Results 16,711 to 16,725 of 22967
Thread: Τι σκέφτεστε;
-
28-06-2013, 11:57 #16711
Ο λόγος είναι κατανοητός, αλλά η σκέψη σου ήταν δική σου, απευθυνόταν σε εμένα μα ήταν μόνο καθρέφτισμα (και επικύρωση) των δικών σου πεποιθήσεων. Το αν κερδίζεις κάτι τελικά εσύ το ξέρεις.
Πράγματι η μοναξιά είναι κάτι υποκειμενικό, οπότε δεν μπορούμε να συμπεράνουμε πώς και αν το βιώνει ένας άλλος άνθρωπος. Γι’ αυτό και δεν έχει νόημα να συμπεραίνουμε πόσο μόνιμη ή πόσο ‘απλά μια φάση’ είναι, τίνος είναι ‘περισσότερη’ και τίνος ‘λιγότερη’.
Με ρωτάς πού ξέρω εγώ όλους αυτούς από τα περιστατικά που ανέφερα. Καταρχήν μην ξεχνάς ότι μίλησα και για τον εαυτό μου. Αλλά πέραν τούτου, από που βγαίνει ότι είναι απλά ‘μια ιστορία που άκουσα’ ή ‘ένα παραμύθι που είπαν’? Θέλεις δηλαδή να δεχτώ ότι κατανόησες πλήρως και ορθώς τα άτομα που όπως λες προσέγγισες μέσω του φόρουμ, ενώ αντίστοιχα ανθρώπους που συναναστράφηκα δια ζώσης επί μακρόν (και κάποιους μέσω στενής φιλίας) δεν τους γνωρίζω?
Ξέρεις, από τη στιγμή που φαίνεσαι βέβαιος ότι όσοι δηλώνουν πως νιώθουν καλά κι ας είναι μόνοι είναι ή ψεύτες, ή εγωιστές, ή αναίσθητοι, είναι σαν να λες ότι τελικά εσύ, γνωρίζεις τι συμβαίνει στο μυαλό τους. Και έτσι απλά επιβεβαιώνεις αυτό που ήδη πιστεύεις.
Συμφωνώ ΚΕΝΟ… έτσι είναι. Η πράξη είναι συνήθως πιο δύσκολη από τη θεωρία. Η ανθρώπινη επικοινωνία και παρέα είναι διευκολυντική και απολαυστική. Μετά από ένα χωρισμό δεν είναι εύκολο να (ξανα)βρείς το νόημα. Κι οι απογοητεύσεις είναι συνηθισμένες όταν κάποιος τελικά αποπειράται να βγει από το καβούκι. Όταν λοιπόν το δοκίμασε και δεν πέτυχε όπως λες… η απάντηση για εμένα είναι keep trying, keep moving, keep learning…
- 28-06-2013, 12:00 #16712
Γιάννη μου, προφανώς και δεν ξέρουμε τι ακριβώς νιώθει ο καθένας ή και τι σχέση έχει με αυτό που παρουσιάζει. Κι εννοείται πως πολλές φορές η υπερβολή σε κάτι, κρύβει το αντίθετο της. Στις περιπτώσεις που ανέφερα, είπα για το τι επέλεξαν, για το τι έπραξαν και πώς το αξιολόγησαν συνειδητά μετέπειτα, κι όχι απαραίτητα για το τι ένιωθαν εκείνη τη στιγμή. Αλλά για το παιδί που ανέφερα ότι είναι στενός φίλος, ξέρω πώς νιώθει πάρα πολλές φορές πολύ βαθιά μοναξιά, απομόνωση, περιθωριοποίηση… και πολλά άλλα (βάλε και τις απογοητεύσεις, ερωτικές και μη μέσα). Δεν το βάζει όμως κάτω.
Απλά λέω (κι εσύ το έχεις πει νομίζω πολλές φορές) ότι κάποιες φορές χρειάζεται να κάνουμε μικρές υπερβάσεις και να μην τροφοδοτούμε την κατάπτωση με αρνητικές σκέψεις κι αδράνεια. Κάτι που φαίνεται ‘αδιανόητο’ ίσως δεν είναι και τόσο τελικά. Αλλά αν πχ συμπεραίνουμε ότι αυτός που βλέπουμε να είναι μόνος του διακοπές είναι ‘υποκριτής’ ή ‘δεν έχει νιώσει ποτέ πραγματικά μόνος’, ή αν υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τις απογοητεύσεις (σαν την Αλκμήνη από πάνω… θα τη δείρω που μιλάει και για ‘παγίδα’ :p :p ), φυσικό κι επόμενο είναι να μην πηγαίνουμε πουθενά.
Όσο για μένα… επέτρεψε μου να μην επεκταθώ. Όλο αυτό που περιγράφω είναι έτσι, έτσι το βιώνω, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ξέρεις, ένα πράγμα που με γοήτευσε στον σύντροφο μου είναι ότι είχε όλη τη διάθεση και εν πολλοίς μπόρεσε να δει και πίσω από την επιφάνεια, πίσω από το ‘δημόσιο εαυτό’ και όχι μόνο τη μια όψη του νομίσματος. Αλλά ακόμα περισσότερο μου άρεσε το γεγονός ότι δεν το βάζει κάτω όσο κι αν όλοι γύρω του θεωρούν κάποια πράγματα ‘αδιανόητα’. Και οι δυο μας λοιπόν ανήκουμε σε αυτήν την... ‘κατηγορία’ :)
28-06-2013, 12:24 #16713
Συμφορουμίστες και φίλοι, η μοναξιά δεν εξαρτάται από τη φυσική παρουσία ή απουσία των άλλων. Είναι μιά απόφαση αυτοαπομόνωσης.
Μπορείς να πας διακοπές με παρέα και να νιώθεις κατάμονος. Μπορείς να πας διακοπές μόνος και να βρεις παρέα οπουδήποτε. Ας μην προσπαθούμε λοιπόν να βρούμε δικαιολογίες και να αποδώσουμε χαρακτηρισμούς περί υποκρισίας σε εκείνους που πηγαίνουν μόνοι διακοπές. Ας μην ξεχνάμε οτι όπου και να πάμε, κουβαλάμε πάντα τον εαυτό μας. Αν λοιπόν είμαστε καλοί μαζί του, θα είναι και οι άλλοι καλοί με εμάς.
28-06-2013, 12:39 #16714
Η μοναξια ειναι συναισθημα μαλλον και ως εκ τουτου ναι και με παρεα μπορεις να αισθανεσαι μονος. Δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει νιωσει μονος. Αλλα αλλο να αισθανεσαι μονος και αλλο να εισαι πραγματι μονος.
Σαν να εχεις 100 ατομα που συζητας και εισαι ολη τη μερα με το κινητο πχ στο χερι και συναντας εναν που ανταλλασει μια προταση με αλλον ανθρωπο την εβδομαδα και αυτο συνηθως για να παραγγειλει κατι (δεν ειναι υπερβολη) , και σου λεει ειμαι μονος...και του λες και συ και εγω μονος ειμαι. Ειναι λιγο περιεργο ναι:)
Εγω δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα πλεον οταν ειμαι μονος , αρκει να μην ειναι πολυ βαρετα:P[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
28-06-2013, 13:24 #16715
σωστο. και οχι μονο με εμας αγαπητε νικ, αλλα και σωστοι (δικαιοι- τιμιοι- ηθικοι) με τους αλλους, αλλα και καλη (ενδιαφερουσα) παρεα. διοτι αν μας απασχολει μονο η περιποιηση του εαυτου μας, θα καταληγουμε μονιμως, ΜΟΝΟ και ΠΑΝΤΑ μαζι του και μαλιστα οχι απο επιλογη...... (κι ας βαυκαλιζονται το αντιθετο, ορισμενοι)
28-06-2013, 13:43 #16716
Το "μια ιστορία" και "ένα παραμύθι" ήταν μεταφορά..δεν κυριολεκτούσα καθώς δεν ήμουν εκεί. Αναφερόμουν σε αυτό που είπε και ο Γιάννης έπειτα, πως αυτό που σου είπαν δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια. Απλό παράδειγμα? Και για μένα αν ρωτήσεις όλους όσους με ήξεραν ή με ξέρουν στην δουλειά μου είναι βέβαιο πως θα απαντήσουν ότι είμαι μια χαρά μόνος μου. Γιατί απλά δεν είμαι μίζερος άνθρωπος στην καθημερινή μου ζωή. Τι σημασία έχει όμως όταν γυρνάω σπιτι 7 μέρες τη βδομάδα και δεν έχω ποτέ κανέναν να ανταλλάξω μια μου σκέψη και αν όλες μου οι ώρες εκτός δουλειά είναι βουβές?
Όσο για το πως το ξέρω εγώ για τα άτομα που γνώρισα εδώ μέσα στο φορουμ...ε....ήταν το ανάποδο απο την δική σου περίπτωση. Γνώρισα ανθρώπους που μιλούσαν για την μοναξιά και πρώτον απέδειξαν οι ίδιο οτι δεν είναι και τόσο μόνοι τελικά (εδω έρχεται το οτι η μοναξιά είναι υποκειμενική) και μετά απο λίγο απλά εξαφανίστηκαν. Αρκετοί δε όταν πέρασαν την φάση εκείνη που ανέφερα εγώ (μην φανταστείς οτι μιλάω καν για μήνες ε...για 1-2 βδομάδες το πολυ) ενώ είχαμε επικοινωνία μου είπαν για το πως γνώρισαν κάποιον/κάποια και πλέον το μυαλό τους έχει γεμίσει με άλλα πράγματα. Οπότε ούτε το οτι ήταν μόνοι ήταν κάτι που έβγαλα εγώ απο το μυαλό μου καθώς εκείνοι το παρουσίασαν, όπως επίσης εκείνοι ήταν αυτοί που παρουσίασαν και τις διαψεύσεις αυτού στην πορεία έπειτα.
Μπορώ πχ να αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα και συγκεκριμένες ιστορίες που οι ίδιοι έζησαν και έζησα και εγώ μαζί τους μέσα απο τα δικά τους λεγόμενα.
Κοινώς γράφω εδώ για το πως δεν αντέχω να είμαι μόνος, για το πως δεν έχω κανέναν, για το πως όλοι με έχουν κάνει στην άκρη....και με γνωρίζεις και σου λέω ΕΓΩ πως έχω 3-4 φίλους με τους οποίους βρίσκομαι καθημερινά, και μετά απο 1-2 βδομάδες γνωρίζω και κάποιον με τον οποιο καταλήγω να έχω σχέση...οπότε σου λέω πως έχω και φίλους και σχέση...
Ε συγγνώμη αλλά αν είναι να το πούμε μοναξιά αυτό τότε θα πρέπει μάλλον να βρούμε καινούριες λέξεις γιατί μπερδευόμαστε.
Αν κάτι από αυτά ήταν δική μου εντύπωση και δεν βασίζονταν σε γεγονότα θα το διευκρίνιζα.
28-06-2013, 16:58 #16717
Σκεφτομαι οτι τραβηξα πολλα για το διαστημα ενος μηνα.. Ελπιζω αυτη την φορα να ειναι θετικα αυτα που θα ακουσω
28-06-2013, 17:39 #16718
- In this old house where every door is open
Μια ειναι η ουσια, δεν υπαρχει αθανασια. Οτι ειναι, καντε το τωρα.
28-06-2013, 20:35 #16719
Καλησπέρα σε όλους :)
28-06-2013, 21:12 #16720
Καλησπερα Ντουμπ...
28-06-2013, 21:25 #16721
28-06-2013, 21:35 #16722
28-06-2013, 21:41 #16723
28-06-2013, 21:44 #16724
Την παλευω ακομα ... Δεν δινω ορκο για το μελλον ομως:P
28-06-2013, 21:54 #16725
Δεν έχω όρεξη να υποκριθώ
29-06-2025, 21:56 in Σχέσεις και Επικοινωνία