Seroquel XR MY ASS!! - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 48
    Banned
    Originally posted by arktos
    krino , είσαι της γνώμης δηλαδή να πάψει ο σχιζοφρενής, ο διπολικός να παίρνει τα φάρμακα του και να προσπαθήσει μόνος του ?
    να προσπαθήσει τί ?
    να νικήσει τη φύση ?

ειναι πολυ σχετικο αυτο που λες.
    Καταρχην δεν ειμαι πεποισμενος οτι ειναι θεμα που υπαρχει απο την φυση, αρα πρεπει να υποταχτεις στη μοιρα σου.
    Απο την αλλη, ο καθε σχιζοφρενης δεν ειναι ιδια υποθεση.
    Δηλαδη δεν παιζει ρολο αν εχει υποστηρικτικο περιβαλλον?
    Αλλος εχει, και αλλος τρωει το σκατο του.

σε όλα αυτά τα άσυλα τόσα χρόνια και στα σημερινά ψυχιατρεία ποιοι εισάγονται ?
    αυτοί που ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή ?

ξερεις (και ξερω) τωρα ποιοι εισαγονται στα ασυλα,
    οι πεταμενοι και οσοι ειναι απο διαλυμενες οικογενοιες.

εγώ αν διακόψω έγραψα στο θέμα του κηπ ποια θα είναι η πορεία μου.
    με μαθηματική ακρίβεια.

συμφωνω μαζι σου σε αυτο.
    Ποτε δεν θα σου ελεγα, κοψε την αγωγη σου.
    Ελπιζω να μην με θεωρεις ανευθυνο.

Ξερεις οσα γραφω δεν ειναι για να πας στο πατο,
    αλλα για να πας πιο πανω.

γιατί θυμάμαι πως ήταν.

και καλο ειναι να μην το ξαναθυμιθεις.

γιατί αντιλαμβάνομαι την κάθε εναλλαγή επεισοδίου.
    δεν συμβαίνει κάτι όταν με πιάνει κατάθλιψη ή μανία.
    που οφείλεται λοιπόν ?

ποιον ρωτας εμενα?
    δεν νομιζω να υπαρχει απαντηση σε αυτο.

πάντως εγώ δεν αισθάνομαι πως τα φάρμακα με χαζέψανε, ούτε μου κλέβουν κάτι από τη ζωή μου.

νομιζω οτι θα εχεις φανταστει καποτε σε σκεψεις, πως θα ηταν μια αλλη ζωη χωρις φαρμακα....

πεφτω εξω?

θα σου στειλω μια ανθοδεσμη με κρινα για να σου φτιαξει η διαθεση...
    :P

(με βρισκεις σε καλη φαση, και εχω διαθεση για χιουμορ....)

Banned

topamac = αδυνατίζει
    Arktos thanks, πρώτη φορά ακούω για φάρμακο που αδυνατίζει εκτός από κάποια που έχουν παρενέργειες και δεν είναι καλά, τι είναι, αντικαταθλιπτικό, αντιψυχωσικό ή σαν τα άλλα που αδυνατίζουν;

Senior Member
    Originally posted by krino
    krino , είσαι της γνώμης δηλαδή να πάψει ο σχιζοφρενής, ο διπολικός να παίρνει τα φάρμακα του και να προσπαθήσει μόνος του ?
    να προσπαθήσει τί ?
    να νικήσει τη φύση ?

ειναι πολυ σχετικο αυτο που λες.
    Καταρχην δεν ειμαι πεποισμενος οτι ειναι θεμα που υπαρχει απο την φυση, αρα πρεπει να υποταχτεις στη μοιρα σου.
    Απο την αλλη, ο καθε σχιζοφρενης δεν ειναι ιδια υποθεση.
    Δηλαδη δεν παιζει ρολο αν εχει υποστηρικτικο περιβαλλον?
    Αλλος εχει, και αλλος τρωει το σκατο του.

σε όλα αυτά τα άσυλα τόσα χρόνια και στα σημερινά ψυχιατρεία ποιοι εισάγονται ?
    αυτοί που ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή ?

ξερεις (και ξερω) τωρα ποιοι εισαγονται στα ασυλα,
    οι πεταμενοι και οσοι ειναι απο διαλυμενες οικογενοιες.

εγώ αν διακόψω έγραψα στο θέμα του κηπ ποια θα είναι η πορεία μου.
    με μαθηματική ακρίβεια.

συμφωνω μαζι σου σε αυτο.
    Ποτε δεν θα σου ελεγα, κοψε την αγωγη σου.
    Ελπιζω να μην με θεωρεις ανευθυνο.

Ξερεις οσα γραφω δεν ειναι για να πας στο πατο,
    αλλα για να πας πιο πανω.

γιατί θυμάμαι πως ήταν.

και καλο ειναι να μην το ξαναθυμιθεις.

γιατί αντιλαμβάνομαι την κάθε εναλλαγή επεισοδίου.
    δεν συμβαίνει κάτι όταν με πιάνει κατάθλιψη ή μανία.
    που οφείλεται λοιπόν ?

ποιον ρωτας εμενα?
    δεν νομιζω να υπαρχει απαντηση σε αυτο.

πάντως εγώ δεν αισθάνομαι πως τα φάρμακα με χαζέψανε, ούτε μου κλέβουν κάτι από τη ζωή μου.

νομιζω οτι θα εχεις φανταστει καποτε σε σκεψεις, πως θα ηταν μια αλλη ζωη χωρις φαρμακα....

πεφτω εξω?

θα σου στειλω μια ανθοδεσμη με κρινα για να σου φτιαξει η διαθεση...
    :P

(με βρισκεις σε καλη φαση, και εχω διαθεση για χιουμορ....)

ναι, δεν είναι μόνο θέμα φύσης, αλλά κυρίως αυτής.
    γιατί θέλεις να καταρρίψεις μια ολόκληρη επιστήμη ?
    και βέβαια παίζει ρόλο το περιβάλλον του καθενός.
    αλλά άσε και σε μένα να πω μια κουβέντα παραπάνω που και πάσχω και σε ψυχιατρική μπήκα και έμεινα.
    νοσηλεύτηκα λοιπόν, γιατί ήμουν λίγα βήματα πριν την αυτοκαταστροφή.
    δεν δεχόμουν πως έχω πρόβλημα.

κάνεις λάθος λέγοντας πως νοσηλεύονται αυτοί που είναι πεταμένοι και όσοι είναι είναι από διαλυμένες οικογένειες.
    δηλαδή ο αδερφός μου και η αδερφή μου γιατί δεν νοσηλεύτηκαν ?

και αφού λες πως ποτέ δεν θα μου έλεγες να κόψω την αγωγή μου, γιατί λες πως η ψυχιατρική είναι κις μαι ας ?

ναι έχω σκεφτεί πως θα ήταν η ζωή μου χωρίς φάρμακα, όπως έχω σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή μου αν οι γονείς δεν αποφάσιζαν να φύγουν από την αυστραλία ?

η διάθεση μου είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλή!
    αλλά, όπως θα ξέρεις μια γυναίκα τρελαίνεται όταν δέχεται λουλούδια! :P
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    το τοπαμακ ειναι αντιεπηλιπτικο κ πλασαρεται κ σαν σταθεροποιητης διαθεσης!το παιρνα δυο χρονια! κοβει την ορεξη και σου δινεται η δυνατοτητα να κανεις διαιτα και να μετριασεις καπως την αυξηση βαρους απο τα αντιψυχωτικα!
    Ομως,ο υπνος μου ηταν γεματος εφιαλτες και συντελουσε κ αυτο στο να νοιωθω κ να φαινομαι σαν ρομποτ!

Senior Member
    ακουσε με πετραν,
    γιατι μαλλον με εχεις παρεξηγησει.....

Θεωρω την επιστημη σου (την ψυχιατρικη) μια επιστημη για τα μπαζα :P
    Αναπτυχθηκε για πολλους λογους, αλλα οχι για να υπηρετησει τον ανθρωπο,
    αλλα για να τον καθυποταξει.
    Και θα επεκταθω σε αυτο παρακατω.

Τις επιστημες γενικα τις θεωρω οτι υπηρετουν την εξελιξη του ανθρωπου με την εννοια οτι μελετα φαινομενα,
    με σκοπο την καλυτερευση της ζωης του ανθρωπου.
    Ετσι ειναι ομως? η απαντηση ειναι οχι παντα.
    Ο ιδιος ο ανθρωπος, εχει φροντισει να λειτουργει κατα αλλων κατα περιπτωση.
    Φερ ειπειν, η πυρηνικη ενεργεια, θα μπορουσε να λυσει το προβλημα της ενεργειας στο πλανητη,
    παρολα αυτα χρησιμοποιειται κυριως για να μπορει να τον εξολοθρευσει μαζικα.

Ετσι μια αποψη, ενα χαπι, μια αναλυση, εχει δυο οψεις που χρησιμοποιειται.
    Εισαι νεος πτυχιουχος και προφανως σε ενδιαφερει η επιστημη σου.
    Εμενα ομως με ενδιαφερει ο παραγοντας ανθρωπος πανω απο ολα.

Με αυτη την εννοια, η ψυχιατρικη επαιξε πολλες φορες ενα ρολο καθυποταξης του και οχι ιασης οπως θα ηθελες.
    Με αρχηγο τον Φρουντ, ενα πολυ συντηρητικο ανθρωπο μπηκαν οι βασεις στο πως θα μπορεσουν να κυριευσουν αλλα και να ελεγξουν την συνειδηση του ανθρωπου, το μονο μεχρι τοτε που δεν μπορουσαν να υποταξουν.
    Σημερα που εχουν περασει τα χρονια η ψυχιατρικη, εχει εξελιχθει αρκετα με τι αποτελεσμα?
    να δημιουργησει μια σκουπιδοαποθηκη ψυχων, και ψυχων - ζομπι, με μεταλλαγμενη συνειδηση που οταν ο ψυχιατρος ειχε τον απολυτο ελεγχο ειναι ζητουμενο κατα ποσο ηταν υπερ του ασθενους η υπερ της τσεπης, της αιγλης κλπ κλπ του ψυχιατρου.

Ξερεις αυτα τα εχω πει σε γκλαμουρατους ψυχιατρους, γνωστες φιρμες, που φυσικα σημερα με αποφευγουν και τους εχω καταγγειλει ανοικτα και επωνυμα.
    Οι ιδιοι διατεινονται προς εμενα με τα ιδια τσιτατα και θεωριες που μου αμολας και εσυ.....
    Σαφως και θα υποστηριξεις αυτο που αυριο θα σου δωσει ενα κομματι ψωμι.
    Σαφως και θα υποστηριξεις την θεωρια σου, που θα σε κανει ενα αναγνωρισμενο μελος της, κομματι αυτου του συστηματος.
    Ετσι ειναι ολοι ομως?
    Οχι ολοι, ελαχιστοι βεβαια, μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου, ειναι εκεινοι που προτιμησαν τον ανθρωπο απο αυτο το ρολο.
    Με βαση αυτους τους ανθρωπους και με καποιους ασθενεις, γεννηθηκε η αντιψυχιατρικη και επιτελους καποια στιγμη τα πραγματα ειπωθηκαν με το ονομα τους.
    Αρκετα απο αυτα εχω γραψει στα τετραδια αντιψυχιατρικης.

Επειδη λοιπον εισαι νεος επιστημονας,
    καποια στιγμη (αν δεν την εχεις περασει ηδη αυτη την στιγμη) θα βρεθεις σε ενα σταυροδρομι....
    θα εισαι υπερ του ανθρωπου η του ρολου που υπηρετει την επιστημη σου?
    Ουδετερος δεν μπορεις να μεινεις, αλλα ειναι ζητουμενο βεβαια αν και ποια συνειδηση εχεις.
    Δεν το γνωριζω και ισως να μην το μαθω ποτε.
    γνωριζω ομως τους ελαχιστους, που επισημα και σε συνεδρια εχουν καταγγειλει την επισημη ψυχιατρικη στην ελλαδα.
    Εκεινους τους τιμαω πρωτα σαν ανθρωπους και μετα φυσικα σαν επιστημονες.
    Τους υπολοιπους φαρμακοτριφτες, τους κομπογιανιτες ψυχων, δεν τους εχω ουτε για να μου γυαλισουν τα παπουτσια.

Μπορεις να αναπτυσεις οτι θεωρια νομιζεις.
    Δεν με πειθουν ομως οι θεωριες, αλλα οι πραξεις.
    Και οι δικες μου πραξεις ειναι να αναπτυσω οπου και οπως μπορω την αλληλεγγυη των ανθρωπων, απεναντι στα φαρμακα σου.
    Θα συνεχισω να πρεσβευω οτι η μοναξια, ο ανθρωπινος πονος, η καταθλιψη, οι φοβιες και οι ανασφαλειες των ανθρωπων νικουνται με την ανθρωπινη επαφη και οχι με τα πειραγματα των νευροδιαβιβαστων που επιχειρεις, ουτε επισης με τους χαπακωμενες ψυχες - ζομπι, κλεισμενες σε ενα σκοτεινο δωματιο....

Και για να κλεισω με κατι πιο συγκεκριμενο,
    αυτο που προσπαθω να κανω εδω μεσα ειναι οποιος εχει αυτες τις αγωνιες,
    να μπορεσει να ορθωσει το αναστημα του και να μην τρωει σαν μασημενη τροφη αυτα που του λεει ο \"επιστημονας\" του
    και οτι το συμφερον του, ειναι πανω απο ολα το δικο του συμφερον και οχι του γιατρου του.
    Η αμφισβητηση του εαν και εφοσον συντρεχουν λογοι ειναι προς το καλο του.
    Γιατι συχνα πυκνα εχουμε διαβασει εδω μεσα, για μελη που εχουν παρει συνταγογραφησεις οτι να ναι.
    Αυτοι οι εγκληματιες συνεχιζουν και δουλευουν και μαλιστα με τα σκηπτρα της επιστημης τους.....

Αυτα πολυ συνοπτικα γιατι μπορω να αναπτυξω και αλλες παραμετρους,
    αλλα πιστευω οτι εχω γινει σαφης και κατανοητος.
    Δεν εχω την πεποιθηση οτι μιαλω σε ατομο που δεν καταλαβαινει,
    αλλα σε ατομο που οι σκοποι του ειναι αντιθετοι με τους δικους μου.
    Πολυ απλα το μετεριζι μας ειναι διαφορετικο και μοιραια ειμαστε απεναντι.
    Απο μεριας μου κανενα προβλημα απολυτως.
    Κανω το ιδιο πραγμα εδω και δεκαετιες και αυτο σκοπευω να συνεχισω να κανω.

Ευχαριστω- Ευχαριστεις.

Τα ειπες ολα ΜΕΓΑΛΕ !

Senior Member
    Originally posted by lightbluepath

topamac = αδυνατίζει
    Arktos thanks, πρώτη φορά ακούω για φάρμακο που αδυνατίζει εκτός από κάποια που έχουν παρενέργειες και δεν είναι καλά, τι είναι, αντικαταθλιπτικό, αντιψυχωσικό ή σαν τα άλλα που αδυνατίζουν;
    σαν σταθεροποιητικό μου το είχε δώσει ο προηγούμενος ψυχίατρος.
    κι επειδή είδα πως όντως κόβει την όρεξη, ζήτησα και στον επόμενο να μου το γράφει.
    να ρωτήσεις το γιατρός σου.

Banned

ναι, δεν είναι μόνο θέμα φύσης, αλλά κυρίως αυτής.
    γιατί θέλεις να καταρρίψεις μια ολόκληρη επιστήμη ?

γιατι μεσω της αμφισβητησης ερχεται η βελτιωση.
    Δεν θελω να στο παιξω εξυπνος, και σαφως μιλαω εξω απο το χωρο.
    Ωστοσο θελω να οραματιζομαι κατι καλυτερο για το αυριο, και σε αυτο θελω ο καθε εμπλεκομενος να συνδιαμορφωνει το μελλον του και οχι να του το φτιαχνουν αλλοι.
    Αυτο ειναι γενικη πεποιθηση και οχι κατι ειδικα για σενα η αλλον.

Ειμαι κατα των ψυχιατρων απο θεση αρχης.
    Αν ηταν να διαλεξω αναμεσα σε ψυχιατρο και θανατο, προτιμω τον θανατο.

και βέβαια παίζει ρόλο το περιβάλλον του καθενός.
    αλλά άσε και σε μένα να πω μια κουβέντα παραπάνω που και πάσχω και σε ψυχιατρική μπήκα και έμεινα.
    νοσηλεύτηκα λοιπόν, γιατί ήμουν λίγα βήματα πριν την αυτοκαταστροφή.
    δεν δεχόμουν πως έχω πρόβλημα.

σε πιστευω.

κάνεις λάθος λέγοντας πως νοσηλεύονται αυτοί που είναι πεταμένοι και όσοι είναι είναι από διαλυμένες οικογένειες.
    δηλαδή ο αδερφός μου και η αδερφή μου γιατί δεν νοσηλεύτηκαν ?

δεν ξερω για την αδερφη σου, ξερω ομως για τον φιλο μου.

και αφού λες πως ποτέ δεν θα μου έλεγες να κόψω την αγωγή μου, γιατί λες πως η ψυχιατρική είναι κις μαι ας ?

γιατι ειναι,
    μην πιστεψεις ποτε οτι αυτο ειναι οτι καλυτερο μπορεις να εχεις.

ναι έχω σκεφτεί πως θα ήταν η ζωή μου χωρίς φάρμακα, όπως έχω σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή μου αν οι γονείς δεν αποφάσιζαν να φύγουν από την αυστραλία ?

σκεφτεσαι πολυ ε? :P

η διάθεση μου είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλή!
    αλλά, όπως θα ξέρεις μια γυναίκα τρελαίνεται όταν δέχεται λουλούδια! :P

οποτε θα φροντισω αυριο κιολας να λαβεις ενα λουλουδι απο εμενα....
    χεχεχεχε... τι αλλο θες ε?

Senior Member
    Originally posted by katerinaki
    το τοπαμακ ειναι αντιεπηλιπτικο κ πλασαρεται κ σαν σταθεροποιητης διαθεσης!το παιρνα δυο χρονια! κοβει την ορεξη και σου δινεται η δυνατοτητα να κανεις διαιτα και να μετριασεις καπως την αυξηση βαρους απο τα αντιψυχωτικα!
    Ομως,ο υπνος μου ηταν γεματος εφιαλτες και συντελουσε κ αυτο στο να νοιωθω κ να φαινομαι σαν ρομποτ!
    σαν σταθεροποιητικό μου το είχε δώσει ο προηγούμενος ψυχίατρος.
    κι επειδή είδα πως όντως κόβει την όρεξη, ζήτησα και στον επόμενο να μου το γράφει.
    να ρωτήσεις το γιατρός σου.
    Ευχαριστώ κορίτσια, λίγο επικίνδυνο μου ακούγεται, άσε που μπορεί να κάνει και αλληλεπιδράσεις με το άλλο φάρμακο που παίρνω, αλλά για να το έδωσε στην κοπέλα που έγραψε το θέμα που μάλλον έχει ψύχωση, θα μπορώ να το πάρω κι εγώ. Μακάρι να δεχτεί να μου το γράψει.
    εγώ πάσχω από διπολική.
    όταν κάτι σου κόβει την όρεξη λογικό κι επόμενο είναι να τρως λιγότερο και τελικά να χάνεις κιλά.
    ωστόσο θα πρέπεις να ρωτήσεις το γιατρό σου γιατί αυτός ξέρει τί φάρμακα έπαιρνες, τί παίρνεις και πώς αυτό θα επιδράσει σε σένα.
    ένα φάρμακο που κάνει σε μένα, δεν είναι απαραίτητο να κάνει σε ένα άλλο άτομο.

Banned
    εγώ πάσχω από διπολική.
    όταν κάτι σου κόβει την όρεξη λογικό κι επόμενο είναι να τρως λιγότερο και τελικά να χάνεις κιλά.
    ωστόσο θα πρέπεις να ρωτήσεις το γιατρό σου γιατί αυτός ξέρει τί φάρμακα έπαιρνες, τί παίρνεις και πώς αυτό θα επιδράσει σε σένα.
    Το ξέρω βρε από τι πάσχεις Δεν πάσχουμε από το ίδιο. By the way, με έχεις στο facebook, έχω αλλάξει ψευδώνυμο, ελπίζω να κατάλαβες τώρα ποιά είμαι. Ναι, αυτό θέλω κι εγώ να μου κόψει την όρεξη. Τουλάχιστον να μην παχαίνω γιατί και παλιά που έκανα δίαιτα δεν αδυνάτιζα, απλά δεν πάχαινα τώρα όσο τρώω κανονικά παχαίνω. Μακάρι να κάνει και σε μένα. Αλλά ανησυχώ ότι δεν θα μου το δώσει εμένα γιατί δεν αφορά το πρόβλημά μου, ακόμα και αν δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα. Εσύ το έπαιρνες καθαρά για κιλά ή για το πρόβλημά σου; Το Κατερινάκι;

Senior Member
    [quote]Originally posted by krino

Αν ηταν να διαλεξω αναμεσα σε ψυχιατρο και θανατο, προτιμω τον θανατο.

αν έπασχες από διπολική π.χ. , θα αυτοτοκτονούσες παρά να πας σε ψυχίατρο ?
    αυτό λες ?

Senior Member
    εγώ πάσχω από διπολική.
    Το ξέρω βρε από τι πάσχεις Δεν πάσχουμε από το ίδιο. By the way, με έχεις στο facebook, έχω αλλάξει ψευδώνυμο, ελπίζω να κατάλαβες τώρα ποιά είμαι. Ναι, αυτό θέλω κι εγώ να μου κόψει την όρεξη. Τουλάχιστον να μην παχαίνω γιατί και παλιά που έκανα δίαιτα δεν αδυνάτιζα, απλά δεν πάχαινα τώρα όσο τρώω κανονικά παχαίνω. Μακάρι να κάνει και σε μένα. Εσύ το έπαιρνες καθαρά για κιλά ή για το πρόβλημά σου; Το Κατερινάκι;
    πήγαινα στο γιατρό και του έλεγα κάθε φορά : \" έχω πρόβλημα με τα κιλά.δεν μου αρέσει που έχω παχύνει.δεν μου φτάνει η κατάθλιψη, θα έχω και τα κιλά. \"
    και κάθε φορά τα ίδια.
    μου είχε γίνει εμμονή.
    έχω πρόβλημα γενικά με τα κιλά.
    θέλω να είμαι κάτω από τα κανονικά, αλλιώς πιστεύω πως είμαι γεμάτη.
    οπότε μου έδωσε το φάρμακο αυτό σαν σταθερποιητικο, που ταυτόχρονα κόβει και την όρεξη.
    τώρα πια έχει αποδειχτεί πως δεν αποδίδει σαν σταθεροποιητικό.

Banned
    πήγαινα στο γιατρό και του έλεγα κάθε φορά : \" έχω πρόβλημα με τα κιλά.δεν μου αρέσει που έχω παχύνει.δεν μου φτάνει η κατάθλιψη, θα έχω και τα κιλά. \"
    και κάθε φορά τα ίδια.
    μου είχε γίνει εμμονή.
    οπότε μου έδωσε το φάρμακο αυτό σαν σταθερποιητικο, που ταυτόχρονα κόβει και την όρεξη.
    Ο δεύτερος γιατρός εννοείς; Εγώ έχω πάρα πολλά κιλά, εκεί που ήμουν 52 και τώρα αφού όσο πάω και παχαίνω, δεν μπορώ να το χωνέψω. Και αυτοί οι γονείς μου δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Ούτε οι γιατροί που είναι δική τους ευθύνη! Είπα στους γονείς μου για το τοπαμάκ, και ενώ μου αρνήθηκαν και οι δύο, η μητέρα μου μου είπε ότι μπορεί να μην κάνει για μένα και παλιά που ήθελα να αλλάξω τα χάπια τα είχα πει όπως θέλω στο γιατρό και το ίδιο θα κάνω και τώρα το θέμα είναι τι θα κάνει και ο γιατρός βέβαια και δεν βλέπω να ενδιαφέρεται, πάντως ευχαριστώ που μου το\'πες, άμα μου το δώσει είναι σωτήριο!

Senior Member
    Originally posted by pelariry
    pelariry,
    οι ανθρωποι που εχουν τετοια ζορια πρεπει να παλεψουν οι ιδιοι να εχουν τον ελεγχο της ζωης τους με τα δικα τους μετρα και σταθμα και οχι των \"επιστημονων\".
    ισχυρίζεσαι το ίδιο όμως και για τις σωματικές ασθένειες π.χ. καρκίνος και γιατί;
    συγκρινεις οτι ειναι το ιδιο μια σωματικη ασθενεια με μια ψυχολογικη?

δηλαδη ειναι το ιδιο σπαω το ποδι μου, εχω καρκινο, με το οτι εχω φοβιες, ακουω φωνες, πιστευω οτι θελουν το κακο μου και ενα σωρο αλλα?

Θα μπορουσα να το αποδεχτω αυτο,
    στο βαθμο που εχω μια φοβια πχ και για να γινω καλα χρειαζομαι 100% φαρμακα.
    Εστω και σε ενα ελαχιστο ποσοστο ανθρωπων που το λυνει χωρις φαρμακα, μπορεις να βασιστεις σε αυτο και να πεις οτι η ιαση ειναι θεμα και προσωπικης διεργασιας.

Τωρα στο προκειμενο,
    αλλιως θα το δουλεψει ο πελαριρυ, αλλιως ο νικος αλλιως ο κωστας και παει λεγοντας.
    Για αυτο εχουν βγει ενα σωρο φαρμακα, απο ελαφρα μεχρι στουκας :P

Επισης θα μου πεις,
    καλα ολα αυτα, εγω τι να κανω τωρα?
    τιποτα, οτι εκανες καταρχην.
    Αυτο ομως σημαινει οτι ετσι θα μεινουμε?
    Ο σχιζοφρενης του αυριο θα εχει τις ιδιες θεραπειες με τον σχιζοφρενη του χθες?
    Δεν πρεπει να παμε σε παραπερα κατασταση?
    και αν πρεπει, θα γινει με τις ευλογιες των φαρμακευτικων εταιριων?

Καταρχάς συμφωνώ μαζί σου ότι οι πιο πολλές ψυχικές διαταραχές όπως όλες οι \"διαταραχές άγχους\" (γενικευμένη αγχώδη, ιδεοψυχαναγκαστική, κρίσεις πανικού), \"η κατάθλιψη\" και οι \"διαταραχές πρόσληψης τροφής\" μπορούν να αντιμετωπιστούν τρομερά αποτελεσματικά με την κατάλληλη ψυχοθεραπεία και την υποστήριξη του ατόμου από τον ειδικό και από το περιβάλλον του. Αυτό είναι επιστημονικότατο και πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι μερικές ψυχοθεραπείες έχουν πολύ πιο μεγάλη αποτελεσματικότητα σε αυτές τις διαταραχές από μόνες τους. Προσωπικά σαν τελειόφοιτος ψυχολογίας κιόλας φυσικά και δεν είμαι υπερ των φαρμάκων και μόνο αλλά δεν τα θεωρώ και κακά, απλά είναι ακόμα ένα υποστηρικτό εργαλείο. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θεωρεί κανείς ότι αυτό που έχει ότι είναι καθαρά κάτι σαν \"σωματικό-νευρολογικό\" και στηριχτεί μόνο στα φάρμακα. Όποιος ψυχίατρος δεν ενημερώνει ότι πρέπει να γίνει και η κατάλληλη ψυχοθεραπεία δεν είναι καθόλου σωστός επαγγελματίας τέλος. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό.

Για την σχιζοφρένεια όμως θεωρώ (και με βάση πολλές έρευνες) ότι-τουλάχιστον κάποια είδη της- πρέπει να είναι κάπως πιο \"νευρολογικά\" (π.χ. στην \"αποδιοργανωτική/ηβηφρενική σχιζοφρένεια\" και όχι τόσο στην \"παρανοική\" για να το πω και σαν ταμπέλες). Ξέρεις τι τρομερά ελλείματα μπορούν να έχουν αυτοί οι ασθενείς? Μιλάμε ότι όπως το είπες μπορείς να τους δεις να τρώνε και τα κόπρανα τους...και αυτό όχι επειδή δείχνουν συναισθηματικά φορτισμένοι αλλά απλά επειδή δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν... Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους δείχνουν να έχουν ελλείματα σε νευροψυχολογικά τεστ που έχουν να κάνουν με την οργάνωση της συμπεριφοράς (εκτελεστικές λειτουργίες). Τέτοιοι ασθενείς δεν μπορούν ΚΑΝ να επικοινωνήσουν η να κατανοήσουν τον άλλον, πόσο μάλλον να \"δεχθούν\" υποστήριξη.

Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο από το να δώσεις φάρμακα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Γι αυτό για μένα είναι καλό να υπάρχουν και τέτοιες θεωρίες-που εσύ λανθασμένα νομίζεις ότι σχετίζονται όλες άμεσα με τις φαρμακοβιομηχανίες-για να αποκτήσουμε ακόμα καλύτερη γνώση για το τι γίνεται σε αυτές τις \"πιο βαριές\" περιπτώσεις. Και ίσως κάποτε να βγουν πολύ καλύτερες θεραπείες και το εύχομαι. Από την στιγμή όμως που δεν υπάρχουν άλλα μέσα, είναι προτιμότερο να ακολουθήσει κάποιος έστω αυτόν τον δρόμο από το να έχεις κάποιον κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο.

Δέχομαι όμως ότι υπάρχουν και περιπτώσεις πιο \"αντιδραστικής ψύχωσης\" (παρ όλο που δεν υπάρχει επίσημα τέτοιο όνομα πολλοί το δέχονται ανεπίσημα) όπου πιο \"παρανοικά\" συμπτώματα (π.χ. συνωμοτούν όλοι εναντίον μου κλπ.) να σχετίζονται με πιο \"συναισθηματικές\" καταστάσεις και άσχημες εμπειρίες. Εκεί όντως η ψυχοθεραπεία θα μπορούσε να κάνει επίσης μεγάλη διαφορά, αλλά δυστυχώς και αυτοί οι άνθρωποι θα πάρουν την \"ταμπέλα\" και θα πάρουν την ίδια φαρμακευτική αγωγή με τους άλλους. Εκεί όντως συμφωνώ μαζί σου. (ίσως όμως και πάλι παράλληλα με μια φαρμακευτική υποστήριξη...ανάλογα και με την περίπτωση)

Δεν συμφωνώ όμως στο ότι όλες οι \"ψυχώσεις\" είναι ίδιες και ότι όλες έχουν να κάνουν με άσχημα γεγονότα στις ζωές αυτών των ατόμων. Γιατί έτσι δεν είναι. Και εκεί είναι προτιμότερο να πάρεις αυτή την (φαρμακευτική) οδό για να βελτιώσεις έναν άνθρωπο που έχει τρομερή αποδιοργάνωση στο τι κάνει.

Senior Member
    και κάθε φορά τα ίδια.
    μου είχε γίνει εμμονή.
    Ο δεύτερος γιατρός εννοείς; Εγώ έχω πάρα πολλά κιλά, εκεί που ήμουν 52 και τώρα αφού όσο πάω και παχαίνω, δεν μπορώ να το χωνέψω. Και αυτοί οι γονείς μου δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Ούτε οι γιατροί που είναι δική τους ευθύνη! Είπα στους γονείς μου για το τοπαμάκ, και ενώ μου αρνήθηκαν και οι δύο, η μητέρα μου μου είπε ότι μπορεί να μην κάνει για μένα και παλιά που ήθελα να αλλάξω τα χάπια τα είχα πει όπως θέλω στο γιατρό και το ίδιο θα κάνω και τώρα το θέμα είναι τι θα κάνει και ο γιατρός βέβαια και δεν βλέπω να ενδιαφέρεται, πάντως ευχαριστώ που μου το\'πες, άμα μου το δώσει είναι σωτήριο!
    ο δεύτερος γιατρός μου το έδωσε γιατί του το ζήτησα.
    του εξήγησα πως δεν θέλω να πάρω κιλά.

γιατί δεν ζητάς από το γιατρό σου να σου βρει φάρμακα που δεν θα σου ανοίγουν την όρεξη ?
    το έχεις συζητήσει μαζί του ?

Senior Member
    Originally posted by pelariry
    pelariry,
    οι ανθρωποι που εχουν τετοια ζορια πρεπει να παλεψουν οι ιδιοι να εχουν τον ελεγχο της ζωης τους με τα δικα τους μετρα και σταθμα και οχι των \"επιστημονων\".
    ισχυρίζεσαι το ίδιο όμως και για τις σωματικές ασθένειες π.χ. καρκίνος και γιατί;
    συγκρινεις οτι ειναι το ιδιο μια σωματικη ασθενεια με μια ψυχολογικη?

δηλαδη ειναι το ιδιο σπαω το ποδι μου, εχω καρκινο, με το οτι εχω φοβιες, ακουω φωνες, πιστευω οτι θελουν το κακο μου και ενα σωρο αλλα?
    ναι, είναι το ίδιο.

υγ:δεν χρειάζεται κάθε ασθένεια -είτε είναι παθολογικής είτε ψυχολογικής φύσεως- φάρμακα.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast