Τι σκέφτεστε; - Page 696
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 696 of 1532 FirstFirst ... 1965966466866946956966976987067467961196 ... LastLast
Results 10,426 to 10,440 of 22967
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Πάλι καλά που ντρέπεσαι.. Σέλντον εσύ ξεκινάς και επιτίθεσαι και κρίνεις κάποιον που δεν ξέρεις. Εγώ για άλλη μια φορά προσπάθησα να βοηθήσω. Απο εκεί και πέρα φαίνεται καθαρά ποιανού το επίπεδο είναι χαμηλό :)
    Αλήθεια; Πώς να με βοηθήσεις; Με το να μου πεις ότι εγώ φταίω για όλα και να με φορτώσεις ενοχές; Αυτό δείχνει επιφανειακή προσέγγιση. Το επίπεδο δε θα κριθεί από το κατά πόσο θίγουν μερικούς οι απόψεις μου, αλλά τέλος πάντων δε θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Και πίστεψέ με, δεν έχω καμία απολύτως διάθεση για καβγά. Απ' όλα όσα έγραψα, εσύ αυτό κατάλαβες. Τι να πω...

Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Quote Originally Posted by sheldon View Post
    Όχι, δεν το λέω μόνο γι' αυτό. Εκτός από τις βιωματικές μου εμπειρίες, είμαι σε θέση να διαβάζω τις περιπετειώδεις ιστορίες κάμποσου άλλου κόσμου χάρη στο μέσο του Διαδικτύου που συντείνουν σε αυτή τη διαπίστωση, καθώς επίσης έχω καεί από γυναίκες, με τις οποίες μας συνέδεε απλή φιλία. Ξέρεις πως είναι να σου λένε μέσα στα μούτρα ότι δε θέλουν να ξανασυναντηθείτε, και καλά γιατί τις ελέγχεις; Αυτό ακριβώς μου συνέβη σε αυτές τις γιορτές. Και ούτε καν είχα περάσει τη συγκεκριμένη από ανάκριση. Τη ρωτούσα απλώς γιατί επί τόσους μήνες δεν έστειλε ένα μήνυμα να προτείνει τίποτα. Και μετά από μερικές μέρες στεγνά μέσα στην ψύχρα να μου πετάει ότι προτιμά να απέχει, γιατί δεν της άρεσει να δίνει αναφορά για το πρόγραμμά της. Αναρωτιέμαι από που αντλούν όλη αυτή την αναλγησία να σε εγκαταλείψουν, όταν σταματήσουν να περνάνε καλά μαζί σου ή αντιδικήσετε σε κάτι. Ακόμα και όταν ξέρουν ότι πολλές παρέες δεν έχεις ή είχες παρεκτραπεί τη δεδομένη στιγμή και έχεις μετανιώσει, η ξεροκεφαλιά εκεί. Και μετά σου λένε ότι είναι πιο ευαίσθητες και στοργικές από τους άντρες, ως απόρροια του μητρικού ενστίκτου. Τρίχες κατσαρές! Πυρ, γυνή και θάλασσα. Σαν καταστροφική λαίλαπα μπορεί να σε σμπαραλιάσει, να σε σακατέψει και να σου κάνει το ηθικό χίλια κομμάτια. Γι' αυτό και το διατυμπανίζω ότι κάθε γυναίκα, οσοδήποτε σεμνή και χαμηλοβλεπούσα να είναι, κρύβει μέσα της μια εν δυνάμει π^$τάνα. Άμα της το βαρέσει, δεν έχει κανέναν απολύτως ενδοιασμό να μεταλλαχτεί και να μεταμορφωθεί σε τέτοια και να σου πιει το αίμα. Αλλά τι να περιμένει από κάποιες που ενεργούν με το συναίσθημα και αποτελούν μαριονέττες των ορμονών τους; Μονάχα να σπάσουν την πλακίτσα τους τις νοιάζει. Με ποιον περνάνε ωραία; Αυτός για κείνες αξίζει. Κι ύστερα τις εξισώσαμε με τους άντρες και τις αναθέσαμε σημαντικές θέσεις ευθύνης, μέχρι και υψηλά διοικητικά πόστα. Ούτε δυο γαιδάρων άχυρα δεν μπορούν να μοιράσουν αυτές, με τέτοια αστάθεια που τις δέρνει. Έπειτα, βλέπω απέξω όλα αυτά τα κοριτσάκια που βάφονται, μακιγιαρίζονται σαν μοντέλα και ντύνονται σαν τις πασαρέλες, έτσι απλά για να τραβήξουν τα βλέμματα, ενώ από μέσα τους είναι κενές, και απογοητεύομαι οικτρά. Που εκπέμπουν ψευδή ερωτικά μηνύματα, για να πάρουν επιβεβαίωση, και όταν πας να τους μιλήσεις, έχουν ένα ύφος χιλίων καρδιναλίων που σε σνομπάρει πατώκορφα. Λίγες φορές έχει παρατηρηθεί να ερωτοτροπούν μαζί σου και λίγο διάστημα μετά να εξαφανίζονται; Ήθελαν μόνο να κάνουν το παιχνίδι τους για να θρέψουν τον εγωισμό τους. Τέλος πάντων, θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο για την κουτοπονηριά και τη φαυλότητα που τις χαρακτηρίζει, αλλά ας βάλω μια τελεία. Και ο λόγος που ανοίγομαι σ' εσένα τώρα, είναι γιατί κι εσύ τυγχάνεις μεγάλος παθών.
    sheldon, χωρίς να συμφωνώ ή να διαφωνώ μαζί σου,
    μόνο και μόνο επειδή έγραψες όλο αυτό το κατεβατό,
    το ξανακατεβάζω
    κι αν κρίνω κι απ' το feedback που είχες αμέσως,
    ένα διαπίστωσα:
    Aνάβεις φωτιές
    που λέει και το άσμα, χαχαχαχαχα!!!

http://www.youtube.com/watch?v=omcvE8AIgb4

Senior Member
    Αλήθεια; Πώς να με βοηθήσεις; Με το να μου πεις ότι εγώ φταίω για όλα και να με φορτώσεις ενοχές; Αυτό δείχνει επιφανειακή προσέγγιση. Το επίπεδο δε θα κριθεί από το κατά πόσο θίγουν μερικούς οι απόψεις μου, αλλά τέλος πάντων δε θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Και πίστεψέ με, δεν έχω καμία απολύτως διάθεση για καβγά. Απ' όλα όσα έγραψα, εσύ αυτό κατάλαβες. Τι να πω...
    Υποθέσεις κάνω Σέλντον αλλά όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται..

Senior Member
    Σιγά μην ήσασταν και σεξομηχανές. Αν ήταν έτσι, το σεξ θα ήταν εύκολο και δωρεάν. Όμως, για να σου παραχωρήσει μια γυναίκα το κορμί της, θέλει πολλά ανταλλάγματα πρώτα.
    Λέω μόνο σε τι είστε πλέον χρήσιμες στα πλαίσια του σύγχρονου ρόλου σας. Και μην το παίρνεις προσωπικά. Κάθε κανόνας έχεις τις εξαιρέσεις του, εννοείται.
    αχαχαχαχα
    το σεξ ειναι ευκολο και δωρεαν
    αλλα ειμαστε και για αλλες χρησεις ξερεις...
    πριν γινει μανουλα καποια ηταν απλα γυναικα
    μην τα ξεφτιλιζεις ολα
    δεν το παιρνω προσωπικα αλλα οκ γυναικα ειμαι ξερω πως υπαρχουν και σκαρτες οπως και σκαρτοι αντρες
    αλλα δεν ειναι ολοι το ιδιο αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο
    και αν για να πλησιασεις καποιον πρεπει να ειναι με IQ 686765689 γαμα τα σελντον
    ολοι οι καλοι χωρανε να λες και να δεχεσαι τους αλλους οπως ειναι και με τα λαθη τους και με τα στραβα τους και με τα κουσουρια τους
    αρκει να μην σου κανουν κακο
    δεν φταινε παντα οι αλλοι για την καταντια μας, φταιμε και εμεις που κανουμε λαθος επιλογες
    [COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
    The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]

Senior Member
    In this old house where every door is open
    κατι που διαβασα προσφατα, πρεπει να ειναι κανεις μες στη ζωη, να την απολαμβανει και να ζει, και να χαμογελα, ωστε ετσι να ελκονται κοντα του αλλοι ανθρωποι, να παρουν απο αυτον ζωη, ενεργεια και ευτυχια! Αλλιως θα τον προσπερνανε, δεν τον βλεπουν καν!

Senior Member
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    κατι που διαβασα προσφατα, πρεπει να ειναι κανεις μες στη ζωη, να την απολαμβανει και να ζει, και να χαμογελα, ωστε ετσι να ελκονται κοντα του αλλοι ανθρωποι, να παρουν απο αυτον ζωη, ενεργεια και ευτυχια! Αλλιως θα τον προσπερνανε, δεν τον βλεπουν καν!
    Αντε επιτέλους.. χαίρομαι που διαβάζω τέτοια κείμενα!

Banned
    σκεφτομαι πως ειναι δυνατον να σου λενε οτι εχεις το ταδε προβλημα υγειας και θα χρειαστει να παιρνεις φαρμακα για μια ζωη, να παιρνεις τα φαρμακα για μολις δυο μηνες και το προβλημα υγειας να ειναι τωρα στο 0. πηγα χτες κι εκανα εξετασεις αιματος και ηταν 0, θα παω νοσοκομειο αυριο να δω τι θα μου πει ο γιατρος. πραγματικα δε ξερω τι παιζει με τον οργανισμο μου, συμπεριφερεται ακριβως οπως και η διαθεση μου, απ'το ενα ακρο στο αλλο. ή θα ειναι πολυ δυνατος να εκμηδενιζει τετοια για πλακα μεσα σε δυο μηνες ή θα ειναι του θανατα να αρρωσταινει κι απο ενα απλο παγωτο οπως επαθα πριν κατι μερες, λολ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    σκεφτομαι πως ειναι δυνατον να σου λενε οτι εχεις το ταδε προβλημα υγειας και θα χρειαστει να παιρνεις φαρμακα για μια ζωη, να παιρνεις τα φαρμακα για μολις δυο μηνες και το προβλημα υγειας να ειναι τωρα στο 0. πηγα χτες κι εκανα εξετασεις αιματος και ηταν 0, θα παω νοσοκομειο αυριο να δω τι θα μου πει ο γιατρος. πραγματικα δε ξερω τι παιζει με τον οργανισμο μου, συμπεριφερεται ακριβως οπως και η διαθεση μου, απ'το ενα ακρο στο αλλο. ή θα ειναι πολυ δυνατος να εκμηδενιζει τετοια για πλακα μεσα σε δυο μηνες ή θα ειναι του θανατα να αρρωσταινει κι απο ενα απλο παγωτο οπως επαθα πριν κατι μερες, λολ.

Διαθέτουμε τον πιο τέλειο οργανισμό, που έχει τις δυνατότητες ν' αυτοκαθαρίζεται, ν' αυτοεπισκευάζεται κι ν' αναγεννάται.

Κάθε 120 ημέρες αλλάζει όλο το αίμα μας και κάθε 11 μήνες ανανεώνει όλα τα κύτταρα του σώματος μας!

Οπότε, όταν προσεχόμαστε.. με την δύναμη της γνώσης και τρεφόμαστε και σωστά, καθαρίζουμε: α) το αίμα μας εντός 120 ημερών από τις τοξίνες,
    β)τα κύτταρα μας εντός 11 μηνών από τις φλεγμονές και γ) το μυαλό μας από τις αρνητικές σκέψεις και καταστροφικές πράξεις. Αυτά!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Απ' όσο ξέρω, να νευρικά κύτταρα είναι τα μόνα που δεν αναγεννώνται.

Senior Member
    Απ' όσο ξέρω, να νευρικά κύτταρα είναι τα μόνα που δεν αναγεννώνται.
    πριν αμφισβητήσουμε κάτι.. καλό είναι λίγο να το ψάχνουμε κιόλας!

Κι όμως... ο εγκέφαλός μας αναγεννάται!

Λέξεις - κλειδιά: άνθρωπος
    βιολογία
    ιατρική

ιΈνα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που άκουσα στο σχολείο ήταν ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου είναι τα μόνα κύτταρα στον οργανισμό που δεν πολλαπλασιάζονται! Δηλαδή, μας έλεγαν, με όσα κύτταρα γεννιέσαι με τόσα θα πεθάνεις. Αδύνατον! Μα γιατί να συμβαίνει αυτό, αναρωτιόμουν.. Η εξήγηση δε δόθηκε ποτέ για έναν απλούστατο λόγο: ότι δεν ισχύει. Από τη δεκαετία του '60 γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος έχει ένα εκπληκτικό δυναμικό ανανέωσης των κυττάρων του (Altman 1969). Η συνεχής έρευνα τις επόμενες δεκαετίες απέδωσε αναλυτικά την εικόνα του εγκεφάλου όπως την γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή.
    Η ανάπτυξη του εγκεφάλου ξεκινάει κατά την εμβρυϊκή ηλικία μέχρι τη γέννηση όπου και έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο ποσοστό ως προς τις δομές του.

Τι συμβαίνει όμως στην ενήλικη ζωή; Συνεχίζει να αναπτύσσεται, έχει την ικανότητα να αναπλάθεται;

Η απάντηση είναι ναι. Αυτό συμβαίνει χάρη σε δυο συγκεκριμένες περιοχές στον εγκέφαλο. Αυτές είναι η Υποκοιλιακή Ζώνη γύρω από τις κοιλίες και οππόκαμπος, που είναι επίσης το κέντρο της μνήμης (τίποτα δεν είναι τυχαίο...).

Τι κάνει αυτές τις περιοχές τόσο ιδιαίτερες;

Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι διατηρούν την ικανότητα να παράγουν νέα κύτταρα, συγκεκριμένα νέους νευρώνες. Νευρώνας είναι το κύτταρο που μεταφέρει τα ηλεκτρικά σήματα, τις πληροφορίες. Πολλοί νευρώνες μαζί φτιάγνουν ένα νεύρο.

Τι σημαίνει ότι έχουν την ικανότητα να παράγουν νέα κύτταρα; Πως γίνεται αυτό;

Αυτό γίνεται χάρη στα βλαστικά κύτταρα.

Τι ακριβώς είναι αυτά;

Στον οργανισμό υπάρχουν ως πάρα πολλά είδη κυττάρων. Όπως καθετί ζωντανό ακολουθούν και αυτά ένα κύκλο ζωής: τη γέννηση, την ανάπτυξη, τη γήρανση και το θάνατο. Στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, δηλαδή στη γέννησή τους, τα κύτταρα βρίσκονται υπό μορφή ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ (βλεπε Εικονα 2). Τα παντοδύναμα βλαστικά κύτταρα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν από μόνα τους έναν ολόκληρο οργανισμό, ενώ τα πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν πολλά είδη ιστών. Τα πρώτα υπάρχουν στα πολύ πρώιμα στάδια ανάπτυξης του οργανισμού, ενώ τα δεύτερα υπάρχουν στο έμβρυο και στον ενήλικο οργανισμό. Όσο δηλαδή αναπτύσσεται ο οργανισμός τόσο εξειδικεύονται τα βλαστικά κύτταρα.

Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο ο ενήλικος εγκέφαλος διατηρεί την ικανότητα να φτιάγνει νέους νευρώνες όποτε και όπου τους χρειάζεται. Μπορεί πχ να χρησιμοποιηθούν για την επούλωση κάποιου τραύματος ή για να φτιάξουν νέα δίκτυα σε περίπτωση εκμάθησης νέων δεξιοτήτων. Στο καναρίνι τα νέα αυτά κύτταρα πηγαίνουν στο κέντρο του τραγουδιού, ενώ στο ποντίκι στον οσφρητικό λοβό! Η ικανότητα αυτή του εγκεφάλου λέγεται πλαστικότητα και είναι αυτή που μας βοηθάει να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα συνεχώς και να τα θυμόμαστε. Αυτό γίνεται σε όλη την ενήλικη ζωή μέχρι και τα γεράματα, μόνο που καθώς περνάνε τα χρόνια μειώνεται λίγο. Η μείωση αυτή αντιστοιχεί στη μείωση του πάχους της Υποκοιλιακής Ζώνης και άρα στη μείωση του αριθμού των βλαστικών κυττάρων. Επίσης, οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες παρουσιάζουν μειωμένη νευρογένεση.

Καλά όλα αυτά τα θεωρητικά... πρακτικά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε;

Μπορούμε και αυτό κάνουμε! Τα βλαστικά κύτταρα γενικά έχουν αρχίσει να μπαίνουν ενεργά στον αναπτυσσόμενο τομέα της Αναγεννησιακής Ιατρικής. Με τη χρησιμοποίησή τους μπορούμε να αναπαράγουμε ιστούς και να φτιάγνουμε νέα όργανα! Δεν είναι ακόμα τόσο εύκολο, αλλά πάρα πολλά εργαστήρια σε όλον τον κόσμο δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.
    Τα νευρικά βλαστικά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή νέων νευρώνων στο Νευρικό Σύστημα είναι επίσης μία πηγή ελπίδας για το μέλλον. Η γενετική τους τροποποίηση με στόχο τη χρησιμοποίηση τους για τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών (Huntington, Parkinson) αλλά και τραυμάτων (πχ παράλυση, εγκεφαλικό, ισχαιμία) του Νευρικού Συστήματος έχει ήδη ξεκινήσει και αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς.
    Το δυναμικό των βλαστικών κυττάρων είναι τεράστιο, και μόλις έχουμε αρχίσει να κατανοούμε τους μηχανισμούς του και να ανακαλύπτουμε τα μυστικά του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η απλότητα και ταυτόχρονα πολυπλοκότητα αυτού του συστήματος μόλις που ξεκίνησε να μας φανερώνει καινούριους δρόμους και οπωσδήποτε δε θα σταματήσει να μας εκπλήττει!
    Φωτογραφιες: Εικόνα 1 απο JB Lennington et al., 2003, Reproductive Biology and Endocrinology
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Οκ, ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

Senior Member
    Γιατί με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που τα ρίχνουν μονίμως στους άλλους ενώ την δική τους καμπούρα ούτε καν την έχουν δει?
    Γιατί με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που προσπαθούν να ελέγξουν τους άλλους?
    Γιατί με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που όταν τους ρωτάς "τι κάνεις" σου απαντάνε μίζερα "τι να κάνω?" (με μια κακομοιριά σαν να θέλουν να τους λυπηθείς?
    Γιατί με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που σου επιτίθονται τόσο εύκολα?
    Γιατί με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που είναι τόσο ισχυρογνώμονες και δεν σε ακούνε?
    Γιατί με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που θέλουν να ζουν μίζερα?
    Γιατί με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που αναμασούν τα ίδια και τα ίδια ακομα και τα προβλήματα τους και τελικά δεν κάνουν τίποτα για να τα λύσουν και μονίμως κλαίγονται?
    Γιατί με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που δεν ξέρουν να ζητούν μια συγνώμη και να παραδεχτουν τα λάθη τους?
    Γιατί με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που δεν σου λένε αυτο τους ενοχλεί σε σένα?
    Γιατί με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που σου κάνουν πράγματα τα οποία δεν τους αρέσει να τους κάνεις?
    Γιατί με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που δεν έχουν θέληση για να χτίσουν κάτι όμορφο...?

Senior Member
    Γιατί με εκνευρίζει που εκνευρίζουν την Cris ?

Σορυ κρις κανω χούμορ αλλά με τόσα γιατί , παρασούρθηκα άλλο ήθελα να πω

Σήμερα σκεφτόμουν το πόσο είναι διαφορετικά τα πράγματα αμα δεν κοιτάς πολύ χαμηλά , αλλά ούτε και πολύ ψηλά ,
    για αυτούς που δεν κοιτούν καθόλου ( μεταφορικά το λέω ) έχουν μόνο να λένε ,
    γιατί αυτοί που έχουν χάσει την όρασή τους ,
    μπορούν να δείξουν δρόμους ,
    που αυτοί που βλέπουν δεν μπορούν

φευγάτος είμαι οτι θέλω σκέφτομαι χαχα

Senior Member
    Καποιο σοβαρο προβλημα εχω...αλλα δεν μπορω να το εντοπισω:p
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Το εντοπισα....ειναι 6 : 30 το πρωι και δεν εχω τι να κανω λολ
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]