Results 241 to 255 of 476
Thread: ...ολοι εσεις..κι εγω..
-
10-06-2007, 02:52 #241
Originally posted by Adzik
Παρ ολη μου την προσπαθεια..παρ ολη την φαρμακευτικη αγωγη... παραμενω η \"παραξενη \"....που οι αλλοι συνηθωσ δεν επιλεγουν για παρεα τουσ σαν πρωτη επιλογη....
η \"παραξενη \" που κανει ολο \"παραξενεσ ερωτησεισ\"......
...και μονη μου οπωσ παλια....
\"διαφορετικη..\" μονο που τωρα.....δεν με πειραζει και τοσο............ γιατι οπωσ εχουμε χιλιοπει...
εστω και ενασ να σε αγαπαει γι αυτο που εισαι...
αξιζει αν νιωθεισ καλα με τον εαυτο μου...να μην αλαξεισ..να μεινεισ ο εαυτοσ σου...... γι αυτον τον εναν........που θα δει \"εσενα\"...και οχι τισ προκαταληψεισ και τουσ φωβουσ του σε σενα....
...κι ασ ειστε μονο οι δυο σασ........ετσι απλα...
Δες το πρώτο μήνυμα αυτού του θέματος... δες την απελπισία, αγωνία, φόβο, άγχος, ανασφάλεια που βγάζει. Κατάλαβε πόσο μεγάλο δρόμο έχεις καλύψει. Πόσο πιο δυνατή είσαι τώρα. Πόσο πιο ολοκληρωμένη είσαι και θα καταλάβεις πόσο πολύτιμος είναι ο εαυτός σου.
Ατζίκου μου, δεν μας ορίζουν οι άλλοι. Εμείς ορίζουμε τους εαυτούς μας. Και η - όποια - απόρριψη της διαφορετικότητας που μερικές φορές απορρέει από αυτόν τον αυτοπροσδιορισμό δεν είναι πάντα δείγμα δικής μας ανεπάρκειας. Πολλές φορές είναι δείγμα ανεπάρκιας εκείνου που δεν μπορεί να καταλάβει.
Μη φοβάσαι την απόρριψη των ανθρώπων που δεν σε καταλαβαίνουν και δεν απαντούν στις ερωτήσεις σου. Να σε προβληματίζει μόνο η απόρριψη εκείνων που σε καταλαβαίνουν και ΜΠΟΡΟΥΝ να απαντήσουν στις ερωτήσεις σου.
Όσο για αυτόν τον \"έναν\" άνθρωπο. Κάποιο πουλάκι μου ψυθίρισε ότι λατρεύει τις ερωτήσεις σου και γουστάρει να τις απαντάει. Και πως ο μόνος φόβος του είναι μήπως μια μέρα δεν καταφέρει να σου απαντήσει. Επίσης το ίδιο πουλάκι μου είπε ότι δεν σκοπεύει να σε αφήσει ποτέ μόνη σου και πως θα είναι πάντα δίπλα σου εφ\' όσον θέλεις κι εσύ να είσαι δίπλα του και του το δείχνεις. Μου είπε ότι του αρέσει να σκέφτεται ότι τον ρωτάς \"περίεργα\" πράγματα για πάντα. Και ότι τον προκαλείς να σου απαντήσει. Και είπε το πουλάκι ότι του αρέσεις όπως είσαι. Και πως δεν θέλει ν\' αλλάξεις.... αρκεί να τον αγαπάς όσο σ\' αγαπάει και να τον πιστεύεις όπως σε πιστεύει κι εκείνος.
Λαλίστατο το πουλάκι... μου πήρε τ\' αυτιά λέμε....
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
- 10-06-2007, 03:33 #242
Απο δευτερα μαλλον ξεκιναω ψυχοθεραπεια.....ελπιζω τουλαχιστον...........καλα νεα.... καινουρια νεα.... απαραιτητα νεα..
..αιντε να ιδουμε.....:P
10-06-2007, 03:44 #243
Originally posted by Pappas10
Παρ ολη μου την προσπαθεια..παρ ολη την φαρμακευτικη αγωγη... παραμενω η \"παραξενη \"....που οι αλλοι συνηθωσ δεν επιλεγουν για παρεα τουσ σαν πρωτη επιλογη....
η \"παραξενη \" που κανει ολο \"παραξενεσ ερωτησεισ\"......
...και μονη μου οπωσ παλια....
\"διαφορετικη..\" μονο που τωρα.....δεν με πειραζει και τοσο............ γιατι οπωσ εχουμε χιλιοπει...
εστω και ενασ να σε αγαπαει γι αυτο που εισαι...
αξιζει αν νιωθεισ καλα με τον εαυτο μου...να μην αλαξεισ..να μεινεισ ο εαυτοσ σου...... γι αυτον τον εναν........που θα δει \"εσενα\"...και οχι τισ προκαταληψεισ και τουσ φωβουσ του σε σενα....
...κι ασ ειστε μονο οι δυο σασ........ετσι απλα...
Δες το πρώτο μήνυμα αυτού του θέματος... δες την απελπισία, αγωνία, φόβο, άγχος, ανασφάλεια που βγάζει. Κατάλαβε πόσο μεγάλο δρόμο έχεις καλύψει. Πόσο πιο δυνατή είσαι τώρα. Πόσο πιο ολοκληρωμένη είσαι και θα καταλάβεις πόσο πολύτιμος είναι ο εαυτός σου.
Ατζίκου μου, δεν μας ορίζουν οι άλλοι. Εμείς ορίζουμε τους εαυτούς μας. Και η - όποια - απόρριψη της διαφορετικότητας που μερικές φορές απορρέει από αυτόν τον αυτοπροσδιορισμό δεν είναι πάντα δείγμα δικής μας ανεπάρκειας. Πολλές φορές είναι δείγμα ανεπάρκιας εκείνου που δεν μπορεί να καταλάβει.
Μη φοβάσαι την απόρριψη των ανθρώπων που δεν σε καταλαβαίνουν και δεν απαντούν στις ερωτήσεις σου. Να σε προβληματίζει μόνο η απόρριψη εκείνων που σε καταλαβαίνουν και ΜΠΟΡΟΥΝ να απαντήσουν στις ερωτήσεις σου.
Όσο για αυτόν τον \"έναν\" άνθρωπο. Κάποιο πουλάκι μου ψυθίρισε ότι λατρεύει τις ερωτήσεις σου και γουστάρει να τις απαντάει. Και πως ο μόνος φόβος του είναι μήπως μια μέρα δεν καταφέρει να σου απαντήσει. Επίσης το ίδιο πουλάκι μου είπε ότι δεν σκοπεύει να σε αφήσει ποτέ μόνη σου και πως θα είναι πάντα δίπλα σου εφ\' όσον θέλεις κι εσύ να είσαι δίπλα του και του το δείχνεις. Μου είπε ότι του αρέσει να σκέφτεται ότι τον ρωτάς \"περίεργα\" πράγματα για πάντα. Και ότι τον προκαλείς να σου απαντήσει. Και είπε το πουλάκι ότι του αρέσεις όπως είσαι. Και πως δεν θέλει ν\' αλλάξεις.... αρκεί να τον αγαπάς όσο σ\' αγαπάει και να τον πιστεύεις όπως σε πιστεύει κι εκείνος.
Λαλίστατο το πουλάκι... μου πήρε τ\' αυτιά λέμε....
Μιχάλη συμφωνώ πολύ μαζί σου.Είπες ότι στο φόρουμ μπήκες με προτροπή της φίλης σου και αναρωτιέμαι ποια τυχερή σε έχει.Μπράβο ρε παληκάρι!Βάστα γερά......
Λοιπόν τώρα Μιχάλη μπορεί ο φίλος της Άντας να γουστάρει τη διαφορετικότητά της και καλά κάνει αλλά στην Άντα μένουν και άλλα κενά όπως αυτά ίσως της κοινωνικότητας,της φιλίας που θέλει σαν άνθρωπος να καλύψει.Έχει κι αυτή να πάρει επιβεβαίωση και από άλλους τομείς της ζωής της μιας και οι άνθρωποι δεν είμαστε μονοδιάστατοι.Μπορεί στον φίλο της να αρέσει αυτή η εξάρτηση που του έχει και δε φταίει εκείνος που η μικρή Άντα δεν είναι ευτυχισμένη.Η Άντα θα μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένη και να δίνει πιο πολλά πράγματα στη σχέση της όταν πάρει επιβεβαίωση και από άλλους τομείς που αισθάνεται εκείνη ότι θέλει να πάρει.Κι εγώ μπορεί να λέω δεν έχω ανάγκη τις φίλες αλλά γαμώτο θα αισθανόμουν πολύ καλύτερα αν είχα.....Με εκνεύριζε παλιά που ο γκόμενος ήταν και φίλος.....Μπορεί σε αυτόν να άρεσε αλλά εμένα με ενοχλούσε....
10-06-2007, 11:08 #244
Originally posted by kassi_21Μιχάλη συμφωνώ πολύ μαζί σου.Είπες ότι στο φόρουμ μπήκες με προτροπή της φίλης σου και αναρωτιέμαι ποια τυχερή σε έχει.Μπράβο ρε παληκάρι!Βάστα γερά......
Λοιπόν τώρα Μιχάλη μπορεί ο φίλος της Άντας να γουστάρει τη διαφορετικότητά της και καλά κάνει αλλά στην Άντα μένουν και άλλα κενά όπως αυτά ίσως της κοινωνικότητας,της φιλίας που θέλει σαν άνθρωπος να καλύψει.Έχει κι αυτή να πάρει επιβεβαίωση και από άλλους τομείς της ζωής της μιας και οι άνθρωποι δεν είμαστε μονοδιάστατοι.Μπορεί στον φίλο της να αρέσει αυτή η εξάρτηση που του έχει και δε φταίει εκείνος που η μικρή Άντα δεν είναι ευτυχισμένη.Η Άντα θα μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένη και να δίνει πιο πολλά πράγματα στη σχέση της όταν πάρει επιβεβαίωση και από άλλους τομείς που αισθάνεται εκείνη ότι θέλει να πάρει.Κι εγώ μπορεί να λέω δεν έχω ανάγκη τις φίλες αλλά γαμώτο θα αισθανόμουν πολύ καλύτερα αν είχα.....Με εκνεύριζε παλιά που ο γκόμενος ήταν και φίλος.....Μπορεί σε αυτόν να άρεσε αλλά εμένα με ενοχλούσε....
Απίστευτα σωστή παρατήρηση. Πολλοί άνθρωποι αρέσκονται στο να γίνονται η εξάρτηση του συντρόφου τους. Κάτι τέτοιο καλύπτει άλλωστε και τις δικές τους ανασφάλειες. Δεν νομίζω ότι ο σύντροφος της Άντας έχει όμως τέτοιο σκοπό. Άλλωστε, απ\' ό,τι κατάλαβα, δεν προέβαλε καμμία αντίρρηση στην μετακόμιση της Αντούλας για ένα 6μηνο στην Κρήτη. Αντίθετα έχω την αίσθηση ότι μάλλον στηρίζει την επιλογή της αυτή.
Όσον τώρα αφορά την ανάγκη \"κοινωνικότητας\" ενός ανθρώπου και πάλι συμφωνώ με μία προσωπική παρατήρηση (μπορεί να κάνω και λάθος). Μία φιλία είναι πρώτα διαδικασία και μετά σχέση. Δηλαδή ένας άνθρωπος που γνωρίζεις μπορεί αυτόματα να γίνεται \"γνωστός\" αλλά μέχρι να γίνει \"φίλος\" ή \"φίλη\" η γνωριμία θα πρέπει να δοκιμαστεί αλλά και να δυιλιστεί μέσα από διάφορες καταστάσεις καθημερινότητας όσο και προσωπικές. Όπως επίσης θα πρέπει να έχει αποσαφηνισμένους συναισθηματικούς δεσμούς και ψυχολογικές επιδράσεις.
Όλα αυτά θέλουν χρόνο αλλά και προσπάθεια, όπως άλλωστε και κάθε είδους ανθρώπινη εξωοικογενειακή σχέση (όχι ότι στις οικογενειακές σχέσεις δεν χρειάζεται προσπάθεια, απλά εκεί κάποιοι δεσμοί είναι de facto και εκ\' γενετής καθορισμένοι). Η \"προσπάθεια\" αυτή έχει με τη σειρά της κάποιους κώδικες, τόσο επικοινωνίας όσο και συμπεριφοράς. Και αυτοί οι κώδικες με τη σειρά τους υπόκεινται σε διαρκείς επεξεργασίες και αναπροσαρμογές.
Προσωπικά πιστεύω ότι μία πραγματική φιλία είναι το ίδιο δύσκολη - αν όχι πιο δύσκολη - με μία ερωτική σχέση, ακριβώς επειδή θα πρέπει να απέχει από την εκδήλωση της λίμπιντο και θα πρέπει να την αντικαθιστά με άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να μας έλξουν αλλά και να μας κρατήσουν μέσα στον κύκλο ενός ανθρώπου.
Δεν θέλω να μπω σε προσωπικές εκτιμήσεις και \"νουθεσίες\" προς την Άντα ή οποιονδήποτε άλλον σχετικά με το πως κάνεις φίλους. Πιστεύω όμως ακράδαντα πως τόσο η Αντούλα όπως και όλοι μας οφοίλουμε να καταλάβουμε το πως χτίζεται μία φιλία, μέσα από ποιά στάδια περνάει και το πως τελικά σταθεροποιήται και μετουσιώνεται σε μία συναισθηματική και επικοινωνιακή ισσοροπία. Δυνητικούς φίλους και φίλες δεν σταματάς να γνωρίζεις ποτέ. Το θέμα είναι να έχεις αποσαφηνίσει μέσα σου τον ορισμό και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης μιάς φιλικής σχέσης.
Σε τελική ανάλυση, μέσα σ\' αυτόν τον ιστότοπο έχω παρατηρήσει συμπεριφορές τόσο απέναντι στην Αντούλα όσο και μεταξύ άλλων μελών που εκδηλώνουν πολύ μεγαλύτερη φιλική διάθεση και προσέγγιση από αντίστοιχες \"εκεί έξω\". Και είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο e-psychology, είναι άνθρωποι που θα μπορούσε να συναντήσει κάποιος/α και σ\' έναν κοινωνικό περίγυρο. Απλά η προσέγγιση θα έπρεπε να είναι διαφορετική, φαντάζομαι, και αυτό θα πρέπει να καταλάβει αλλά και να \"δουλέψει\" ο καθένας μας.
Ελπίζω να μη σε κούρασα. Μπορεί να λέω και αρλούμπες.
Με εκτίμηση,
Υ.Γ. Την σχέση μου - όπως και κάθε σχέση νομίζω - την βαστάει η αμοιβαία αγάπη, ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοκατανόηση αλλά περισσότερο απ\' οτιδήποτε άλλο οι κοινοί στόχοι και οι κοινές επιθυμίες. Εγώ δεν χρειάζεται να βαστήξω και πολλά πράγματα. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται...
10-06-2007, 21:07 #245
Kασσυ μου οχι εναν χρονο τωρα ημουν μονο με φαρμακα μια και οικονομικα δεν με επαιρνε για ψυχοθεραπεια.....
...ελπιζω να ηρθε εστω αργα η ωρα....
.......θα σασ απαντησω και στουσ 2 αγαπεσ μου....
διαφορετικα.....
παραδιγματικα...
αν και δεν μου απανταει κανεισ σασ απολυτα για το αν αξιζει κανεισ να ειναι εστω και για ενα μονο ατομο ο εαυτοσ του...
λοιπον...
...σημερα ειχα μια ποπλυ ειληκρινεισ κουβεντα στην δουλεια...
μιλησα με μια \"φιλη \" μου.... συμμαθητρια 2 χρονια και συγκατικο εδω και 2 μηνεσ μια ειλικρηνη γυναικα και ανοιχτομιαλη.
την ρωτησα:
\"γιατι δεν με αποδεχονται τα κοριτσια εδω?....σε ρωταω διοτι ξερω πωσ θα μου πεισ ειλικρηνα\"
ειπε:
-\"γιατι εισαι διαφορετικη... ειναι ο τροποσ που σκεφτεσαι...ο τροποσ που μιλασ (σοβαρα συνηθωσ ) ...οι ερωτησεισ που κανεισ.... ο τροποσ που υπαρχεισ.......ειναι ολα οσα εισαι.... η ηρεμια που βγαζεισ...η ηρεμια που ψαχνεισ......
εσυ εισαι ο λογοσ.... βασικα δεν νομιζω ποτε να καταφερεισ να \"μπεισ\"....στον κυκλο... τι περιμενεσ να ακουσεισ?.....ξερεισ πωσ εισαι εσυ...το ξερεισ....
το ηξερα.....ηθελα ...αποζητουσα ομωσ την επιβεβαιωση..... και την πηρα....
.....
υστερα συνεχισε...
\"πεσ μου κατι........πωσ γινεται ..να προσπαθουν σε αποφευγουν...να σε βαζουν στο περιθοριο..... να προσπαθουν απλα να σε αγνωουν...η να αντιδρανε με χαζα γελακια μεταξυ τουσ...σε δικεσ σου απαντησεισ.... και παρ ολα αυτα εσυ να μην φευγεισ....... να επειμενεισ να εισαι το ιδιο...να μην προσαρμοζεσαι.... να συναιχιζεισ να χαμογελασ σε ολουσ..να εισαι ζεστη.... να τουσ βοηθασ ολουσ στην δουλεια... να μην γκρινιαζεισ....
εγω δεν θα μπορουσα....\"
-\" ειναι πληγωτικο.....πληγωνομαι....α� �λα επειδη δεν γινομαι αποδεκτη απο τα κοινωνικα συνολα θα πρεπει συναιχωσ να φευγω? να σηκωνω τα χερια ψηλα και απλα να φευγω?........
...τι θα επρεπε να κανω δηλ?....να θυμωσω?..να καρατησω μουτρα?...να αρχισω να φωναζω...\"γιατι δεν με αποδεχεστε?αποδεχτειτε με...ειμαι σαν κι εσασ απλα πιο ανοιχτομιαλη....\" ??? ...δεν μπορεισ κανεναν να τον κανεισ να σε αποδεχτει με το ζορι..... δεν μπορεισ να ανοιξεισ το κεφαλι καποιου.....με το ζορι....
..........πωσ γινεται?....απλα στο τελοσ καταληγεισ μονοσ..... να πονασ και να νιωθεισ την σκληραδα και την αδικια των αλλων.....
(...χε....ενασ τοσο σημαντικοσ λογοσ που με εκανε καταθληπτικη)
.....πεσ μου κατι...(ρωτησα)
..και ο Στελιοσ? (ενα παλικαρι ,φιλοσ μασ ο οποιοσ ειναι ο κλασσικοσ ανδρασ που περπαταει σαν παπια...φοραει το παντελονι του μεχρι την μεση... και γενικα ειναι εκτοσ τοπου..αλλα ειναι πολυ καλο παιδι...)
..- τι ο Στελιοσ (μου απαντησε...) ο Στελιοσ ειναι φλωροσ.....η κοινωνια εχει αποδεχτει τουσ φλωρουσ ειναι ενα κοινωνικο συνολο ..ξερεισ ποσοι φλωροι κυκλοφορουν εκει εξω???
...εσυ εισαι αλλη.... εισαι διαφορετικη... δεν συναντασ συχνα ανθρωπουσ ετσι διαφορετικουσ.... γι αυτο και δεν σε αποδεχεται κανενα κοινωνικο συνολο...
.................................... σφηχτικε η καρδια μου............................................ ....................................
ειμαι 23 χρονων μια αρκετα ομορφη και αρκετα εξυπνη γυναικα...εκδηλωτικη....σκεπ� �ομενη αλλα και αφθορμητη........με πολλα αισθηματα και ομωσ για ακοοοομη μια φωρα στην ζωη μου μου ειπε καποιοσ.....οντασ πια ενηλικη................................
.....πωσ αυτο που ειμαι ..ειναι ακαταλληλο.....
και ολοι για τουσ λογουσ του ο καθενασ....δεν με αποδεχονται......... επειδη ειμαι η Αντα.
πωσ επετρεψα στα 23 μου να μου συμβαινει αυτο?.......
.......
παραμενω ο εαυτοσ μου για τον ανθρωπο που αγαπω περισσοτερο απ οσο εχω αγαπησει ποτε καποιον στην ζωη μου....
..παραμενω ο εαυτοσ μου για καποιουσ ανθρωπουσ που με δεχοντε(δεν λεω αποδεχονται)....και τρεφω εκτημιση προσ το ατομο τουσ...
παραμενω πανω απ ολα ο εαυτοσ μου γιατι μου αρεσω και με συμπαθω.... γιατι αγαπω τον παραξενο εαυτο μου....γιατι εχει πλακα...ειναι ενδιαφερων...και ισωσ επειδη δεν ξερω να ειμαι αλλιωσ....
μα η κοινωνια δεν με αγαπαει ουτε με αποδεχεται επειδη ειμαι ο εαυτοσ μου....
.μονη.
by pappas:
υγ.Υ.Γ. Την σχέση μου - όπως και κάθε σχέση νομίζω - την βαστάει η αμοιβαία αγάπη, ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοκατανόηση αλλά περισσότερο απ\' οτιδήποτε άλλο οι κοινοί στόχοι και οι κοινές επιθυμίες. Εγώ δεν χρειάζεται να βαστήξω και πολλά πράγματα. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται...
....με καλυψεσ..αυτη ειμαι εγω.....
...οπωσ και επισεισ ειμαι ενα ατομο που δεν ειμαι εξαρτημενη απο τον συντροφο μου...... αλλα ναι ειναι το αλλο μου μισο... και ναι ειναι η επιλογη μου....
οσο και αν δεν καταλαβαινω πωσ γινεται να βρεθηκε καποιοσ που να με θελει αυτη που ειμαι....
μα δεν το ψαχνω...
να βαλω τα χερακια μου να βγαλω τα ματακια μου?
εξακολουθω να εχω ελπιδεσ...
εξακολουθω να πιστευω στα θαυματα..... αν τα πιστευουμε ισωσ μια μερα...(τι ισωσ...σιγουρα).... πιστεψουν και αυτα σε εμασ......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
10-06-2007, 21:15 #246
Κοιτα να δεις θα σου απαντουσα με το ρητο \"για οποιους αρεσουμε για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε\" αλλα μου φαινεται υπεβολικα κλισε.
Γιατι σε νοιωθω...γιατι και εγω ειμαι \"περιεργος\"...γιατι οποτε παω να κανω κουβεντα απλως ακουνε αυτο που ειπα και συνεχιζουν τα δικα τους...γιατι δεν μπορω να ξεκινησω συνηθως ουτε να διατηρησω μια συζητηση για το οποιοδηποτε θεμα.
Ευτυχως ομως εχω μερικους ανθρωπους που μπορω να συζητησω και να με αποδεχτουν...δεν ειναι πολλοι αλλα αξιζουν.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-06-2007, 21:18 #247
Εγω ειμαι ενασ απο αυτουσ Κιπακο μου καλε!!!!!!!!!!!!!!!!!
makia soy!
υγ ...αλλα ειναι και το αλλο...\"δεν ζουμε μονοι μασ πανω σε αυτη την γη...... ουτε μπορουμε να ζουμε μονοι\"...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
11-06-2007, 14:51 #248
Originally posted by Adzikαν και δεν μου απανταει κανεισ σασ απολυτα για το αν αξιζει κανεισ να ειναι εστω και για ενα μονο ατομο ο εαυτοσ του...
Εσύ και μόνο εσύ ξέρεις τι αξίζει και τι όχι για εσένα.
Originally posted by Adzikτην ρωτησα:
\"γιατι δεν με αποδεχονται τα κοριτσια εδω?....σε ρωταω διοτι ξερω πωσ θα μου πεισ ειλικρηνα\"
ειπε:
-\"γιατι εισαι διαφορετικη... ειναι ο τροποσ που σκεφτεσαι...ο τροποσ που μιλασ (σοβαρα συνηθωσ ) ...οι ερωτησεισ που κανεισ.... ο τροποσ που υπαρχεισ.......ειναι ολα οσα εισαι.... η ηρεμια που βγαζεισ...η ηρεμια που ψαχνεισ......
εσυ εισαι ο λογοσ.... βασικα δεν νομιζω ποτε να καταφερεισ να \"μπεισ\"....στον κυκλο... τι περιμενεσ να ακουσεισ?.....ξερεισ πωσ εισαι εσυ...το ξερεισ....
το ηξερα.....ηθελα ...αποζητουσα ομωσ την επιβεβαιωση..... και την πηρα....
.....
Originally posted by Adzikυστερα συνεχισε...
\"πεσ μου κατι........πωσ γινεται ..να προσπαθουν σε αποφευγουν...να σε βαζουν στο περιθοριο..... να προσπαθουν απλα να σε αγνωουν...η να αντιδρανε με χαζα γελακια μεταξυ τουσ...σε δικεσ σου απαντησεισ.... και παρ ολα αυτα εσυ να μην φευγεισ....... να επειμενεισ να εισαι το ιδιο...να μην προσαρμοζεσαι.... να συναιχιζεισ να χαμογελασ σε ολουσ..να εισαι ζεστη.... να τουσ βοηθασ ολουσ στην δουλεια... να μην γκρινιαζεισ....
εγω δεν θα μπορουσα....\"
-\" ειναι πληγωτικο.....πληγωνομαι....α� �λα επειδη δεν γινομαι αποδεκτη απο τα κοινωνικα συνολα θα πρεπει συναιχωσ να φευγω? να σηκωνω τα χερια ψηλα και απλα να φευγω?........
...τι θα επρεπε να κανω δηλ?....να θυμωσω?..να καρατησω μουτρα?...να αρχισω να φωναζω...\"γιατι δεν με αποδεχεστε?αποδεχτειτε με...ειμαι σαν κι εσασ απλα πιο ανοιχτομιαλη....\" ??? ...δεν μπορεισ κανεναν να τον κανεισ να σε αποδεχτει με το ζορι..... δεν μπορεισ να ανοιξεισ το κεφαλι καποιου.....με το ζορι....
..........πωσ γινεται?....απλα στο τελοσ καταληγεισ μονοσ..... να πονασ και να νιωθεισ την σκληραδα και την αδικια των αλλων.....
(...χε....ενασ τοσο σημαντικοσ λογοσ που με εκανε καταθληπτικη)
Όπως και να θυμάσαι ότι όλοι οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν με την ίδια ταχύτητα και το ίδιο εύκολα. Ίσως την απάντηση να την έχεις δώσει ήδη μόνη σου. \"Να τους ανοίξω το κεφάλι και να τους το βάλω μέσα;;;\" Όχι βέβαια. Αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι.
Το \"πρόβλημα\" σου Αντζίκου μου δεν είναι ότι δεν σε αποδέχονται. Αυτό είναι απόρροια του προβλήματος. Το πρόβλημα είναι πως δεν σε καταλαβαίνουν. Ίσως εκεί θα έπρεπε να εστιαστείς και αυτό να αναζητήσεις. Τους κώδικες μέσα από τους οποίους μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου αντλληπτό από τους άλλους.
Originally posted by Adzik .....πεσ μου κατι...(ρωτησα)
..και ο Στελιοσ? (ενα παλικαρι ,φιλοσ μασ ο οποιοσ ειναι ο κλασσικοσ ανδρασ που περπαταει σαν παπια...φοραει το παντελονι του μεχρι την μεση... και γενικα ειναι εκτοσ τοπου..αλλα ειναι πολυ καλο παιδι...)
..- τι ο Στελιοσ (μου απαντησε...) ο Στελιοσ ειναι φλωροσ.....η κοινωνια εχει αποδεχτει τουσ φλωρουσ ειναι ενα κοινωνικο συνολο ..ξερεισ ποσοι φλωροι κυκλοφορουν εκει εξω???
...εσυ εισαι αλλη.... εισαι διαφορετικη... δεν συναντασ συχνα ανθρωπουσ ετσι διαφορετικουσ.... γι αυτο και δεν σε αποδεχεται κανενα κοινωνικο συνολο...
.................................... σφηχτικε η καρδια μου............................................ ................................
Originally posted by Adzik ειμαι 23 χρονων μια αρκετα ομορφη και αρκετα εξυπνη γυναικα...εκδηλωτικη....σκεπ� �ομενη αλλα και αφθορμητη........με πολλα αισθηματα και ομωσ για ακοοοομη μια φωρα στην ζωη μου μου ειπε καποιοσ.....οντασ πια ενηλικη................................
.....πωσ αυτο που ειμαι ..ειναι ακαταλληλο.....
και ολοι για τουσ λογουσ του ο καθενασ....δεν με αποδεχονται......... επειδη ειμαι η Αντα.
πωσ επετρεψα στα 23 μου να μου συμβαινει αυτο?.....
Και δεν το επέτρεψες Αντζίκου μου. Νομίζω πως, απλά, βίωσες διαφορετικές εμπειρίες από την πλειοψηφία των ανθρώπων της ηλικίας σου, και \"κοινωνικοποιήθηκες\" μέσα από πιο ενήλικες διαδικασίες. Αυτό όμως το \"κενό\" πρέπει να το καλύψεις εσύ. Όχι επειδή φταις, γιατί ΔΕΝ φταις, αλλά επειδή ακριβώς έχεις τόσο την ευφυϊα όσο και την ωριμότητα. Αρκεί να το πιστέψεις.
Originally posted by Adzik.......
παραμενω ο εαυτοσ μου για τον ανθρωπο που αγαπω περισσοτερο απ οσο εχω αγαπησει ποτε καποιον στην ζωη μου....
..παραμενω ο εαυτοσ μου για καποιουσ ανθρωπουσ που με δεχοντε(δεν λεω αποδεχονται)....και τρεφω εκτημιση προσ το ατομο τουσ...
παραμενω πανω απ ολα ο εαυτοσ μου γιατι μου αρεσω και με συμπαθω.... γιατι αγαπω τον παραξενο εαυτο μου....γιατι εχει πλακα...ειναι ενδιαφερων...και ισωσ επειδη δεν ξερω να ειμαι αλλιωσ....
μα η κοινωνια δεν με αγαπαει ουτε με αποδεχεται επειδη ειμαι ο εαυτοσ μου....
.μονη.
Και όχι δεν είσαι μόνη. Όταν εγώ πήγα να σπουδάσω, για ένα δίμηνο περίπου ήμουν όντως μόνος. Κι όταν λέω μόνος, εννοώ ότι δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος να κάνω παρέα. Είσαι σ\' ένα νέο μέρος, με νέους ανθρώπους και νέα δεδομένα. Δεν μπορείς να ισσοροπήσεις πάνω σε αυτά από τη μία μέρα στην άλλη Ατζίκου μου. Χρειάζεται και υπομονή.
Originally posted by Adzikby pappas:
υγ.Υ.Γ. Την σχέση μου - όπως και κάθε σχέση νομίζω - την βαστάει η αμοιβαία αγάπη, ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοκατανόηση αλλά περισσότερο απ\' οτιδήποτε άλλο οι κοινοί στόχοι και οι κοινές επιθυμίες. Εγώ δεν χρειάζεται να βαστήξω και πολλά πράγματα. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται...
....με καλυψεσ..αυτη ειμαι εγω.....
...οπωσ και επισεισ ειμαι ενα ατομο που δεν ειμαι εξαρτημενη απο τον συντροφο μου...... αλλα ναι ειναι το αλλο μου μισο... και ναι ειναι η επιλογη μου....
οσο και αν δεν καταλαβαινω πωσ γινεται να βρεθηκε καποιοσ που να με θελει αυτη που ειμαι....
μα δεν το ψαχνω...
να βαλω τα χερακια μου να βγαλω τα ματακια μου?
εξακολουθω να εχω ελπιδεσ...
εξακολουθω να πιστευω στα θαυματα..... αν τα πιστευουμε ισωσ μια μερα...(τι ισωσ...σιγουρα).... πιστεψουν και αυτα σε εμασ...
Παππάς10.
11-06-2007, 22:23 #249
αχου....
σε ευχαριστω ματια μου....
αληθεια..σε ευχαριστω................παρα πολυ......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
12-06-2007, 00:06 #250
Γεια σου Αντα
Κοίταξα τις τελευταίες σου δημοσιεύσεις και τις απαντήσεις των άλλων παιδιών εδώ και αυτό με έκανε να ξεκιήσω και να διαβάσω το θέμα σου από την αρχή.
Ναι διάβασα 17 σελίδες !!!
Είναι απίστευτο πόσα πήρα μέσα από όλη αυτή την ύλη.
Από την δική σου προσπάθεια, από το χίουμορ σου, από τα ποιηματάκια σου, από τις απαντήσεις των άλλων !!!!
Είδα ένα πανέξυπνο κορίτσι, με χιουμορ και φυσικά υπερβολική ευαισθησία. Ενα κορίτσι που ξέρει να αγαπάει, να ονειρευεται, αλλά και να πατάει γερά στα πόδια της.
Σίγουρα θα τα καταφέρεις και εκει που βρίσκεσαι , είμαι σίγουρη!!. Δεν υπάρχει καμια περίπτωση να μην πάνε όλα καλά.!!
Οσο για τις συντροφιές, την αποδοχή και όλα τα άλλα........ (ετσι για να βάλω τις τελίτσες που τόσο συνηθίζεις να χρησιμοποιείς...)
θάθελα να σου πω ότι πρέπει να αισθάνεσαι υπερήφανη που ξεχωρίζεις !! Οποιος θέλει να το δει αυτό, δικό του θάναι το όφελος !! Οποιος θέλει μόνο επιφάνεια και δεν αντέχει να δει βαθύτερα μέσα στον εαυτό του αλλά και μέσα στην ψηχή σου........ε, τότε μην σε νοιάζει .
Αυτοί δεν κάνούνγια σένα , όχι εσύ γιαυτούς !!!
Προσωπικά κάνω την επιλογή μου και λέω
Από μια κακή παρέα , καλύτερη ειναι η μοναξιά !!
Καλό ξεκίνημα στην ψυχοθεραπεία σου.
Α, ναι
Ο κάθε γιατρός έχει την δική του τακτική. Στην αρχή μην περιμένεις να σου μιλάει πολύ. Θα σε αφήνει να πεις αυτά που σου έρχονται στο μυαλό, εκείνος θα τα κρατάει και θα επανέρχεται σε αυτά που θεωρει σημαντικά και που πράγματι είναι εκεινα με τα οποία πρέπει να δουλέψετε.
Με αγάπη
Μαρίνα
13-06-2007, 20:25 #251
Μαρινα μου σε ευχαριστω πααρα πολυ για τα καλα σου λογια......
: (...xexex)))
...ειλικρηνα ..ξερεισ...νομιζω παντα εχουμε αναγκη οσα βηματα κι αν εχουμε κανει να ακουσουμε καποιον να μασ λεει πωσ πιστευει σε εμασ...... πωσ δεν ημαστε μονοι στουσ αγωνεσ τησ ζωησ μασ...
νομιζω πωσ αυτο θα ισχειει παντα και για ολουσ....
σε ευχαριστω επισεισ για τον χρονο σου και το ενδιαφερον σου... με κολακευεισ και με συγκινεισ πολυ..
σιγουρα απο μια καkη παρεα πιο καλη η μοναξια.... αλλα οταν η μονη σου φιλη ειναι η μοναξια..τοτε κι αυτη κακη παρεα γινεται...:P
..ευχαριστω πολυ για τισ ευχεσ...γελαασα πολυ εχθεσ..
...εσκασα μιτη στο κψυ..και μου πηραν το ιστορικο μου ωστε να αποφασιστει αν θα δω ψυχιατρο η ψυχολογο..(μια και ειμαι κρητη και οχι Αθηνα ..)
..ο κυριοσ που μου πηρε την συνεντευξη εκανε απεεεσια γραματα...του λεω σε μια στιγμη..\"πωπω καλε τι γραμματα ειναι αυτα?χειροτερα κια απο τα δικα μου:P )....γελασε...
..καποια στιγμη βγηκε για μια στιγμουλα εξω και ερηξα μια ματια στα βιβλια που ειχε....μια και ειμαι βιβλιοφαγοσ και ιδεεικα αν εχουν να κανουν με την ψυχολογια και την ψυχιατρικη ...κλπ...
...ειδα ενα που ηταν κομιξ...και ειχε σαν θεμα την ψυχωση ηταν ενασ εικονογραφημενοσ μοντερνοσσ οδηγοσ για ψυχωτικουσσ.......του ειπα να σημιωσω ποια εκδοση ειναι γιατι εχω φιλουσ....... και μου ειπε..- θελεισ να το διαβασεισ να το κρατησεισ και οταν ξαναρθεισ μου το φερνεισ.....
γαμω τα παιδια ο τυπασ....χαρηκα παρα πολυ....
σε οσουσ εχουν σχεση με ψυχωσεισ τουσ το συνιστω......αργοτερα θα σασ πω και ποιο ειναι κλπ...
.....20 του μηνωσ θα κλεισω ραντεβου με τον ψυχιατρο και μαζι θα αποφασισουμε ποσο συχνα θα βλεπω τον ψυχοθεραπευτη...
αααααααα
και για να γελασουμε......
...πωσ λετε να λενε τον ψυχιατρο μου?????lolollllllllllllooooooollllllllllllllll llllllllllllllllllllllll
ουτε παραγγελια να ηταν...
ειναι ο διευθηντησ εκει....
.
και τον λενε\"Μ.ΤΡΕΛΛΟΠΟΥΛΟ....χεχεχ� �χεχεχ.....
πωπω τουσ λεω....πηγε και εγεινε ψυχιατροσ και μου λενε...
που ξερεισ μπορει ο κυριοσ τρελλοπουλοσ να ειναι πολυ Λογικοπουλοσ...:P
xexexe...
(συνεχιζεται)........Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
13-06-2007, 20:47 #252
Μηπως το κομικ ειναι αυτο
http://www.epipsi.gr/openthedoors/news/tsipaki.htm
(Κανεις κλικ πανω στην εικονα για να το κατεβασεις.)
το εχουμε ξαναποσταρει νομιζω ο ραψωδος.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
13-06-2007, 21:45 #253
Μ.ΤΡΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ?????
χαχαχαχαχα
Με το καλό να αρχίσεις Αντα και σίγουρα κάθε μέρα θάναι και καλύτερη.
13-06-2007, 23:16 #254
Originally posted by keep_walking
Μηπως το κομικ ειναι αυτο
http://www.epipsi.gr/openthedoors/news/tsipaki.htm
(Κανεις κλικ πανω στην εικονα για να το κατεβασεις.)
το εχουμε ξαναποσταρει νομιζω ο ραψωδος.χερομαι που το ξερετε
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
14-06-2007, 00:03 #255
πάντως ...λίγο σκληρή και ωμή στις εκφράσεις της η φίλη-συμμαθήτρια άντα
όσο για τα <κοριτσάκια>της δουλειάς σου -αν κατάλαβα καλά-εχεχε δεν είσαι η μόνη...και γώ νιώθω κάπως έτσι εκεί πού είμαι τώρα
(εκτός απο μια κοπελιά για να λέμε και του στραβού το δίκιο..)
πέρα απο καταθλίψεις κτλ.. ξέρεις ...είναι μερικοί άνθρωποι που δεν γίνεται με τίποτα να ταιριάξουμε μαζί τους..έτσι είναι αυτά..πές το προβληματική χημεία..πές το ανόμοια ενδιαφέροντα και στάση ζωής..
δεν φταίει κανείς για αυτό
ps..εννοείται ότι αξίζει και παρααξίζει έστω για αυτό τον <έναν> να είμαστε ο εαυτός μας..
λίγοι και καλοί που λένε :PDum spiro spero (?)
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία