πως να την αλλάξεις όταν σου πει σε βλέπω σαν φίλο; - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 76 to 87 of 87
    Senior Member
    Originally posted by aeolus74
    Ακόμα και εάν τα καλύτερα έρχονται, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μας προσπεράσουν κιόλας. Βλέπεις, ακόμα και αυτό χρειάζεται εκπαίδευση και την απόλυτη ομορφιά, παρόλο που την ποθούν, δύσκολα την αντέχουν οι απαίδευτοι.

[/quote]
    ματια, και η ομορφια της ψυχης ,ποσο βαθια φτανουμε αραγε??
    και μεχρι που αντεχουμε να κοιταξουμε??
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Θα προσπαθήσω να γίνω πιο σαφής. Δύσκολο!

Η εξωτερική ομορφιά αλλά και η άλλη, που κρύβεται πίσω ίσως και από την ασχήμια είναι δύο εντελώς συγκρουόμενες έννοιες παρόλο που μπορεί να αποτελούν ταυτόχρονα το ζητούμενο. Διότι στην πρώτη περίπτωση δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για να γίνει αντιληπτή (φροντίζουν γι’ αυτό τα γονίδιά μας) αλλά χρειάζεται κόπος για να είναι υποφερτή. Στην δεύτερη περίπτωση ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Εκεί η εκπαίδευση έχει να κάνει με την ικανότητά μας να ανακαλύπτουμε τον πλούτο εκεί που άλλοι νομίζουν ότι δεν υπάρχει.

Συμφωνούμε λοιπόν στο ότι η ομορφιά ως αντικείμενο πόθου έχει πολλά πρόσωπα, εξαρτάται βέβαια με το πώς έχει μάθει να βλέπει ο καθένας.

Τώρα μου’ ρχεται στο μυαλό μία φράση που διάβασα κάπου – δεν θυμάμαι που –
    «οι ηλίθιοι βλέπουν την ομορφιά μόνο πίσω από όμορφα πράγματα» Και για να είμαι ειλικρινής υπήρξα για πολλά χρόνια ηλίθιος.

Banned

Η εξωτερική ομορφιά αλλά και η άλλη, που κρύβεται πίσω ίσως και από την ασχήμια είναι δύο εντελώς συγκρουόμενες έννοιες παρόλο που μπορεί να αποτελούν ταυτόχρονα το ζητούμενο. Διότι στην πρώτη περίπτωση δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για να γίνει αντιληπτή (φροντίζουν γι’ αυτό τα γονίδιά μας) αλλά χρειάζεται κόπος για να είναι υποφερτή. Στην δεύτερη περίπτωση ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Εκεί η εκπαίδευση έχει να κάνει με την ικανότητά μας να ανακαλύπτουμε τον πλούτο εκεί που άλλοι νομίζουν ότι δεν υπάρχει.

Συμφωνούμε λοιπόν στο ότι η ομορφιά ως αντικείμενο πόθου έχει πολλά πρόσωπα, εξαρτάται βέβαια με το πώς έχει μάθει να βλέπει ο καθένας.

Τώρα μου’ ρχεται στο μυαλό μία φράση που διάβασα κάπου – δεν θυμάμαι που –
    «οι ηλίθιοι βλέπουν την ομορφιά μόνο πίσω από όμορφα πράγματα» Και για να είμαι ειλικρινής υπήρξα για πολλά χρόνια ηλίθιος.
    Δλδ αυτοί που βλέπουν την ομορφιά πίσω από όμορφα και καλά πράγματα τι είναι; Αυτό το χρειάζεται κόπος για να είναι υποφερτή δεν είμαι σίγουρη ότι το κατάλαβα. Και πόσα πρόσωπα έχει; 2 δεν έχει; εσωτερική - εξωτερική

Senior Member

Εκεί η εκπαίδευση έχει να κάνει με την ικανότητά μας να ανακαλύπτουμε τον πλούτο εκεί που άλλοι νομίζουν ότι δεν υπάρχει.
    Εδω ακριβως οτι ειναι το δυσκολο
    Ακριβως εχουμε μαθει στην ζωη μας ,να βλεπουμε το ομορφο,αυτο που μας\" πλασαραν\", μας \"εμαθαν\"η μαθαμε
    θα το πω ποιο απλα,ενθουσιαζομαστε με το περιτυλιγμα ενος δωρου,και το περιεχομενο που κρυβει το κουτι μας φαινεται φτωχο,αλλα μπορει να ειναι και ποιο αστραφτερο ,αν το κοιταξουμε καλυτερα...εκει πηγαινε η ματια..
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Banned
    Πάντως δεν είναι μόνο ο χαρακτήρας ενός ατόμου, δλδ το αν είναι καλός ή κακός. Είναι το πως θα σε προσεγγίσει, πως μιλάει, τι του αρέσει, κτλ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Όταν η κοπέλα σου λέει από την αρχή της γνωριμίας σε βλέπω σαν φίλο, τι μπορεί κάποιος να κάνει για να αλλάξει αυτή τη στάση της απέναντι του. Μετά το ραντεβού που είχαμε, μου είπε να το σκεφτούμε αν θα ξαναβρεθούμε. Εκεί της έδωσα να καταλάβει ότι ενδιαφέρομε για κάτι σοβαρό. Την επομένη με πήρε τηλ και μου είπε ότι με βλέπει σαν φίλο, προσπάθησα να την μεταπείσω με αρκετή συζήτηση αλλά μου είπε δύσκολα αλλάζει γνώμη και αν είναι θα με ξαναπάρει τηλέφωνο. Πώς να το χειριστώ; Να περιμένω να με πάρει – αν με πάρει – ή να πάρω πρωτοβουλία; Πώς να το χειριστώ ώστε να γίνει κάτι, υπάρχει τρόπος;
    Δε νομίζω ότι μπορείς να την κάνεις ν' αλλάξει.
    Το είχα κι εγώ αυτό.
    Μου είπε μία εξαρχής ότι με βλέπει σα φίλο, εγώ έτρεφα ελπίδες στην πορεία, τη συνόδευα μέχρι και στο σπίτι της διότι φοβόταν έναν πρώην της (!) -σαν καλός μαλάκας που ήμουν- , αλλά τίποτα δεν έγινε...
    Μην το συνεχίσεις!
    Απλά πήγαινε αλλού, διότι θα σε εξαντλήσει πολύ ψυχολογικά αυτό.......

Senior Member
    Quote Originally Posted by soft View Post
    Εδω ακριβως οτι ειναι το δυσκολο
    Ακριβως εχουμε μαθει στην ζωη μας ,να βλεπουμε το ομορφο,αυτο που μας\" πλασαραν\", μας \"εμαθαν\"η μαθαμε
    θα το πω ποιο απλα,ενθουσιαζομαστε με το περιτυλιγμα ενος δωρου,και το περιεχομενο που κρυβει το κουτι μας φαινεται φτωχο,αλλα μπορει να ειναι και ποιο αστραφτερο ,αν το κοιταξουμε καλυτερα...εκει πηγαινε η ματια..
    Αυτά είναι ωραία λόγια, απλώς!
    Δε μετράει η ποιότητα στο αν θα γ.......!
    Πιο πολλές πιθανότητες έχει να γ...... ο "Αγάπη μόνο", παρά ένας πυρηνικός επιστήμονας με Νόμπελ.......

Senior Member
    Όταν η κοπέλα σου λέει από την αρχή της γνωριμίας σε βλέπω σαν φίλο, τι μπορεί κάποιος να κάνει για να αλλάξει αυτή τη στάση της απέναντι του. Μετά το ραντεβού που είχαμε, μου είπε να το σκεφτούμε αν θα ξαναβρεθούμε. Εκεί της έδωσα να καταλάβει ότι ενδιαφέρομε για κάτι σοβαρό. Την επομένη με πήρε τηλ και μου είπε ότι με βλέπει σαν φίλο, προσπάθησα να την μεταπείσω με αρκετή συζήτηση αλλά μου είπε δύσκολα αλλάζει γνώμη και αν είναι θα με ξαναπάρει τηλέφωνο. Πώς να το χειριστώ; Να περιμένω να με πάρει – αν με πάρει – ή να πάρω πρωτοβουλία; Πώς να το χειριστώ ώστε να γίνει κάτι, υπάρχει τρόπος;
    απλά προχωράς στην επόμενη...τόσο απλά..

Senior Member
    Όμως, τι γίνεται όταν την γνωρίζεις μέσω παρέας, φίλου κλπ ( δεν έχει και τόση σημασία αυτό), μια σύντομη συνάντηση λεπτών και αμέσως σε απορρίπτει χωρίς καν να σου δώσει την ευκαιρία; Με το που την παίρνεις τηλέφωνο σου λέει δεν θέλω να κάνω κάτι μαζί σου, μόνο ως φίλο μπορώ να σε δω; Τι μπορεί να φταίει; Τι θα μπορούσα να κάνω να το χειριστώ καλύτερα; ( μου έχουν τύχει δυο τέτοια περιστατικά πρόσφατα)
    να σου πω τη γνωμη μου...
    την πεφτεις αποτομα, και γρηγορα. Σκεψου οταν της την πεφτουν 10 αχρηστοι καθε μερα, κοντα στα ξερα καιγονται και τα χλωρα... οποτε εσυ πρεπει να βρεις τον τροπο να διαφερεις απο τη μαζα που θελει να μαμησει μονο...
    Πώς?
    Η φαση θελει φλερτ, να αφησεις χωρο και χρονο, να σε γνωρισει, να τη γνωρισεις, να κανετε παρεα, και ΑΝ προκυψει το παρακατω, θα προκυψει ως ΣΥΝΕΠΕΙΑ τους.
    Ειναι σπανιο να γνωρισεις καποιον και απο την 1η στιγμη να σου πει οτι ενδιαφερεται σοβαρα, εκτος αν ειναι προξενιο ή κονε γνωστων. Οποτε γνωριζεις τον αλλο-η με προοπτικη γαμου.
    Η εμφανιση (οχι η αντικειμενικη ομορφια, αλλα ο αερας, το στυλ, η αυτοπεποιθηση) δημιουργει την ελξη, το φλερτ και η γνωριμια χτιζουν εμπιστοσυνη, και αν αυτα πανε καλά, τοτε ερχεται η οικειοτητα. οχι με το καλημερα, παμε για καφε? !!!!

Αρα πρακτικα οταν την παρεις τηλεφωνο, αρχικα θα την καλεσεις πχ καπου με παρεα, με αλλους φιλους-ες.
    πχ το Σαββατο οι ταδε θα πανε εκει, σκεφτομαι να παω κι εγω, αν θελεις ελα κι εσυ.
    ή τι θα κανεις το Σαββατο? εμεις θα μαζευτουμε για ενα ποτακι στο ταδε μαγαζι, αν θελεις ελα κι εσυ.
    απο κατι τετοια καταλαβαινεις αν γουσταρει την παρεα σου! αν δεν σε γουσταρει καν ως παρεα, εννοειται οτι δεν εχεις καμια ελπιδα γκομενικα. Για να σπασεις τον παγο αρχικα μπορεις να πεις οτι μου φαινεσαι πολυ συμπαθης, ενω ειμαι αμηχανος με αλλους.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Banned
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Αυτά είναι ωραία λόγια, απλώς!
    Δε μετράει η ποιότητα στο αν θα γ.......!
    Πιο πολλές πιθανότητες έχει να γ...... ο "Αγάπη μόνο", παρά ένας πυρηνικός επιστήμονας με Νόμπελ.......
    πιο πολες πιθανοτητες εχει αυτος που λεει ολο και καπια θα βρω αν οχι αυτη εκεινη αν οχι εκεινη η αλλη αν οχι η αλλη ετουτη κλπκλπ και τελικα καταληγουν να ασχολουνται ολες μ αυτον.

Senior Member
    Boltseed
    Συμφωνώ με όλα όσα λες και έχω διαπιστώσει ότι όντως έτσι έχει το πράγμα. Όμως, τι γίνεται όταν την γνωρίζεις μέσω παρέας, φίλου κλπ ( δεν έχει και τόση σημασία αυτό), μια σύντομη συνάντηση λεπτών και αμέσως σε απορρίπτει χωρίς καν να σου δώσει την ευκαιρία; Με το που την παίρνεις τηλέφωνο σου λέει δεν θέλω να κάνω κάτι μαζί σου, μόνο ως φίλο μπορώ να σε δω; Τι μπορεί να φταίει; Τι θα μπορούσα να κάνω να το χειριστώ καλύτερα; ( μου έχουν τύχει δυο τέτοια περιστατικά πρόσφατα)
    παρά πολλες ψάχνουν επίσης χορηγους..ίσως να μην είχες τα κατάλληλα κριτήρια για να γίνει η αίτηση σου δεκτή..σαφώς δεν μπορεί να σου πει ότι έψαχνε χορηγό οπότε σε ακυρώνει διακριτικά..κάτι τέτοιο θα ισχυε περισσότερο.μάλλον δεν θέλει να εμβαθύνει περισσότερο γιατί της αρεσει η επιφάνεια..σχεδόν όλες ετσι είναι πλεον

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    να σου πω τη γνωμη μου...
    την πεφτεις αποτομα, και γρηγορα. Σκεψου οταν της την πεφτουν 10 αχρηστοι καθε μερα, κοντα στα ξερα καιγονται και τα χλωρα... οποτε εσυ πρεπει να βρεις τον τροπο να διαφερεις απο τη μαζα που θελει να μαμησει μονο...
    Πώς?
    Η φαση θελει φλερτ, να αφησεις χωρο και χρονο, να σε γνωρισει, να τη γνωρισεις, να κανετε παρεα, και ΑΝ προκυψει το παρακατω, θα προκυψει ως ΣΥΝΕΠΕΙΑ τους.
    Ειναι σπανιο να γνωρισεις καποιον και απο την 1η στιγμη να σου πει οτι ενδιαφερεται σοβαρα, εκτος αν ειναι προξενιο ή κονε γνωστων. Οποτε γνωριζεις τον αλλο-η με προοπτικη γαμου.
    Η εμφανιση (οχι η αντικειμενικη ομορφια, αλλα ο αερας, το στυλ, η αυτοπεποιθηση) δημιουργει την ελξη, το φλερτ και η γνωριμια χτιζουν εμπιστοσυνη, και αν αυτα πανε καλά, τοτε ερχεται η οικειοτητα. οχι με το καλημερα, παμε για καφε? !!!!

Αρα πρακτικα οταν την παρεις τηλεφωνο, αρχικα θα την καλεσεις πχ καπου με παρεα, με αλλους φιλους-ες.
    πχ το Σαββατο οι ταδε θα πανε εκει, σκεφτομαι να παω κι εγω, αν θελεις ελα κι εσυ.
    ή τι θα κανεις το Σαββατο? εμεις θα μαζευτουμε για ενα ποτακι στο ταδε μαγαζι, αν θελεις ελα κι εσυ.
    απο κατι τετοια καταλαβαινεις αν γουσταρει την παρεα σου! αν δεν σε γουσταρει καν ως παρεα, εννοειται οτι δεν εχεις καμια ελπιδα γκομενικα. Για να σπασεις τον παγο αρχικα μπορεις να πεις οτι μου φαινεσαι πολυ συμπαθης, ενω ειμαι αμηχανος με αλλους.
    θα καθόταν άραγε να τα κάνει ποτέ μια γυναίκα αυτα για έναν άντρα?σιγά μην καθοταν.ηλίθια θα την λέγανε όλοι και αυτη τον εαυτό της..10άχρηστοι? Τι θα πει αυτό άραγε? Εξήγησε μας λίγο να μάθουμε αν θέλεις

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456