Το Θεό που τον βάζουμε στη ζωή μας ? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 48
    Member
    Πως το λέει το τραγούδι ? γνώμη σουυυυυυυυυυυ γνώμη σουυυυυυυυυυ που κάποτε θα γίνει η συγνώμη σουυυυυυυυ
    Για να έχεις τόση εχθρική και αρνητική στάση απέναντι σε αυτόν που σε έφερε στη ζωή τότε σημαίνει ότι έχεις λάθος εντύπωση για το τι είναι Θεός
    Εχεις φτιάξει στο μυαλό σου ένα Θεό έτσι όπως πρέπει για να μη τον αγαπάς
    Διάβασε το \"πύρηνος ποταμός\" να έχεις και μια άλλη οπτική

Member
    Στη ζωή με έφεραν οι γονείς μου καλέ μου άνθρωπε.Ο θεός είναι γι\'αυτούς που πιστεύουν.Δε χρειάζεται να διαβάσω κανένα μυθιστόρημα για να καταλάβω τι έιναι θεός.

Dr A\'dam The Netherlands

Tot ziens...

Member
    Οπως νομίζεις

Μην ψάξεις φίλε μου να βρεις τον Θεό ψηλά στον ουρανό σαν επιστήμονας. Γιατί η γη είναι στρογγυλή, και γύρω της ο ουρανός.
    Μην ψάξεις τον Θεό στο φως του ήλιου, ούτε στο καύμα των ηλιακών εκλάμψεων. Γιατί το φως του είναι ασύγκριτο, και η φλόγα της αγάπης του απροσμέτρητη.

Ούτε στις αμμοθύελες του ʼρη θα τον βρεις, γιατί ο γνόφος του είναι πυκνότερος.

Να μην τον ψάξεις ούτε στη μεγαλοσύνη του γιγάντιου Δία, ούτε στη βίαιη ορμή των καταιγίδων του. Γιατί Εκείνος είναι Μέγας, κι ο Δίας ένας κόκκος, και κόκκος κόκκου άμμου.

Δεν θα τον βρεις ούτε στα παγωμένα τα βουνά του Γανυμίδη, γιατί η δικαιοσύνη του είναι λευκότερη από το χιόνι.

Ούτε στα δαχτυλίδια του Κρόνου θα τον βρεις, γιατί το δαχτυλίδι που Εκείνος δίνει είναι πολυτιμότερο απ’ όλους τους πλανήτες.

Μην τον ζητήσεις καν στον Πλούτωνα τον μακρινό, γιατί είναι όλοι οι πλανήτες, «βόλοι» μέσα στα χέρια του, κι Αυτός τόσο κοντά!

Μα ούτε στου Μαγγελάνου τα νέφη, ούτε στης Ανδρομέδας την αμέτρητη άμμο άστρων θα τον ανακαλύψεις, και ούτε καν στο σύμπαν όλο. Γιατί σ’ ολόκληρο το σύμπαν δεν χωράει, μάλλον αυτό χωρείται απ’ Αυτόν.

Αναζήτησέ τον σαν παιδί, πιο χαμηλά. Εδώ στη μικρή τη γη μας. Ψάξε τον στην ομορφιά ενός μικρού κι ασήμαντου λουλουδιού, κι ας μην τον βρεις ούτε κι εκεί.

Αναζήτησέ τον στο χαριτωμένο παιχνίδισμα μιας γάτας, και στο πιστό βλέμμα του σκύλου σου, κι ας μην τον συναντήσεις.

Προσπάθησε να τον διακρίνεις στα μάτια του ζητιάνου που χτυπάει την πόρτα σου, και δώσε την ελεημοσύνη σου, σαν να τη δίνεις σε Αυτόν, και ας μην τον αναγνωρίσεις.

Σκύψε στα δάκρυα του ορφανού και της χήρας, και πες ότι είναι δάκρυα δικά Του, και ρίξε λίγο βάλσαμο στον πόνο τους, κι ας μην μπορέσεις να Τον εννοήσεις.

Ψάχνε τον πάντα, και παντού, και κάνε το καλό με αγάπη σ’ όλους, σαν να το κάνεις σε Αυτόν, και ψάχνε πίσω από κάθε τι, και μέσα σ’ όλα να τον συναντήσεις.

Junior Member
    πολύ ωραίος λόγος...σεβόμαστε βέβαια απολύτως τον Alexisams....Bρήκα το κείμενο που λες aporia...[πύρινος ποταμός]είναι μεγαλούτσικο.πολύ ενδιαφέροντα τα τελευταία κεφάλαια...όλο είναι πολύ καλό...ευχαριστούμε....

Member
    Originally posted by alexisams
    Προσωπικά το θεό τον έχω γραμμένο.Μου είναι ανούσιο να πιστεύω σε κάτι που λένε ότι υπάρχει.Να πάει να γ....... ο θεός και όλοι οι δικοί του μαζί.Πιστεύω σε μένα και είμαι ικανός για πολλά πράγματα όπως έχω αποδείξει στον εαυτό μου.Το σταυρό το φοράω σαν κόσμημα και από τη εκκλησία περνάω μόνο απ\'έξω.Όλα αυτά τα περί θρησκείας είναι ένα καλοστημένο παραμύθι που παίζεται εδώ και αιώνες.

Dr A\'dam The Netherlands

Tot ziens...
    Όλα καλά όμως εφόσον δεν υπάρχει Θεός πως θα πάει να γ.......?

Junior Member
    Ρώτησα τη μυγδαλιά να μου πει για το Θεό και η μυγδαλιά άνθισε...

Νίκος Καζαντζάκης

Senior Member
    Για το Θεό μιλάμε με αυτούς που τον πιστεύουν για να δυναμώσουμε την πίστη μας.

Η όποια σχέση του καθένας μας με τον Συμπαντικό Πατέρα - είτε τον αγαπάμε είτε τον αρνιόμαστε- είναι εντελώς προσωπική υπόθεση και δεν επιδέχεται σχόλια.

Senior Member
    *

Senior Member
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Black Rose με τη δεύτερη παράγραφο σου με μια διαφορά ότι για το Θεό δε μιλάμε μόνο με αυτούς που πιστεύουν αλλά πάντα και με όλους ,με τις πράξεις μας , με τη ζωή μας αν είναι δυαντόν και όποτε φυσικά μας βγαίνει και το αισθανόμαστε και από κει και πέρα τη παραβολή του καλού σπορέα τη γνωρίζουμε όλοι...
    Πιστεύω αυτό κάνει όλη η φύση και αυτό είναι και μια δοξασία γι Αυτόν !

Με εκτίμηση

Γιάννης

Senior Member
    O Συμπαντικός Πατέρας ειναι η έκφραση της Απόλυτης Αγάπης. Η άδολη, ανιδιοτελής αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας, είναι η καλύτερη έκφραση της λατρείας μας για Αυτόν.

Οι σκέψεις μας ειναι που μας φέρνουν κοντά στο Θεό και όχι οι πράξεις , για αυτό δεν μπορουμε να κρίνουμε τις πράξεις των συνανθρώπων μας και ουτε οι αλλοι να κρινουν τις δικές μας.

Οι Φαρισαίοι όταν έβγαιναν στην αγορά το Σαββατο κάθε φορά που έδιναν ελεημοσύνη ειχαν τον δουλο τους και σφύραγε μια τρομπέτα για να το μάθει ο κόσμος και ο Θεός!

Οι συγχρονοι Φαρισαίοι κάνουν sponsoring σε διάφορα ιδρύματα (που για φορολογικούς λόγους τα έχουν ιδρύσει και οι ίδιοι αρκετές φορές) και βγαινουν στο γυαλί να διαλαλησουν την καλη τους πράξη μπας και την μάθει και ο Θεός... Ε, δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα δυο χιλιάδες χρόνια τώρα...

Member
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΕΙ ΠΟΛΥ..ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ! ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟΝ ΝΙΩΘΩ ΤΟ ΘΕΟ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ..ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ(ΜΙΛΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!), ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ! ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ..

ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΨΑΞΩ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ.. ΑΝ ΑΡΧΙΣΩ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ...ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΠΟΛΛΑ: \"Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ\", \"Ο ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΗ\", \"Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ\"(ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ), \"Ο ΘΕΟΣ ΑΥΤΟ\", \"Ο ΘΕΟΣ ΕΚΕΙΝΟ..\"..ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ, ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΛΑ Η ΠΙΣΤΗ, ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ!

Senior Member
    god is love

Senior Member
    Για συμπαντικό θεό δεν ξέρω. Της Ορθοδοξίας το Θεό ξερο που οταν χριαστηκε με βοηθησε.

Member
    Originally posted by berg
    Για συμπαντικό θεό δεν ξέρω. Της Ορθοδοξίας το Θεό ξερο που οταν χριαστηκε με βοηθησε.
    Δυστυχώς ντρεπόμαστε να μιλάμε για Τον Θεό
    και αρχίζουμε να μιλάμε κουλτουριάρικα
    Ο Συμπαντικός Θεός κτλπ κτλπ κινδυνεύοντας έτσι να πλατιάσουμε πέφτοντας σε χίλιες δυό φιλοσοφίες
    Ο Θεός είναι πατέρας μας φίλος μας κολλητός μας
    Ετσι απλά
    Ας κάνουν οι άνθρωποι ότι θέλουν ακόμα και αυτοί που στο όνομά του μπορεί να κρίνουν ανθρώπους και να βγάζουν πορίσματα
    Αυτό δεν αλλάζει την αγάπη Του Θεού που μυστικά λειτουργεί στις ζωές μας

Senior Member
    Αγαπητέ aporia χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του black rose πιστεύω ότι δε τοποθετήται με ντροπή στο θέμα της ύπαρξης του μοναδικού Θεού και πατέρα των πάντων...ίσα ίσα θα έλεγα ότι του δίνει μια ακόμα μεγαλύτερη διάσταση και μεγαλοπρέπεια μιλώντας για το συμπαντικό Θεό δηλαδή τον άρχοντα και το δημιουργό του σύμπαντος και όχι μόνο της γης ή αυτών που μπορούμε να δούμε και να φανταστούμε αλλά ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

Εγώ θα χαιρόμουν αν άκουγα κάποιο κινέζο πχ να μου πει ότι ενώ δε πιστεύει στο Χριστό πιστεύει στο Θεό μας και όχι σε κανένα άγαλμα ή σε καμιά πέτρα ή σε καμιά σαύρα που είναι η προσωποποίηση του τάδε ή του δήνα...
    Οπότε θέλω να πω ότι τι είναι ο Χριστός και η ορθοδοξία για τον καθένα μας, μια και όλα αυτά είναι κάτω από Το Θεό και Αυτόν δοξάζουν.μπορεί να είναι λιγότερο κακό από την αθεία και ίσα ίσα που δε ξέρουμε τη θέση του φίλου μας για τα υπόλοιπα και πως βιώνει αυτός τη παρουσία του Θεού στη ζωή του και τη ψυχή του.

Με εκτίμηση

Γιάννης

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast