Results 31 to 45 of 59
-
19-06-2010, 11:56 #31
Δε διαφωνώ καθόλου μαζί σου. Όπως λες κι εσύ, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τη ζωή γενικά αλλιώς. Η ζωή είναι πολύ πιο εύκολη και όμορφη αν αφήσουμε πίσω όλα αυτά που τη φτιασιδώνουν, την παραποιούν, την ευτελίζουν. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει και ο υπερκαταναλωτισμός φυσικά. Ο άνθρωπος θέλει πολύ λίγα στην τελική για να ζήσει, κι αν αλλάξει η ματιά των νέων παιδιών σίγουρα θα ξαναγεννηθούν όλα όσα χάθηκαν. Τα απλά και αυτονόητα.
;)
- 19-06-2010, 12:14 #32
Πολυ ωραια τα λες alobar:)
19-06-2010, 13:16 #33
Originally posted by Adzik
με δυο λογια που καταληγουμε?...στο οτι δεν μπορουμε κατι να κανουμε για να τουσ βοηθησουμε?
Οσο για τον καθε εθισμενο, τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα. Και αν δεν τον συνειδητοποιησει ο ιδιος, τα πραγματα γινονται πολυ δυσκολοτερα. Οποτε νιωθω, πώς μια καλη κ χρησιμη βοηθεια, ειναι να τον βοηθησεις να δει το προβλημα του. Ή τουλαχιστον, να του περιγραψεις την κατασταση μεσα απο τα δικα σου ματια. Κ ευχεσαι να εχει το κουραγιο να ακουσει, να δει, να κανει κατι για αυτον...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
19-06-2010, 13:23 #34
Originally posted by Alobar
Οι παρεξηγήσεις, οι επιθέσεις, τα μαλλιοτραβήγματα, ξεκινούσαν πάντα από πρώην τοξικομανείς και δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα στους αμιγώς αλκοολικούς. Να σου θυμίσω επίσης ότι δέχτηκα προσωπικές επιθέσεις και παρολίγο να φάω και ξύλο από έναν.
Νομιζω πώς ειναι λάθος και μεγάλη παγιδα του να θεωρειται η εξαρτηση απο το αλκοολ πιο \"καλη\" ή \"υγιης\", επειδη το αλκοολ, σε αντιθεση με τα ναρκωτικα, πωλειται νομιμα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
19-06-2010, 14:12 #35
Να υποθέσω κι εγώ με τη σειρά μου ότι σε περίπτωση που με διάβαζες γενικότερα εδώ μέσα, μάλλον σου δίνω την εντύπωση ότι βλέπω τα πράγματα μονόπλευρα και επιλεκτικά;... δε νομίζω έ. Φυσικά και έχω πολλούς τέτοιους αλκοολικούς υπόψιν μου κι έχω γνωρίσει επίσης. Μόνο ένας ηλίθιος δε θα τους είχε υπόψιν του. Τοποθετήθηκα κυρίως ως προς το να εντοπίσω βασικότατες διαφορές τις οποίες έχω διαπιστώσει, αλλά μάλλον οι εμπειρικές διαπιστώσεις περνάνε στο ντούκου όσο αφορά αυτό που λέμε \'γνώση\' γενικότερα.
Επίσης να σου πω, ότι δεν έχω περάσει καμιά άποψη του στυλ \'το αλκοόλ είναι πιο υγιές και καλό\'. Αυτό το υπέθεσες εσύ, δε το έγραψα εγώ. Διαφορετικά ίσως και να έμενα στο αλκοόλ, γιατί όχι;... αν έχεις να παραθέσεις τις δικές σου απόψεις για τον αλκοολισμό και πιστεύεις ότι κατέχεις περισσότερη και καλύτερη άποψη, φυσικά και να το κάνεις.
Εγώ έχω ζητήσει τη διαγραφή μου απ\' το χώρο, κι αν ξαναδώ μέχρι τότε κάτι που θα μου κάνει \'κλικ\' και θεωρήσω ότι έχω να πω κάτι θα το κάνω. Αυτά και καλό μεσημέρι. Καθώς και καλό Σαββατοκύριακο.
:P
19-06-2010, 15:15 #36
Πιστευω πώς ο διαχωρισμος του τυπου, \"οι ναρκομανεις κανουν πραγματα, καυγαδες που οι αμιγως αλκοολικοι δεν κανουν\", δημιουργει ενα κλιμα περιεργο. Κ μονοπλευρο. Καμια φορα επισης, πιστευω πώς η προσωπικη μας εμπλοκη, ισως μας κανει λιγοτερο ψυχραιμους ή αμεροληπτους ή αποστασιοποιημενους σε θεματα που μας αγγιζουν. Κ δεν το βρισκω παραλογο, περιεργο ή κακο.πχ. η καταθλιψη που περασα μπορει καποιες στιγμες να ναι ενας καλος οδηγος για το πώς να δω πραγματα που δεν μου ταιριαζουν στη ζωη μου, αλλα καποιες αλλες στιγμες μπορει να με προκαταβαλει το βιωμα μου αυτο απεναντι σε αλλους ανθρωπους που εχουν/είχαν καταθλιψη (θεωρωντας οτι νιωθουν, βλεπουν, αντιλαμβανονται τα ιδια με μενα ή μας συνδεει κατι κοινο).
Ναι, υποθετω με βαση αυτα που βλεπω να γραφονται. Κ προσπαθω να γραφω με βαση μ αυτα που πιστευω. Τα οποια διαμορφωνονται με βαση αυτα που καταλαβαινω, παρατηρω κ νιωθω. Δεν θεωρω οτι ξερω καλυτερα απο καποιον αλλο ή οτι εχω καλυτερη ή χειροτερη αποψη.
Καλο Σαββατοκυριακο κ σε εσεναπάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
19-06-2010, 16:25 #37
Αν και κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, στατιστικά μιλώντας, μου φαίνεται πως τα πιο υψηλά ποσοστά βίας σχέτίζονται με άτομα που πάσχουν από εξάρτηση από το αλκοολ. Αυτά είναι πολύ πιο υψηλά σε σύγκριση με άτομα που είναι εξαρτημένα από οποιαδήποτε άλλη ουσία (αν και με την κοκαίνη μου φαίνεται είναι επίσης αρκετά υψηλά) και από άτομα με άλλες ψυχικές παθήσεις.
Αλλά φυσικά αυτό δεν είναι \"στανταρ\". Επίσης, αν και το αλκοολ το ίδιο μπορεί να αυξήσει την επιθετικότητα (μέσω της \"άρσης των αναστολών\" που φέρνει) τα άτομα που αναζητούν το αλκοολ έχουν συνήθως προβλήματα (κοινωνικο-οικονομικά, κατάθλιψη κλπ.) πράγμα που επίσης αυξάνει την πιθανότητα για βίαιη συμπεριφορά (και λειτουργεί σε \"συνεργασία\" με το effect του).
19-06-2010, 20:51 #38
\'... για ποιους \" σοβαρους λόγους \" μπορεί κάποιος να παρει ηρωίνη ?
γιατί ξεχωρίζεις την εξάρτηση- αλκοόλ από την εξάρτηση-ναρκωτικά , αλλά ως προς τον άνθρωπο?
εξαρτημένος κι ο ένας και ο άλλος.
<<Όσο για τον εθισμό στο αλκοόλ, δεν είναι ισχυρότερος αν γίνει όντως αντιληπτό ότι υπάρχει εξάρτηση. >>
απλά αποδέχτηκε την πραγματικότητα.
και ο πρεζάκιας ξερει πως είναι τζάνκι, δεν το ψάχνει.
τέλος μην λες πως οι αλκοολικοί είναι λειτουργικοί στη ζωή τους.
για να μην πούμε για τα αθώα θύματα των τροχαίων.
κλπ.
ένα τζάνκι αν μη τι άλλο, δεν είναι σε θέση να πιάσει και τιμόνι στο χέρι του.
κάνει κακό μόνο στον ευατό του... \'
Καλημέρα. Καταρχάς δε καταλαβαίνω γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο. Γιατί τα ξεχωρίζω το λοιπόν... μήπως να θυμίσω ότι ήμουν αλκοολική αλλά μόνο αλκοολική; Ή μήπως να μη καταθέσω την άποψή μου και να δώσω πρώτα βαρύτητα σε πράματα που άκουσα, είδα, σκέφτηκα;... ε όχι δα. Ο απλούστατος λόγος λοιπόν μιας και ενδιαφέρεσαι να μάθεις, είναι επειδή για μένα πέρα απ\' την οικογένεια, την κοινωνία, τις συνθήκες και ο,τιδήποτε άλλο, πολύ βασικό ρόλο παίζει ο χαρακτήρας. Κάτι που κακώς το ξεχνάμε και το βάζουμε στη μπάντα. Με συγχωρείς κιόλας, αλλά αυτά που λέώ, τα έχω διαπιστώσει και λόγω συναναστροφών με φίλους αλκοολικούς και μόνο, αλλά και με ναρκομανείς. Είναι η μέρα με τη νύχτα ένα πράμα. Επίσης να σου θυμίσω, που μπορεί και να μην έχεις διαβάσει, ότι η εμπειρία μου στο ΑΑ για 4 μήνες, με βοήθησε πάρα πολύ στο να κάνω την προσωπική μου μελέτη και τις διαπιστώσεις μου.
Οι παρεξηγήσεις, οι επιθέσεις, τα μαλλιοτραβήγματα, ξεκινούσαν πάντα από πρώην τοξικομανείς και δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα στους αμιγώς αλκοολικούς. Να σου θυμίσω επίσης ότι δέχτηκα προσωπικές επιθέσεις και παρολίγο να φάω και ξύλο από έναν.
Κι αλήθεια, δεν έπαιζε κανένα ρόλο ο χαρακτήρας όταν αναφέρομαι σε άτομα 7 και 10 χρόνων \'καθαρά\';... σόρυ, αλλά έχω άλλη άποψη. Να σου θυμίσω επίσης, ότι όλοι αυτοί που γνώρισα και ήταν από ναρκωτικά, οι περισσότεροι παρουσίαζαν κάποια είδη ψυχώσεων. Κι από δικές τους προσωπικές εξομολογήσεις, δεν ήταν έτσι πριν τη χρήση αλλά μετά από αυτήν.
Έτσι για την κουβέντα, μιας κι έχω γράψει πολλά για το αλκοόλ, να σου πω κιόλας ότι πρόσφατα με ενημέρωσε ένα πολύ καλό μου φιλαράκι από εκεί, ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τέθηκε θέμα απομάκρυνσης των πολυεξαρτημένων από έναν χώρο που ονομάζεται \'Αλκοολικοί Ανώνυμοι\' και πολύ καλώς τέθηκε...
\'... απλά αποδέχτηκε την πραγματικότητα.
και ο πρεζάκιας ξερει πως είναι τζάνκι, δεν το ψάχνει...\'
Μάλλον με σχολιάζεις μεν, αλλά δε πρόσεξες και ιδιαίτερα το πρώτο μου ποστ. Συμβαίνει πολύ συχνά εδώ μέσα αυτό. Το \'ξέρω\' και το \'παραδέχομαι\' είναι δυο τελείως διαφορετικά πράματα.Εγώ έκοψα μια και μοναδική φορά σε μια και μόνο προσπάθεια με τη θέλησή μου και μόνο επειδή το παραδέχτηκα λοιπόν κι όχι επειδή απλά το ήξερα. Λες να μη βοήθησε ο χαρακτήρας μου σε κάτι τόσο δύσκολο;... το \'απλά\' δε παίζει καθόλου. Έγραψα και πριν όμως, ότι στους πρεζάκηδες αυτό θα συμβεί σπάνια. Έχουν βγάλει άλλα προβλήματα, που δε παραδέχονται φυσικά, και δεν είναι επειδή \'δε το ψάχνουν\' - σαφώς υπάρχει και αυτή η κατηγορία - αλλά επειδή δε μπορούν με την παραδοχή και μόνο. Να ξαναμιλήσω για τη φίλη μου με τη σχιζοφρένεια; Όχι, τα έχω ξαναπεί.
\'... τέλος μην λες πως οι αλκοολικοί είναι λειτουργικοί στη ζωή τους...\'
Μου κάνεις υπόδειξη να μη λέω αυτά που λέω εφόσον ήμουν λειτουργική;... δε μιλάω καλή μου για πλήρη εξισορρόπηση πνεύματος και ψυχής, συν του ότι με έχεις ξαναρωτήσει για ποιό λόγο έγινα αλκοολική και σου απάντησα. Και λόγοι από λόγους διαφέρουν. Πρόσφατα έκανα στη μπάντα πρώην τοξικομανή που ήθελε να κάνουμε παρέα. Θέλεις το λόγο; Ξεκίνησε λέει από μαγκιά, έχει καταπιεί ό,τι μπορείς να φανταστείς, κατέστρεψε οικονομικά τους γονείς του και πλήρωσαν του κώλου τα λεφτά για να μπαινοβγαίνει σε ιδιωτικά προγράμματα. Αλκοολικός έγινε στο τέλος και έκοψε από φόβο γιατί έπαθε κίρρωση. Μάλιστα, έχει το θράσσος να λέει ότι έχει κάνει μεγάλη εσωτερική δουλειά με τον εαυτό του, ενώ έκοψε λόγω φόβου για την υγεία του. Φυσικά και ήμουν λειτουργική λοιπόν. Γιατί αυτός δε δούλεψε ποτέ στη ζωή του και είναι στην ηλικία μου. Εγώ και δούλευα, και δεν έτρωγα ξένα λεφτά, και σχέσεις είχα και ενδιαφέροντα. Καθώς και πολλοί αλκοολικοί μου φίλοι, είτε πίνουν ακόμη είτε όχι... βλέπεις να υπάρχει τίποτα κοινό ανάμεσα σε δυο εξαρτημένους - αυτόν και μένα - το λοιπόν;... συν του ότι έχει αρκετές \'περίεργες\' εμμονές. Συν του ότι έκλεβε και χτύπαγε ΠΡΟΤΟΥ πέσει στα ντραγκς... αυτές είναι οι δικές μου εμπεριστατωμένες ερμηνείες Άρκτε, αλλά αν δε σου κάνουν είναι δικό σου θέμα όχι δικό μου. Και για να πω και κάτι με βάση τον τίτλο του θρεντ, όχι είναι δύσκολο να τους βοηθήσει κάποιος για τους λόγους που ανέφερα. Και υπόψιν αγαπητή θεματοθέτρια, ότι αρκετοί λένε πολλά μα πολλά ψέμματα. Μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές να μου την πέσουν για λεφτά λέγοντας \'πεινάω\'. Πάω και αγοράζω σάντουιτς αλλά μόλις τους το προσφέρω ξυνίζουν. Τό \'χω πάρει επιτόπου και το έχω δώσει σε σκύλο λοιπόν που πεινάει πραγματικά. Σε όσους πραγματικά θέλουν να βοηθηθούν κι έχω κάνει κινήσεις για τέτοια κατεύθυνση, πίστεψέ με δε τα κατάφερα. Γιατί χρειάζεται παραπάνω από έναν άνθρωπο, δυστυχώς...
\'... για να μην πούμε για τα αθώα θύματα των τροχαίων.
κλπ.
κάνει κακό μόνο στον ευατό του...\'
Τα αθώα θύματα των τροχαίων, δε προέρχονται μόνο από αλκοολικούς. Έχω κατέβει από αμάξι γιατί η φίλη μου - κάποτε - κάπνιζε μπάφο εν κινήσει, με τη μικρή της κόρη στο πίσω κάθισμα παρακαλώ, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς κι ενώ είχε ήδη μπαφιάσει προτού οδηγήσει... επίσης, παραβλέπεις όλους αυτούς που πίνουν πολύ στις εξόδους τους και επιστρέφουν μετά από διασκέδαση, και που δεν είναι αλκοολικοί... το πρεζόνι δε κάνει κακό μόνο στον εαυτό του. Γιατί πολλοί απ\' αυτούς, και θα χτυπήσουν τους γονείς τους, και θα ρίξουν τη γριά στο δρόμο για να πάρουν την τσάντα, και ληστεία θα κάνουν με μαχαίρια, και θα πετάξουν τη σύριγγα στην παιδική χαρά και θα την πατήσει κάποιο παιδάκι...
... χμμ... αυτά...
alobar, καταρχάς δεν νομίζω να ήμουν επιθετική μαζί σου, ενώ εσύ ήσουν.
αν κατάλαβες πως μιλούσα για σενα επειδή ήσουν πρωην αλκοολική, κάνεις λάθος.
επειδή εσύ έχεις τις \" χ \" προσωπικές πάντα εμπειρίες, αντίστοιχα έχω κι εγώ τις δικές μου.
λοιπόν στο νοσοκομείο που είχα νοσηλευτεί υπήρχε και τμήμα αλκοολικών που δεν μας χώριζε καμιά πόρτα, οπότε κάναμε παρέα.
εκεί λοιπόν είδα ανθρώπους εξίσου εξαρτημένους με τις υπόλοιπες ουσίες.
καθηγητής που με το που καθάριζε, έβγαινε και δεν μπορούσε να αντισταθεί.
ένας ζωγράφος - σκατοχαρακτήρας που το έπαιζε χάι άτομο που δεν ξέρω τι απόγινε, αλλά δεν νομίζω πως επέζησε.
τα λεφτάκια της μαμάς τα είχε τσακίσει πάντως και ήταν 40 - φεύγα...
τέλος η συμπάθεια μου που είχε τα μέσα κι ερχόταν κάθε βράδι (!) μόνο και μου έλεγε : δεν θα ξαναπιώ! θα πω στο γιατρό να μου δώσει χάπια να μου φτιάχνει το κεφάλι , όπως ακριβώς το ποτό, αλλά δεν θα ξαναπιώ.
ένα βράδι ήρθε κάπως και ήμουν σίγουρη πως ήπιε.
τον ρώτησα και είπε ναι.
εκεί μέσα είδα οικογενειάρχες που αδυνατούσαν να το κόψουν.
επιχειρηματίες που έχαναν τα πάντα λόγω αλκοολισμού.
το ότι εσύ το έκοψες μόνη σου και με τη μία δεν σημαίνει πως το κάνουν όλοι και πως είναι πιο \" ελαφριά \" η εξάρτηση.
εσύ μιλάς για το αλκοόλ μόνο σύμφωνα με το πως το βίωσες εσύ.
αν σου πω κι εγώ πως μόνη έκοψα το αλκοόλ και τα ντραγκς.
τί σημαίνει αυτό?πως όλοι μπορούν να το κάνουν?
αλλά δεν το λέω από μαγκιά.
γιατί δεν είμαι σίγουρη πως δεν θα το ξανακάνω.
και στην τελική μαγκιά θα ήταν να μην είχα εξαρτηθεί και από τα δύο όμως.
για μένα έτσι είναι.http://www.mazi.org.gr/
19-06-2010, 21:14 #39
Originally posted by arktos
γιατί ξεχωρίζεις την εξάρτηση- αλκοόλ από την εξάρτηση-ναρκωτικά , αλλά ως προς τον άνθρωπο?
<<Όσο για τον εθισμό στο αλκοόλ, δεν είναι ισχυρότερος αν γίνει όντως αντιληπτό ότι υπάρχει εξάρτηση. >>
κλπ.
Καλημέρα. Καταρχάς δε καταλαβαίνω γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο. Γιατί τα ξεχωρίζω το λοιπόν... μήπως να θυμίσω ότι ήμουν αλκοολική αλλά μόνο αλκοολική; Ή μήπως να μη καταθέσω την άποψή μου και να δώσω πρώτα βαρύτητα σε πράματα που άκουσα, είδα, σκέφτηκα;... ε όχι δα. Ο απλούστατος λόγος λοιπόν μιας και ενδιαφέρεσαι να μάθεις, είναι επειδή για μένα πέρα απ\' την οικογένεια, την κοινωνία, τις συνθήκες και ο,τιδήποτε άλλο, πολύ βασικό ρόλο παίζει ο χαρακτήρας. Κάτι που κακώς το ξεχνάμε και το βάζουμε στη μπάντα. Με συγχωρείς κιόλας, αλλά αυτά που λέώ, τα έχω διαπιστώσει και λόγω συναναστροφών με φίλους αλκοολικούς και μόνο, αλλά και με ναρκομανείς. Είναι η μέρα με τη νύχτα ένα πράμα. Επίσης να σου θυμίσω, που μπορεί και να μην έχεις διαβάσει, ότι η εμπειρία μου στο ΑΑ για 4 μήνες, με βοήθησε πάρα πολύ στο να κάνω την προσωπική μου μελέτη και τις διαπιστώσεις μου.
Κι αλήθεια, δεν έπαιζε κανένα ρόλο ο χαρακτήρας όταν αναφέρομαι σε άτομα 7 και 10 χρόνων \'καθαρά\';... σόρυ, αλλά έχω άλλη άποψη. Να σου θυμίσω επίσης, ότι όλοι αυτοί που γνώρισα και ήταν από ναρκωτικά, οι περισσότεροι παρουσίαζαν κάποια είδη ψυχώσεων. Κι από δικές τους προσωπικές εξομολογήσεις, δεν ήταν έτσι πριν τη χρήση αλλά μετά από αυτήν.
Έτσι για την κουβέντα, μιας κι έχω γράψει πολλά για το αλκοόλ, να σου πω κιόλας ότι πρόσφατα με ενημέρωσε ένα πολύ καλό μου φιλαράκι από εκεί, ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τέθηκε θέμα απομάκρυνσης των πολυεξαρτημένων από έναν χώρο που ονομάζεται \'Αλκοολικοί Ανώνυμοι\' και πολύ καλώς τέθηκε...
Μάλλον με σχολιάζεις μεν, αλλά δε πρόσεξες και ιδιαίτερα το πρώτο μου ποστ. Συμβαίνει πολύ συχνά εδώ μέσα αυτό. Το \'ξέρω\' και το \'παραδέχομαι\' είναι δυο τελείως διαφορετικά πράματα.Εγώ έκοψα μια και μοναδική φορά σε μια και μόνο προσπάθεια με τη θέλησή μου και μόνο επειδή το παραδέχτηκα λοιπόν κι όχι επειδή απλά το ήξερα. Λες να μη βοήθησε ο χαρακτήρας μου σε κάτι τόσο δύσκολο;... το \'απλά\' δε παίζει καθόλου. Έγραψα και πριν όμως, ότι στους πρεζάκηδες αυτό θα συμβεί σπάνια. Έχουν βγάλει άλλα προβλήματα, που δε παραδέχονται φυσικά, και δεν είναι επειδή \'δε το ψάχνουν\' - σαφώς υπάρχει και αυτή η κατηγορία - αλλά επειδή δε μπορούν με την παραδοχή και μόνο. Να ξαναμιλήσω για τη φίλη μου με τη σχιζοφρένεια; Όχι, τα έχω ξαναπεί.
Μου κάνεις υπόδειξη να μη λέω αυτά που λέω εφόσον ήμουν λειτουργική;... δε μιλάω καλή μου για πλήρη εξισορρόπηση πνεύματος και ψυχής, συν του ότι με έχεις ξαναρωτήσει για ποιό λόγο έγινα αλκοολική και σου απάντησα. Και λόγοι από λόγους διαφέρουν. Πρόσφατα έκανα στη μπάντα πρώην τοξικομανή που ήθελε να κάνουμε παρέα. Θέλεις το λόγο; Ξεκίνησε λέει από μαγκιά, έχει καταπιεί ό,τι μπορείς να φανταστείς, κατέστρεψε οικονομικά τους γονείς του και πλήρωσαν του κώλου τα λεφτά για να μπαινοβγαίνει σε ιδιωτικά προγράμματα. Αλκοολικός έγινε στο τέλος και έκοψε από φόβο γιατί έπαθε κίρρωση. Μάλιστα, έχει το θράσσος να λέει ότι έχει κάνει μεγάλη εσωτερική δουλειά με τον εαυτό του, ενώ έκοψε λόγω φόβου για την υγεία του. Φυσικά και ήμουν λειτουργική λοιπόν. Γιατί αυτός δε δούλεψε ποτέ στη ζωή του και είναι στην ηλικία μου. Εγώ και δούλευα, και δεν έτρωγα ξένα λεφτά, και σχέσεις είχα και ενδιαφέροντα. Καθώς και πολλοί αλκοολικοί μου φίλοι, είτε πίνουν ακόμη είτε όχι... βλέπεις να υπάρχει τίποτα κοινό ανάμεσα σε δυο εξαρτημένους - αυτόν και μένα - το λοιπόν;... συν του ότι έχει αρκετές \'περίεργες\' εμμονές. Συν του ότι έκλεβε και χτύπαγε ΠΡΟΤΟΥ πέσει στα ντραγκς... αυτές είναι οι δικές μου εμπεριστατωμένες ερμηνείες Άρκτε, αλλά αν δε σου κάνουν είναι δικό σου θέμα όχι δικό μου. Και για να πω και κάτι με βάση τον τίτλο του θρεντ, όχι είναι δύσκολο να τους βοηθήσει κάποιος για τους λόγους που ανέφερα. Και υπόψιν αγαπητή θεματοθέτρια, ότι αρκετοί λένε πολλά μα πολλά ψέμματα. Μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές να μου την πέσουν για λεφτά λέγοντας \'πεινάω\'. Πάω και αγοράζω σάντουιτς αλλά μόλις τους το προσφέρω ξυνίζουν. Τό \'χω πάρει επιτόπου και το έχω δώσει σε σκύλο λοιπόν που πεινάει πραγματικά. Σε όσους πραγματικά θέλουν να βοηθηθούν κι έχω κάνει κινήσεις για τέτοια κατεύθυνση, πίστεψέ με δε τα κατάφερα. Γιατί χρειάζεται παραπάνω από έναν άνθρωπο, δυστυχώς...
κλπ.
Τα αθώα θύματα των τροχαίων, δε προέρχονται μόνο από αλκοολικούς. Έχω κατέβει από αμάξι γιατί η φίλη μου - κάποτε - κάπνιζε μπάφο εν κινήσει, με τη μικρή της κόρη στο πίσω κάθισμα παρακαλώ, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς κι ενώ είχε ήδη μπαφιάσει προτού οδηγήσει... επίσης, παραβλέπεις όλους αυτούς που πίνουν πολύ στις εξόδους τους και επιστρέφουν μετά από διασκέδαση, και που δεν είναι αλκοολικοί... το πρεζόνι δε κάνει κακό μόνο στον εαυτό του. Γιατί πολλοί απ\' αυτούς, και θα χτυπήσουν τους γονείς τους, και θα ρίξουν τη γριά στο δρόμο για να πάρουν την τσάντα, και ληστεία θα κάνουν με μαχαίρια, και θα πετάξουν τη σύριγγα στην παιδική χαρά και θα την πατήσει κάποιο παιδάκι...
... χμμ... αυτά...
alobar, καταρχάς δεν νομίζω να ήμουν επιθετική μαζί σου, ενώ εσύ ήσουν.
αν κατάλαβες πως μιλούσα για σενα επειδή ήσουν πρωην αλκοολική, κάνεις λάθος.
επειδή εσύ έχεις τις \" χ \" προσωπικές πάντα εμπειρίες, αντίστοιχα έχω κι εγώ τις δικές μου.
λοιπόν στο νοσοκομείο που είχα νοσηλευτεί υπήρχε και τμήμα αλκοολικών που δεν μας χώριζε καμιά πόρτα, οπότε κάναμε παρέα.
εκεί λοιπόν είδα ανθρώπους εξίσου εξαρτημένους με τις υπόλοιπες ουσίες.
καθηγητής που με το που καθάριζε, έβγαινε και δεν μπορούσε να αντισταθεί.
ένας ζωγράφος - σκατοχαρακτήρας που το έπαιζε χάι άτομο που δεν ξέρω τι απόγινε, αλλά δεν νομίζω πως επέζησε.
τα λεφτάκια της μαμάς τα είχε τσακίσει πάντως και ήταν 40 - φεύγα...
τέλος η συμπάθεια μου που είχε τα μέσα κι ερχόταν κάθε βράδι (!) μόνο και μου έλεγε : δεν θα ξαναπιώ! θα πω στο γιατρό να μου δώσει χάπια να μου φτιάχνει το κεφάλι , όπως ακριβώς το ποτό, αλλά δεν θα ξαναπιώ.
ένα βράδι ήρθε κάπως και ήμουν σίγουρη πως ήπιε.
τον ρώτησα και είπε ναι.
εκεί μέσα είδα οικογενειάρχες που αδυνατούσαν να το κόψουν.
επιχειρηματίες που έχαναν τα πάντα λόγω αλκοολισμού.
το ότι εσύ το έκοψες μόνη σου και με τη μία δεν σημαίνει πως το κάνουν όλοι και πως είναι πιο \" ελαφριά \" η εξάρτηση.
εσύ μιλάς για το αλκοόλ μόνο σύμφωνα με το πως το βίωσες εσύ.
αν σου πω κι εγώ πως μόνη έκοψα το αλκοόλ και τα ντραγκς.
τί σημαίνει αυτό?πως όλοι μπορούν να το κάνουν?
αλλά δεν το λέω από μαγκιά.
γιατί δεν είμαι σίγουρη πως δεν θα το ξανακάνω.
και στην τελική μαγκιά θα ήταν να μην είχα εξαρτηθεί και από τα δύο όμως.
για μένα έτσι είναι.
Η άρκτος μιλάει σωστά :)
19-06-2010, 22:10 #40
Μόλις πιο πριν, στο ίδιο μου το ποστ, έλεγα στη Σοφία ότι φυσικά και ξέρω αλκοολικούς με σκατοχαρακτήρα, βιαιότητα και τα λοιπά συναφή... δε κατάλαβα γιατί μου τους αναλύεις. Τους έχω αναλύσει, ευχαριστώ Άρκτε. Και ξέρεις Άρκτε, δε βλέπω να κάνεις λόγο για το υποδεικτικό σου ύφος - και νά \'ταν μόνο εδώ - αλλά βλέπεις πάντα και μόνο την... επιθετικότητα των άλλων. Φυσικά και αντέδρασα στο ύφος σου λοιπόν. Δεν είναι απλό;... κατ\' τ\' άλλα, είναι γεγονός πως δεν έχεις διαβάσει ποτέ όσα έγραψα για το αλκοόλ σε διάφορα θρεντς. Πολύ - πολύ αναλυτικά και πιάνοντας ξεχωριστά ένα - ένα τα κομμάτια. Επίσης Άρκτε, βρίσκω παιδιαρώδες να \'νόμιζα μήπως και μιλούσες για μένα\'. Γιατί να νομίζω κάτι τέτοιο αλήθεια;... έχεις διαβάσει ποτέ πόσες φορές τόνισα ότι οι αλκοολικοί που απεξαρτώνται πάρα πολύ δύσκολα, έχουν και άλλες ουσίες να \'νοικοκυρέψουν\';... έχεις διαβάσει ποτέ ότι κάποιοι αλκοολικοί είχαν ΗΔΗ άλλα θέματα και τα απογείωσαν με το αλκοόλ;... έχεις διαβάσει ποτέ ότι ένας απ\' τους λόγους που πέφτουν στο αλκοόλ είναι επειδή δε παίρνουν αγωγή για κάποια θέματά τους και το χρησιμοποιούν αντί των χαπιών που θα χρειαζόταν να παίρνουν;... ότι μόλις κόβουν, οι ψυχίατροι για να μη ξανακυλίσουν, τους δίνουν την αγωγή που αρχικά αρνούνταν να πάρουν;... έχεις διαβάσει για αλκοολικούς που πάνε στο ΑΑ - ανά τον κόσμο και όχι μόνο αυτοί που γνώρισα εγώ - σηκώνουν το χεράκι και λένε \'είμαι καθαρός\' ενώ τό \'χουν ρίξει στο χασίσι ή στα χάπια ακριβώς για να μη πιούν;... τά \'χω πει χιλιάδες φορές και αυτοί είναι οι διαχωρισμοί που έκανα. Κι αυτά όλα από πού κι ως πού έχουν σχέση με τον μόνο αλκοολικό; Το ότι υπάρχουν μόνο αλκοολικοί που δυσκολεύονται να κόψουν χωρίς καμιά είδους στήριξη - και εννοώ καμιά, ούτε χάπια - είδες να το αμφισβήτησα πουθενά; Δεν αναφέρθηκα καν σε αυτούς και εκεί ακριβώς είναι που παίζει πολύ το θέμα \'θέληση - χαρακτήρας\'.
Και για τον τύπο που περιέγραψα, αυτό ακριβώς δεν ήθελα να τονίσω; Που έγινε αλκοολικός στο τέλος, αφού ήπιε στη ζωή του ό,τι έβρισκε και τελικά έκοψε λόγω κίρρωσης;... δε καταλαβαίνω γιατί βρίσκεις άλλα πράματα ενώ εγώ ήθελα να τονίσω τα συγκεκριμένα και να εκφραστώ με βάση αυτά... αν πάλι είσαι σε διαγωνισμό εμπειριών βρε Άρκτε, εγώ δε θα συμμετάσχω. Οπότε και δεν έχω να πω κάτι άλλο, οπότε ελπίζω να μην αρχίσεις πάλι τις απορίες. Πετράν, μπορείς να συμφωνείς με ό,τι θες, αρκεί να ξεκαθαρίζεται σε τί αναφέρεται ο καθένας. Ένα τελευταίο που θα καταθέσω είναι ότι δε θεώρησα ποτέ τον αλκοολισμό \'αρρώστια\' κι έχω πει γιατί.
Μια ωραία συνέντευξη της κας Μάτσα - ψυχιάτρου - η οποία είναι απ\' τους πολύ λίγους στην επιστημονική κοινότητα που δε θεωρεί \'αρρώστια\' ούτε και τα ναρκωτικά. Για όσους έχετε ενδιαφέρον, να διαβάσετε την κα Μάτσα. Καταδεικνύει πάντα τη \'μπίζνα\' που παίζεται χρόνια πίσω απ\' τις \'αρρώστιες\' αυτές. Και μιλά ξεκάθαρα και για τους γιατρούς και για την... άρχουσα τάξη.
Πετράν ίσως έχει ενδιαφέρον για σένα, εκτός από αυτό που έχουν οι στατιστικές... :)... βάζω το λινκ και παραθέτω ένα απόσπασμα...
.................................................. .................................................. .................................................. .......
- Οι κυρίαρχοι επιστημονικοί κύκλοι ορίζουν πολλά ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου σαν βιολογικές ασθένειες που συνδέονται με τα γονίδιά μας. Κάτι ανάλογο επιχειρείται και στο θέμα των ναρκωτικών. Τελικά οι τοξικομανείς πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς;
- Ο τοξικομανής δεν είναι ασθενής. Το καταστροφικό είναι ότι μέσω του ΟΚΑΝΑ έχει περάσει η άποψη ότι η τοξικομανία είναι αρρώστια. Ορίστηκε ως αρρώστια από τους κυρίαρχους ψυχιατρικούς κύκλους, με επικεφαλής την αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία, που την ορίζει σαν «χρόνια νόσο του εγκεφάλου». Το να «βιολογικοποιούνται» κοινωνικές συμπεριφορές δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Είναι η πανούκλα της εποχής μας. Για όλα φταίει ένα γονίδιο: για την επιθετικότητα, για την αυτοκτονικότητα, για την ομοφυλοφιλία. Έτσι όμως, επιτυγχάνεται κάτι που συμφέρει μόνο το σύστημα. Απενοχοποιείται η κοινωνία και όλοι είμαστε ήσυχοι από την αρρώστια. Θα έλεγε λοιπόν κανείς, μα τι έγινε, μετάλλαξη και αρρώστησε ο εγκέφαλος εκατομμυρίων νέων σήμερα; Γιατί πριν από τριάντα χρόνια ήταν πολύ μικρότερη η διάδοση; Είναι επιδημία; Απλά είναι ένα ιδεολόγημα, μια άποψη η οποία συντηρείται, χωρίς να έχει αποδειχτεί. Και με αυτό τον τρόπο συντηρείται η πολιτική των υποκατάστατων που καταδικάζει αυτό το άτομο να μείνει δια βίου στο περιθώριο.
.................................................. .................................................. ...
- Γιατί λοιπόν το κράτος και η κοινωνία κινούνται σε τόσο λανθασμένες κατευθύνσεις;
- Ζούμε σε μια κοινωνία που πάνω από όλα φοβάται τη δύναμη της νεολαίας να αμφισβητεί. Και τα ναρκωτικά επιτελούν ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Διασφαλίζουν τον κοινωνικό έλεγχο των νέων. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η βιοεξουσία, που λέει ο Φουκό. Είναι η πολιτική της κυρίαρχης τάξης η οποία θέλει να μας εκμεταλλεύεται, να παραβιάζει τα δικαιώματά μας και να ελέγχει κάθε πτυχή της ύπαρξής μας, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Κάποιοι λένε ότι πάντα γινόταν χρήση ουσιών. Η τοξικομανία όμως είναι εκείνη η χρήση που έχει γίνει αποκλειστικό περιεχόμενο της ζωής σου, εκτοπίζοντας ανθρώπινες σχέσεις, ενδιαφέροντα, ασχολίες. Δεν σε ενδιαφέρει τίποτ’ άλλο και με αυτή την έννοια δεν αποτελείς κίνδυνο για το σύστημα. Δεν διεκδικείς. Επομένως η κυρίαρχη τάξη πάντα θα αναπτύσσει όρους ώστε να επεκτείνεται η διάδοση των ναρκωτικών. Κάποιοι λένε ότι η τοξικομανία δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η δυσφορία μέσα σε αυτό τον πολιτισμό της παρακμής.
http://www.politikokafeneio.com/narkotika/organo113.htm
19-06-2010, 22:32 #41
\"Και ξέρεις Άρκτε, δε βλέπω να κάνεις λόγο για το υποδεικτικό σου ύφος - και νά\' ταν μόνο εδώ - αλλά βλέπεις πάντα και μόνο την... επιθετικότητα των άλλων \"
ότι δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου, είναι γνωστό.
ότι με τσεκάρεις και κρατάς ημερολόγιο, δεν το γνώριζα. :o
δε καταλαβαίνω γιατί βρίσκεις άλλα πράματα ενώ εγώ ήθελα να τονίσω τα συγκεκριμένα και να εκφραστώ με βάση αυτά... αν πάλι είσαι σε διαγωνισμό εμπειριών βρε Άρκτε, εγώ δε θα συμμετάσχω. Οπότε και δεν έχω να πω κάτι άλλο, οπότε ελπίζω να μην αρχίσεις πάλι τις απορίες
όπως εσύ τονίζεις συγκεκριμένα πράγματα και εκφράζεσαι με βάση αυτά, το ίδιο κάνω κι εγώ.
ποιο είναι το πρόβλημα σου?
εσύ δικαιούσαι να έχεις απορίες, ενω εγώ όχι ?
άδικο.
διαγωνισμό εμπειριών δεν κάνω, αυτό είναι δικιά σου σκέψη.
εκράφστηκες, εκφράστηκα.http://www.mazi.org.gr/
19-06-2010, 22:42 #42
Εσύ δε κάνεις το ίδιο Άρκτε μας... εσένα δε σου αρέσουν αυτά που λεν οι άλλοι κι αρχίζεις το νταβαντούρι... ο λόγος που μου την πέφτεις είναι πολύυυυυυυυυυυ απλός... :P ... επειδή έχω βγάλει το αληθινό \'ίματζ\' του ανεκδιήγητου και φίλου σου... άντε καληνύχτα ρε κορίτσι. Και πού \'σαι;... όταν καταθέτουμε απόψεις και θέλουμε να μπαίνουμε και σε διάλογο - ενώ εγώ δε θέλω εδώ και καιρό, επιθυμώ μόνο να καταθέτω και να φεύγω, και είναι και δικαίωμά μου στην τελική - καλό είναι να μην αφήνουμε τα μισά ασχολίαστα.
΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄ ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄ ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄ ΄΄΄΄
κλπ.
... χμμ... αυτά...
Καλή κυριακή ας έχομεν... ευλόγησον!
;)
Έντιτ:... προσωπικά εδώ και πολύ καιρό, δεν έχω καμιά απορία πάνω στον αλκοολισμό. Εξού και τον έλυσα. Άπαξ και δια παντός. Bye.
19-06-2010, 23:19 #43
Εσύ δε κάνεις το ίδιο Άρκτε μας... εσένα δε σου αρέσουν αυτά που λεν οι άλλοι κι αρχίζεις το νταβαντούρι... ο λόγος που μου την πέφτεις είναι πολύυυυυυυυυυυ απλός... :P ... επειδή έχω βγάλει το αληθινό \'ίματζ\' του ανεκδιήγητου και φίλου σου... άντε καληνύχτα ρε κορίτσι. Και πού \'σαι;... όταν καταθέτουμε απόψεις και θέλουμε να μπαίνουμε και σε διάλογο - ενώ εγώ δε θέλω εδώ και καιρό, επιθυμώ μόνο να καταθέτω και να φεύγω, και είναι και δικαίωμά μου στην τελική - καλό είναι να μην αφήνουμε τα μισά ασχολίαστα.
΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄ ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄ ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄ ΄΄΄΄
κλπ.
... χμμ... αυτά...
Καλή κυριακή ας έχομεν... ευλόγησον!
;)
Έντιτ:... προσωπικά εδώ και πολύ καιρό, δεν έχω καμιά απορία πάνω στον αλκοολισμό. Εξού και τον έλυσα. Άπαξ και δια παντός. Bye.
συνήθως γράφεις εκθέσεις κι εγώ λίγα, οπότε δεν τα σχολιάζω και όλα.
οπότε πάμε.
γνωρίζω λοιπόν κι εγώ ανθρώπους που παίρνουν ναρκωτικά και δεν δημιουργούν πρόβλημα σε κανένα.
δεν το γνωρίζει ούτε ο γείτονας τους.
όσο για τα τζάνκι που βγάζουν μαχαίρια, δεν το έχω δει ποτέ μου.
και ξέρεις γιατί ?
γιατί αυτά τα άτομα σέρνονται.
και κάπου είπες πως λένε ψέματα όταν ζητάνε χρήματα.
ναι το κάνουν
γιατί ποιος θα τους δώσει για να πάρουν ναρκωτικά ?
ενώ οι αλκοολικοί που λένε δεν πίνω ή το έκοψα και πίνουν κρυφά, λενε τι ?
σου είπα : ο καθένας λέει τις επειρίες του.
και ο.κ. διαφωνούμε.
το μόνο που δεν περίμενα να πεις όμως ήταν αυτό για το φίλο μου.
τόση ώρα δηλαδή εσύ μιλούσες έχοντας αυτό κατά νου ?
μιλάμε για τις εξαρτήσεις και θεωρείς πως σου την πέφτω, λόγω αυτού ?
μην έχεις τόσο μέγαλη ιδέα για τον ευατό σου πάντως.
γιατί το πανέξυπνο = πονηρό μυαλό σου πέφτει έξω.
όσο για το φίλο μου ώπα που ήρθες εσύ και του έβγαλες το αληθινό του ίματζ.
και αφού δεν θέλεις να μπαίνεις σε διάλογο, γιατί μπήκες εξ΄αρχής ?
ή σου φταίει ο \" μπαμπάς \" που δεν σου έκανε διαγραφή ?http://www.mazi.org.gr/
20-06-2010, 01:33 #44
ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχουν άνθρωποι που δε το γνωρίζει ούτε ο γείτονάς τους. Πάλι είδες κάτι σχετικό να λέω και να το αμφισβητώ, χωρίς να έχω γράψει ΚΑΝ κάτι σχετικό με αυτό που λες;... απορημένο εμότικον και έλεος δηλαδή...
\'... όσο για τα τζάνκι που βγάζουν μαχαίρια, δεν το έχω δει ποτέ μου.
και ξέρεις γιατί ?
γιατί αυτά τα άτομα σέρνονται.
και κάπου είπες πως λένε ψέματα όταν ζητάνε χρήματα.
ναι το κάνουν
γιατί ποιος θα τους δώσει για να πάρουν ναρκωτικά ?
ενώ οι αλκοολικοί που λένε δεν πίνω ή το έκοψα και πίνουν κρυφά, λενε τι ?...\'
Τότε μάλλον ζεις σε άλλο πλανήτη αφού ούτε καν έχεις ακούσει τέτοιες ιστορίες... αυτό είναι ερώτηση κρίσεως παρακάτω που κάνεις;... φυσικά και δε θα τους δώσει κανείς για να πάρουν πρέζα. Δεν αναρωτιέσαι καλύτερα για το ποιός θα τους πιστέψει ότι πεινάνε;... πραγματικά δεν έχεις προσέξει τίποτα απ\' όσα έγραψα και επιμένεις σε διάλογο ακόμη. Έτσι γίνονται οι συζητήσεις;... βλέπεις τί έγραψες πιο πάνω;... \'ενώ οι αλκοολικοί που λένε δεν πίνω ή το έκοψα και πίνουν κρυφά, λενε τι ?...\'
ΔΕΝ είδες ότι το έγραψα πριν λίγο διαφορετικά;...
\'... έχεις διαβάσει για αλκοολικούς που πάνε στο ΑΑ - ανά τον κόσμο και όχι μόνο αυτοί που γνώρισα εγώ - σηκώνουν το χεράκι και λένε \'είμαι καθαρός\' ενώ τό \'χουν ρίξει στο χασίσι ή στα χάπια ακριβώς για να μη πιούν;...\'
Είναι σχεδόν το ίδιο. Τους έφαγα στη μάπα, καθώς και αυτούς που πίνουν κρυφά και λέγαν ότι είναι \'καθαροί\'. Πόσο πιο απλά να γράψω;... είν\' δυνατόν;...
\'... τόση ώρα δηλαδή εσύ μιλούσες έχοντας αυτό κατά νου ?...\'
Κάνεις πολλά σενάρια το λοιπόν. Όπως πριν που νόμιζα ότι μιλούσες για μένα;... θα το ξαναπώ. Είν\' δυνατόν;... όπου νά \'ναι, θα πεις ότι υποστηρίζω τον αλκοολισμό ενώ επίσης δεν έχεις διαβάσει ποτέ πόσες φορές ήρθα σε αντιπαραθέσεις με αλκοολικούς. Εύγε σου Άρκτε, τα πέτυχες όλα!
\'... μην έχεις τόσο μέγαλη ιδέα για τον ευατό σου πάντως.
γιατί το πανέξυπνο = πονηρό μυαλό σου πέφτει έξω...\'
Μπορείς να εκτοξεύσεις ό,τι χαρακτηρισμούς θέλεις. Για τη γελοιοποίηση και την κατάντια του φόρουμ, έχω τη γνώμη μου.
\'... και αφού δεν θέλεις να μπαίνεις σε διάλογο, γιατί μπήκες εξ΄αρχής ?...\'
Πραγματικά με εκπλήσσεις. Πήρες το πρώτο μου ποστ σε αυτό το θρεντ, το έκανες ολόκληρο παράθεση, άρχισες τα ερωτηματικά... και με ρωτάς γιατί σου απάντησα; Αλήθεια γιατί απαντάμε λες όταν μας κάνουν ερωτήσεις;... από βλακεία ή επειδή είθισται;... μάλιστα, καλό κι αυτό.
\'... ή σου φταίει ο \" μπαμπάς \" που δεν σου έκανε διαγραφή ?...\'
Τελικά ναι, υπάρχει πρόβλημα. Μα καλά, ούτε κι αυτό το είδες;... \'... Εγώ έχω ζητήσει τη διαγραφή μου απ\' το χώρο, κι αν ξαναδώ μέχρι τότε κάτι που θα μου κάνει \'κλικ\' και θεωρήσω ότι έχω να πω κάτι θα το κάνω...\'. Η λέξη \'μέχρι\' σου διέφυγε ή μήπως σου πέφτει λόγος να μάθεις και μέρα και ώρα;... πολύ κακόγουστο το αστειάκι με το \'μπαμπάς\'. Γιατί τον λες έτσι;... θά \'ναι μάλλον που τον τρελλαίνετε στα μηνύματα και τα παράπονα, όπως κάναμε στους μπαμπάδες μας μικρά φαντάζομαι... πάντως μόνο έναν μπαμπά έχω και τον έχασα πριν 5 χρόνια ακριβώς.
Έγινε πολύ κουραστικό πάντως. Αν έχεις άλλες απορίες - που φάνηκε ότι τις είχες επειδή δε διάβασες και δε πρόσεξες, μπορείς να πας και στην αναζήτηση. Θα τα βρεις γραμμένα και αλλού, έχει καιρό που τα ξαναείπα.
Και είναι επίσης κακόγουστο να θέλεις να περάσεις ότι υποστηρίζω τους αλκοολικούς. Όποιος έχει μάτια βλέπει. Αυτό τον καιρό είναι πάλι σε υποτροπή φίλος μου. Και τον ξαναβοηθάω να ξανασταθεί. Και μάλιστα ψυχωτικός αλκοολικός. Πολύ δύσκολο καλή μου να σταθείς δίπλα τους... άντε καλόν ύπνο τώρα ας έχουμε...
21-06-2010, 09:35 #45
κλπ.
κλπ.
... χμμ... αυτά...
φοβερη μπραβο..
μιασ και σε βρηκα..να σε ρωτησω και κατι?εχουμε εναν πολυ καλο φιλο ο οποιοσ ειναι αλκοολικοσ.. πινει απο το πρωι αλλα μονο μπυρεσ τιποτα αλλο... τισ πινει σαν νερακι... και εχει παραδεχτει πολλλεσ φωρεσ πωσ ισωσ συχνα αντι να πιει νερο πινει μπυρα για να ξεδυψασει... το αποτελεσμα δυστυχωσ ειναι μεχρι το βραδυ να εχει πιει 10 -13 μπυρεσ και να ειναι χαααλια... να πηγαινει σπιτι καθημερινα κομματια...κατευθυαν για υπνο... γινεται και τσαμπουκαλησ και δεν θυμαται τι ελεγε...
του προτειναμε τουσ ΑΑ ..μα ...δεν τον ειδαμε θετικο..λιγο ντρεπεται...λιγο θεωρει πωσ εε ποοοοσο αλκοολικοσ ειμαι με μερικεσ μπυριτσεσ και τετοια.
πραγματικα δεν ξερουμε τι να κανουμε...
επισεισ κατα την διαρκεια τησ ημερασ δεν τρωει τιποτα..τρεχει συναιχεια στην δουλεια..και δεν εχει ορεξη λεει... καποιεσ φωρεσ που η συνεργατησ του τον παροτρινει ξανα και ξανα και ξανα..να τσιμπησει κατι..σαφωσ τα πραγματα ειναι καλητερα...
το προβλημα ειναι πωσ ειναι πλεον 52 χρονων..και μοναχα χειροτερευει....
οταν ειναι 2 μερεσ μεθυσμενοσ..το κοβει για 2 -3 μερεσ..γινεται εντελωσ καλα...και παλι απο την αρχη...ισχυριζεται επισεισ πωσ δεν τον ελκει...το ποτο..απλωσ..ειναι η κινηση που κανει...συνηθεια...
πραγματικα δεν ξερουμε τι να κανουμε...
σε ευχαριστω πολυ εκ των προτερων:):):):):)...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία