Results 1 to 15 of 58
Thread: Διατήρηση υγιεινής
-
20-03-2010, 16:25 #1
Διατήρηση υγιεινής
Ένα πρόβλημα που απασχολεί όσους έχουν κατάθλιψη αλλά και άλλες διαταραχές όπως ΓΑΔ, είναι η παραμέληση της υγιεινής τους. Για μένα, όπως τόσα πράγματα έτσι και αυτό έχει την αίσθηση του αρκετά ενεργοβόρου. Έτσι μπορεί να ‘χτυπήσω’ και εβδομάδα άπλυτος και πολλές φορές παραπάνω.
Το κάθε μέρα ή το μέρα παρά μέρα, μου είναι άγνωστα. Έτσι μυρίζω άσχημα, έχω λαδωμένα μαλλιά, και μένω αξύριστος, πράγμα που δε βοηθά στο να βγω από την κατάθλιψη και να γνωρίσω νέο κόσμο. Τουλάχιστον πλένω μια φορά τη μέρα τα δόντια μου. Εσείς πώς το διαχειρίζεστε; Πόσο σας δυσκολεύει η διατήρηση της υγιεινής σας; Και φυσικά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς που μας είναι δύσκολο, πώς μπορούμε να βρούμε την ενέργεια; Η αγωγή σας έχει βοηθήσει σ’ αυτό το τομέα;
(ΥΓ: Γι\' αυτούς που ντρέπονται ή δε θέλουν, έχω βάλει ένα poll να απαντήσουν)
- 21-03-2010, 13:50 #2
Άμα βάλω πρόγραμμα για να πιέζομαι, λέτε να βοηθήσει ή όχι;
21-03-2010, 16:08 #3
γεια σου
ειμαι ψυχολογος και θα ηθελα πολυ να βοηθησω. θελω να μου πεις ολα τα σχετικα με εσενα, για να καταλαβω τι συμβαινει, οπως καταρχας τι νιωθεις πως εχεις, αγχος,θλιψη, ποσο χρονων εισαι, πως περνας τη μερα σου, πως νιωθεις κατα την διαρκεια της. για να απαντησω στην επομενη ερωτηση σου ναι ειναι καλο να ξεκινησεις με ενα ευκολο προγραμμα υγιεινης κατι ευκολο να μην μπερδευεσαι και να ανεβει λιγο η ψυχολογια σου. εδω ειμαι περιμενω απαντηση σου για να μιλησουμε
δημητρης
21-03-2010, 17:19 #4
Originally posted by dimitrios
γεια σου
ειμαι ψυχολογος και θα ηθελα πολυ να βοηθησω. θελω να μου πεις ολα τα σχετικα με εσενα, για να καταλαβω τι συμβαινει, οπως καταρχας τι νιωθεις πως εχεις, αγχος,θλιψη, ποσο χρονων εισαι, πως περνας τη μερα σου, πως νιωθεις κατα την διαρκεια της. για να απαντησω στην επομενη ερωτηση σου ναι ειναι καλο να ξεκινησεις με ενα ευκολο προγραμμα υγιεινης κατι ευκολο να μην μπερδευεσαι και να ανεβει λιγο η ψυχολογια σου. εδω ειμαι περιμενω απαντηση σου για να μιλησουμε
δημητρης
Πολύ αφελές ως ύποπτο μου φαίνεται.
Και μπήκες εδώ για να δώσεις τις συμβουλές σου και να κάνεις διαγνώσεις αφιλοκερδώς, για να ψαρέψεις πελάτες, ή για να κάνεις την πρακτική σου?
Εγώ πάντως θα απαιτούσα περισσότερη σοβαρότητα από έναν επαγγελματία.
Αν και πολύ αμφιβάλλω ότι είσαι πράγματι ψυχολόγος.
21-03-2010, 17:21 #5
Δεν έγραψε κανείς και στενοχωρήθηκα. Γι’ αυτό ευχαριστώ ιδιαιτέρως κ. Δημήτρη για την ευγενή σας πρόσκληση να με ακούσετε και τη πρότασή σας να ξεκινήσω με ένα πρόγραμμα. Θα ήταν καλύτερο να σας στείλω prive?
21-03-2010, 17:22 #6
Μαρια μπορεί να έχετε δίκαιο αλλά μήπως είστε λίγο απότομη?
Λετε να θέλει να με εκμεταλλευτεί?
21-03-2010, 17:32 #7
Δημήτρη ότι δηλώσεις είσαι έτσι;
21-03-2010, 17:39 #8
Originally posted by marian_m
Αν και πολύ αμφιβάλλω ότι είσαι πράγματι ψυχολόγος.
21-03-2010, 17:41 #9
Λυπάμαι φίλε ακοινώνητε που έκανα αυτή την παρέμβαση στο δικό σου θέμα.
Δυστυχώς δε νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω με το δικό σου πρόβλημα, γιατί προσωπικά δεν έχω τέτοια εμπειρία.
Παρατήρησα μια τέτοια συμπεριφορά όμως σε κάποιον φίλο μου, δηλαδή κάποια διαστήματα να είναι τελείως υποτονικός, να κοιμάται πολλές ώρες, να μην έχει διάθεση και να μην πλένεται για κάποιες μέρες. Αυτό πάλι εναλασσόταν με διαστήματα που ήταν μια χαρά, μέσα στο κέφι, ενεργητικός και πολύ καθαρός.
Δυστυχώς δεν δεχόταν να πάει σε γιατρό ή ψυχολόγο, δεδομένου ότι είχε και άλλα προβλήματα.
Πάντως, όταν περνούσε την φάση που δε φρόντιζε τον εαυτό του, τον πίεζα εγώ να πλυθεί και αναγκαζόταν να το κάνει.
21-03-2010, 17:47 #10
συμφωνω πως αμα ο ανθρωπος εχει δικιο καλα κανει και ειναι αποτομος.οχι δεν ψαρευω πελατες, δεν θελω πριβε, δεν κανω διαγνώσεις αφιλοκερδώς δεν κανω πρακτικη. ειδα πως εδω κοσμος ζητα βοηθεια για τα προβληματα του και σκεφτηκα να βοηθησω απο τον ελευθερο χρονο μου οσο και αν μπορω δηλωνοντας το επαγγελμα μου μηπως και ανοιχτει καποιος για να μπορεσω να τον ξεμπερδεψω και βοηθησω αν και οπως μπορω. συμφωνω πως δεν ειναι σοβαρο να μην γραφει καποιος που δηλωνει ψυχολογος ονοματεπωνυμο και στοιχεια γιατι πολλοι ισως προσπαθησουν να το παιζουν ψυχολογοι και υπαρχει κινδυνος παραπλανησης με οτι συνεπειες. επισης εχεις δικιο πως το να με εμπιστευτει καποιος μονο και μονο επεδη δηλωσα ψυχολογος δεν ειναι σοβαρο. ψυχολογος ειμαι με κανονικα πτυχια. ισως ομως να μην ειμαι και τοσο σοβαρος εν τελει οσο απαιτειται απο εναν επαγγελματια. ισως ειναι καλυτερα να γραφω το φορουμ χωρις να δηλωνω τιποτα οπως ολος ο κοσμος.
21-03-2010, 17:49 #11
Originally posted by Ακοινώνητος
Μαρια μπορεί να έχετε δίκαιο αλλά μήπως είστε λίγο απότομη?
Λετε να θέλει να με εκμεταλλευτεί?
Και επειδή εδώ μέσα υπάρχουν και άτομα αρκετά ευάλωτα ως απελπισμένα, που θέλουν από κάπου να πιαστούν, είναι επικίνδυνο νομίζω να περιφέρεται κάποιος που δηλώνει ότι είναι ψυχολόγος και να δίνει συμβουλές και οδηγίες.
Θα σε συμβούλευα να είσαι πολύ επιφυλακτικός.
21-03-2010, 17:51 #12
Όχι, έκανες πολύ καλά που παρενέβης maria και δεν υπάρχει λόγος να λυπάσαι. Εγώ τον ευχαρίστησα για την ευγένειά του και μόνον, τώρα αν κοροϊδεύει δε το ξέρω, αλλά έπραξες άριστα που επισήμανες μια τέτοια πιθανότητα.
Σε ευχαριστώ και για την απάντησή σου.
21-03-2010, 17:52 #13
ισως ειναι καλυτερα να γραφω το φορουμ χωρις να δηλωνω τιποτα οπως ολος ο κοσμος.
21-03-2010, 18:00 #14
Αφού θα τα πούμε δημόσια, δεν έχω κανένα λόγο να μην ακούσω κάποια γνώμη παραπάνω, η οποία θα περάσει από ολονών τα κριτήρια. Το τι θα εφαρμόσω είναι δικό μου θέμα και φυσικά θα είμαι επιφυλακτικός, όπως αναμφίβολα όλοι πρέπει να είμαστε.
21-03-2010, 18:02 #15
συμφωνω πως αμα ο ανθρωπος εχει δικιο καλα κανει και ειναι αποτομος.οχι δεν ψαρευω πελατες, δεν θελω πριβε, δεν κανω διαγνώσεις αφιλοκερδώς δεν κανω πρακτικη. ειδα πως εδω κοσμος ζητα βοηθεια για τα προβληματα του και σκεφτηκα να βοηθησω απο τον ελευθερο χρονο μου οσο και αν μπορω δηλωνοντας το επαγγελμα μου μηπως και ανοιχτει καποιος για να μπορεσω να τον ξεμπερδεψω και βοηθησω αν και οπως μπορω. συμφωνω πως δεν ειναι σοβαρο να μην γραφει καποιος που δηλωνει ψυχολογος ονοματεπωνυμο και στοιχεια γιατι πολλοι ισως προσπαθησουν να το παιζουν ψυχολογοι και υπαρχει κινδυνος παραπλανησης με οτι συνεπειες. επισης εχεις δικιο πως το να με εμπιστευτει καποιος μονο και μονο επεδη δηλωσα ψυχολογος δεν ειναι σοβαρο. ψυχολογος ειμαι με κανονικα πτυχια. ισως ομως να μην ειμαι και τοσο σοβαρος εν τελει οσο απαιτειται απο εναν επαγγελματια. ισως ειναι καλυτερα να γραφω το φορουμ χωρις να δηλωνω τιποτα οπως ολος ο κοσμος.
ναι ισως βοηθησεις καλυτερα ετσι
χωρις να δηλωσεις το επαγγελμα σου
εδω ανοιγομαστε καλυτερα σε αυτον που μας κανει το κλικ να ανοιχτουμε ακομα και αν δηλωσει μπετατζης
τουλαχιστον ετσι λειτουργω εγω
αντιθετα η δηλωση σου ειμαι ψυχολογος και θα σε βοηθησω μονο ανατριχιλα και κλεισιμο μπορει να μου προκαλεσει εκ πρωτης οψεως
παντως καλωσορισες
φαινεσαι ανθρωπος με διαθεση να δωσεις και να παρεις με την καλη εννοια παρ ολα αυταΛεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)