Τι σκέφτεστε; - Page 353
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 353 of 1532 FirstFirst ... 2533033433513523533543553634034538531353 ... LastLast
Results 5,281 to 5,295 of 22967
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    καλείται από τον ίδιο του τον εαυτό.
    Όσο για την αξιοπρέπεια, θεωρώ πιο αξιοπρεπή κάποιον που μετά από μια καταστροφή παλεύει να ξανα σταθεί στα πόδια του και ενδεχομένως να ξανά έχει όλα αυτά που έχασε, από αυτόν που προτιμά να αυτοκτονήσει μην έχοντας ποτέ ξανά την επιλογή της...ζωής..
    ο ιδιος του ο εαυτος ομως ειναι αυτος που αποφασιζει αν εχει σκοπο να συνεχισει η οχι, δεδομενων των συνθηκων, θεοφανια, οχι εσυ η εγω.
    οποτε που νξερεις εσυ τι τον καλει ο εαυτος του να κανει? μπορει να μην τον καλει...
    αν αποφασισει οτι καταρρακωνεται η αξιοπρεπεια του και οι αρχες του, μπορει και να αποφασισει να μην σταθει ορθιος.
    αυτο δεν τον κανει δειλο.
    τον κανει αυτεξουσιο.

δηλαδη, αυτοι που πηδηξαν στον γκρεμο για την ελευθερια τους, ηταν δειλοι με την δικη σου λογικη..

το να συνεχισει κανεις μετα την καταστροφη του, δεν εχει καμια σχεση με την αξιοπρεπεια, ειναι θεμα προσωπικης επιλογης και προσωπικης αντοχης.
    το να το κρινουμε εμεις σαν αξιοπρεπες ειναι ατοπο, γιατι δεν ξερουμε αν εχουμε ιδιες αξιες ζωης μαζι του...
    και οι κατσαριδες επιβιωνουν, δεν το κανουν απο αξιοπρεπεια.

Senior Member
    Rem συμφωνω οπως και με την CrazyD,τον Ιωαννη,τον chr1986 (εκτος ισως απο την χρηση της "επιλογης" ως εννοια,αλλα δεν ειναι της παρουσης κ δεν αλλαζει κατι απο οσα εχεις πει).

Senior Member
    θεοφανία όμως ζωή δεν είναι μόνο απλά υπάρχω και αναπνέω. η ζώη αξίζει αν μπορείς να τη ζεις με αξιοπρέπεια.

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Παω να κανω καμια βουτια!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by claire View Post
    θεοφανία όμως ζωή δεν είναι μόνο απλά υπάρχω και αναπνέω. η ζώη αξίζει αν μπορείς να τη ζεις με αξιοπρέπεια.
    ποιος οριζει την αξιοπρεπεια? καποιος χανει την πισινα του και αυτοκτονει, καποια ειναι ιεροδουλη για να θρεψει την οικογενεια της και ζει. ποιος εχει την μεγαλυτερη αξιοπρεπεια
    I m a Good Person With Bad Attitude

koka, rem crazy, claire......
    Είναι τόσο λεπτές και υποκειμενικές, (για τον καθένα ) αυτές οι εννοιες, (πχ αξιοπρέπεια), που μέρες και νύχτες να συζητάμε δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη, καθώς ο καθένας έχει τη δική του άποψη.
    Η δική μου όπως είπα και παραπάνω έχει να κάνει με τη δύναμη του καθένα να επιβιώσει στα δύσκολα.
    Αποψη μου...:)

Quote Originally Posted by Remedy View Post

φυσικα και οι κλεφτες, κλεβουν αν κανεις δεν τους σταματησει.
    και εννοειται πως δεν περιμενω απο αυτους να σκεφτουν κανεναν.
    η ευθυνη ειναι ολη σε οσους διαφωνουν αλλα τους συντηρουν... ειτε με την ψηφο τους ειτε με την σιωπη τους. αυτοι ειναι οι ηθικοι αυτουργοι της κλεψιας, και οι κλεφτες ειναι οι ηθικοι αυτουργοι των αυτοκτονιων.

η αυτοκτονια οταν δεν εμπλεκεται διαταρραχη ειναι επιλογη και μαλιστα αξιοθαυμαστη απο μενα.
    επιλογη για μη ζωη χωρις αξιοπρεπεια, η χωρις χαρα...
    Συμφωνώ με τα bold, είναι πράξη ανθρώπου τολμηρού, όχι δειλού, ο δειλός θα μείνει να υποφέρει. Αξιοθαύμαστη όμως όχι, γιατί σημαίνει παραίτηση από τον αγώνα της ζωής, κατάργηση της ελπίδας για αλλαγή, και όχι απλά θεμα αξιοπρέπειας.
    Οι ηθικοί αυτουργοί όπως το θέτεις συμφωνώ, και είναι αυτοί που πολλές φορές προκαλούν στο άτομο την τάση με τα αδιέξοδα που του δημιουργού.
    γιάννης

Senior Member
    αυτο ισχυει με ολες τις συζητησεις εδω θεοφανια :)
    συζηταμε για να εκφρασουμε την αποψη μας, οχι για να πεισουμε τους αλλους ...

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    αυτο ισχυει με ολες τις συζητησεις εδω θεοφανια :)
    συζηταμε για να εκφρασουμε την αποψη μας, οχι για να πεισουμε τους αλλους ...

....:)
    και ευτυχώς μετά από πολύ καιρό συζητάμε για κάτι σοβαρό εδώ μέσα......:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    ποιος οριζει την αξιοπρεπεια? καποιος χανει την πισινα του και αυτοκτονει, καποια ειναι ιεροδουλη για να θρεψει την οικογενεια της και ζει. ποιος εχει την μεγαλυτερη αξιοπρεπεια
    έλα ντάξει, κατάλαβες τι θέλω να πω. λες να εννοώ τον ζάμπλουτο που έχασε την πισίνα? εκτός αν ζούμε σε άλλη χώρα ρε μάΝγκες και δεν βλέπετε τι πρόκειται να γίνει...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    koka, rem crazy, claire......
    Είναι τόσο λεπτές και υποκειμενικές, (για τον καθένα ) αυτές οι εννοιες, (πχ αξιοπρέπεια), που μέρες και νύχτες να συζητάμε δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη, καθώς ο καθένας έχει τη δική του άποψη.
    Η δική μου όπως είπα και παραπάνω έχει να κάνει με τη δύναμη του καθένα να επιβιώσει στα δύσκολα.
    Αποψη μου...:)
    δεν διαφωνώ. αλλά συνειδητοποιείς πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα είδος οικονομικού πολέμου. όπως σε όλους τους πολέμους θα υπάρξουν και θύματα. και δεν έχει να κάνει πάντα με την ικανότητα του καθενός να επιβιώνει...

Senior Member
    έλα ντάξει, κατάλαβες τι θέλω να πω. λες να εννοώ τον ζάμπλουτο που έχασε την πισίνα? εκτός αν ζούμε σε άλλη χώρα ρε μάΝγκες και δεν βλέπετε τι πρόκειται να γίνει...
    ας κυριξουν την ριμαδα την πτωχευση να τελειωνουμε. ηδη δωσαμε τα κλειδια στους γερμανους! το 3ο ραιχ ειναι εδω!
    I m a Good Person With Bad Attitude

δεν διαφωνώ. αλλά συνειδητοποιείς πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα είδος οικονομικού πολέμου. όπως σε όλους τους πολέμους θα υπάρξουν και θύματα. και δεν έχει να κάνει πάντα με την ικανότητα του καθενός να επιβιώνει...
    κλερ, έχει ανοίξει σχετικο θέμα ο κοκαα.
    Αν θες έλα το συζητήσουμε εκει....:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    :( κατα ενα διεστραμμενο τροπο μου λειπουν εμενα αυτα.......... ο πονος να χωριζεις........αλλα το περιγραφεις πολυ ωραια σαν να το νιωθω ειναι.
    γτ χωρισατε?
    το καλοκαίρι τα πηγαίναμε σχεδόν τέλεια. (με αρκετό ''σμπρώξιμο" απο μεριάς μου να κάνουμε πράγματα που κανουν κανονικά ζευγαρια!)
    κάτι όμως ένιωθα πως υποβόσκει.. Είναι σα να προσπαθούσα να αλλάξω έναν άνθρωπο , πραγμα αδύνατο. σιγα μη τον αλλάξω εγω, κ δεν εχει και νόημα δηλαδή. Ένιωθα πως απλά μου έκανε τις χάρες να κανει καποια πράγματα που του ζητούσα, αλλά πιστευω τα έκανε απο ενοχες. Τόσο καιρό ανεχόμουν τη συμπεριφορά του (δε ξερω κι εγω γιατι καθομουν ενω μπορουσα να φυγω) και ετσι κι αυτος είπε να γίνει λίγο καλός γιατι καταλαβε πως αν δε γίνει καλός θα φύγω. μπερδευτηκα όπως τα είπα :S τεσπα.
    Το τελευταίο μήνα ήρθε να με δει κ θα καθόταν 1 βδομάδα. Έκατσε όμως 3-4 μέρες κ μετά έφυγε με αφορμή κάτι χαζές δικαιολογίες. Τη τελευταία μερα που θα καθόταν ήταν τα γεννέθλιά μου κ του το είχα πει κ του είχα πει πως ήθελα να βγούμε κ γενικά να περάσουμε όμορφα.
    Αλλά όχι μόνο δεν ήταν εδώ, αλλά δεν έστειλε ούτε ενα sms , τίποτα για να ευχηθεί!! "βγαίνουμε" 3 χρόνια κ 8 μήνες κ ποτέ δε μου έχει πει χρόνια πολλά.
    κ αφού του μίλησα λίγο προσβλητικά (δηλαδή πιο πολύ τον προσγείωσα, δεν τον έβρισα κ τέτοια ανούσια πράγματα) μετά μου στέλνει μηνυμα οτι "Δεν τον καλύπτω κ καλύτερα να σταματήσουμε'

Senior Member
    λάθος :\ μου είπε Δε με καλύπτει αυτός, μπερδεύτηκα!