινες φιλιες σπανιζουν στις μερες μας
ειλικρινα δεν ξερω τι να υποθεσω για πιο λογο λεγεται αυτο
μερικες μονο σκεψεις
οι ανθρωποι ειναι παντα ανθρωποι και λειτουργουν ως ανθρωποι
ας μην περιμενουμε το απολυτο απο κανεναν και προπαντως απο τον ιδιο μας τον εαυτο
να στις ανθρωπινες σχεσεις χρειαζεται να ριξεις λιγο τα μουτρα σου ενιοτε
και αλλες φορες να αντιμετωπισεις με χιουμορ καποια στραβη
δεν χανουμε τους φιλους μας οταν υποφερουμε η οταν τους το λεμε
αλλα οταν το γεγονος οτι υποφερουμε συνεχιζει να μας τρομαζει σε βαθμο που συνεχιζουμε να ασχολουμαστε μονο με τον εαυτο μας
εχω φιλο που λεει και το εννοει οταν του λες πως παει
λεει εχω καταθλιψη που εχει χειροτερεψει αρκετα τελευταια, εσυ researcher μου τι νεα?
και φυσικα του λεω τα δικα μου νεα και φυσικα με ακουει με ενθερμη προσοχη
γενικα αυτο το απολυτο παλια ετσι τωρα αλλιως και δεν ...μου δινει στα νευρα
δεν ξερω
ισως και να γινομαι αδικη oneiroplasmene και συγγνωμη εκ των προτερων
ακομη ενα κατι που ηθελα να πω ειναι πως αν δεν κανεις πρωτα παρεουλα με καποιον καποια που δε σε εκφραζει με χιλια βρε παιδι μου απλα για ενα κατι λιγο...πως θα δωσεις ευκαιρια σε μια νεα φιλια να αναπτυχθει...
ωχ συγγνωμη αν ειναι σαν να μαλωνω
φιλια!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
25-05-2010, 18:34 #26
Θέλω να σου ζητήσω συγνώμη janet που είπα ότι μοιάζεις με την panikoula. No hard feelings ελπίζω :)
Αυτό από τραγούδι είναι?
\" πιο καλή η μοναξιά από σενα που δεν φτάνω...\"
25-05-2010, 18:40 #27
Originally posted by Oneiroplasmenos
Θέλω να σου ζητήσω συγνώμη janet που είπα ότι μοιάζεις με την panikoula. No hard feelings ελπίζω :)
Αυτό από τραγούδι είναι?
\" πιο καλή η μοναξιά από σενα που δεν φτάνω...\"
Είναι τραγούδι του Πάριου και νομίζω ότι ταιριάζει με την περίσταση.
25-05-2010, 18:45 #28
Originally posted by researcher
αλλα οταν το γεγονος οτι υποφερουμε συνεχιζει να μας τρομαζει σε βαθμο που συνεχιζουμε να ασχολουμαστε μονο με τον εαυτο μας
25-05-2010, 18:50 #29
Originally posted by Oneiroplasmenos
Originally posted by researcher
και γω το εχω σκεφτει πολλες φορες
δεν βαριεμαι εναν φιλο επειδη υποφερει
αλλα οταν καταλαμβανει ολο το χωρο και μιλα συνεχως για τον εαυτο του χωρις καν να αντιλαμβανεται οτι υπαρχω εκει γυρω
οχι ως δορυφορος αλλα ως ισοτιμη και ισοχωροκαταλαμβανουσα ανθρωπινη υπαρξηΛεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
25-05-2010, 21:49 #30
Εγώ πιστεύω ότι ο σωστός φίλος οφείλει αν θέλει να λέγεται φίλος να είναι μαζί σου στα δύσκολα. Για όσο κι αν αυτά κρατήσουν. Και να μην είναι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις. Από την άλλη, πρέπει να σεβεσαι και τα δικα του θέλω και επιθυμιες. Οι φίλοι είναι και για τα καλα και για τα δυσκολα. ΚΑΙ για τα δύο όμως. Αν ψάχνουμε κάποιον να λεμε μονο τα προβληματα μας, χωρίς να νοιαζόμαστε και για την δικη του προσωπικη ζωή, τότε καλύτερα να ψάξουμε για ψυχολογο. Αν όμως ψάχνουμε για καποιον να ειναι διπλα μας στις χαρες αλλα και στις λυπες, τότε ο φίλος μπορει να το προσφέρει αυτο. Προσωπικα δεν μου έχει τυχει γιατι ειμαι πολυ προσεκτικη στους ανθρωπους που διαλεγω να ειναι κοντα μου και πιστευω αν μου τυχαινε θα το συζητουσα. Και αν παλι δεν αλλαζε κατι τοτε θα απομακρυνόμουν.
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή