Results 46 to 60 of 141
Thread: Φευγω κ εγω!
-
28-05-2010, 15:17 #46
Originally posted by PETRAN
Originally posted by oboro
Δεν το εχει δηλωσει, απλως το παιζει ψυχολογος.
Και εσύ το παίζεις μπάτσος αυτό και αν είναι καριέρα!
εαν θελεις πετραν πες μου τι εισαι. (αυτο πολλαπλασιασμενο κατι μου θυμιζει...btw)
το επαγγελμα σου ειναι ψυχολογος?
το πτυχιο σου τελοσπαντων...
εαν θες λες βεβαια!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
- 28-05-2010, 15:18 #47
Πετραν, μια ενδεχομενη καριερα σου στην μη-συμβουλευτικη θα ωφελουσε αυτο το φορουμ πολλαπλα, εστω κι αν αυτο θα σημαινε απλως οτι δεν θα εχεις χρονο να βριζεις κοσμο που κατα βαθος συμπαθεις για αυτο που εκεινοι ειναι και εσυ οχι.
Ποτε με το καλο αυτο το ερμο το cog neuropsych?"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
28-05-2010, 15:19 #48
Δεν έχει άμεση σχέση. Από ψυχολογία έχει πολλούς κλάδους δεν είναι μόνο για ψυχική υγεία.
28-05-2010, 15:26 #49
Originally posted by oboro
Πετραν, μια ενδεχομενη καριερα σου στην μη-συμβουλευτικη θα ωφελουσε αυτο το φορουμ πολλαπλα, εστω κι αν αυτο θα σημαινε απλως οτι δεν θα εχεις χρονο να βριζεις κοσμο που κατα βαθος συμπαθεις για αυτο που εκεινοι ειναι και εσυ οχι.
Ποτε με το καλο αυτο το ερμο το cog neuropsych?
Το έχω κάνει ήδη το cog neuropsych στο εδιμβούργο(τώρα θα πάω για clinical neuropsych άντε με το καλό)
Τώρα πες μου γιατί να δώσω λογαριασμό σε σένα που η μόνη σου παρέμβαση εδώ μέσα είναι οι ηθικές σου διδαχές σε καυγάδες? Εδώ μέσα δεν μπαίνω σαν επαγγελματίας ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, μπαίνω σαν πρωην πάσχων και προσπαθώ να πω κάποια πράγματα απλά σε σχέση με αυτά που πέρασα και ξεπέρασα και σε σχέση με κάποια πράγματα που ξέρω θεωρητικά.
Η μόνη μου ταυτότητα εδώ μέσα είναι πετράν και βασικά άμα δεν έχεις την μύγα δεν θα μυγιαστείς με το χιουμορ που έκανα μιας και εγώ ήμουν ψυχικά πάσχων κάποτε. Οι πραγματικές προσβολές δεν είναι σε αυτά μην ανησυχείς
28-05-2010, 15:32 #50
Originally posted by libpa
Δεν έχει άμεση σχέση. Από ψυχολογία έχει πολλούς κλάδους δεν είναι μόνο για ψυχική υγεία.
Ψυχική υγεία είναι τα θέματα που καταπιάνεται αυτό το φορουμ. Λέω ότι η ψυχολογία δεν έχει σχέση μόνο με αυτά αλλά με πολλά ακόμα. Και εγώ ότι δεν είμαι ειδικός ψυχικής υγείας, για να γίνεις τέτοιος ειδικός (π.χ. κλινικός η συμβουλευτικός ψυχολόγος) στην Αγγλία θέλει 3 χρόνια μετά το γενικό πτυχίο ψυχολογίας. Αλλά η ψυχολογία έχει και άλλες ειδικότητες π.χ. σχολική ψυχολογία, εργασιακή-οργανωσιακή ψυχολογία, δικαστική ψυχολογία, αθλητική ψυχολογία, νευροψυχολογία καθώς και καθαρά ερευνητικούς τομείς που δεν εφαρμόζονται (π.χ.πειραματική ψυχολογία). Το να έχει τελειώσει κάποιος ψυχολογία δεν τον κάνει αυτόματα και ειδικό ψυχικής υγείας ούτε η ψυχολογία ταυτίζεται |(μόνο) με αυτό.
Δεν μπαίνω σαν ειδικός εδώ μέσα ούτε το παίζω κάτι τέτοιο.
28-05-2010, 15:33 #51
το μήνυμα τροποποιήθηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
28-05-2010, 15:38 #52
Ψυχική υγεία είναι τα θέματα που καταπιάνεται αυτό το φορουμ. Λέω ότι η ψυχολογία δεν έχει σχέση μόνο με αυτά αλλά με πολλά ακόμα. Και εγώ ότι δεν είμαι ειδικός ψυχικής υγείας, για να γίνεις τέτοιος ειδικός (π.χ. κλινικός η συμβουλευτικός ψυχολόγος) στην Αγγλία θέλει 3 χρόνια μετά το γενικό πτυχίο ψυχολογίας. Αλλά η ψυχολογία έχει και άλλες ειδικότητες π.χ. σχολική ψυχολογία, εργασιακή-οργανωσιακή ψυχολογία, δικαστική ψυχολογία, αθλητική ψυχολογία, νευροψυχολογία καθώς και καθαρά ερευνητικούς τομείς που δεν εφαρμόζονται (π.χ.πειραματική ψυχολογία). Το να έχει τελειώσει κάποιος ψυχολογία δεν τον κάνει αυτόματα και ειδικό ψυχικής υγείας ούτε η ψυχολογία ταυτίζεται |(μόνο) με αυτό.
28-05-2010, 15:39 #53
28-05-2010, 15:47 #54
Ναι ψυχική υγεία είναι αυτές οι \"αρρώστιες\" όπως τις λες, διαταραχές άγχους, κατάθλιψης, πρόσληψης τροφής, ψυχώσεις κλπ. Σε κάποιες από αυτές όπως στις διαταραχές άγχους και κατάθλιψης υπάρχει ειδικότητα ψυχολόγου (κλινικός ψυχολόγος) που μπορεί να τις αντιμετωπίσει (με ψυχοθεραπεία) πολύ αποτελεσματικά. Ο ψυχίατρος είναι κυρίως για τις ψυχώσεις αν και στις ψυχώσεις αρχίζουν και ανατπύσσονται ψυχοθεραπείες που λειτουργούν σε συνδιασμό με φάρμακα οπότε και εκεί οι κλινικοί ψυχολόγοι μπορούν να συνεισφέρουν πλέον.
Για τα πιο \"ελαφριά\" προβλήματα που λες (για τις \"σχέσεις\") υπάρχει άλλη ειδικότητα που λέγεται \"συμβουλευτικός ψυχολόγος\".
Η ψυχολογία εφαρμόζεται και σε άλλους τομείς όπως στο σχολείο (σχολική-εκπαειδευτική ψυχολογία), στην εργασία (εργασιακή-οργανωσιακή ψυχολογία) , στην αστυνομία και δικαστήρια (εγκληματολογική-δικαστική ψυχολογία) κλπ. Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα οι ειδικότητες της ψυχολογίας αλλά σε όλο τον κόσμο έχουν. Πέρα από τις εφαρμοσμένες ειδικότητες υπάρχουν και οι καθαρά ερευνητικές-ακαδημαικές όπως η γνωστική ψυχολογία που μελετάει με πειράματα τις γνωστικές λειτουργίες όπως προσοχή, αντίληψη, μνήμη,σκέψη, γλώσσα ή η κοινωνική ψυχολογία που μελετάει τις στάσεις, απόψεις, υπακοή, διαπροσωπικές σχέσεις, δυναμικές ομάδας κλπ.
Πάντως και στην Ελλάδα κανένας Έλληνας πτυχιούχος δεν θα εργαστεί σαν επαγγελματίας αν δεν έχει πάρει κάποια μεταπτυχιακή κατεύθυνση.
28-05-2010, 15:50 #55
Δεν νομίζω να έχω σπάσει πλάκα με την κατάθλιψη κάποιου εδώ μέσα και πραγματικά ότι λέω σε κάποιον θα μπορούσα να το πω και για μένα.
Τέλος νομιζω΄ότι είσαι πραγματικά ο κανένας για να κρίνεις ποιος έχει πρόβλημα και ποιος όχι.
(να προτιμησεις παντως την αγγλικη εκδοση του τελευταιου αφου ειναι τοσο ασυγκριτη οσο και μη μεταφρασιμη)"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
28-05-2010, 15:50 #56
Δλδ ένας που έχει τελειώσει ψυχολογία δεν μπορεί να εργαστεί σαν συμβουλευτικός ψυχολόγος; Και αυτό που λες στο τέλος περίεργο ότι κανένας πτυχιούχοες δεν θα εργαστεί σαν επαγγελματίας. Δλδ τι πρέπει να κάνει και ποιά είναι η συνήθης ειδικότητα; Αυτές οι δύο που μου είπες ψυχική υγεία και συμβουλευτικός ψυχολόγος;
28-05-2010, 15:54 #57
28-05-2010, 16:02 #58
Δλδ ένας που έχει τελειώσει ψυχολογία δεν μπορεί να εργαστεί σαν συμβουλευτικός ψυχολόγος; Και αυτό που λες στο τέλος περίεργο ότι κανένας πτυχιούχοες δεν θα εργαστεί σαν επαγγελματίας. Δλδ τι πρέπει να κάνει και ποιά είναι η συνήθης ειδικότητα; Αυτές οι δύο που μου είπες ψυχική υγεία και συμβουλευτικός ψυχολόγος;
Ναι μπορεί να εργαστεί, αλλά στο εξωτερικό πρέπει να κάνει την ειδικότητα στην συμβουλευτική ψυχολογία μετά το πτυχίο. Αυτή είναι η συνήθης διαδικασία, τελειώνεις το πτυχίο και κάνεις ειδικότητα μετά στον τομέα που θες (συνήθως 3 χρόνια μετά το πτυχίο) Η πιο συνηθισμένη είναι όντως η κλινική ψυχολογία (γο ψυχολόγος της ψυχικής υγείας) αλλά και οι άλλες είναι διάσημες στο εξωτερικό (π.χ. ο εκπαιδευτικός-σχολικός ψυχολόγος που πρέπει να έχουν όλα τα σχολεία και αξιολογεί και βοηθάει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες η προβλήματα συμπεριφοράς κλπ.). Άλλοι πάνε σε εταιρείες σαν εργασιακοί ψυχολόγοι και ασχολούνται με τεστ για επιλογή και εκπαίδευση προσωπικού (αυτό έχει πολλά λεφτά στην καπιταλιστική Αμερική!). Η νευροψυχολογία που θέλω να ακολουθήσω π.χ. έχει να κάνει με την αξιολόγηση των νοητικών λειτουργιών μέσω τεστ (προσοχής, μνήμης, σκέψης) σε άτομα με νευρολογικά προβλήματα (άνοιες, εγκεφαλικά κλπ.) ώστε να καταλάβουμε που υπάρχει έλλειμμα και να γίνει και η κατάλληλη αποκατάσταση και θα συνεργάζομαι με νευρολόγους κλπ. Κάποιοι άλλε πάνε και γίνονται καθαρά ακαδημαικοί-ερευνητές και ερευνούνε διάφορα θέματα.
Στην Ελλάδα που δεν έχουν αναγνωριστεί οι ειδικότητες όλοι παίρνουν τον τίτλο του \"ψυχολόγου\" και μπορούν να τον αποκτήσουν αμέσως μετά το πτυχίο) και όλοι νομικά μπορούν να ανοίξουν γραφείο και να το παίζουν ότι είδος ψυχολόγου θέλουν. Αλλά αυτό είναι τεράστιο λάθος γι αυτό και γίνεται αγώνας να αναγνωριστούν οι ειδικότητες και να έχουμε έναν επίσημο φορέα!
28-05-2010, 16:07 #59
Ok, thanks Petran για το χρόνο σου, εγώ είμαι υπέρ του να μπορείς να εξασκήσεις το επάγγελμα με το που πάρεις πτυχίο.
28-05-2010, 16:09 #60
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)