Τι σκέφτεστε; - Page 1115
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1115 of 1532 FirstFirst ... 11561510151065110511131114111511161117112511651215 ... LastLast
Results 16,711 to 16,725 of 22967
    Banned
    Quote Originally Posted by Tomhet View Post
    Δεν με εξυπηρετει σε κατι...εκτος αν μπορω να κερδισω κατι απο αυτο και δεν το ξερω, περιπτωση στην οποια σε παρακαλω να μου το δειξεις γιατι θελω τοσο πολυ να νιωσω οτι κερδισα κατι....ηταν αρκετα μιζερη η μερα μου μεχρι τωρα :p .
    Μπορω ομως, και θελω να σου εξηγησω το λογο που το ειπα αυτο.
    Ειναι γεγονος πως η μοναξια ειναι κατι υποκειμενικο. Δυστυχως εγω ημουν ανθρωπος κλειστος παντα και οταν μετα απο χρονια αρχισα να επιδιωκω επικοινωνια γιατι ενιωθα πως μου ελλειπε βρηκα ολους τους αλλους να λενε πως ειναι κλειστοι. τι διαλα ρε παιδια? αν εσεις ησασταν κλειστοι που σας εβλεπα τοσα χρονια εκει εξω εγω τι ειμαι δηλαδη?
    Αντιστοιχα εχω προσεγγισει παααρα πολυ κοσμο εδω στο φορουμ που εβλεπα να μιλουν για μοναξια...για την απολυτη μοναξια...να κλαινε και να φωναζουν πως κανεις δε τους καταλαβαινει. Τους προσεγγισα λοιπον και απλα μεχρι τωρα ειδα πως το 100% αυτων ηταν απλα μια φαση που περασε μετα απο λιγο...και ηταν κυριως λογω ερωτικης απογοητευσης η μοναξια που ενιωθαν. Ελπιζω να βλεπεις που το παω....πες αν θες εσυ για χαρη δικου μου εγωισμου πως δεν εχω βρει αντικρυσμα σε καποιου την μοναξια...ηταν παντα κατι λιγοτερο απο την δικη μου.
    Διαβαζοντας τα λογια σου για αυτους που εκαναν διακοπες μονοι δεν μπορουσα παρα να σκεφτω....και που τους ξερεις εσυ ολους αυτους? απο μια ιστορια που ειπε η ακουσε καποιος αλλος? απο μια ιστορια που σου ειπαν? απο ενα παραμυθι οτι ειναι μονοι? δεν ξερεις τι συμβαινει στο μυαλο ενος ανθρωπου απο μια ιστορια που ειπε...δειξε μου καποιον που ειναι μονος και λεει πως ειναι καλα και θα σου δειξω εναν απο τους 3: εναν ψευτη, εναν εγωιστη η εναν αναισθητο.
    Ο λόγος είναι κατανοητός, αλλά η σκέψη σου ήταν δική σου, απευθυνόταν σε εμένα μα ήταν μόνο καθρέφτισμα (και επικύρωση) των δικών σου πεποιθήσεων. Το αν κερδίζεις κάτι τελικά εσύ το ξέρεις.

Πράγματι η μοναξιά είναι κάτι υποκειμενικό, οπότε δεν μπορούμε να συμπεράνουμε πώς και αν το βιώνει ένας άλλος άνθρωπος. Γι’ αυτό και δεν έχει νόημα να συμπεραίνουμε πόσο μόνιμη ή πόσο ‘απλά μια φάση’ είναι, τίνος είναι ‘περισσότερη’ και τίνος ‘λιγότερη’.

Με ρωτάς πού ξέρω εγώ όλους αυτούς από τα περιστατικά που ανέφερα. Καταρχήν μην ξεχνάς ότι μίλησα και για τον εαυτό μου. Αλλά πέραν τούτου, από που βγαίνει ότι είναι απλά ‘μια ιστορία που άκουσα’ ή ‘ένα παραμύθι που είπαν’? Θέλεις δηλαδή να δεχτώ ότι κατανόησες πλήρως και ορθώς τα άτομα που όπως λες προσέγγισες μέσω του φόρουμ, ενώ αντίστοιχα ανθρώπους που συναναστράφηκα δια ζώσης επί μακρόν (και κάποιους μέσω στενής φιλίας) δεν τους γνωρίζω?

Ξέρεις, από τη στιγμή που φαίνεσαι βέβαιος ότι όσοι δηλώνουν πως νιώθουν καλά κι ας είναι μόνοι είναι ή ψεύτες, ή εγωιστές, ή αναίσθητοι, είναι σαν να λες ότι τελικά εσύ, γνωρίζεις τι συμβαίνει στο μυαλό τους. Και έτσι απλά επιβεβαιώνεις αυτό που ήδη πιστεύεις.

Quote Originally Posted by KENO View Post
    και σαν ψυχολογος να τα ελεγες δεν υπαρχει προβλημα. και δεν ειναι οτι διαφωνω, απλα η θεωρια απο τη πραξη συνηθως διαφερουν, ειναι δυσκολοτερο.

εννοειται ενας ανθρωπος μονος του χρειαζεται κι αλλον εναν για βοηθεια ακομα και στα πιο ασημαντα πραγματα. ανθρωπος ειναι μπορει να ξεχασει κατι, τα λεφτα του, τα κλειδια του, οτιδηποτε. ακομα χειροτερα οταν μπλεκουν συναισθηματα, χρειαζεται και η επιβραβευση, και η συμπαρασταση, και η επικοινωνια γενικοτερα, να πουμε απλα μια κουβεντα.

περι κοινωνικοτητας θυμαμαι οταν ειχα σχεση που σχεδον καθε απογευμα εβγαινα εξω γιατι υπηρχε καπου να παω. απο τοτε που χωρισα προσπαθησα να συνεχισω να κυκλοφορω καθημερινα, αλλα πραγματικα δεν εβρισκα νοημα. βλεπωντας και τα υπολοιπα ζευγαρακια, ενιωθα ακομα πιο ασχημα για τη μοναξια μου. και ειδικα τωρα λογο ανεργιας χειροτερευει η κατασταση, γι'αυτο κλεινονται οι περισσοτεροι και καταληγουν να αυτοκτονουν.

το να μπει καποιος σε μια καινουργια παρεα, να τον υποδεχτουν, να γινει μελος τους, δεν ειναι και το ευκολοτερο πραγμα. ειδικα αν δεν ειναι μικρης ηλικιας, αν δεν εχει κοινα για να ξεκινησει τη κουβεντα, μα κι οταν δεν εχει μαθει με αλλους. ετσι ξαφνικα αν το κανει παιζει να παθει πολιτισμικο σοκ. αλλα και οι αλλοι δε περιμενουν με κοκκινο χαλι παντα απλα επειδη ξεκουβαλησε καποιος απ'το σπιτι του. συχνα απογοητευουν με τις συμπεριφορες τους, εκτος αν βρισκονται σε παρομοια φαση και θελουν οπωσδηποτε τη παρεα του.

κι ετσι σκεφτομενοι αυτα πολλες φορες μοιαζει προτιμοτερο να μη γινει καν η κινηση. δεν ειναι οτι δε θελει κανεις να αλλαξει τη κατασταση (αν ηταν δε θα παραπονιοταν), ειναι οτι το δοκιμασε και δεν πετυχε.
    Συμφωνώ ΚΕΝΟ… έτσι είναι. Η πράξη είναι συνήθως πιο δύσκολη από τη θεωρία. Η ανθρώπινη επικοινωνία και παρέα είναι διευκολυντική και απολαυστική. Μετά από ένα χωρισμό δεν είναι εύκολο να (ξανα)βρείς το νόημα. Κι οι απογοητεύσεις είναι συνηθισμένες όταν κάποιος τελικά αποπειράται να βγει από το καβούκι. Όταν λοιπόν το δοκίμασε και δεν πέτυχε όπως λες… η απάντηση για εμένα είναι keep trying, keep moving, keep learning…

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Τα σουπερ και τα τελεια Μαρινα ειναι αυτο που σου εβγαζαν προς τα εξω. Δεν ξερεις τι ακριβως υπήρχε μεσα τους κι αν το εκρυβαν επιμελως απο του να φανει προς τα εξω για λογους αξιοπρεπειας ή για να αφησουν καλη εντυπωση βαζοντας δλδ ενα προσωπειο. Διοτι η μοναξια ειναι απο τα προβληματα που ντρεπεται κανεις να πει σε μη δικους του ανθρωπους ή τους παρουσιαζει τον εαυτο του σε αντιθετο της μοναξιας σημειο.
    Θα το δεχτω αυτο που λες, ότι αυτο που εδειχναν ηταν το ιδιο με μεσα τους αν προκειται γι ατομα που δεν ειχαν ποτε στη ζωη τους προβλημα μοναξιας, κι οταν λεω αυτο εννοω εκει που καποιος δεν επιδιωκει τη μοναξια, αλλα αυτη ειναι αποτελεσμα απομονωσης, περιθωριοποιησης του απο τους αλλους ή δυσκολιας του στις κοινωνικες επαφες με ως αποτελεσμα τη μοναξια, που οποτε υπο οιεσδηποτε περιστασεις εφεξης τους επανεμφανιζεται μοναξια το αποτελεσμα ειναι ασχημη ψυχολογικη καταπτωση. Για τετοια ατομα, τους ειναι αδιανοητο να πανε διακοπες μονοι ακομα και στα τελεια μερη. Εσυ δεν ανηκεις σ αυτη την κατηγορια γι αυτο πηγες διακοπες μονη και περασες καλα.
    Γιάννη μου, προφανώς και δεν ξέρουμε τι ακριβώς νιώθει ο καθένας ή και τι σχέση έχει με αυτό που παρουσιάζει. Κι εννοείται πως πολλές φορές η υπερβολή σε κάτι, κρύβει το αντίθετο της. Στις περιπτώσεις που ανέφερα, είπα για το τι επέλεξαν, για το τι έπραξαν και πώς το αξιολόγησαν συνειδητά μετέπειτα, κι όχι απαραίτητα για το τι ένιωθαν εκείνη τη στιγμή. Αλλά για το παιδί που ανέφερα ότι είναι στενός φίλος, ξέρω πώς νιώθει πάρα πολλές φορές πολύ βαθιά μοναξιά, απομόνωση, περιθωριοποίηση… και πολλά άλλα (βάλε και τις απογοητεύσεις, ερωτικές και μη μέσα). Δεν το βάζει όμως κάτω.

Απλά λέω (κι εσύ το έχεις πει νομίζω πολλές φορές) ότι κάποιες φορές χρειάζεται να κάνουμε μικρές υπερβάσεις και να μην τροφοδοτούμε την κατάπτωση με αρνητικές σκέψεις κι αδράνεια. Κάτι που φαίνεται ‘αδιανόητο’ ίσως δεν είναι και τόσο τελικά. Αλλά αν πχ συμπεραίνουμε ότι αυτός που βλέπουμε να είναι μόνος του διακοπές είναι ‘υποκριτής’ ή ‘δεν έχει νιώσει ποτέ πραγματικά μόνος’, ή αν υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τις απογοητεύσεις (σαν την Αλκμήνη από πάνω… θα τη δείρω που μιλάει και για ‘παγίδα’ :p :p ), φυσικό κι επόμενο είναι να μην πηγαίνουμε πουθενά.

Όσο για μένα… επέτρεψε μου να μην επεκταθώ. Όλο αυτό που περιγράφω είναι έτσι, έτσι το βιώνω, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ξέρεις, ένα πράγμα που με γοήτευσε στον σύντροφο μου είναι ότι είχε όλη τη διάθεση και εν πολλοίς μπόρεσε να δει και πίσω από την επιφάνεια, πίσω από το ‘δημόσιο εαυτό’ και όχι μόνο τη μια όψη του νομίσματος. Αλλά ακόμα περισσότερο μου άρεσε το γεγονός ότι δεν το βάζει κάτω όσο κι αν όλοι γύρω του θεωρούν κάποια πράγματα ‘αδιανόητα’. Και οι δυο μας λοιπόν ανήκουμε σε αυτήν την... ‘κατηγορία’ :)

Senior Member
    Συμφορουμίστες και φίλοι, η μοναξιά δεν εξαρτάται από τη φυσική παρουσία ή απουσία των άλλων. Είναι μιά απόφαση αυτοαπομόνωσης.

Μπορείς να πας διακοπές με παρέα και να νιώθεις κατάμονος. Μπορείς να πας διακοπές μόνος και να βρεις παρέα οπουδήποτε. Ας μην προσπαθούμε λοιπόν να βρούμε δικαιολογίες και να αποδώσουμε χαρακτηρισμούς περί υποκρισίας σε εκείνους που πηγαίνουν μόνοι διακοπές. Ας μην ξεχνάμε οτι όπου και να πάμε, κουβαλάμε πάντα τον εαυτό μας. Αν λοιπόν είμαστε καλοί μαζί του, θα είναι και οι άλλοι καλοί με εμάς.

Senior Member
    Η μοναξια ειναι συναισθημα μαλλον και ως εκ τουτου ναι και με παρεα μπορεις να αισθανεσαι μονος. Δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει νιωσει μονος. Αλλα αλλο να αισθανεσαι μονος και αλλο να εισαι πραγματι μονος.

Σαν να εχεις 100 ατομα που συζητας και εισαι ολη τη μερα με το κινητο πχ στο χερι και συναντας εναν που ανταλλασει μια προταση με αλλον ανθρωπο την εβδομαδα και αυτο συνηθως για να παραγγειλει κατι (δεν ειναι υπερβολη) , και σου λεει ειμαι μονος...και του λες και συ και εγω μονος ειμαι. Ειναι λιγο περιεργο ναι:)

Εγω δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα πλεον οταν ειμαι μονος , αρκει να μην ειναι πολυ βαρετα:P
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick cave View Post
    Συμφορουμίστες και φίλοι, η μοναξιά δεν εξαρτάται από τη φυσική παρουσία ή απουσία των άλλων. Είναι μιά απόφαση αυτοαπομόνωσης.

Μπορείς να πας διακοπές με παρέα και να νιώθεις κατάμονος. Μπορείς να πας διακοπές μόνος και να βρεις παρέα οπουδήποτε. Ας μην προσπαθούμε λοιπόν να βρούμε δικαιολογίες και να αποδώσουμε χαρακτηρισμούς περί υποκρισίας σε εκείνους που πηγαίνουν μόνοι διακοπές. Ας μην ξεχνάμε οτι όπου και να πάμε, κουβαλάμε πάντα τον εαυτό μας. Αν λοιπόν είμαστε καλοί μαζί του, θα είναι και οι άλλοι καλοί με εμάς.
    σωστο. και οχι μονο με εμας αγαπητε νικ, αλλα και σωστοι (δικαιοι- τιμιοι- ηθικοι) με τους αλλους, αλλα και καλη (ενδιαφερουσα) παρεα. διοτι αν μας απασχολει μονο η περιποιηση του εαυτου μας, θα καταληγουμε μονιμως, ΜΟΝΟ και ΠΑΝΤΑ μαζι του και μαλιστα οχι απο επιλογη...... (κι ας βαυκαλιζονται το αντιθετο, ορισμενοι)

Senior Member
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    Πράγματι η μοναξιά είναι κάτι υποκειμενικό, οπότε δεν μπορούμε να συμπεράνουμε πώς και αν το βιώνει ένας άλλος άνθρωπος. Γι’ αυτό και δεν έχει νόημα να συμπεραίνουμε πόσο μόνιμη ή πόσο ‘απλά μια φάση’ είναι, τίνος είναι ‘περισσότερη’ και τίνος ‘λιγότερη’.

Με ρωτάς πού ξέρω εγώ όλους αυτούς από τα περιστατικά που ανέφερα. Καταρχήν μην ξεχνάς ότι μίλησα και για τον εαυτό μου. Αλλά πέραν τούτου, από που βγαίνει ότι είναι απλά ‘μια ιστορία που άκουσα’ ή ‘ένα παραμύθι που είπαν’? Θέλεις δηλαδή να δεχτώ ότι κατανόησες πλήρως και ορθώς τα άτομα που όπως λες προσέγγισες μέσω του φόρουμ, ενώ αντίστοιχα ανθρώπους που συναναστράφηκα δια ζώσης επί μακρόν (και κάποιους μέσω στενής φιλίας) δεν τους γνωρίζω?

Ξέρεις, από τη στιγμή που φαίνεσαι βέβαιος ότι όσοι δηλώνουν πως νιώθουν καλά κι ας είναι μόνοι είναι ή ψεύτες, ή εγωιστές, ή αναίσθητοι, είναι σαν να λες ότι τελικά εσύ, γνωρίζεις τι συμβαίνει στο μυαλό τους. Και έτσι απλά επιβεβαιώνεις αυτό που ήδη πιστεύεις.
    Το "μια ιστορία" και "ένα παραμύθι" ήταν μεταφορά..δεν κυριολεκτούσα καθώς δεν ήμουν εκεί. Αναφερόμουν σε αυτό που είπε και ο Γιάννης έπειτα, πως αυτό που σου είπαν δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια. Απλό παράδειγμα? Και για μένα αν ρωτήσεις όλους όσους με ήξεραν ή με ξέρουν στην δουλειά μου είναι βέβαιο πως θα απαντήσουν ότι είμαι μια χαρά μόνος μου. Γιατί απλά δεν είμαι μίζερος άνθρωπος στην καθημερινή μου ζωή. Τι σημασία έχει όμως όταν γυρνάω σπιτι 7 μέρες τη βδομάδα και δεν έχω ποτέ κανέναν να ανταλλάξω μια μου σκέψη και αν όλες μου οι ώρες εκτός δουλειά είναι βουβές?
    Όσο για το πως το ξέρω εγώ για τα άτομα που γνώρισα εδώ μέσα στο φορουμ...ε....ήταν το ανάποδο απο την δική σου περίπτωση. Γνώρισα ανθρώπους που μιλούσαν για την μοναξιά και πρώτον απέδειξαν οι ίδιο οτι δεν είναι και τόσο μόνοι τελικά (εδω έρχεται το οτι η μοναξιά είναι υποκειμενική) και μετά απο λίγο απλά εξαφανίστηκαν. Αρκετοί δε όταν πέρασαν την φάση εκείνη που ανέφερα εγώ (μην φανταστείς οτι μιλάω καν για μήνες ε...για 1-2 βδομάδες το πολυ) ενώ είχαμε επικοινωνία μου είπαν για το πως γνώρισαν κάποιον/κάποια και πλέον το μυαλό τους έχει γεμίσει με άλλα πράγματα. Οπότε ούτε το οτι ήταν μόνοι ήταν κάτι που έβγαλα εγώ απο το μυαλό μου καθώς εκείνοι το παρουσίασαν, όπως επίσης εκείνοι ήταν αυτοί που παρουσίασαν και τις διαψεύσεις αυτού στην πορεία έπειτα.
    Μπορώ πχ να αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα και συγκεκριμένες ιστορίες που οι ίδιοι έζησαν και έζησα και εγώ μαζί τους μέσα απο τα δικά τους λεγόμενα.
    Κοινώς γράφω εδώ για το πως δεν αντέχω να είμαι μόνος, για το πως δεν έχω κανέναν, για το πως όλοι με έχουν κάνει στην άκρη....και με γνωρίζεις και σου λέω ΕΓΩ πως έχω 3-4 φίλους με τους οποίους βρίσκομαι καθημερινά, και μετά απο 1-2 βδομάδες γνωρίζω και κάποιον με τον οποιο καταλήγω να έχω σχέση...οπότε σου λέω πως έχω και φίλους και σχέση...
    Ε συγγνώμη αλλά αν είναι να το πούμε μοναξιά αυτό τότε θα πρέπει μάλλον να βρούμε καινούριες λέξεις γιατί μπερδευόμαστε.
    Αν κάτι από αυτά ήταν δική μου εντύπωση και δεν βασίζονταν σε γεγονότα θα το διευκρίνιζα.

Banned
    Σκεφτομαι οτι τραβηξα πολλα για το διαστημα ενος μηνα.. Ελπιζω αυτη την φορα να ειναι θετικα αυτα που θα ακουσω

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Μια ειναι η ουσια, δεν υπαρχει αθανασια. Οτι ειναι, καντε το τωρα.

Banned
    Καλησπέρα σε όλους :)

Banned
    Καλησπερα Ντουμπ...

Banned
    Quote Originally Posted by undetermined View Post
    Καλησπερα Ντουμπ...
    Γεια σου undetermined :)

Banned
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    Γεια σου undetermined :)
    Τι λεει πως τα περνας?

Banned
    Τι λεει πως τα περνας?
    Όλα πολύ καλα....Εσύ?

Banned
    Την παλευω ακομα ... Δεν δινω ορκο για το μελλον ομως:P

Banned
    Την παλευω ακομα ... Δεν δινω ορκο για το μελλον ομως:P
    Για το μέλλον δε δίνει κανείς.Δώσε τουλάχιστον για αύριο κι αύριο θα κανεις πάλι το ίδιο ;)