Results 16 to 30 of 48
-
20-04-2006, 02:13 #16
Εγω παντως εχω μια απορια... Απλη ειναι. Λετε οτι πιστευετε στο Θεο. Μπορειτε ομως να εξηγεισετε τον λογο για τον οποιο πιστευετε; Εγω πολυ απλα δεν πιστευω γιατι ποτε δεν τον εχω δει και ποτε δεν τον εχω ακουσει. Και μαλιστα περασα και ψυχωση, οπου ακους και βλεπεις διαφορα... (χεχε) Ας μου λυσει καποιος αυτη την απορια.
- 20-04-2006, 09:45 #17
gogmagog η πίστη είναι κάτι που αποτελεί προσωπικό βίωμα πως να το πω χμμμμ ...... δεν είναι κάτι που θα σου πει ο άλλος \"πίστεψε\" και θα πιστέψεις
Δεν νομίζω πως υπάρχει άπιστος
Αν δεν πιστεύεις στο Θεό πάλι πιστεύεις σε κάτι
Πιστεύεις στην θεωρία της ανυπαρξίας
Μιας θεωρίας όμως αναπόδεικτης
Γιατί λοιπόν να επιλέξω μια θεωρία που δεν μπορώ να αποδείξω από μια θεωρία που μπορώ να αποδείξω στον εαυτό μου γιατί αφορά εμένα το πως βιώνω την παρουσία Του Θεού γενικά στις ζωές όλων μας ?
Το θέμα είναι θες να πιστέψεις ή δεν θες ?
Αν δεν θες τότε δεν θα πιστέψεις
Αν θες θα πιστέψεις
Είναι απλό
Σε αυτή τη φάση αν σου μιλήσω για τα θαύματα πχ θα βρεις σίγουρα κάτι να αντιπαραθέσεις
Αν σου πω για το Αγιο Φως ίσως πάλι κάτι να βρεις
Αν σου πω για το αντίδωρο που δεν μουχλιάζει ποτέ όσα χρόνια και να το αφήσεις σε αντίθεση με το αδιάβαστο ψωμί πάλι ίσως κάτι βρεις να πεις
Αν σου παραθέσω μελέτες επιστημονικές που αποδεικνύουν την σοφία της Αγίας Γραφής και της Γένεσης ακόμα για το ξεκίνημα της ζωής σε πράγματα που αποδεικνύονται σήμερα πάλι ίσως βρεις να πεις κάτι άλλο
Είναι τόσα πολλά που θα μπορούσα να σου γράψω αλλά δεν είναι το θέμα να προσπαθήσω να σε πείσω πχ να πιστέψεις
Ο Θεός πιστεύω ότι μιλά μυστικά στις καρδιές όλων μας
Aν περιμένεις να δεις Το Θεό να σου μιλήσει το πιο πιθανόν θα είναι να δεις κάνα σατανά να το παίζει Αγγελος
Μην περιμένεις να βρεις Το Θεό κάτω από το τραπέζι ή μέσα στη ντουλάπα
Μα ........ για κοίτα εκεί έξω ...... μπορείς να δεις κατάματα τον ήλιο ?
Αν δεν μπορείς να δεις τον ήλιο κατάματα που είναι κτίσμα πως θες να βλέπουμε τον κτίστη του ήλιου ?
Σου παραθέτω μια καταπληκτική μελέτη
http://www.phys.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/explanatory/george_lekatis_god_exists.htm#ΠΡΟΛΟΓΟΣ
20-04-2006, 16:07 #18
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους που τοποθετηθήκατε
Δυστυχώς περνάω μια δύσκολη περίοδο από πλευράς επαγγελματικής πίεσης και δεν έχω βρει ακόμα το χρόνο να σχολιάσω και να καταθέσω τις απόψεις μου ,θα το κάνω μετά το Πάσχα γιατί θα λείψω μερικές μέρες.
Πρέπει να πω ότι μου αρέσει η παρέα και οι συζητήσεις σας γιατί μπορείτε και συζητάτε και συμφωνείτε και διαφωνείτε πολιτισμένα .
Εύχομαι σε όλους σας καλό Πάσχα και η χάρη και η ευλογία Του Θεού ή όπως αλλιώς Τον λένε να είναι μαζί μας !
20-04-2006, 20:56 #19
Απορία την θεωρία περί ύπαρξης θεού στον εαυτό σου λες πως μπορείς να την αποδείξεις...
Εγώ την θεωρία της ανυπαρξίας λες να μην μπορώ να την αποδείξω στον δικό μου εαυτό??
Τώρα τι αξία θα έχουν αυτές οι αποδείξεις αλλού παπά απόκρυφο ευαγγέλιο....
23-04-2006, 19:53 #20
Κανείς δν πιέζει? You think so?
26-04-2006, 11:33 #21
Originally posted by raphsssodos
Κανείς δν πιέζει? You think so?
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
26-04-2006, 17:18 #22
..σωστοσ... ο αποριας μασ...
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
27-04-2006, 09:27 #23
Originally posted by Adzik
..σωστοσ... ο αποριας μασ...
27-04-2006, 11:33 #24
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
28-04-2006, 23:14 #25
Σίγουρα η ύπαρξη ή όχι Του Θεού είναι κάτι που ο καθένας το βλέπει από τη δική του οπτική και είναι σεβαστό.
Η δική μου οπτική λέει το εξής:
Πάντα ο άνθρωπος από τότε που γνωρίζουμε και έχουμε στοιχεία για τον άνθρωπο γνωρίζει ότι υπάρχει κάτι πάνω απ αυτόν και ψάχνει να το βρει και να επικοινωνήσει μαζί Του γιατί Αυτό το κάτι έχει δημιουργήσει ένα σύνδεσμο(μια γέφυρα) επικοινωνίας με τον άνθρωπο και ο άνθρωπος δε μπορεί χωρίς αυτήν . Αυτή η γέφυρα είναι η ψυχή !
Σε όλες τις περιόδους της ιστορίας αλλά και σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου έχουμε στοιχεία όχι μόνο γι αυτή την αναζήτηση του Θείου αλλά και της παρουσίας Του.
Θα δεχόμουν ότι ίσως η ύλη ή η ενέργεια του σύμπαντος και η θεωρία της εξέλιξης είναι η γεννεσιουργός και εξελικτική δύναμη των΄πάντων αν δεν είχαμε τη ψυχή η οποία δε θα μπορούσε να φτιαχτεί από κάτι άψυχο...όπως είναι το σύμπαν και η ενέργειά του που αναμφισβήτητα υπάρχει.Αν δεν είχαμε τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα που έχουν συμβεί και καταγραφεί στην ιστορία μας από καταβολής του ανθρώπου, τα οποία δε θα μπορούσαν να είχαν συμβεί ΄σαν αποτέλεσμα κανενός υλικού,φυσικού ,ενεργειακού ,συμπαντικού ή εξελικγτικού φαινομένου, αλλά με τη θέληση και τη παρέμβαση Κάποιου που είναι πάνω από μας και ο οποίος έχει και τον έλεγχο των πάντων.
Θα αναφέρω μόνο μερικά ιστορικά γεγονότα :
- Ο κατακλυσμός και Η κιβωτός του Νώε (έχει βρεθεί για όσους δε το γνωρίζουν σε ένα βουνό σε υψόμετρο νομίζω 650 μέτρα κάπου σε μια έρημο της μέσης ανατολής)
- Ο Ιωνάς στη κοιλιά του κήττους επί 3 μέρες
- Οι δέκα εντολές του Μωυσή
- Το Μάννα εξ ουρανού
- Το νερό που έβγαλε ο Μωυσής με το ραβδί του στην έρημο μετά από προσευχή
- Τα σόδομα και τα γόμορα
- Η βαβέλ και οι νέες γλώσσες που δημιουργήθηκαν
- Η θυσία του Αβραάμ
- Η γέννηση του Ιωάννη του προδρόμου που έγινε από άτεκνους και γέρους γονείς χωρίς τη συμβολή του Ιωακείμ
- Η σύλληψη του Χριστού από τη Παναγία με το κρίνο
- Οι αποτροπή του Ηρώδη να βρει το Χριστό μέσω των μάγων από το αστέρι της βηθλεέμ
- Η βάπτιση Του Χριστού (ο ιορδάνης κυλούσε προς τα πίσω )
- Τα θαύματα Του και κυρίως η ανάσταση του Λαζάρου
- Η ευλογία των 5 άρτων που έφαγαν χιλιάδες άτομα και περίσεψαν κιόλας
- Ο απόστολος Παύλος ο μεγαλύτερος σταυροφόρος διώκτης Του Χριστού και ο τρόπος που έγινε μαθητής Του.
- Η Ανάσταση Του Χριστού
- Η πεντηκοστή και ο φωτισμός των αγράμματων
- Τα ταξίδια των αποστόλων Πέτρου και Παύλου
- Η Ιερή μαντήλα με το πρόσωπο του χριστού που φυλάγεται στο Βατικανό
- Η αποκάλυψη του Ιωάννη
- Τόσα και τόσα θαύματα που έχουν συμβεί και καταγραφεί ανά τους αιώνες...
Θα μπορούσα να γράφω σελίδες και όχι μόνο για μας τους χριστιανούς αλλά και για τους άλλους πολιτισμούς της Ασίας, της Ευρώπης , της Αμερικής κτλ κτλ.Μα καλά όλα αυτά είναι ψέματα και όλοι οι άνθρωποι που έχουν βιώσει αυτά που ξέρουμε και αυτά που δε ξέρουμε είναι τρελοί και ψυχασθενείς με ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις΄; ή μήπως όλοι αυτοί σε όλη την ιστορία του ανθρώπου έχουν κοινά συμφέροντα ....
Ακόμα και η χλωρίδα και η πανίδα δοξάζει Το δημιουργό της 24 ώρες το 24 τετράωρο και μόνο εμείς οι \"έξυπνοι , εξυπνάκηδες οι άνθρωποι \" δε βλέπουμε τίποτα περισσότερο και ξεχνάμε την ιστορία γιατί αυτό μας βολεύει ! Βολεύει τον εγωισμό μας και την άνοδό μας στο πήχυ της εξουσίας και της παντοδυναμίας.
Μη παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε όσους έχουν άλλη άποψη αλλά και σ εμένα τον ίδιο και σε όλους μας που πλέον έχουμε χάσει τη μπούσουλα και την ψυχική ανθρώπινη υπόστασή μας...
Όποτε ο άνθρωπος θεώρησε τον εαυτό του μεγαλύτερο από Το Δημιουργό του πήρε το μήνυμα της ύπαρξης Του όχι από Τον Τιμωρό Θεό σαν τιμωρία αλλά σαν μια υπενθύμιση για τους υπόλοιπους ...(Βαβέλ,Σόδομα και Γόμορα).
Αυτό που δέχτηκε ο Χριστός τη βδομάδα των παθών από μας τους ανθρώπους και μας συγχώρησε τελικά το δέχεται και στις μέρες μας καθημερινά με την άσωτη ζωή μας σε σχέση με τη διδασκαλία Του και παρόλα αυτά είναι έτοιμος να μας συγχωρήσει και να μας δώσει την αγάπη Του και την ευλογία και αγαλίαση Του σε όσους Του το ζητήσουν ανα πάσα στιγμή.
Όποιος θέλει ας αρχίσει να προσεύχεται για κάποιο διάστημα με πίστη και να προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί Του και να μας πει μετά αν ένοιωσε καλύτερα,αν ένοιωσε ότι Τον άκουσε και ότι υπάρχει ή όχι...
Χριστός Ανέστη
29-04-2006, 00:28 #26
Συμφωνώ με τον rap. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι κανείς δεν πιέζει όταν έμμεσα (λέγοντας ότι εσύ είσαι έξυπνη κοπέλα και δεν θα έπρεπε να πιστεύεις σε αυτά) πείθουμε τον άλλο να κάνει αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό.
Σεβαστές όλες οι απόψεις, όμως υπάρχουν πολλοί που φανατίζονται και ταυτίζουν την έννοια του \"ʼθεου\" με την πιο υποτιμητική λέξη.
29-04-2006, 22:04 #27
Μην το λες...
30-04-2006, 20:16 #28
Danay
Αν υποθέσουμε ότι αυτά κρύβουν κάτι εις βάρος ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ αυτό αναιρεί την ύπαρξη Του Θεού ή την ύπαρξη της ιστορίας ? Μπορεί για κάποιους να αναιρεί τη θεότητα του Ιησού όχι όμως και Το Θεό.
Αν κάποιος μουσουλμάνος ή κάποιος εβραίος ή κάποιος Ειδωλολάτρης προσπαθήσει να μου αποδείξει ότι ο Ιησούς ήταν απλά κάποιος καλός άνθρωπος και όχι αυτός που πιστεύω εγώ, θα το σεβαστώ γιατί γι αυτόν άλλον έστειλε ο Θεός να μας οδηγήσει στη σωτηρία...
Επίσης μη ξεχνάς ότι όποτε ο κόσμος \"δεν είχε ανάγκη\" Το Θεό ανά τους αιώνες επειδή περνούσε \"καλά\" κανένας δεν είχε ανάγκη να τον βγάλει από τον πνευματικό μεσαίωνα και όλα έβαιναν καλά,ούτε σκάνδαλα ούτε τίποτε.
Όποτε ο κόσμος (οι μάζες και όχι οι ολίγοι) ένοιωθε να χάνει τις δυνάμεις του και την παντοδυναμία του και έστω άναβε ένα μικρό κεράκι στο βάθος του μυαλού του για να βλέπει ένα φως και να έχει κάποια επικοινωνία και πνευματική αναζήτηση με το Θείο.....ξέσπαγαν θύελες για να σβήσουν αυτό το κεράκι...
Θα φάω πολύ ώρα για να παραθέσω ιστορικά γεγονότα από τη παλαιά και τη καινή διαθήκη αλλά και την Ελληνική ιστορία που γνωρίζουμε και θα μείνω μόνο στον 20ο αιώνα όπου έχει απ όλα..
Ακόμα και σήμερα ένα ταξίδι σε όλους τους λαούς και τις φυλές του κόσμου αν κάνει κάποιος φαίνεται ξεκάθαρα ποιοί λαοί είναι περισσότερο θρησκευόμενοι και ποιοί όχι και σε ποιούς λαούς υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια επικράτησης του πνευματικού μεσαίωνα από κάποιους..
Σε κάθε περίπτωση καλό είναι ο καθένας να πιστεύει αφού ερευνά (αν νοιώθει καλύτερα έτσι) και να κάνει τη δική του πνευματική αναζήτηση και να είσαι σίγουρη ότι αν ζητήσουμε από Το Θεό να μας δείξει την αλήθεια και Του το ζητήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας θα το κάνει όπως το έκανε όχι μόνο σ\'εμένα αλλά σε όλους που του το έχουν ζητήσει με το τρόπο Του.
Όποιος ζητάει βρίσκει . Είναι μέγας κανόνας σε όλα τα πράγματα στη ζωή και ειπωμένο από το στόμα Του ίδιου του Χριστού.
02-05-2006, 13:15 #29
Μπορεί ο Ιούδας άδικα να είναι ως το κακό πρόσωπο στην Χριστιανική Θρησκεία;
:/
Στο ευαγγέλιο του Ιωάννη αναφέρετε πριν ακόμα τη προδοσία ότι έκλεβε το ταμίο ..................
Εντάξει μην αντιστρέψουμε όλη την Γραφή για κάθε τι ψευδεπίγραφο
03-05-2006, 09:23 #30
Προσωπικά το θεό τον έχω γραμμένο.Μου είναι ανούσιο να πιστεύω σε κάτι που λένε ότι υπάρχει.Να πάει να γ....... ο θεός και όλοι οι δικοί του μαζί.Πιστεύω σε μένα και είμαι ικανός για πολλά πράγματα όπως έχω αποδείξει στον εαυτό μου.Το σταυρό το φοράω σαν κόσμημα και από τη εκκλησία περνάω μόνο απ\'έξω.Όλα αυτά τα περί θρησκείας είναι ένα καλοστημένο παραμύθι που παίζεται εδώ και αιώνες.
Dr A\'dam The Netherlands
Tot ziens...
Φωταψιες στα μάτια
26-06-2025, 07:53 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή