Results 13,756 to 13,770 of 22967
Thread: Τι σκέφτεστε;
-
05-08-2012, 23:30 #13756
- 05-08-2012, 23:31 #13757
05-08-2012, 23:31 #13758
05-08-2012, 23:33 #13759
05-08-2012, 23:34 #13760
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
05-08-2012, 23:40 #13761
06-08-2012, 00:18 #13762
μαρκελα εσυ που ασχολεισαι με τη δωρεαν υποστηριξη και λοιπα δωρεαν, δεν υπαρχει μηπως τπτ σχετικο για ολους οσους υποφερουν απ'τους γονεις τους ? βλεπω πολλα ατομα με το ιδιο προβλημα, κι εμενα αυτο ειναι το βασικοτερο, και σκεφτομαι αν υπαρχει καπου κατι να βοηθηθουμε, να μεινουμε κι ολας αν μας πεταξουν εξω απ'το σπιτι ? δε ξερω και το φορουμ εδω αν εχει κατι να προτεινει, εχω καιρο να διαβασω αρθρα στη κεντρικη, κι αναρωτιεμαι τι λενε οι ψυχολογοι σ'αυτες τις περιπτωσεις, οταν το περιβαλλον ειναι πολυ νοσηρο και δεν υπαρχει αλλη υπομονη...
06-08-2012, 00:28 #13763
ΚΕΝΟ στην θέση σου θα έκανα κάποιες επικοινωνίες με τις υπηρεσίες στην δωρεάν υποστήριξη και θάπαιρνα απόψεις.. φαντάζομαι ότι κι αυτοί κρίνουν βάση προτεραιοτήτων
δηλ. π.χ. αν δεν έχεις δουλειά δεν θα σου πουν φύγε απ' το σπίτι, ακόμα κι αν αυτό πρέπει να γίνει, αλλά κάνε ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσεις να το διαχειριστείς.
Μπορούμε να ρωτήσουμε και την marina38 που είναι ψυχολόγος, αλλά θα κάνω κι εγώ τηλέφωνα..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
06-08-2012, 00:29 #13764
τι εννοεις στα τελευταια σου; ελπιζω να μην σκεφτεσαι κατι κακο.
αν καταλαβα καλα σε ενοχλει η αδιαφορια των δικων σου; τι θελεις απο αυτους; συζητας μαζι τους η τους δειχνεις την αναλογη αδιαφορια; αν τους συμπεριφερεσαι με το υφος οτι οταν γερασουν εσυ θα βγαινεις με τις φιλες σου αντι να τους φροντιζεις να τους βοηθας; το εχεις σκεφτει ετσι;
06-08-2012, 00:53 #13765
06-08-2012, 01:55 #13766
Ήρεμα, ΚΕΝΟ, γιατί εσύ δε συγκατοικείς με ένα στρατόκαβλο, ανάποδο αδερφό στο ένα σπίτι και ένα αναρχοκουμμούνι, τεμπελχανά και παρτάκια στο άλλο. Με τους γονείς τουλάχιστον, πιστεύω ότι, μπορεί να βρεθεί μια χρυσή τομή, γιατί είναι αυτοί που σε έφεραν στον κόσμο. Με τα αδέρφια όμως τι γίνεται; Και να φανταστείς ότι, ενώ είναι μαντράχαλοι πάνω από 30, μένουν ακόμα σε σπίτια της μάνας μου και παρόλο που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν. Αλλά γιατί να χάσουν τη γλύκα του βολέματος; Κι όσο σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει προοπτική να χωρίσουν οι δρόμοι μας, αλλά για μια ζωή θα μου είναι κατσικωμένοι στο σβέρκο, μου έρχεται να φουντάρω.
06-08-2012, 12:01 #13767
ευχαριστω αλλα δε το εγραψα μονο για μενα, θα ανοιγα ξεχωριστο θεμα αν ηταν. γενικα μιλουσα επειδη βλεπω πολλους να προβληματιζονται με τους γονεις τους, και ξερω οτι η κατασταση γινεται αφοριτη οδηγωντας και στην αυτοκτονια. ολοι αυτοι θελουν τον δικο τους χωρο να νιωσουν ελευθεροι να αναπνευσουν, δεν ειναι αρρωστοι να χρειαζονται απαραιτητα γιατρο, απλα καταπιεσμενοι.
αυτη ειναι μια πολυ καλη ιδεα οντως, και θα με ενδιαφερε να συμμετεχω. οχι σαν τα μπιτς παρτυ και λοιπα, λες και σου προσφερει βοηθεια το να πας να πιεις ή να φας μια φορα. το θεμα ειναι που θα βρεθουν τα λεφτα για τα εξοδα οταν οι περισσοτεροι ειναι ανεργοι, χειμωνιατικα κι ολας με το κρυο κλπ.
3 αδερφια συνολικα ? τωρα που το σκεφτομαι, κι εμενα ο δικος μου αδερφος παιζει να με λεει επισης στρατοκαυλο. φταιει που ξυριζω το κεφαλι και τα στρατιωτικα που φοραω, αφου θα πηγαινα και στη χρυση αυγη αν μπορουσα. αλλα ευτυχως δε μενουμε μαζι πλεον, εκεινος ειναι τυχερος και σπουδαζει ακομα. σ'αυτες τις περιπτωσεις παντως πρεπει να εχεις παρεα να ξεκουμπιζεσαι απ'το σπιτι σιγα σιγα. μη περιμενεις να φροντισουν οι ηδη βολεμενοι γονεις + υπολοιποι.
06-08-2012, 17:12 #13768
Όχι, 4. Ο μεγαλύτερος είναι έγκλειστος σε ίδρυμα λόγω αναπηρίας.
Χαχα, μακάρι να τον έλεγα στρατόκαυλο για το κούρεμα, αλλά αυτός είναι στους τρόπους. Μιλάει σαν να δίνει διαταγές, οι συζητήσεις μαζί του έχουν ένα χαρακτήρα αντιπαράθεσης και όταν δει σκόνες ή τρίχες στο μπανιο, μπήγει τις φωνές. Τώρα, μάλιστα, απαιτεί να καθαρίζω μόνο εγώ το σπίτι, γιατί δήθεν λείπει την περισσότερη ώρα έξω.
Ναι, κατανοητή η ανάγκη της παρέας, αλλά κάτι που οι περισσότεροι συμφοιτητές είναι Αθηναίοι έχοντας ήδη τις παρέες τους από το σχολείο, κάτι η κρίση που ο κόσμος έχει στριμωχτεί, κάτι οι αποστάσεις, κάτι το διάβασμα, κάτι το αντικοινωνικό αντικείμενο της σχολής, καταλαβαίνεις ότι καθόλου εύκολο δεν είναι. Και πες πως βρίσκω μερικούς φίλους να βγαίνω. Πιστεύεις ότι θα μπορώ να εξαφανίζομαι μαζί τους από το μεσημέρι που γυρνάει μέχρι το βράδυ που πέφτω για ύπνο και μάλιστα κάθε μέρα; Δε γίνονται αυτά. Εδώ προτείνω καφέ σε κάποιους και αυτοί μου το κλείνουν καμιά βδομάδα μετά και πάλι, αφού το επιβεβαιώσω καμιά 10ριά φορές, γιατί μόνοι τους σημασία δε δίνουν. Μια καλύτερη ιδέα που μου ήρθε βέβαια, για να την κοπανάω από το σπίτι, είναι να κάνω τις εργασίες και το διάβασμα στη σχολή από δω και πέρα. Όταν τελειώσω, όμως, τι γίνεται; Ακόμα, θα εξακολουθώ να μένω μαζί τους και τρελαίνομαι! Αναθεματισμένοι γονείς, σας ένοιαζε μόνο να σπείρετε κουτσούβελα! Να φροντίσετε ώστε να είναι και ευτυχισμένα, καθόλου!
06-08-2012, 22:26 #13769
αφου λειπει τη περισσοτερη ωρα εξω, κι εχεις ελευθερο χρονο μονος, τον εκμεταλευεσαι. εγω που δεν εχω καθολου ? ξυπναω πρωι, εναν ριμαδοκαφε με το ζορι να φτιαξω, κι εκει παλι μεστα ποδια μου οι γονεις. συνταξιουχοι, αρνουνται να δεχτουν οτι εχουν αλλαξει τα πραγματα, αν θελω να μεινω μονος να βρω δουλεια λενε. λες και ειμαι αρνητικος και το κανω επιτηδες και δεν υπαρχει ανεργια στη χωρα μας. τεσπα θα μπορουσες να μη πατας και καθολου σπιτι, να τρως στην εστια ή οτι αλλο υπαρχει του πανεπιστημιου, και να διαβαζεις εκει. ετσι ολο και καμια γνωριμια θα κανεις, και δε θα σου χαλαει η διαθεση κλεισμενος μεσα. χειμωνιατικα βεβαια εχει και κρυο, αλλα αμα σταθεις τυχερος και βρεις παρεα, θα σου ρθουν ολα ευκολοτερα πιστευω. και να σε πεταξουν εξω απ'το σπιτι πχ θα εχεις καβατζα να πας καπου να μεινεις. αλλα αμα εχεις συνηθισει μονος καταλαβαινω οτι ειδικα στο ξεκινημα δε θα νιωθεις ανετα, μεχρι να συνηθισεις θα παρει χρονο. καλη τυχη anyway.
06-08-2012, 23:07 #13770
οτι δεν "ζω" απλα υπαρχω
Στόχοι
28-06-2025, 21:10 in Με καφέ και συμπάθεια....