Results 1 to 15 of 48
-
17-04-2006, 22:36 #1
Το Θεό που τον βάζουμε στη ζωή μας ?
Μια και είναι και μεγαλοβδομάδα ...
Δε θέλω σε ένα site που έχει βάση τη ψυχολογία να ανοίξω τέτοιες συζητήσεις αλλά κάτι μέσα μου με παροτρύνει να το κάνω σεβόμενος φυσικά όλες τις απόψεις και θέσεις πάνω σ αυτό το ζήτημα.
Είμαστε άραγε τυχαίοι σ αυτή τη ζωή και αν όχι, μήπως δε πρέπει να κόβουμε το νήμα που μας συνδέει με Αυτό που είναι πάνω από μας ?
Ποιό είναι αυτό το νήμα ? διαφορετικό για τον καθένα μας ...
Μήπως εκεί βρίσκεται η βάση της αναγέννησής μας σε συνδυασμό με τη γνώση του εαυτού μας φυσικά ?
Ο μητροπολίτης της περιοχής μου είχε πει μια μεγάλη κουβέντα κάποτε που μου έμεινε: " Ο Θεός είναι μια τεράστια δεξαμενή ευτυχίας και ανάλογα το δοχείο που έχουμε και αντλούμε απ΄αυτήν παίρνουμε "
Δε θέλω να μιλήσω σαν ορθόδοξος αλλά σαν άνθρωπος που δεν είμαι τυχαίος σε αυτή τη ζωή !
- 17-04-2006, 22:49 #2
Εγω, παντως, για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο απο διαφορα, δεν πιστευω στο Θεο... Απλα, πιστευω οτι ο ανθρωπος εχει την τρομερη ικανοτητα να θετει ερωτηματα στα οποια δεν μπορει να δωσει απαντηση... Απο που προερχομαστε, ποιος εφτιαξε το συμπαν κλπ κλπ. Μην μπορωντας να δωσει απαντηση σε αυτα τα μεγαλα ερωτηματα ανακαλυψε την εννοια του θεου. Της μεγαλης δυναμης, δηλαδη, που εφτιαξε τον κοσμο στον οποιο ζουμε και επλασε και εμας, αφου εξαφανισε τους δεινοσαυρους και τον ανθρωπο του Νεαντερταλ... κλπ κλπ
Παντως, ερωτοκριτε, το θεμα που θιγεις ειναι πολυ μεγαλο και χωραει πολυ κουβεντα. Θα επανελθω... Ας γραψει και κανεις αλλος τιποτα... χεχε
17-04-2006, 23:11 #3
Ευχαριστώ για τη πολιτισμένη σου τοποθέτηση
17-04-2006, 23:16 #4
Τι εννοεις; Παντως δεν ειχα καμια διαθεση να ειρωνευτω ή κατι τετοιο... Τη γνωμη μου λεω...
17-04-2006, 23:19 #5
GOD IS BUSY. CAN I HELP YOU?
18-04-2006, 10:19 #6
Επικίνδυνα θέματα αυτά μέρες που είναι
Και ΠΟΛΥ μεγάλο θέμα
Καταρχάς δεν υπάρχει άπιστος
Ο \"άπιστος\" πιστεύει και αυτός σε μια θεωρία
Σε αυτή της μή ύπαρξης Του Θεού
Αυτός που πιστεύει στην μη ύπαρξη Του Θεού πιστεύει σε κάτι που δεν μπορεί να αποδείξει
Μια απλή σκέψη θα ήταν \"απέδειξέ μου ότι δεν υπάρχει\"
Είχα διαβάσει μια πολύ ωραία τοποθέτηση πως κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί τόση ευτυχία και τόση αγάπη άρα το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν οι άνθρωποι που κατηγορούν Τον Θεό είναι γιατί δεν γνωρίσαμε πραγματικά του τι σημαίνει \"πιστεύω\"
Αν για κάποιον το γεγονός ότι υπάρχει ο απίστευτα τέλειος αρμονικός κύκλος του σύμπαντος ( τι λέω πρωί πρωί ) το γεγονός ότι όλα κινούνται σε τόσα μαγνητικά πεδία τόσο τέλεια ώστε να συγκρατείτε ένα ατέλειωτο σύμπαν σε συνεχή εξέλιξη και μόνο όλη αυτή η σοφία της δημιουργίας γύρω μου εμένα προσωπικά με κάνουν να πιστεύω στο Θεό
Η αν μη τι άλλο να μη το χωρά το μυαλό μου πως είναι δυνατόν αυτά όλα να γίναν χωρίς Θεό
Με θυμώνει όταν κάποιοι προσπαθούν να ταυτίσουν την πίστη στο Θεό σαν \"αποτέλεσμα ή προνόμιο της αδυναμίας , των αδύναμων ανθρώπων\" διότι όποιος γνωρίζει θα δει πως η πίστη απαιτεί πολλές δυνάμεις και μόνο για τους αδύναμους δεν είναι , τουλάχιστον όχι έτσι όπως υποτιμητικά τους εννοούν οι μη πιστοί όσους πιστεύουν
Θα ήθελα να παραθέσω ένα καταπληκτικό άρθρο που λέγετε \"Πύρηνος ποταμός\"
Είναι νομίζω ένα πολύ ωραίο κείμενο που δίνει χαρά
http://www.zephyr.gr/stjohn/pyrinos.htm
Επίσης ένα καταπληκτικό site ψυχολόγου που προσεγγίζει την ψυχολογία με την Θεολογία σε ποικιλία θεμάτων
Είναι μια καταπληκτική μελέτη
http://www.psyche.gr/sysxenoiasthriskeias.htm
Οσο αφορά το Θεός ο μητροπολίτης σου ερωτόκριτε είπε ακριβώς ότι προφανώς λέει το κέιμενο \"πύρηνος ποταμός\" που αν έχεις καλή σχέση μαζί του μπορείς και να του το αναφέρεις ώστε να είσαι απόλυτα βέβαιος για το ακίνδυνο της αποδοχής αυτού του κειμένου
Για να απαντήσω στο θέμα όμως θα πω πως προσωπικά προσπαθώ να τον τοποθετώ παντού στη ζωή μου
Στη πορεία όμως κατανοώ πως δεν το κάνω, διότι αν το είχα κάνει δεν θα ήταν τα νεύρα μου τσατάλια πχ στη δουλειάαλλά θα είχα ηρεμία καθ\'όλη τη διάρκεια της ημέρας
Και όταν λέω ηρεμία δεν ενοοώ ότι θα \"σερνόμουν\" αλλά ότι δεν θα μπορούσε κανείς και τίποτα να ταράξει την εσωτερική μου χαρά
18-04-2006, 10:45 #7
Δανάη μου έχεις δίκιο ( Δες όμως τα λινκ που παρέθεσα στο προηγούμενο μήνυμα )
Μα Προς Θεού γιατί στέκεσε σε λόγια απλών ανθρώπων από το χώρο της εκκλησίας
Εμένα ξέρεις τι μου έχουν πει ? σε διάφορα φόρουμ από υποτίθετε πιστούς ?
Αλλά από την άλλη όμως πως μπορείς να κλείσεις τα μάτια σε υπέργλυκες εκφράσεις αγάπης από άγιους γέροντες όπως ο π.Πορφύριος ή ο Π.Παϊσιος ή και εν ζωή ακόμα αγίων ανθρώπων
Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη το κεράκι μας , έχεις ακουστά τη παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου
Ο άλλος έστεκε μακριά από την εκκλησία και έκλαιγε ενώ ο φαρισαίος ήταν μέσα στο ναό και έδειχνε έλεγε έκανε έρανε και όμως στα μάτια Του Θεού δικαιωμένος ήταν το Τελώνης
Οταν ο Χριστός ήταν στη γη τον κατηγορούσαν γιατί έκανε παρέα με ανθρώπους που σήμερα επίσης άνθρωποι της εκκλησίας κρίνουν και κατηγορούν
Δεν είναι όμως κανόνας ούτε πρέπει να τα τσουβαλιάζεις όλα στο μυαλό και στη καρδιά σου
Να σου πω εγώ εκκλησάκι να πας πολύ όμορφο και κατανυκτικό και με νέο κόσμο και που κανείς δεν θα σε ενοχλήσει ? πήγαινε στη πλάκα στο ναό του Αγίου Δημητρίου ένα μικρό εκκλησάκι που έψελνε εκεί ο Αθανάσιος Διάκος , τόσο ήσυχο τόσο γαλήνιο χωρίς μικρόφωνα και χωροδίες και φώτα .Ενα μικρό εκκλησάκι που πας και ηρεμείς
Οχι βέβαια
Δεν μας έχει κυριέψει το κακό επειδή έχουμε δυσκολίες
Αν δεν είχαμε τότε θα μας είχε κυριέψει το κακό μέσω της αναισθησίας μας και της αδράνειάς μας
Και στη τελική γιατί να δίνουμε τροφή στο κακό ?
ΑΓΑΠΗ και ΧΑΡΑ πρέπει να νιώθουμε και ακόμα και μέσα από τη κάθε πίκρα να έχουμε πάντα την αίσθηση ότι δεν αδικήσαμε κανέναν
Το κακό το έχουμε όχι επειδή είμαστε εδώ αλλά επειδή δεν ντύσαμε γυμνό δεν ξεδιψάσαμε διψασμένο δεν ταίσαμε πεινασμένο και επισκεφθήκαμε φυλακισμένο δεν πήγαμε σε άρρωστο .Γιατί αυτά είπε και αυτά ο Χριστός
18-04-2006, 11:06 #8
..η Danay μασ εχει πολυ δικιο....
..ο βασικοσ στοχοσ του χριστου ηταν απλα να μεταδοσει το \"αγαπατε αλληλουσ\"...
.... η αγαπη ειναι το κεντρο των ολων... ειναι η ζωη.. η ελπιδα.. η καλοσυνη... ο σεβασμοσ,...η πιστη....
και ολα αυτα αρχιζουν και τελειωνουν μεσα μασ....
..φυσικα και υπαρχει ανωτερη δυναμη.. απλα ολοι την ονομαζουν διαφορετικα....δεν ειναι κακο αυτο....
... ολοι εχουμε αναγκη να πιστευουμε σε κατι... η πιστη θεραπευει.. δινει δυναμη... οι ανθρωποι φτιαξανε την εκκλησια γιατι ειχανε αναγκη απο υλικη ενισχυση του αισθηματοσ τησ πιστησ τουσ.... ...απο ενα σπιτι για την πιστη τουσ,,, (ασχετα που τωρα πια καθε αλλο απο τετοιο ασυλο ειναι)
..η πιστη ειναι μεσα μασ.... οπου κι αν ημαστε.... δεν χρειαζομαστε την εκκλησια για να υπαρχει... απλα καποιοι ανθρωποι νιωθουν πιο καλα ετσι.. καλο τουσ κανει....
..η πιστη... η ανωτερη διναμη ..μπορει να λεγεται θεοσ.. μπορει να λεγεται αγαπη... νομοι του συμπαντοσ... φυση.....
....οτι εχει αναγκη ο καθενασ.... ...οτι μασ δινει κουραγιο για να ελπιζουμε....
.....οσο για το \"κακο\" μεσα μασ.... ειναι δωρο το να μπορουμε ολοι εμεισ εδω.. να ειμαστε πιο ευαισθητοι στα παντα το να δεχομαστε καποια πραγματα υστερα απο σκεψη και αμφισβητιση και οχι επειδη μασ εχουν επιβαλει ή μαθει κατι,.....
...μασ προκαλει τοοσο πονο... αλλα ποσο πιο ολοκληρωμενοι... και γεματοι ημαστε.... πιο συνιδητοποιημενοι...
με αγαπη Adzik...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
18-04-2006, 11:21 #9
Aγαπητή Δανάη δεν έχει κανένα μπέρδεμα η διδασκαλία Του Χριστού και των αγίων πατέρων και αγίων στην ιστορία της ανθρωπότητας με αυτά που φωνάζει και ουρλιάζει η κάθε κυράτσα που αναβοσβύνει τα κεριά στα πρώτα δύο λεπτά και κουτσομπολεύει ποιός είναι ο ένας και ο άλλος
Γιατί δεν διαβάζεις το λινκ που σου έδωσα με τον πύρηνο ποταμό ?
Γιατί δεν κοιτάς λίγο το site που σου έδωσα από έναν ψυχολόγο που έχει ολόκληρη έρευνα σύζευξης σύγκρισης Θρησκείας ψυχολογίας και πως προσεγγίζετε από κάθε σκοπιά κάθε πρόβλημα ? είναι συγκλονιστικό site με θρησκευτικές αλλά όχι φανατικές βάσεις
Πρόσεξέ το λίγο
Εμένα με βοήθησε πολύ
Εχει ένα καταπληκτικό άρθρο περί ιδεοψυχακαταναγκαστικής ποιμαντικής
Είναι αριστούργημα διότι δείχνει και σχολιάζει αυτό που ακριβώς λέμε τώρα και εμείς
Δες εδώ
http://www.psyche.gr/graceandworks.htm
Οσο για την \"εκκλησία\" μπορείς ανά πάσα στιγμή να πας ένα απογευματάκι όταν δεν θα έχει κόσμο και θα είναι ήσυχα
Αντιμετώπισε Τον Θεό σαν φίλο και όχι σαν τιμωρό
18-04-2006, 11:38 #10
Δειτε το \"STIGMATA\" θα σασ αρεσει πολυ
..απο τα αγαπημενα μου εργα....
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
18-04-2006, 11:39 #11
Δανάη μου διάβασε τον Πύρηνο ποταμό
Την ευθύνη του αν τον βλέπεις σαν τιμωρό την έχουν άλλοι και όχι εσύ
Σκέψου τον αυτές τις μέρες ολόκληρο Θεό τι μαστίγωμα είχε φάει με τα φραγκέλια ( ξέρεις τι είναι τα φραγκέλια ? αλυσίδες με καρφιά πάνω που σου μπαίνουν στο κρέας )
Σκέψου τι πόνο τράβηξε πάνω στο σταυρό και αυτό γιατί μίλησε για αγάπη και ουράνια βασιλεία και ΑΓΑΠΗ !!!!! Α Γ Α Π Η !!!!!!!
Τι έχεις να φοβηθείς από την αγάπη ?
Μην αφήνεις την φοβία να σε τρέφει
Οκ μην πας εκκλησία αν νομίζεις ότι κάποιος σε καταπιέζει
Εγώ ξέρεις τι κάνω ? βάζω στο σπίτι καμμιά ωραία ψαλμωδία , κάνα ωραίο ύμνο είτε από το ραδιόφωνο είτε από mp3
Αναψε ένα καντηλάκι πήγαινε μπροστά από την εικονίτσα σου και μίλα στο Θεό όπως θα μίλαγες στην κολλητή σου
Ναι είναι παντού και βέβαια είναι παντού απλά είναι αναγκαία η ύπαρξη των θείων μυστηρίων μέσω της εκκλησίας για τον πνευματικό αγώνα όλων μας
Μη ταλαιπωρείς το μυαλό σου και μη νιώθεις πως το θέμα \"κόλησε\" σε κάτι που λες εσύ
Συζήτηση κάνουμε σαν μια παρεούλα όλοι
18-04-2006, 12:08 #12
Βρε συ οκ χαχαχαχαχα άκου λατινικές τι να σου πω
Εγώ αυτή τη στιγμή ακούω ρώσσικες p
Βρήκα ένα site ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ με ορθόδοξους ύμνους ρώσικους και είναι σαν να ακούς Οπερα
http://en.liturgy.ru/zvuk/zvuk.php
Εχει πολλούς όμορφους μελωδικούς ύμνους
Αλλα και η Βυζαντινή μουσική είναι απίστευτα καλή απλά έχουμε στο μυαλό μας κάτι ηλικιωμένους ψάλτες που τα λένε και γρήγορα πχ και δεν βγάζεις μια
Αλλά σαν υμνολογία έχουμε απίστευτους ύμνους
Ειδικά αυτή την Εβδομάδα θεωρώ συγκλονιστικούς τους ύμνους και μελωδικότατους πχ το Αι γένεαι πάσαι
18-04-2006, 16:48 #13
Γεια σας παιδιά ....χαίρομαι που βάζετε το θέμα αυτό ,μέρες που είναι κιόλας.Αλλά είναι όμορφος και ο τρόπος που το προσεγγίζετε και οι τοποθετήσεις σας...Δεν είμαι θεολόγος ,ξέρω πως ο Χρυσόστομος και άλλοι πατέρες μιλώντας για το θεό ,μιλούν για το μανιακό εραστή των ανθρώπων ,για τον πατέρα ,το φίλο ,το σύντροφο....το νυμφίο που γιορτάζουμε τις δύο τελευταίες μέρες...
Ναι ,είναι πολύ σημαντικό αν υπάρχει αυτή η μεγάλη αγάπη στη ζωή μας ....αν δεν είμαστε μόνοι , ριγμένοι σε ένα τραγικό κόσμο ...νομίζω πως αν δούμε λίγο πιο καθαρά τα πράγματα και τη ζωή ,θα αντικρύσουμε το θαυμα της ζωής ,της δικής μας , των άλλων ,του σύσπαντος ,όλα να είναι μια πρόσκληση και μια πρόκληση,ένας χείμαρρος ζωής....Ανακαλύπτοντας την αγάπη αυτή την προσωπική δίνεται άλλο νόημα στα πάντα....
Δεν υπάρχει Δανάη αντίθεση μεταξύ ψυχολογίας και εκκλησίας...δες την ωραία όντως ιστοσελίδα που παρέθεσε η aporia www.psyche.gr
Aυτά τα σημειώνω με απόλυτο σεβασμό στις αντίθετες απόψεις ,οι ψυχολόγοι λένε εξάλλου αυτό το πολύ πολύ ωραίο για την ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Καλές γιορτές σε όλους σας...τα ξαναλέμε
18-04-2006, 16:56 #14
Οχι η απορία ....... O απορίας χαχαχαχα
που είχε απορία
19-04-2006, 09:35 #15
Ελα βρε Δανάη μου
Σε έχω για έξυπνη κοπέλα
Είναι δυνατόν να πάρεις στα σοβαρά ένα ακόμα βιβλίο από τα απόκρυφα ευαγγέλια ?
Δεν είναι κάτι καινούργιο
Υπάρχουν ένα σωρό απόκρυφα ευαγγέλια
Η πιστεύεις πως ο Θεός θα επέτρεπε να κρυφθεί η αλήθεια του σωτήριου έργου Του τόσα χρόνια ?
Θα υμνήσουμε τη προδοσία ?
Εκεί έφτασε η κοινωνία μας ?
να τιμήσουμε τον προδότη Του Χριστού ?
Το ξεφτυλίσαμε πια
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή