Τι σκέφτεστε; - Page 1157
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1157 of 1532 FirstFirst ... 15765710571107114711551156115711581159116712071257 ... LastLast
Results 17,341 to 17,355 of 22967
    Senior Member
    Σκέφτομαι πόσο κακό μου έκανε έστω κι η τόσο μικρή παραμονή μου στο ψυχιατρείο ώστε να την βλέπω σαν εφιάλτη στον ύπνο μου...κι έχει περάσει και τόσος καιρός...νιώθω χάλια...ελπίζω κάποτε να το ξεχάσω μια για πάντα...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Junior Member
    Σκεφτομαι οτι κουραστηκα...να τρεχω για ενα σωρο προβληματα οικογενειακα και να μην ξερει κανενας οτι πασχω απο ιδεοληπτικη διαταραχη και αποπροσωποιηση. Να θελω να βοηθηθω αλλα να μην εχω λεφτα και να μην μπορω να παρω φαρμακα γιατι σ αυτη τη φαση δε με παιρνει για παρενεργειες. Να πρεπει να παρω καποιες πολυ δυσκολες καταστασεις στους ωμους μου και να μην εχω το δικαιωμα να καταρρευσω ουτε να τις αποφυγω.

Να παλευω χρονια τωρα και να ειμαι ουσιαστικα μονος με μια ζωη χαλια και με το αγχος στο full. Νιωθω οτι μπουχτισα και δεν παει αλλο. Αυριο ισως ειναι μια αλλη μερα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by pigasos View Post
    Σκεφτομαι οτι κουραστηκα...να τρεχω για ενα σωρο προβληματα οικογενειακα και να μην ξερει κανενας οτι πασχω απο ιδεοληπτικη διαταραχη και αποπροσωποιηση. Να θελω να βοηθηθω αλλα να μην εχω λεφτα και να μην μπορω να παρω φαρμακα γιατι σ αυτη τη φαση δε με παιρνει για παρενεργειες. Να πρεπει να παρω καποιες πολυ δυσκολες καταστασεις στους ωμους μου και να μην εχω το δικαιωμα να καταρρευσω ουτε να τις αποφυγω.

Να παλευω χρονια τωρα και να ειμαι ουσιαστικα μονος με μια ζωη χαλια και με το αγχος στο full. Νιωθω οτι μπουχτισα και δεν παει αλλο. Αυριο ισως ειναι μια αλλη μερα...
    Θα ειναι.....θα ειναι.
    But on some summer nights, it could feel like paradise. Paradise lost.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antreas MpR View Post
    Είναι πολύ σπάνιο να βρείς κάποιων που θα δεχτεί εσένα ακριβώς όπως είσαι.
    Οποτε,γιατί να το ζορίζεις και να μην απολαμβάνεις έστω πλαστικές σχέσεις.
    Αν κερδίσεις το τζόκερ και το βρείς το άτομο,θα μοιραστείς,αν όχι,όχι.
    Γιατί, έχεις δεχτεί εσύ αυτό που είσαι, για να έχεις την απαίτηση να το κάνει και κάποιος άλλος;;
    (και με το "εσύ, βάζω και την αφεντομουτσουνάρα μου μέσα...)
    Stand and fight, live by your heart.
    Always one more try
    I'm not afraid to die.
    Stand and fight ,say what you feel.
    Born with a heart of steel

Senior Member
    Quote Originally Posted by Leda View Post
    Γιατί, έχεις δεχτεί εσύ αυτό που είσαι, για να έχεις την απαίτηση να το κάνει και κάποιος άλλος;;
    (και με το "εσύ, βάζω και την αφεντομουτσουνάρα μου μέσα...)
    Πρώτο βήμα η αυτογνωσία.
    Αν δεν ψάξεις εσύ των εαυτό σου σε βάθος ώστε να μάθεις ποιος είσαι,τι ακριβώς θες και γιατί,δεν πρόκειται να το κάνει κανεις άλλος.
    Οποτε φυσικά και δεν απαιτώ τίποτα από κανέναν,μιας και ακόμη δεν τα έχω βρει με των εαυτό μου σε τέτοιο σημείο που να πω πως με γνωρίζω και με συμπαθώ σαν άτομο.
    Έχουμε μάθει να έχουμε μονο απαιτήσεις,ενώ έχουμε αφαιρέσει όλες της υποχρεώσεις από την εξίσωση.
    Δεν γίνετε έτσι.

Junior Member
    egw pantos to mono pou skeftomai einai oi diakopes...giati mono etsi me kanei na 3exnw ton pono m....eimai se mia ali fasi....kalokairines exodous thalasse kai alla polla....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antreas MpR View Post
    Πρώτο βήμα η αυτογνωσία.
    Αν δεν ψάξεις εσύ των εαυτό σου σε βάθος ώστε να μάθεις ποιος είσαι,τι ακριβώς θες και γιατί,δεν πρόκειται να το κάνει κανεις άλλος.
    Οποτε φυσικά και δεν απαιτώ τίποτα από κανέναν,μιας και ακόμη δεν τα έχω βρει με των εαυτό μου σε τέτοιο σημείο που να πω πως με γνωρίζω και με συμπαθώ σαν άτομο.
    Έχουμε μάθει να έχουμε μονο απαιτήσεις,ενώ έχουμε αφαιρέσει όλες της υποχρεώσεις από την εξίσωση.
    Δεν γίνετε έτσι.
    Δε διαφωνώ ούτε στο ελάχιστο μ αυτό που λες...
    αλλά γιατί πρέπει να συμβιβαζόμαστε;
    (για τις πλαστικές σχέσεις που έλεγες στο προηγούμενο ποστ λέω...)
    και δεν εννοώ να μην μιλάς σε άνθρωπο που δεν είναι "του επιπέδου σου"
    αλλά πως τελικά τις περισσότερες φορές,
    οι σχέσεις μας -φιλικές κι ερωτικές- μένουν αδιάφορες γιατί εμείς δεν κάναμε το βήμα να παλέψουμε την σχέση για ένα επίπεδο παραπάνω,
    όχι γιατί οι άλλοι είναι ρηχοί ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μπορεί να σκεφτείς...
    αλλά γιατί τελικά περιμένουμε απ τους άλλους να το κάνουν για μας...
    ή να είναι οι συνθήκες ιδανικές... ή δεν ξέρω τι άλλο...

(το πρώτο πληθυντικό και πάλι είναι ευγενείας... και τα λέω για μένα πρώτα απ όλα...)

τελικά όμως, νομίζω, πως απλά το να είσαι αληθινός και ειλικρινής, με τους άλλους και με τον εαυτό σου, είναι ένα απ τα μεγαλύτερα πράγματα που μπορείς να κατακτήσεις..
    Always one more try
    I'm not afraid to die.

Senior Member
    “For the best is only bought at the cost of great pain.”
    ― Colleen McCullough, The Thorn Birds
    Ίσως απλά φοβόμαστε να γνωρίσουμε κάποιον σε τέτοιο βάθος,όταν δεν έχουμε γνωρίσει των εαυτό μας.
    Οποτε βρίσκουμε πάντα δικαιολογίες του είδους"αυτός είναι έτσι,η άλλη είναι αλλιώς κλπ"απλά και μονο γιατί είμαστε τρομοκρατημένοι με το τι θα ανακαλύψουμε αν τελικά αποφασίσουμε να κάνουμε την βουτιά στο κενό.

Year in and year out κι η διαπιστωση μεσα απο τις γνωμες των αλλων ότι εισαι εκει που καποτε ήσουν.
    Κι υποτιθεται ολο αυτο τον καιρο παλευες ν αλλαξεις κι εισαι ακομα με τη ψευδαισθηση οτι υπηρξε αλλαγη.
    Η συγκριση του τοτε με το σημερα, εκ του αποτελεσματος, δειχνει ότι αυτες οι γνωμες τελικα ειναι σωστες.
    Ποσο ακομα αυτο θα συνεχισει....
    Η ζωη που περναει και χανεται....
    γιάννης

[QUOTE=Antreas MpR;453845
    Ίσως απλά φοβόμαστε να γνωρίσουμε κάποιον σε τέτοιο βάθος,όταν δεν έχουμε γνωρίσει των εαυτό μας.
    .[/QUOTE]

Απλα ειμαστε επιπολαιοι. Θελουμε παντα να σκεφτομαστε θετικα για τους αλλους κι ετσι την παταμε.
    γιάννης

Senior Member
    Ανδρέα κι εγώ, περίπου, σ'αυτό που λέει ο Ιωάννης καταλήγω ..
    Ότι δηλαδή παίζει ρόλο η επιπολαιότητα που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα!
    Όχι όμως γιατί θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά, αλλά γιατί το μυαλό μας μπαίνει σε sleep mode και τα πράγματα μπαίνουν στον αυτόματο...
    Δηλαδή, απ το να σου απαντήσω σοβαρά σε κάτι και να πρέπει να εκτεθώ ή να δεχτώ πως έκανα κάτι λάθος ή ακόμη και να δεχτώ ένα κομπλιμέντο,
    προτιμάω να πω μια ρηχή βλακεία με χιουμοριστικό φόντο και να ξεφύγω απ την κουβέντα...

Για το να φοβόμαστε να γνωρίσουμε τον άλλον σε βάθος δεν είμαι σίγουρη, το μόνο που έχω εντοπίσει προσωπικά,
    είναι πως έχω πρόβλημα γενικά όταν ανακαλύπτω "ελαττώματα" είτε στον εαυτό μου είτε στους άλλους,
    έχω την τάση να ισοπεδώνω τα πάντα και να "ξεχνάω" όλα τα υπόλοιπα θετικά στοιχεία...
    Άλλα αυτό και πάλι, το παλεύω σιγά σιγά...
    Always one more try
    I'm not afraid to die.

Banned
    Πολύ όμορφη η συζήτησή σας. Κρίμα που δεν έχω κουράγιο να σκεφτώ αυτή τη στιγμή και να σας γράψω.
    Νομίζω ότι όοολα αυτά τα προβλήματα πηγάζουν από τον εγωισμό. Δεν θέλουμε να δώσουμε, να ξεδιπλωθούμε, να ανοιχτούμε, να ανακαλύψουμε. Κοιτάζουμε μόνο το "εγώ" μας.
    Οι σχέσεις είναι συμβιβασμός. Αρκεί τα ελαττώματα των άλλων να μην μας δημιουργούν έντονα προβλήματα! Το θέμα είναι βέβαια πόσα μπορούμε να ανεχθούμε και να αντέξουμε. Δύσκολα τα πράγματα... :/

Senior Member
    "In my opinion,actual heroism,like actual love,is a messy,painful,vulnerable buisness."

Senior Member
    Κατα κάτι λυτρωμένος ....
    Έφυγε επιτελους ένα μεγάλο βάρος απο πάνω μου...
    Επιστροφή στον μικρόκοσμο τους και στον δικό μου ονειρόκοσμο.

Banned
    Quote Originally Posted by Tomhet View Post
    Κατα κάτι λυτρωμένος ....
    Έφυγε επιτελους ένα μεγάλο βάρος απο πάνω μου...
    Επιστροφή στον μικρόκοσμο τους και στον δικό μου ονειρόκοσμο.
    pragmatι κανοντας ριφρες στη σελιδα οι λαθος πληροφοριες εξαφανιζονται