Results 46 to 60 of 70
Thread: Aπίστευτη ζήλια
-
17-06-2010, 15:45 #46
Καλα lightblueth μου φαίνεται οτι σου έχει αφήσει τραύματα κάποιος προηγούμενως σου...Δηλαδή εσυ θεωρείς απάτυη το να κοιτάς κάποιο στο δρόμο η επειδή το κοιτάς πάει να πει οτι θα πας και μαζί του.....Φαντάζομαι τη θα κάνεις στις σχέσεις σου
- 17-06-2010, 15:59 #47
Nα το εξετάσουμε και από άλλες πλευρές,το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το θέμα όπως εξελίσσεται μέσα από τις διαφορετικές θέσεις.Να πω πως ο aeolus έχει κάνει κάποιες εύστοχες παρατηρήσεις,πολύ μου άρεσαν τα posts αυτά.:)
Πχ η διάκριση ανάμεσα στη διάχυτη ζήλεια,την δίχως καν συμμέτοχο τον σύντροφο,τη δίχως έδαφος που να \"δικαιώνει\"την ύπαρξή της(τραβηγμένο,αλλά κάπως έτσι για να το διαχωρίσουμε από την άλλη μορφή)και την λεγόμενη fait accompli,που στηρίζεται σε γεγονότα που γέννησαν οδυνηρά συναισθήματα στο εγώ,αυτοαμφιβολίας,αυτοακύ ρωσης,κλπ.Η περίπτωση του Michael,ανήκει στην πρώτη κατηγορία,γιατί δεν στηρίζεται σε βάσιμες αποδείξεις πως η σχέση απειλείται από κάποιο άλλο μέρος(\"ανταγωνιστή\")-γρουμφ,σιχαίνομαι όλες αυτές τις έννοιες και λέξεις,αλλά πρέπει να τις χρησιμοποιήσω για να γίνω κατανοητή,λολ.:P
Έτσι μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα πως πρόκειται για τη ζήλεια με βάση την υποψία απειλής της σχέσης,όχι την παρουσία απειλής.Άρα σωστά το πήγε προς την κατεύθυνση που το έκανε ο aeolus.
Κάποια στιγμή είχα διαβάσει κάτι που μου άρεσε πολύ.Πως στην καρδιά της ζήλειας υπάρχει η ανάγκη να σε έχουν ανάγκη.Και επίσης αξιοσημείωτο είναι πως ο άλλος,ο σύντροφός σου γίνεται ένα συνεχές σημείο αναφοράς για τη δική σου αίσθηση αξίας του εαυτού,αυτό είναι μεγάλο αγκάθι για το εγώ,που τρώει συνέχεια ήττες όταν τον κόσμο γύρω του τον χωρίζει σε άτομα που συνιστούν απειλή και σε άτομα που δεν συνιστούν.
Άλλο ενδιαφέρον θα ήταν να το πάμε και στα κρυφά κέρδη από την εκδήλωση της ζήλειας με τη γκρίνια και τη δυσαρέσκεια.Εκτός ότι απειλεί τη σχέση(καθώς ο άλλος μπορεί να φτάσει κάποια στιγμή στα όρια της αντοχής του και να κάνει το μπαμ),μήπως χρησιμεύει στο να ελέγξει τον έτερον ήμισυ με το μήνυμα\"σε παρατηρώ διαρκώς,είσαι στο στόχαστρό μου\";
Kαι να τροποποιήσει τις συντροφικές συμπεριφορές που ενοχλούν,χρησιμοποιώντας εναντίον του τις ίδιες του τις ενοχές;;;
;)"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
17-06-2010, 16:10 #48
Originally posted by Michaelgr
Καλα lightblueth μου φαίνεται οτι σου έχει αφήσει τραύματα κάποιος προηγούμενως σου...Δηλαδή εσυ θεωρείς απάτυη το να κοιτάς κάποιο στο δρόμο η επειδή το κοιτάς πάει να πει οτι θα πας και μαζί του.....Φαντάζομαι τη θα κάνεις στις σχέσεις σου
17-06-2010, 16:11 #49
Ορθά τα όσα λες...Ομως η ζήλια είναι εγωισμού και οχι έρωτα έχω μια φίλη που τα έχει με εναν τώρα 3 χρόνια για να πάει βόλτα με τις φίλε τις τον ρωτάει και σπάνια την αφήνει δεν τολμάει οχι να κοιτάξει αλλα να πει στο σινεμά που βλέπουν μαζι ταινία πολύ ωραίος αυτός.Δεν μπορεί να έχει φίλους αγόρια και 1002 άλλα πράγμτα εξαιτίας της υπερβολικής ζήλιας του άλλου...Τώρα το να κοιτάς στο δρόμο κάποια και αυτό είναι όλο δεν είναι τίποτα μα τίποτα το σπουδαίο...
17-06-2010, 16:16 #50
Ορθά τα όσα λες...Ομως η ζήλια είναι εγωισμού και οχι έρωτα έχω μια φίλη που τα έχει με εναν τώρα 3 χρόνια για να πάει βόλτα με τις φίλε τις τον ρωτάει και σπάνια την αφήνει δεν τολμάει οχι να κοιτάξει αλλα να πει στο σινεμά που βλέπουν μαζι ταινία πολύ ωραίος αυτός.Δεν μπορεί να έχει φίλους αγόρια και 1002 άλλα πράγμτα εξαιτίας της υπερβολικής ζήλιας του άλλου...Τώρα το να κοιτάς στο δρόμο κάποια και αυτό είναι όλο δεν είναι τίποτα μα τίποτα το σπουδαίο...
17-06-2010, 16:17 #51
H ζήλεια μπορεί να είναι και τρόπος ελέγχου και κάποιες φορές οι ζηλιάρηδες-κτητικοί-απαιτητικοί σύντροφοι μια χαρά τα καταφέρνουν στο να σε βάλουν σε καλούπια πρέπει-δεν πρέπει αυτό κι εκείνο.Για μένα ο Michael έχει δίκιο,δεν έχει δικαίωμα η σύντροφός του να τον ενοχοποιεί για θέματα που εμπίπτουν στη δική της συναισθηματική σφαίρα.Την ευθύνη όσων αισθάνεται την έχει η ίδια,όπως και τη δυνατότητα να ψαχτεί και να αλλάξει,όχι να βάλει τον άλλον να ψάχνεται για να αισθανθεί δυνατότερη και πιο ικανοποιημένη εκείνη.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
17-06-2010, 16:21 #52
Το θέμα δεν είναι να τον ενοχοποιήσει, απλά να το σταματήσει να το κάνει αυτό γιατί είναι ενοχλητικό. Γιατί να κοιτάει άλλες αφού έχει αυτήν; Οκ, και αν αλλάξει και την απατήσει αυτός; Καλύτερα θα είναι τότε; Δλδ όλα η γυναίκα θα τα κάνει;
17-06-2010, 16:21 #53
Mα lightbluepath ποιός σου λέει οτι κοιτάω συνέχεια απο που και ως που?Ο κολλητός μου έχει μια σχέση που είναι τρομερή μια μέρα περπατούσα εγω αυτός και η κοπέλα του και περνάει ενας ωραίος τύπος και του κάνει η κοπέλα του ωραίος αυτός και τις κάνει για πλακά θα τον άλλαζες για εμένα και του κάνει σε καμία περίπτωση μωρό μου και πραγματικά λέω πωω τι τέλειο ζευγάρι...Και δεν κοιτάω συνέχεια!
17-06-2010, 16:22 #54
Mα lightbluepath ποιός σου λέει οτι κοιτάω συνέχεια απο που και ως που?Ο κολλητός μου έχει μια σχέση που είναι τρομερή μια μέρα περπατούσα εγω αυτός και η κοπέλα του και περνάει ενας ωραίος τύπος και του κάνει η κοπέλα του ωραίος αυτός και τις κάνει για πλακά θα τον άλλαζες για εμένα και του κάνει σε καμία περίπτωση μωρό μου και πραγματικά λέω πωω τι τέλειο ζευγάρι...Και δεν κοιτάω συνέχεια!
17-06-2010, 16:24 #55
Αφου το είπα οτι κοιτάω απλα δεν κάθομαι να κοιτάω 10 λεπτά με το στόμα ανοικτό και δεν την αλλάζω με καμια προς το παρόν αλλα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν ξέρω για πόσο ακόμα και δεν θα φταίω εγω
17-06-2010, 16:32 #56
Αφου το είπα οτι κοιτάω απλα δεν κάθομαι να κοιτάω 10 λεπτά με το στόμα ανοικτό και δεν την αλλάζω με καμια προς το παρόν αλλα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν ξέρω για πόσο ακόμα και δεν θα φταίω εγω
17-06-2010, 16:35 #57
Δευτερόλεπταα 2-3 μεγιστο 5 ααα καλά εσυ βγάζεις μόνη σου συμπεράσματα κοπέλα μου έχεις πρόβλημα και δεν θα σε ανεχτεί ΚΑΝΕΙς ΚΑΝΕΙς και εσυ θα τον οδηγήσεις στο σημείο να σε απατήσει με την παράφορη ζήλια σου
17-06-2010, 16:39 #58
Δευτερόλεπταα 2-3 μεγιστο 5 ααα καλά εσυ βγάζεις μόνη σου συμπεράσματα κοπέλα μου έχεις πρόβλημα και δεν θα σε ανεχτεί ΚΑΝΕΙς ΚΑΝΕΙς και εσυ θα τον οδηγήσεις στο σημείο να σε απατήσει με την παράφορη ζήλια σου
17-06-2010, 16:39 #59
\"Άντε κοιτάξου καλύτερα γιατί δεν έχω εγώ το πρόβλημα ή η κοπέλα σου αλλά εσύ. Εκτός και αν θέλεις ελεύθερη σχέση οπότε τότε έπρεπε να της το ξεκαθαρίσεις. \"
ΕΣΥ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ?Ε ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ?
17-06-2010, 16:41 #60
Εγώ λέω σύμφωνα με αυτά που γράφεις. Εγώ δεν είπα πουθενά για παράφορη ζήλια, δικό σου συμπέρασμα ήταν.
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία