Results 376 to 390 of 476
Thread: ...ολοι εσεις..κι εγω..
-
14-05-2008, 10:02 #376
http://www.youtube.com/watch?v=ePyRrb2-fzs
..να το κανω και λιγο δραματικο..μ αρεσει κι ολασ πολυ αυτο το κομματι.....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
- 14-05-2008, 10:20 #377
Αντα όποτε έχεις χρόνο κ διάθεση!
Όσο για την αντίδρασή σου μου φαίνεται απόλυτα λογική γιατί για αυτόν τον άνθρωπο έχεις συναισθήματα κ προσπαθείς πάνω απ\'όλα να καταλάβεις τι έφταιξε. Έτσι νομίζω!
14-05-2008, 10:38 #378
Originally posted by mmaria
Αντα όποτε έχεις χρόνο κ διάθεση!
Όσο για την αντίδρασή σου μου φαίνεται απόλυτα λογική γιατί για αυτόν τον άνθρωπο έχεις συναισθήματα κ προσπαθείς πάνω απ\'όλα να καταλάβεις τι έφταιξε. Έτσι νομίζω!
14-05-2008, 11:29 #379
Adzik....είσαι πολύ ευαίσθητη και ο φίλος σου το έχει καταλάβει. Ποντάρει στην ευαισθησία σου για να το συγχωρήσεις και κατά τη γνώμη μου πιστεύει ότι σε λίγο καιρό το θέμα θα έχει ξεχαστεί.
Πιστεύω ότι δεν θα το ξεχάσεις ποτέ. Όσο και αν πονάει αυτό που θα σου πω, ο χωρισμός είναι η μόνη λύση. Όση καλή διάθεση και πίστη να έχεις, μέσα σου ποτέ δεν θα επουλωθεί η πληγή. Σε κάθε ταξίδι, σε κάθε απουσία του, το μυαλό σου θέλοντας και μη, θα γυρίζει εκεί.
Κατά την άποψη μου, είναι απ τους ανασφαλείς τύπους που θέλουν τη μόνιμη σχέση τους για να νιώθουν σιγουριά και πό κει και πέρα ότι κάτσει είναι ευπρόσδεκτο.
Με έναν τέτοιο άνθρωπο θες να συνεχίσεις τη ζωή σου?
14-05-2008, 11:39 #380
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο θέμα και κατέθεσαν τις απόψεις τους. Ειλικρινά με βοήθησαν κι εμένα να καταλάβω ορισμένα πράγματα. Πριν συνεχίσω απλά να πω - μερικοί το ξέρουν - ότι εγώ είμαι ο άλλος πόλος της σχέσης.
Δεν αρέσκομαι να συζητώ δημόσια τα προσωπικά μου. Για να είμαι ειλικρινής είμαι φανατικός - παθολογικά ίσως - με την \"ιδιωτικότητα\" μου. Σε μία σχέση όμως καλείσαι - ενίοτε - να προσπράσεις τους φόβους σου.
Οι λόγοι που οδήγησαν σ\' αυτό που έγινε ήταν πολλοί. Είναι λόγοι, όχι δικαιολογίες. Γι\' αυτό και θεωρώ όλες τις αντιδράσεις της Ατζίκου δικαιολογημένες. Διότι κάποιος από τους δύο μας θα πρέπει να έχει δικαιολογία. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι πως όλοι οι άνθρωποι - πιστεύω - σε κάποια στιγμή της ζωής μας κάνουμε λάθη ή βρισκόμαστε σε μία σύγχιση που μας οδηγεί σ\' αυτά. Μία τέτοια περίοδος ήταν - για εμένα - και η περίοδος που εξετάζουμε.
Θα μου πείτε... \"ρε μεγάλε... πούλησες παραμύθι\". Ναι το έκανα. Ναι ήταν λάθος. Ναι η ανασφάλεια μου και η ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης θόλωσαν την πραγματικότητα των αισθημάτων μου τότε.
Γιατί;
Γιατί ήμουν σ\' ένα στενό και στο τέλος του ήταν η προοπτική του τέλειου. Το ήξερα, το είχα πει σ\' αυτό το τέλειο και το πίστευα, όπως εξακολουθώ να το πιστεύω. Δεν είπα ποτέ ότι ήμουν σε στενό γιατί περίμενα ότι θα βγω από αυτό σύντομα και φοβήθηκα μη φύγει το τέλειο.
Στη διαδρομή σκόνταψα μία φορά. Είδα την λακούβα αλλά έπεσα μέσα γιατί ήθελα να μετρήσω το βάθος της και την ικανότητα μου να την ξεπεράσω. Να επιβεβαιώσω στον εαυτό μου ότι οι λαστιχένιες σόλες μου αντέχουν στο νερό. Έφτασα στο τέλειο και ξεκινήσαμε να χτίζουμε... σκόνταψα άλλη μία φορά, πολύ λιγότερο αυτή τη φορά και χωρίς να βρέξω τις σόλες μου. Έμαθα να μην επιζητώ τις λακούβες και τα νερά. Δεν με νοιάζουν οι σόλες μου πλέον μα το τέλειο.
Κάποια στιγμή, η λακούβα και η πτώση μου σ\' αυτήν αποκαλύπτεται. Σαν σε κακό όνειρο αυτό το τέλειο που χτίζαμε γυρνάει στην Λακούβα. Καλούμε να δικαιολογήσω και να εξηγήσω την πορεία μου στο στενό ενώ έχω από καιρό βγει από αυτό. Κάποια πράγματα ίσως και να μην μπορώ. Γιατί, όσο καλή επικοινωνία κι αν έχεις με τον εαυτό σου, πολλές φορές καταφέρνεις να τον εκπλήσεις κι εσύ ο ίδιος. Να κάνεις πράγματα που ποτέ δεν πίστευες ότι θα μπορούσες να κάνεις. Όταν δεν πιστεύεις κάτι που κάνεις, είναι δύσκολο να το εξηγήσεις κι όλας.
Πέρασα λοιπόν ένα στενό. Και τώρα γυρνάω πίσω να το ξαναπεράσω σε μία virtual κατάσταση που - επί της ουσίας - δεν υφίσταται πια. Σαν να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις μία σκιά. Ναι είναι αλήθεια έκανα λάθη, ναι είναι αλήθεια ότι άνοιξα πληγές, ναι είναι αλήθεια ότι στάθηκα αφερέγγυος και ψεύτης για ένα διάστημα. Όμως ακόμα και η αλήθεια έχει 2 όψεις. Και αν η μία όψη της είναι ένα διάστημα ενός σχετικά μακρινού - σε συνάρτηση με τη σχέση - παρελθόντος μου, η άλλη είναι το κοντινό παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλον που σχεδιάσαμε. Και αυτή η αλήθεια, η αλήθεια του τώρα, λέει ότι η σχέση μου με την Ατζίκου προχωρούσε προς το τέλειο που μαζί ονειρευτήκαμε. Και είναι άδικο το λάθος του τότε να καταστρέψει την ευτυχισμένη πραγματικότητα του τώρα και του μετά. Για εμένα είναι σαν να κόβεις ένα μπολιασμένο δέντρο (γιατί η Αντζίκου με μπόλιασε με συναισθήματα που πριν δεν είχα αισθανθεί) την ώρα που ανθίζει γιατί παλιότερα δεν έβγαζε καρπούς και άνθη.
Συμφωνώ ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ή έστω αλλάζουν δύσκολα. Αλλά οι καταστάσεις αλλάζουν, μεταβάλλονται. Και σαν άνθρωπος αντιμετώπισα κάποιες καταστάσεις που πλέον δεν υπάρχουν. Άρα και σαν άνθρωπος δεν πρόκειτε να επαναλάβω τις ίδιες αντιδράσεις. Και αυτή είναι η μόνη \"εγγύηση\" που μπορώ να δώσω απέναντι στην - δικαιολογημένη - αμφιβολία και καχυποψία. Δεν ξέρω αν αρκεί για την Αντζίκου ή αν θα αρκούσε για τον οποιονδήποτε άλλον. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η αγάπη, η στοργή, η συμπάθεια, το ενδιαφέρον, το πάθος, ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη που νοιώθω για εκείνη δεν αναπτύχθηκαν σε μία στιγμή και δεν έχουν κορυφωθεί. Γιατί κάθε μέρα την αγαπάω περισσότερο. Και αυτό είναι κάτι που δεν το λέω τώρα αλλά από την αρχή της σχέσης μας.
Εδώ τελειώνει η παρέμβαση μου. Συγνώμη αν σας κούρασα. Δεν θα μπω σε διάλογο γιατί δεν έχω κάτι άλλο να πω επί της ουσίας αλλά και γιατί θέλω να διατηρήσω την ιδιωτικότητα μου. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που μέσα από τα γραπτά τους θέλησαν να στηρίξουν τη σχέση. Για όσους βιάστηκαν να τελειώσουν τη σχέση, απλά θα ευχηθώ να μη βρεθούν ποτέ σε ανάλογη θέση. Γιατί όλοι κάνουμε λάθη. Και όλοι κάποια στιγμή πληρώνουμε κάποιο τίμημα. Αλλά ένας χωρισμός με την Ατζίκου θα είναι για εμένα θάνατος. Και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι υπέρ της ποινής του θανάτου. Ακόμα και για \"εγκλήματα\" πολύ πιο ειδεχθή από το δικό μου.
Φιλικά κι ευχαριστώ.
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
14-05-2008, 11:47 #381
Χαχαχα... Αν δεν σε επιανε στα πρασα θα ζητουσες ποτε συγνωμη? Τι πλακα που εχετε ολοι ρε σεις...
14-05-2008, 11:49 #382
Μιχάλη...καταρχήν σεβαστή η άποψη σου.
Επειδή έχω βρεθεί σε παρόμοια φάση, και ήμουν εγώ στη θέση σου, ξέρω, (τουλάχιστον για μένα), ότι η σχέση μου είχε τελειώσει. Επειδή δεν θες να μπεις σε διάλογο, θα σου κάνω μια και μοναδική ερώτηση που δεν θέλω να την απαντήσεις σε μένα, αλλά στον εαυτό σου.
Τι θα γινόταν, αν στο άλλο πρόσωπο έβρισκες παραπάνω πράγματα απ όσα βρήκες τελικα;
Δηλαδή, η επιστροφή σου ήταν επειδή αγαπάς την Άντα και κάποια στιγμή ξυπνησες και το κατάλαβες, ή επειδή ξεφουσκωσε το θέμα με την άλλη;
14-05-2008, 11:50 #383
\"Και είναι άδικο το λάθος του τότε να καταστρέψει την ευτυχισμένη πραγματικότητα του τώρα και του μετά\" Μπράβο Μιχάλη, αυτό προσπαθώ να πώ τόση ώρα.
κ liberchild επιβεβαίωση ψάχνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν αισθήματα, πως σου φάνηκε; λες να μην έχει; το μέλλον θα δείξει!
η ευαισθησία μας κάνει κ βλέπουμε μέσα απο τα συναισθήματά μας, δεν είναι κακό, είναι ιδιαιτερότητα που αξίζει προσοχής κ σε καμία περίπτωση δεν είναι εκμεταλλεύσιμη!
14-05-2008, 12:01 #384
Οι άντρες είναι όντα πολυγαμικά.. Ολος ο ντόρος γίνεται για αυτό. Αρνούνται να έχουν το μέλι και να μη το γλείφουν, ό,τι κι αν λένε. Δεν είναι κακό, προσωπικά όχι μόνο το έχω δεχτεί για το σύντροφό μου αλλά το κάνω και η ίδια. ΟΜΩΣ ήταν προσυμφωνημένο. Με μία διαφορά : άλλο γλείφω το μέλι, κι άλλο το γυρεύω.
Τα υπόλοιπα περί ψαξιμάτων και στενωπών, νάχουμε να λέμε...
14-05-2008, 12:14 #385
Originally posted by picker
Χαχαχα... Αν δεν σε επιανε στα πρασα θα ζητουσες ποτε συγνωμη? Τι πλακα που εχετε ολοι ρε σεις...
Σιγά μη και το μάθαινε ποτέ η μικρή! τρελλός είσαι ?
:P
Α ναι, θα το μάθαινε την ημέρα που θα τη χώριζε γιατί η άλλη θάταν καλύτερη...!
14-05-2008, 12:28 #386
Originally posted by Pappas10
Αλλά ένας χωρισμός με την Ατζίκου θα είναι για εμένα θάνατος.
Σκλααααααααααααααααατςςςς !!!
14-05-2008, 12:31 #387
ειστε να μην πω τι;
παιζεται με τον πόνο της κοπέλας, μαλλον ποτε σας δεν νιώσατε αληθινα συναισθηματα
το σεξ υπαρχει παντου, το συναισθημα σπανιζει
14-05-2008, 12:42 #388
Εσύ ας πούμε, διαβάζοντας 26 σελίδες της αντούλας, - εγώ τόκανα - συγκινήθηκες και βρήκες συναίσθημα σε μιά και μόνη δημόσια δικαιολογία του φίλου της ? κι αν λες οτι εγώ παίζω με τον πόνο της, καλώς το κάνω. Δεν λέω παρά τις κρυφές της σκέψεις φωναχτά....αν επρόκειτο για την κόρη μου, όσο και ευαίσθητη να ήταν, δεν θα την καταδίκαζα ουδέποτε να φάει στη μάπα , όποιο πρόβλημα κι αν είχε, όσο ευάλωτη κι αν ένιωθε, πράγματα που η ίδια δεν θα΄ενέκρινε. Αν ήταν αλλιώς, δεν θα έβαζε θέμα στο φόρουμ.
14-05-2008, 12:59 #389
κ τα διάβασα κ έχω γνωρίσει την Άντα, είναι ένας άνθρωπος, πιστεψέ με, που δεν θα φάει τίποτα που δεν της ταιριάζει στην μάπα, είναι στον χαρακτήρα της κ στη δίψα της για μια ευτυχισμένη ζωή μετά απ\'αυτό που πέρασε. Μόνο εκείνη μπορεί να γνωρίζει αν αυτό που νιώθει είναι αληθινό κ αν ο Μιχάλης αξίζει να είναι δίπλα της.
κ σεβομαι την αποψη σας, γιατί η ζωή είναι σκληρή κ είναι ρίσκο η οποιαδήποτε σχέση κ φυσικά όταν επενδύεις συναισθηματικά κ κάνεις όνειρα για το μέλλον, να κατεδαφίζεται απο μια ανεγκέφαλη πράξη! Ολοι έχουμε βρεθει σε παρόμοιες καταστάσεις, το να συνεχίσεις κ πως θα σου βγεί δεν μπορείς να το ξέρεις!
Κ δεν μου φάνηκε για τύπος που θα έριχνε τα μουτρα του κ να έγραφε πως αισθάνεται δημόσια, αν δεν φοβόταν πως θα την χάσει κ δεν αναγνώριζε το λάθος του.
Κ συνήθως αυτό είναι το πρόβλημα σε μια σχέση, όταν τα βλέπουμε όλα δεδομένα!
14-05-2008, 13:10 #390
Γνωρίζω και τους δυό, και παίρνω το ρίσκο να μη μου ξαναπεί καλημέρα κανείς τους. Στο δρόμο, θα πω τα ίδια του Μιχάλη. Συγγνώμη, είναι η άποψή μου.
Σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και αγωγή.
25-06-2025, 19:04 in Σχιζοσυναισθηματική Διαταραχή