Results 16,906 to 16,920 of 22967
Thread: Τι σκέφτεστε;
-
30-07-2013, 08:42 #16906
Το "ανθρωπος σου στη ζωη" δεν ειναι κατι το ονειρικο ουτε κατι που θα πεσει μεσα στα χερια σου απο το πουθενα (αν και το τελευταιο μπορει να συμβει φτανει να χεις τα ματια σου ανοιχτα κι ο νους σου να στροφαρει μακρια απο ψυχολογικα προβληματα για να μπορεσεις να το κρατησεις). Ειναι ο καποιος της καθημερινοτητας σου ( πχ στη δουλεια, εκει που συχναζεις, ενας γνωστος, καποιος σε κλαμπ κλπ) που σου κανει την εντυπωση κι απ εκει και περα βρισκεις το κουραγιο να τον πλησιασεις, να τον γνωρισεις κι αν αξιζει τον κοπο εσυ να τον μετατρεψεις στο " ο ανθρωπος μου στη ζωη" κι απ εκει εσυ να οδηγησεις τα πραγματα σε αγαπες όπως της Σταχτοπουτας και της Ωραιας Κοιμωμενης, ρομαντισμους και λοιπα θα θελες. Αυτος ειναι ο ανθρωπος σου στη ζωη! Και μ αυτο τον τροπο θα ζησεις τα ρομαντικα και τις αγαπες! Αλλιως αν καθεσαι και απλα ονειρευεσαι και περιμενεις να σου εμφανιστει στο τελος θα μεινεις στο ραφι! Κι αν εδω και χρονια δε σου "εμφανιζεται" δεν φταιει τιποτα αλλο παρα μονο ότι εσυ εισαι αναποτελεσματικη και πρεπει επειγοντως να αλλάξεις τακτικη!
γιάννης
- 30-07-2013, 08:48 #16907
30-07-2013, 17:43 #16908
Φίλε Ιωάννη δεν είπα ότι δεν μπορεί να είναι στο χέρι του καθενός να γνωρίσει έναν άνθρωπο και να είναι μαζί του...Εγώ απλά αναρωτιέμαι εάν αυτός ο άνθρωπος θα μας κάνει να νιώσουμε ότι είναι ο ένας...Με αυτήν την μαγική έλξη και το ανεξήγητο σκίρτισμα από μέσα μας...Μπορεί να με θεωρείς σαχλά και παιδιάστικα ρομαντική αλλά είμαι πολύ βαθειά μέσα μου...Ξέρω την πραγματικότητα και τις σχέσεις του σήμερα...Απλά λέω και αναρωτιέμαι εάν μέσα σε όλη αυτήν την σαπίλα που κυκλοφορεί μήπως μπορεί να υπάρξει κάτι αληθινό!!!Εσύ δηλαδή έχεις καταλάβει ότι έχω λάθος τακτική??Και εάν ναι τότε ποια είναι η σωστή???
30-07-2013, 18:03 #16909
Σκεφτομαι οτι σημερα, υστερα απο μια απιστευτη λεκτικη βια που μου ασκησε ο πατερας μου, σηκωσε χερι επανω μου. Πανω που νομιζα οτι μονο οι γονεις ειναι ο,τι στηριγμα μου εχει απομεινει, ο ανθρωπος αυτος με διεψευσε. Μακαρι λοιπον να πεθαινα αποψε, να μην εγραφα εδω ποτε ξανα και ολοι να γλυτωνανε απο μια τοσο ανουσια υπαρξη.
30-07-2013, 19:20 #16910
Μην το ξαναπείς... πρώτων όταν λες σήκωσε χέρι? Δεν μπορώ να το δικαιολογείσαι με την καμία όσο και αν προσπαθώ! Εννοείς χαστούκι ή σε έδειρε πιο πολύ? Αλλά μην σκέφτεσαι τέτοια πράγματα ούτε καν! Αρχικά δεν μπορώ να ξέρω για ποιο λόγο ο πατέρας σου άσκησε λεκτική βία. Είχε τα νεύρα του? Το κάνει συχνά? Αλλά για όποιο λόγο πρέπει να ξέρεις ότι οι γονείς είναι για τόσο όσο όχι για πολλά πολλά.. Και επειδή έχω διαβάσει και άλλα πράγματα που έχει πει και κάνω μια μικρή σύνδεση να σου πω ότι πρέπει να ηρεμήσεις και να αναδιοργανωθείς. Άμα σε βοηθάει γραψ'τα κάτω σε χαρτί. Να αποφασίσεις πρώτα απ'όλα εσύ τι θες και μετά ένα πλάνο πως θα το καταφέρεις γιατί από ότι κατάλαβα πρέπει να σε μπερδεύουν πολλά αυτόν τον καιρό!!
30-07-2013, 20:32 #16911
Κοιτα, και να θελει να με δειρει δεν ειμαι μωρο, μεγαλη κοπελα ειμαι. Αλλα ναι, απο παντα ηταν νευρικος, απλα τα τελευταια χρονια η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο. Κανει τεραστια ξεσπασματα θυμου, με τη μητερα μου παντα να βαζει αυτον και υστερα τα παιδια της σε προτεραιοτητα. Και ενω ξερει τί συμβαινει, δε μιλαει, γιατι δε θελει να μαλωνει, και τα καταπινει ολα. Εγω ομως, ειμαι αντιδραστικη, και αν με μειωσεις ή μου επιτεθεις λεκτικα χωρις να σου δωσω αφορμη, θα πατησω ποδι. Ετσι κι εγινε σημερα. Και απο τα νευρα του με χτυπησε. Ειναι απιστευτα τρελο αυτο που συμβαινει, καθως εχω φτασει σε μια ηλικια (24), που θεωρουσα οτι τα φαντασματα των παιδικων χρονων θα μενανε πισω. Και υστερα απο τοσα χρονια, χωρις να του δωσω ποτε δικαιωμα, καθως ημουν υποδειγμα παιδιου, ερχεται και ξεσπαει επανω μου.
30-07-2013, 21:33 #16912
Και γιατί πρέπει να είσαι υπόδειγμα παιδιού? Ο άνθρωπος έχει κάποια θέματα και η μαμά σου έχει τελείως λάθος στάση. Πολύ παθητική από ότι μου λες! Το περιβάλλον σου είναι αρκετά προβληματικό για ένα παιδί οποιασδήποτε ηλικίας. Να υποθέσω μένεις μαζί τους! Τώρα σε αυτό δεν ξέρω τι να σου πω. Ίσως μόνο να προσπαθήσεις να βρείς κάτι να φύγεις απο το σπίτι σου. Έχεις μεγάλη ανάγκη να τους ικανοποιήσεις αλλά να ξέρεις τις επιλογές σου εσυ θα τις βιώσεις. Και αν δεν είναι και με δική σου θέληση ή πρωτοβουλία εεεεε..... πιστεύεις θα είσαι ικανοποιημένη? Αμφιβάλω..
ΥΣ. Ελπίζω αυτά που λέω για τους γονείς σου να μην σε πειράζουν γιατί δεν το λέω για να τους κατακρίνω ή το οτιδήποτε απλά έτσι βλέπω τα πράγματα.
30-07-2013, 21:44 #16913
Σημερα βιωσα μια απιστευτη φαση, που ειλικρινα δεν ηξερα πως να τη διαχειριστω. Ημουν μονη με τη μαμα μου σε καποια φαση και ξεσπασα, της ειπα τα παντα, ποσο πικραμενη νιωθω, ποσο μας βαζει σε δευτερη μοιρα, κτλ κτλ. Και αυτη, τα μαζευε, τα μαζευε, και η αντιδραση ολης αυτης της συσσωρευμενης πιεσης ηταν.....απεριγραπτη. Αρχισε να χτυπιεται μονη της, να ουρλιαζει, να μη μπορεινα παρει ανασα, να πηγαινει πανω κατω στο σπιτι και να σερνεται στο πατωμα....σαν να θρηνει. Μονο σε κηδεια εχω δει αναλογο σκηνικο. Και επαθα σοκ.....δεν ηξερα τι να κανω. Να καλεσω ασθενοφορο, να την αφησω να ξεσπασει, τί; Οταν μετα απο ωρες ηρεμησε, μου ειπε οτι δεν προκειται ποτε να χωρισει, οσο κι αν εγω θα το επιθυμουσα, γιατι δε μπορει να μεινει μονη της, καθαρη ανασφαλεια. Μου ειπε οτι προτιμαει να κανει υπομονη μεχρι να πεθανει, και ας μας φωναζει, και ας μας μειωνει ο πατερας μου. Ειλικρινα.....ολο αυτο με αηδιασε. Ευτυχως για καλη μου τυχη δε θα μενω πλεον μαζι τους απο μερα σε μερα, γιατι ηδη οταν γυρισα απο Γερμανια, φροντισα να μεινω αλλου, στην ιδια πολη βεβαια. Και η αηδια μου και ο θυμος μου ειναι τοσο μεγαλος, που δε θελω καν να γυρισω πισω στο πατρικο για κανεναν λογο.
30-07-2013, 22:44 #16914
Χάου, οι άνθρωποι που νιώθουν να χάνουν τον κόσμο τους, να απειλείται όλη η ουσία της ύπαρξης τους, κάνουν όπως η μητέρα σου... Καταλαβαίνω το συναίσθημα του θυμού και της αηδίας, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η επιλογή της. Κάνε τις δικές σου επιλογές κι όσο μπορείς, μην μεταφέρεις τον θυμό και την απογοήτευση για τους γονείς στις υπόλοιπες σχέσεις σου.
30-07-2013, 22:50 #16915
Δεν επελεξα εγω αυτους τους γονεις και ντρεπομαι που το λεω, αλλα μακαρι να ειχα εναν καλυτερο πατερα. Σημερα ερωτηθη εαν θα με ικανοποιουσε να πεθανει ο πατερας μου. Απαντησα θετικα, οχι ομως ως συμπερασμα της στιγμης. Απο παντα ετσι αισθανομουν. Οχι οτι το θελω, αλλα δεν νιωθω κανενα συναθσθηματικο δεσιμο μαζι του. Και φταει αυτος που ηταν παντα στην κοσμαρα του και κοιτουσε μονο την παρτη του. Και η μαμα ενα θυμα.
30-07-2013, 23:06 #16916
σκεφτομαι... το τοσο διασκεδαστικο τηλεφωνημα με την Ρ. :)
καναμε τοσο γελιο.....μα τοσο γελιο..
30-07-2013, 23:16 #16917
Κάποιες φορές δυστυχώς είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Απλά εξέφρασες με λόγια και συγκεκριμενοποίησες, το συναισθηματικό κενό που νιώθεις.
Μπορείς όμως να βρεις ανθρώπους χάου να δημιουργήσεις συναισθηματικούς δεσμούς και καλές σχέσεις.
Ίσως μετά από χρόνια δεις με περισσότερη επιείκεια ή με περισσότερη αδιαφορία τις επιλογές των γονιών σου...
30-07-2013, 23:41 #16918
31-07-2013, 00:05 #16919
Αφού μένεις μόνη σου πάλι καλά. Και τη μάνα σου δικαιολόγησε την στο σημείο ότι δεν ήξερε πως να αντιδράσει. Και όταν ακούς κάποια πράγματα στην μούρη σου ακόμα και όταν ξέρεις οτι ισχύουν αλλά δεν το έχεις παραδεχθεί ε λίγο αντιδράς περίεργα. Κράτα το τι σου έχουν προσφέρει και προχώρα στην δική σου ζωή χωρίς όμως να τους σέρνεις απο πίσω διότι δεν μπορούν να το διαχειριστούν όπως και την δική σου ανεξαρτησία, τις δικές τους επιλογές και πολλά πολλά άλλα...
Δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα να κατηγορείς τον μπαμπά σου αφού ούτως η άλλως το κάνεις. Άρα πάρε τα ρίσκα σου με την δική τους συντροφιά όσο δεν σε ενοχλεί! όχι παραπάνω
31-07-2013, 00:14 #16920
Εζησα στο εξωτερικο σε μικρη ηλικια και το ξανακανα οσο εκανα το μεταπτυχιακο μου. Σαφως μου ελειπε η μαμα μου, αλλα ηξερα οτι οπως και να χει, εκει που βρισκομαι, και να θελει καπως να με βοηθησει, δε μπορει. Εδω ομως, πικραινομαι, γιατι ζουμε στην ιδια πολη και θα πρεπει να φτασω σε πολυ εσχατο σταδιο για να ενδιαφερθουν για μενα. Ποτε δε τους λεω πχ, για γιατρους ή εξετασεις που κανω, ουτε αυτοι γενικως ρωτανε. Επισης θεωρουν οτι για να επισκεφθεις γιατρο θα πρεπει να εισαι ενα σταδιο πριν τον θανατο. Αυτο το μηνα, λιποθυμησα τρεις φορες. Και οντως, δεν αισθανομαι καλα, ηρθε τωρα και η αμυγδαλιτιδα και με αποτελειωσε. Σκεφτηκα σε καποια φαση να παω νοσοκομειο, γιατι δεν πηγαινε αλλο, πονουσα φρικτα. Πηγα μονη. Δεν προκειται να τρεξουν εαν δεν πεθαινω. Και στο ψυχιατρειο οταν πηγα περσυ σε μια εφημερια, απο τηλεφωνημα της ειδικευομενης ψιλοπειστηκαν οτι οντως, εχω προβλημα. Δε μπορω να διανοηθω τον εαυτο μου να ειμαι μαμα και να μην τρεξω για το παιδι μου, ας ειναι και ενηλικας. Δεν ειναι θεμα νταντεματος. Σε κατι τετοια δυσκολα, χρειαζεσαι καποιον. Τωρα ειναι να κανονισω μια επεμβαση και μαλλον θα παω ολομοναχη, θα μεινω μια μερα και θα γυρισω, παλι μονη. Γι αυτους προτεραιοτητα εχουν οι δουλειες τους απ οτι φαινεται.
Φιλικές Σχέσεις - Απογοήτευση
30-06-2025, 22:09 in Σχέσεις και Επικοινωνία