Results 1,696 to 1,710 of 22967
Thread: Τι σκέφτεστε;
-
16-05-2011, 13:50 #1696
Τι κανει ο ερωςςςςς!!Αφου βλεπεις αποτελεσμα εμφανισιακα μη στεναχωριεσαι για τη ζυγαρια! Κι οταν λεμε διαιτα τι ακριβως εννοεις; Επειδη εχω εντρυφησει στα θεματα διατροφης περιεγραψε μας τι και ποσο ετρωγες πριν, και τι τρως τωρα μια τυπικη μερα της διαιτας σου, και θα σου δωσω εξτρα συμβουλες πανω σε αυτο :)
- 16-05-2011, 14:00 #1697
οκ πριν ετρωγα κυριολεκτικα οτι βρω μπροστα μου χωρις να νοιαστω για τπτ, μονο η γευση με ενδιεφερε και συνηθως το παρακανα οταν εβρισκα κατι που μου αρεσε. απο πατατες τηγανιτες, μεχρι σουβλακια, πιτσες, και γλυκα... γενικα τα παντα αρκει να εχουν καλη γευση. απο τοτε που αρχισα τη διαιτα τρωω συνηθως λαχανικα και ειδικα μαρουλια, καροτα, κολοκυθακια βραστα, πολλες σαλατες γενικα, αυτα πανω κατω. και τις περισσοτερες φορες οταν πειναω (συχνα πλεον) πηγαινω και πινω νερο να φουσκωσω, αντι να φαω οτι σκατα βρω μπροστα μου παλι.
αυτα δε τα κανω για μενα, αφου προτιμω τις χοντρουλες. για τη φουκαριαρα που θα σερνω διπλα μου το καλοκαιρι το κανω...
16-05-2011, 14:16 #1698
Xμμ.. Πρωτα απο ολα, πρεπει να το κανεις για σενα!
Δευτερον, πολλα χορταρικα και σαλατες βλεπω, καλο αυτο. Ελπιζω να βαζεις λιγο λαδακι στις σαλατες! Ειναι απαραιτητο! Δεν ξερω απο διαιτες, ξερω απο διατροφη, οποτε για σωστη διατροφη θα σου πω. Επισης, χρειαζεσαι να παιρνεις και πρωτεινες, να τρως και κρεας και ψαρι τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα ή και μανιταρια αν σου αρεσουν, εφοσον γυμναζεσαι κιολας. Επισης να βαλεις και φρουτα στο καθημερινο διαιτολογιο γιατι χρειαζεσαι και γλυκοζη, και καμια σοκολατιτσα να τρως καθε τοσο νο προμπλεμ. Μπορεις να αφαιρεσεις απο το διαιτολογιο φαγητα που δυσκολευουν την πεψη και καλο δεν κανουν, οπως ξυδι, αλατι, μπαχαρικα, ντοματα, λεμονι, καφεδες, αλκοολουχα. Και γενικα τα πολυ ξινα/πικρα/αλμυρα/γλυκα καλο ειναι να τα αποφευγει ο ανρθωπος.. Να κανεις μικρα γευματα καθε 2 ωρες ειναι ιδανικο, και να μη νιωθεις το αισθημα της πεινας και στερησης, παρα μονο αργα το βραδυ, που καλο ειναι να μην τρως τπτ μετα τις 9. Γιαυτο σου λεω οτι πρεπει να το κανεις για σενα πρωτα απο ολα, να ακους τον οργανισμο σου ποτε πειναει και τι ζηταει, και να του δινεις σωστες τροφες, να τρως χωρις τυψεις και με χαρα γιατι κανοντας σωστη διατροφη χτιζεις την υγεια σου πρωτα απο ολα.. Τα αγνα φαγητα που περιεχουν θερμιδες δεν πρεπει να τα φοβομαστε, οπως ξηροι καρποι, ελαιολαδο κτλ, αλλα με μετρο. Αυτα απο μενα :)
16-05-2011, 14:23 #1699
Εγώ που έχω διδακτορικό στις δίαιτες, έχω να πω, πως αυτή είναι η καλύτερη διατροφή και για να χάνεις αλλά και για να μη λείπει τίποτα από τον οργανισμό.
Το να τρώει κανείς έστω και κάθε τρεις ώρες, (πχ, δυο ξερά δαμάσκηνα, ή ένα φρούτο), βοηθάει πολύ το μεταβολισμό και χάνονται πολύ εύκολα τα κιλά καθώς δουλεύει συνέχεια.
Κάτι που δεν ήξερα και θέλω να σε ρωτήσω κάρι: το λεμόνι/ξυδι/μπαχαρικά/ντομάτα γιατί δυσκολεύουν την πέψη?
Πρώτη φορά το ακούω.
16-05-2011, 14:35 #1700
ειπα δυσκολευουν την πεψη και καλο δεν κανουν, δλδ το λεμονι μπορει να μην δυκολευει την πεψη και η ντοματα, αλλα καλο δεν κανουν. Νεες ερευνες στην διατροφη εχουν δειξει αυτο που ειπα παραπανω, οτι ο ανρθωπος πρεπει να αποφευγει τα πολυ ξινα/πικρα/γλυκα/αλμυρα (για τα τελευταια το ξεραμε τα τελευταια χρονια). Και το λεμονι, τα γκρειπ φρουτ κι αυτα ειναι πολυυυυυυυυυυυυυ ξινα!!! Τα ζωα στη φυση δεν τρωνε τετοιες τροφες! και η φυση ειναι πολυ εξυπνη! Οι ανθρωποι εχουμε αποκοπει απο αυτην.. Τα ποντικια εχει παρατηρηθει για παραδειγμα οτι απο τη ντοματα τρωνε μονο τα σπορακια και δεν αγγιζουν την σαρκα. Ουτε τα ποντικια δεν καταδεχονται να φανε την ντοματα, μονο ο ανθρωπος την τρωει!
Επισης, αμα ειχες θεματα στομαχικα θα το καταλαβαινες πολυ πιο ευκολα ποσο πειραζουν αυτες οι τροφες οπως ξυδι και μπαχαρικα, οπως και τα ψωμια με μαγια ή προζυμι (κατι επισης ξινο), και σε πολλες περιπτωσεις και το γαλα, θα σου δημιουργουσαν δυσπεψιες, καουρες και φουσκωματα. Θα μου πεις καποιος που δεν εχει ευαισθητο στομαχι γιατι να μην τα τρωει; Ποσο καλο να σου κανει δλδ το ξινισμενο κρασι; Λιγη κοινη λογικη ειναι καλυτερη πολλες φορες απο οτιδηποτε αλλο..
16-05-2011, 14:38 #1701
ευχαριστω! νταξει το κανω ΚΑΙ για μενα, γιατι οπως ειπα προσπαθω να ξαναβρω τη φορμα που ειχα παλιοτερα κι επειδη τα πολλα κιλα δεν ειναι υγεια. αλλα το περισσοτερο και που μου εδωσε το εναυσμα ειναι επειδη κι αυτη γουσταρει φυσιολογικους. οταν παραμενω μονος μου, δε νιωθω πως χρειαζομαι τπτ για τον εαυτο μου (οχι απλα διαιτα, αλλα τπτ τπτ απολυτως)! εγω παντως και στο δημοτικο/γυμνασιο ημουν πολυ αδυνατος σε φαση να φοβουνται τα παιδια οταν φυσαει μη με παρει ο αερας. απο τοτε που παρατησα τον εαυτο μου ειδα και τα προβληματα υγειας (χοληστερινη πχ οταν εκανα εξετασεις αιματος). γιαυτο κι επειδη ερχεται καλοκαιρι ψαχνω τροπο να λιωσω ευκολα και γρηγορα, αλλα και παλι η ζυγαρια με απογοητευει και με αγχωνει...
λαδακι ναι σχεδον παντα, ψαρια δε τρωω, κρεας ελαχιστο (και το αποφευγω γιατι μου εχει κολλησει οτι χοντραινει ευκολα), φρουτα περισσοτερο μπανανες και λιγες φραουλες, σοκολατες τις εχω σαν γλυκο και τις αποφευγω επισης, ντοματες καθολου, ενω δεν πινω τπτ αλλο παρα μονο νερο (κι εναν φραπε το πρωι οταν ξυπναω). δυστυχως τελευταια θα πρεπει να προσεξω τα παγωτα κι εγω, γιατι συνηθως καταναλωνω ενα ολοκληρο οικογενειακο μονος μου.
16-05-2011, 14:44 #1702
Το κρεας δεν παχαινει, τα ξυγκια ναι! Αφου εχεις θεμα με τη χοληστερινη μπορεις να τρως κοτοπουλο η γαλοπουλα, ο κιμας γαλοπουλας ειναι πολυ νοστιμος! Επαναλαμβανω δεν θα παχυνεις με 2 μπουτια κοτοπουλο! Τα χορτα μενουν πολυ περισσοτερη ωρα στο στομαχι για να μεταβολιστουν απο ο,τι μια μπριζολα! Παρε λιγη πρωτεινη παιδακι μου, εστω μανιταρια!!! Και μη σε αγχωνει η ζυγαρια! Το αγχος ειναι ανασταλτικος παραγοντας! Νερο να πινεις 2 λιτρα την ημερα. Ποσα κιλα θες να χασεις;
16-05-2011, 14:53 #1703
ας πουμε ειμαι 82, θελω να παω 80 και μετα εστω 77. αλλα το κακο με εμενα ειναι πως αλλα γραφει η ζυγαρια κι αλλα δειχνω. κι ενω εχω δει ανθρωπους στα 82 να δειχνουν γομαρια, εγω δε δειχνω τοσο κι αυτο με ανησυχει μηπως εχει γινει καποιο λαθος...
16-05-2011, 14:56 #1704
Λιγα κιλα ειναι θα τα χασεις μην αγχωνεσαι! τι υψος εχεις; αν θες στειλε μου πμ. και τι σωματοτυπο; δλδ λεπτα ποδια και το βαρος το παιρνεις στην κοιλια ή ομοιομορφα; Πως θα σε χαρακτηριζε καποιος τωρα δλδ; Γεματο; κανονικο; χοντρουλη;
16-05-2011, 14:58 #1705
κανονικο προς το αγυμναστο (δλδ δεν ειμαι κανας μπρατσαρας και τετοια). το βαρος μαλλον παει στη κοιλια, σε ολους τους αντρες εκει παει. και επειδη επινα κι ολας τ'αντερα μου μεχρι το πασχα, ισως γιαυτο η ζυγαρια με δειχνει περισσοτερο.
16-05-2011, 15:03 #1706
Ενταξει μια χαρα εισαι, συνεχισε τη γυμναστικη, δε γινονται θαυματα μεσα σε δυο εβδομαδες! Αμα εισαι κανονικος δεν εχει τοσο θεμα με το να χασεις κιλα, οσο το να κανεις σωστη διατροφη για την υγεια σου, και να γυμναζεσαι για να σφιξεις! Συνεχισε ετσι και να τρως και λιγο κρεας!!
16-05-2011, 22:57 #1707
Σκεφτομαι να αλλαξω επαγγελματικο προσανατολισμο!! θα το γυρισω στη ζωγραφικη! Χμμμ.. :D
17-05-2011, 01:04 #1708
Σκεφτομαι οτι ποτε απο "μικρουλι" , δεν μου αρεσε το κρυφτουλι.Και ποτε δεν το επαιξα το παιχνιδι , για να μην παραμεινω για παντα "αυλη" ,και αορατη ...............ευτυχως !!
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
17-05-2011, 11:06 #1709
@Gypsy Cello
ώχου (και δε με νοιάζει)
Γιατί είναι επαίσχυντο? Επειδή το αντίθετο του πατριωτισμού έχει περάσει μέσω προπαγάνδας να θεωρείται κακό, ανεπιθύμητο και ανεπίτρεπτο?
Γεννήθηκες με αγάπη για την πατρίδα? Όχι. Στην καλλιέργησαν έντεχνα. Στη δίδαξαν και μάλιστα σε χρόνια που δεν είχες την επιλογή να διαλέξεις τι θα πάρεις απ΄ό,τι σου σέρβιραν και τι θ΄αφήσεις πίσω σου. Στην παιδική ηλικία. Μέσω της παιδείας, της οικογένειας, της εκκλησίας, των μμε. Το πατριωτικό σου γεννήθηκε και σου εντυπώθηκε ως καλό, με ένα σωρό τρόπους και ένα σωρό χειρισμούς. Ο δε χειρισμός των συναισθημάτων είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα μέσα κοινωνικού ελέγχου.
Τα σύμβολα τα χειρίζεται το κράτος. Αυτό τα χρειάζεται για να εδραιωθεί και να μένει η εξουσία του μη αμφισβητήσιμη. Η παιδεία έχει όσα το κράτος επιθυμεί και είναι χρήσιμα για τη διατήρησή του. Ο συγκερασμός κράτους/εκκλησίας, ο νόμος, η επιβράβευση του πατριωτισμού, η τιμωρία του μη-πατριωτισμού, η χρήση των μέσων για την επανάληψη εικόνων και συμβόλων, η παραγωγή και διαιώνιση της κατάλληλης βολικής ηθικής, σχηματίζουν αντιλήψεις και απόψεις, όλα έχουν τη θέση, το ρόλο, τη σημασία τους στις όψεις της πραγματικότητας που επιλέγονται ως σημαντικές ώστε να γίνουν προτεραιότητα στη θέαση του κόσμου από έναν άνθρωπο.
Επισήμανση. Δίχως εθνικές επετείους, παρελάσεις, βωμούς, εθνικές σημαίες, ηρωοποίηση μαρτύρων/πεσόντων/θυσιαζόμενων για τα 'πάτρια', κατάθεση στεφάνων, και τόσων άλλων συνδεδεμένων με ανάλογα ρίγη και συναισθήματα περηφάνιας, τιμής κουτουλού, νομίζεις πως ένας άνθρωπος θα έκανε το συμφέρον άλλων δικό του? Δηλαδή πως θα πει ο καθένας "α, το να πεθάνεις για την πατρίδα σου, για την υπεράσπισή της είναι αγνό, ηθικό, θαρραλέο, έτσι γιουβέτσι δίχως να σε ΠΕΙΣΟΥΝ πως είναι? Όταν λοιπόν βλέπεις ένα άγαλμα ήρωα σε μια πλατεία, πχ, σου περνιέται ένα μήνυμα. Το ίδιο όταν κυβερνώντες πάνε στεφάνια και ηχούν παιάνες. Το ίδιο όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσιάζεται στις ειδήσεις κάτω από το σήμα της ελληνικής "δημοκρατίας", αυτό με το σταυρό. Το ίδιο όταν στη γιουροβίζιον ο Λούκας έχει background γαλανό χρώμα και κολώνες και χορεύει αντρίκεια και περήφανα. Το ίδιο όταν έξω από κτίρια υπάρχουν εθνικα σύμβολα. Το ίδιο όταν σηκώνεσαι καθώς ακούς σε ένα στάδιο τον εθνικό ύμνο. Το ίδιο όταν στο στρατό τιμωρείται ο αρνητής στράτευσης. Τιμωρείται γιατί α-κυρώνει σύμβολα, τα σύμβολα αυτά τα ίδια που το κράτος θεωρεί ιερά, γιατί ε, αν δεν είναι, πώς θα είσαι υπήκοος/υπάκουος. Τα σύμβολα τα εθνικά λοιπόν δεν είναι παρά σύμβολα κύρους δεμένα με προπαγανδισμένα εθνικά ιδεώδη, που αν ακυρώσεις μεταβάλλεσαι από καλό πολίτη σε κακό. Το κράτος έθνος συντηρεί κυριαρχικά την ύπαρξή του, με μένα εσένα οχήματα της προπαγάνδας που έχουμε δεχτεί.
Και είναι ένας συλλογικός ναρκισσισμός που εθίζει, καθώς και ένα σχήμα εμείς vs εσείς οι άλλοι από κει, που είστε ξένοι. O εθνοκεντρισμός συνδέεται στενά με την ανωτερότητα που παρέχει ο συλλογικός ναρκισσισμός. Και ο απομονωτισμός, η δική μου πατρίδα, το δικό μου έδαφος, μας φυτεύει ύπαρξη κινδύνων να μας πάρουν τα σημαντικά που έχουμε συνδέσει με αισθήματα, άρα τι μας κάνει να αισθανόμαστε ο πατριωτισμός? μπλα μπλα, σκέψου τα αν θέλεις. Αν δε θέλεις, μην το κάνεις, αλλά το "επαίσχυντο" που ανέφερες και μόνο μπορεί να είναι ένδειξη πώς συνδέονται όλα τα κομμάτια ενός παζλ."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
17-05-2011, 20:50 #1710
σκεφτομαι πολλα αλλα μαλλον δεν εχει νοημα να τα γραψω εδω και δε θελω να νομιζουν παλι ορισμενοι τα δικα τους για μενα. θα πω απλα πως συχνα αυτο που καποτε μας φαινοταν οτι ειχε αξια και φανταζε καπως, ερχεται ο καιρος που το βλεπουμε οτι δεν αξιζει ουτε για φτυσιμο, να χανουμε την ωρα μας, σκετη κοροϊδια...
Δεν έχω όρεξη να υποκριθώ
29-06-2025, 21:56 in Σχέσεις και Επικοινωνία