Τι γνώμη έχετε για τη φανερή απιστία; - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 20 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 294
    Banned
    Originally posted by lightbluepath
    Originally posted by krino
    σαφως,
    παλια εχουν αναφερθει κοινωνιες που ηταν πολυγαμικες.
    Ηρθαν οι εξυπνοι με το σταυρο να μας πουν οτι ειναι ανηθικο....
    ρε ουσττττττττ.....
    Όχι ουστ όχι ουστ. Υπάρχουν και αυτές οι απόψεις κρίνο και πάλι καλά. Εγώ χαίρομαι που υπήρξε αυτό.

Πάντως, η πολυγαμία δέχτηκε τις βολές των Ευρωπαίων ιεραπόστολων, που θεώρησαν σκόπιμο να \"εκπολιτίσουν\" άλλους λαούς. Στην Αφρική, η πολυγαμία θεωρήθηκε από τους δυτικούς βάρβαρη και πρωτόγονη. Παρά το γεγονός ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την πατάξουν, η συγκεκριμένη κοινωνικοπολιτική δομή είχε βαθιές ρίζες. Ο Αγιος Αυγουστίνος πίστευε πως η πολυγαμία ήταν άδικη για τις γυναίκες, ενώ η πολυανδρία καθιστούσε την πατρότητα αμφίβολη.

Στις μέρες μας το να συντηρεί κανείς πολλές γυναίκες δεν είναι εύκολη υπόθεση και ιδιαίτερα στο πλαίσιο ενός μοντέλου διαβίωσης που δημιουργεί όλο και μεγαλύτερες ανάγκες για την απόκτηση αγαθών και την ικανοποίηση ακριβών γούστων. Παράλληλα, έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος ανατροφής των παιδιών, δεδομένου ότι τα καλά σχολεία και τα ρούχα κοστίζουν. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα παραπάνω αποτελούν συχνά κριτήριο ένταξης στην ελίτ της κοινωνίας, στην οποία ανήκει ένα άτομο.

Εντούτοις, η πολυγαμία καλά κρατεί. Ένας μεγάλος αριθμός Αφρικανών πολιτών τείνει να παντρεύεται δύο γυναίκες. Η πρώτη εξ αυτών προέρχεται συνήθως από μια ισχυρή πολυγαμική οικογένεια με σημαντικές διασυνδέσεις στην τοπική κοινωνία. Συχνά δεν έχει ιδιαίτερη μόρφωση αλλά πληροί τα απαραίτητα προσόντα της καλής νοικοκυράς και θα γίνει αναμφίβολα μια καλή μητέρα. Παράλληλα, θα υποστηρίζει το σύζυγό της διατηρώντας τους παραδοσιακούς ρόλους και αξιοποιώντας την κοινωνική ισχύ της οικογένειας από την οποία προέρχεται.

Ως δεύτερη γυναίκα του, διαλέγει μια όμορφη, σχετικά αυτόνομη και μορφωμένη κοπέλα, η οποία συνήθως προέρχεται από μονογαμική οικογένεια (χωρίς ιδιαίτερη οικονομική άνεση). Πλησιάζει περισσότερο στο δυτικό μοντέλο γυναίκας και ως τέτοια μπορεί να την παρουσιάσει ως σύντροφό του κατ΄ επιλογήν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, κερδίζοντας και εκεί τις εντυπώσεις.

Στην Ευρώπη, η μονογαμία εκφράζεται με το γάμο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα. Ο παραπάνω ορισμός πληροί την κοινωνικά κατασκευασμένη δομή του γάμου, αλλά δεν μελετά την ευελιξία του στις περιπτώσεις που αυτός \"βάλλεται\" από εξωγαμιαίους πειρασμούς.

Πόσο μονογαμικοί είμαστε τελικά, όταν οδηγούμαστε σε διαζύγια προς χάρη διαφόρων εξωσυζυγικών σχέσεων; Πόσο μονογαμικοί είμαστε, όταν υπάρχουν ζευγάρια που διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις και παραμένουν παντρεμένα προς χάριν των παιδιών ή άλλων κοινωνικοπολιτικών συνεταιρισμών; Ως ανθρωπολόγος δεν νομίζω πως είμαστε σε θέση να ασκήσουμε οποιαδήποτε κριτική ούτε στις κοινωνικές δομές που έχουμε κατασκευάσει εμείς ούτε σε αυτές που έχουν κατασκευαστεί από άλλους λαούς. Μπορούμε μόνο να δεχθούμε ότι η μονογαμία και η πολυγαμία εξαρτώνται από την ελαστικότητα της κοινωνικοπολιτικής δομής και την ταυτότητα των ζευγαριών που μετέχουν σε αυτόν το συνεταιρισμό. Μπορεί κάποιοι ρομαντικοί να ψάχνουν για την \"αδελφή ψυχή\", αλλά, σύμφωνα με κάποια δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα... \"και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή\".

http://married.pblogs.gr/52387.html

Banned
    Originally posted by Zhenia
    σ\'αρεσουν και σενα? η εισαι η φωτεινη αξιοθαυμαστη εξαιρεση? :)
    Φυσικά και δεν μ\'αρέσουν. Το δήλωσα άλλωστε πολλές φορές, μέχρι που έκλαιγα κιόλας.

Banned
    οπως βλεπεις lightbluepath ειμαστε πολλοι.... και θα ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ τον κοσμο να τον κανουμε σοδομα και γομορα :))))

2012... εσεται ημαρ

Senior Member
    σ\'αρεσουν και σενα? η εισαι η φωτεινη αξιοθαυμαστη εξαιρεση? :)
    Φυσικά και δεν μ\'αρέσουν. Το δήλωσα άλλωστε πολλές φορές, μέχρι που έκλαιγα κιόλας.
    α! ε το να κλαις αυτο δεν ειναι αποδειξη :/
    αφου το δηλωσες ομως...
    σκετη ανωμαλια να κλαις ενω δηλωνεις :Ρ

Banned
    αφου το δηλωσες ομως...
    Δεν κατάλαβα τι εννοείς, δήλωσα ότι είμαι κατά της απιστίας κάθετη τελείως και έκλαιγα επειδή οι άλλοι είναι υπέρ. Τι εννοείς εσύ;

Banned
    αφου το δηλωσες ομως...
    Δεν κατάλαβα τι εννοείς, δήλωσα ότι είμαι κατά της απιστίας κάθετη τελείως και έκλαιγα επειδή οι άλλοι είναι υπέρ. Τι εννοείς εσύ;

και για να μην κλαις εσυ,
    θα πρεπει να τον παιζουμε οπως τραγουδας εσυ???

ασε, καλυτερα να κλαις.....
    :P

Senior Member
    αφου το δηλωσες ομως...
    μα γιατί να κλαις αν κάποιοι είναι υπέρ? εσύ θα κάνεις αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά. και θα βρεις σύντροφο που να συμφωνεί μαζί σου...

Banned
    και για να μην κλαις εσυ,
    θα πρεπει να τον παιζουμε οπως τραγουδας εσυ???

ασε, καλυτερα να κλαις.....
    :P
    Εσύ μη μιλάς.

Banned
    Originally posted by claire
    μα γιατί να κλαις αν κάποιοι είναι υπέρ? εσύ θα κάνεις αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά. και θα βρεις σύντροφο που να συμφωνεί μαζί σου...
    Γιατί είναι πολλοί υπέρ και είναι μεγάλο το κακό. Επιπλέον, θα είναι δύσκολο να βρω σύντροφο άμα οι περισσότεροι είναι υπέρ.

Banned

και θα βρεις σύντροφο που να συμφωνεί μαζί σου...

5, 12, 19, 25, 36, 40

Senior Member
    Γιατί είναι πολλοί υπέρ και είναι μεγάλο το κακό. Επιπλέον, θα είναι δύσκολο να βρω σύντροφο άμα οι περισσότεροι είναι υπέρ.
    άσε πρώτα να συμβεί αυτό (να μην βρεις σύντροφο) και κλαις τότε. μαλακία να χαλιέσαι από τώρα για κάτι που δεν ξέρεις αν θα συμβεί.

Banned
    την πατησες!!!!

σε βλεπω η σε μεγαλο κρεβατι η σε στενη καρεκλα.....

Senior Member

και θα βρεις σύντροφο που να συμφωνεί μαζί σου...

5, 12, 19, 25, 36, 40
    4 8 15 16 23 42

αυτά είναι τα σωστά νούμερα.

Senior Member
    (λμπ)

οχι, δεν ειμαι τοσο ερωτομανης κ δεν εχω προβλημα να μην εχω παραλληλα 1000. κ ενας φτανει. μη σου πω οτι μου περισσευει κι ολας.

2 μονογαμικες σχεσεις εχω κανει στο παρελθον, ΑΛΛΑ, δεν με απασχολησε ποτε αν με κερατωνανε. Δεν ξερω αν με κερατωνανε. Νομιζω οτι δεν ηταν του τυπου τους. Αλλα κ να το κανανε, πολυ απλα δεν πηρα πρεφα. Γιατι πολυ απλα δεν ειναι ο τυπος μου να ασχολιεμαι αν ο αλλος με κερατωνει η οχι. Δεν το βαζω στο νου μου ρε παιδακι μου, δεν με απασχολει. Θα με ενοχλουσε ομως παρα πολυ να μου κανουνε σκηνες ζηλοτυπιας. ανακριση που πηγες κ τι εκανες. Αλλα ουτε αυτοι ηταν ζηλιαρηδες, οποτε δεν το κανανε. ουτε εγω το εκανα σε αυτους. δε με θυμαμαι ποτε να εχω κανει ανακριση που πηγες κ τι εκανες.

αλλα πραγματα με ενοχλουν πολυ περισσοτερο. ο ενας ας πουμε ηθελε να μου πασερνει να κανω παρεα με το σοι του, γιατι δεν ειχαν παρεες, αλλα εγω το σοι του δεν το πηγα καθολου. ε, αυτο το βρισκω 1000 φορες πιο σπαστικο απο το να πηγαινε κ με αλλη.
    ο καθενας εχει τα κολληματα του.
    αλλα κολληματα εχεις εσυ, αλλα εγω κ παει λεγοντας.

κ επισης το τι κανουν οι αλλοι στα προσωπικα τους δεν με αφορα. δεν με ενοχλει αν γνωριζω οτι καποιος παει με πολλες γυναικες (η γυναικα με πολλους αντρες)

Banned
    5, 12, 19, 25, 36, 40
    Τι εννοείς κρίνο;

Page 14 of 20 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast