Results 1 to 7 of 7
Thread: ΦΙΛΙΑ
-
16-06-2010, 23:15 #1
ΦΙΛΙΑ
Γεια χαρά :)
Θα ήθελα να ρωτήσω πως πιστεύετε ότι "χτίζεται" μια φιλία και με μια κριτήρια καταλαβαίνετε ότι έχετε δίπλα σας ένα παραγματικό φίλο??? έχουν γραφτεί κατά καιρούς τόσο όμορφα πράγματα για τη φιλία στη πράξη όμως τι γίνετε...?
- 17-06-2010, 00:52 #2
εσυ πωσ καταλαβαινεισ οτι μια σχεση θα κρατησει για παντα;
17-06-2010, 10:48 #3
Η φιλία όπως την εννοώ εγώ χρειάζεται να περάσει απο δοκιμασίες να δείς αν όντως είναι αληθινή.Προσωπικά αν και έχω φίλες θα ήθελα να σταθώ σε δυο πρόσωπα που η φιλία μας κρατά με την μια 45 χρόνια απο το δημοτικό και η άλλη 20 χρόνια.Ποτέ μα ποτέ δεν έτυχε να πικραθούμε, να ανταλάξουμε άσχημα λόγια, ξέρω ότι θα έχω αυστηρή κριτική δεν υπάρχει περίπτωση να μου \"χαϊδέψουν\" τ΄αυτιά, όπως και ότι θα είναι δίπλα μου στα δύσκολα.Ξέρω ότι μπορώ να τις εμπιστευτώ ,ότι θα σηκώσω το τηλέφωνο και θα είναι ¨εκεί\".
17-06-2010, 12:39 #4
Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις από τους φίλους και τις φίλες μου.Δεν περιμένω να είναι πάντα εκεί,δεν περιμένω να μου συμπαραστέκονται σε οτιδήποτε,δεν περιμένω να είμαστε κώλος και βρακί,δεν περιμένω να μιλάμε κάθε τόσο για την καθημερινότητά μας.
Ούτε από εμένα θέλω να περιμένουν τα αντίστοιχα.Προσπαθώ φυσικά να είμαι παρούσα στη ζωή τους,όπως είναι και αυτοί,αλλά δίχως να πιέζω κανένα από τα δύο μέρη με στερεότυπα πάνω σε ορισμούς\"τι εστί φιλία\",ποιος είναι ο κολλητός σου,ο πιστός σου ο εμπιστός σου,ο πανταχού παρόν σου και τέτοια.:P
Ευκολότερα πράγματα,που δίνουν χώρο σε όλους μας να έχουμε ελευθερία από δεσμά ηθικά.
Οπότε θα έλεγα ότι για τον καθένα δεν μπορούν να ισχύσουν χρυσοί κανόνες,ούτε στη φιλία,ούτε σε κανενός άλλου είδους σχέση."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
18-06-2010, 09:37 #5
Μακάρι να μπορούσα να πω μια καλή άποψη πάνω σε αυτό το θέμα γιατί μου λείπει πολύ να έχω καλους φίλους...δυστυχώς δεν τα κατάφερα μέχρι στιγμής σε αυτό το τομέα, γιατί έβαζα λάθος βάσεις. Πιστευω αυτό να αλλάξει!
19-06-2010, 00:20 #6
Originally posted by biskotaki
Γεια χαρά :)
Θα ήθελα να ρωτήσω πως πιστεύετε ότι \"χτίζεται\" μια φιλία και με μια κριτήρια καταλαβαίνετε ότι έχετε δίπλα σας ένα παραγματικό φίλο??? έχουν γραφτεί κατά καιρούς τόσο όμορφα πράγματα για τη φιλία στη πράξη όμως τι γίνετε...?
20-06-2010, 15:42 #7
Νομίζω ότι ένα από τα κύρια συστατικά της φιλίας είναι η ισότητα
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια