Results 76 to 90 of 111
-
20-09-2010, 22:48 #76
Originally posted by NikosD.
Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι προς τι τόσος ζήλος να πείσεις τους ανθρώπους..... οι πληροφορίες που δίνεις, το ύφος με το οποίο γράφεις, δεν είναι του ανθρώπου που βοηθήθηκε/θεραπεύτηκε και σπεύδει να σώσει και άλλους ανθρώπους.
Στο φόρουμ αυτό υπάρχουν ένα σωρό καταστάσεις προς βοήθεια και ένα σωρό μαρτυρίες ανθρώπων που βοηθήκαν από διαφορετικές μεθόδους, ορθόδοξες ή εναλλακτικές. Αν θέλεις να βοηθήσεις, μπορείς να συμμετάσχεις ενεργά και σε άλλα θέματα, και με άλλους τρόπους βοήθειας....
Originally posted by fot1109
Γενικως μην πολυεμπιστευεσαι τους γιατρους ,ειδικα σε τοσο πολυπλοκα θεματα οπως η ψυχικη υγεια. Εχουν ολοι τους το \"συνδρομο του Θεου\".
Αυτες οι κοινοτυπιες που σου ειπε του στυλ :\"Ολα θα πανε καλα, θα πας πολυ καλυτερα , μη αγχωνεσαι και μη ψαχνεις στο νετ για το θεμα σου κτλ\" ειναι στανταρ διαδικασια για να νιωσεις οτι εισαι στα χερια ενος ειδικου.
Και μολις φυγεις θα παει να παρει και αυτος το φαρμακακι του..
Το θεμα ειναι ,οπως ειπα αρκετες φορες ,οτι μονο η φυση θεραπευει ,οποτε σε ευκολες ή μετριες καταστασεις μονο φυσικα συμπληρωματα , βιταμινες , αλλαγη τροπου ζωης κτλ
Γιατι υπαρχει περιπτωση σε ενα παρθενο οργανισμο ,ενα χημικο να δρασει τελειως αντιθετα οποτε απο λιγο αγχος και καταθλιψη να καταληξεις με φουλ συμπτωματα ,πραγμα που συμβαινει συνεχεια και το αποδιδουν σε παρενεργειες των πρωτων μερων..
Μου θυμίζεις το παράδειγμα των ανθρώπων που επιχειρηματολογούν υπέρ του καπνίσματος φέρνοντας το παράδειγμα ενός παππού 90 χρονών που καπνίζει 50 χρόνια και δεν έχει πάθει ΧΑΠ ή καρκίνο στους πνεύμονες.
Χρησιμοποιούν το παράδειγμα που αγγίζει το 5% για να μιλήσουν για το 100%
Δεν είναι όλοι οι ειδικοί της (ψυχικής) υγείας ίδιοι, δεν είναι όλοι δέσμιοι φαρκακευτικών εταιρειών, δεν ασκούν το επάγγελμα όλοι για να γίνουν πλούσιοι, δεν, δεν, δεν.....
Εάν αρνείσαι να το καταλάβεις αυτό, τότε να σεβαστείς ότι κάποιοι άλλοι άνθρωποι έτσι το βιώνουν και να γράφεις λιγότερο αφοριστικά.
Δεν επιτίθεμαι στην μέθοδο που προτείνεις, μην επιτίθεσαι στις άλλες μεθόδους.
Εν τέλει, να σου πω οτι θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου σε πολλά από αυτά που γράφεις, όμως, κατάλαβε το άνθρωπε μου, ο τρόπος που γράφεις, δεν \"μυρίζει\" ανιδιοτέλεια.
Αν τα κίνητρα σου είναι πραγματικά αλτρουϊστικά, προσπάθησε να ακούσεις και να κατανοήσεις αυτό που σου λέω για το τι εκπέμπει το ύφος σου και άρχισε να μιλας για οτι γνωρίζεις για την μέθοδο που προτείνεις καθώς και για την προσωπική σου εμπερία και πάψε να προσπαθείς να ψηλώσεις αυτήν, ακυρώνοντας κάθε άλλη θεραπευτική μέθοδο.
Το σκευασμα που προτεινω δε με νοιαζει ,ακομα και αν με βοηθησε εμενα αρκετα, να το διαφημισω -αυτο που με νοιαζει ειναι να μειωθει το ποσοστο ανθρωπων που δηλητηριαζονται απο επικινδυνα φαρμακα.
Και οσο για τις γενικευσεις που λες οτι κανω, ετσι ειναι δυστυχως -δε θα κυτταξω 2-3 ψυχουλες που ειναι σωστοι , αλλα το συνολο των επαγγελματιων του κλαδου που δυστυχως ειναι ασχετοι και επικινδυνοι.
Αρκει να δεις εδω μεσα ,ποσοι ανθρωποι εχουν αλλαξει δεκαδες θεραπειες με ολεθρια αποτελεσματα , για να καταλαβεις αν ισχυει αυτο που λεω.
Αλλα παντα θα υπαρχει καποιος που θα θελει να στρογγυλευει τα πραγματα για να μη θιξει την καθεστηκυια ταξη. Αυτος ομως δεν ειμαι εγω..
- 21-09-2010, 11:19 #77
Τουλάχιστον ο fot1109 μας εξηγεί αναλυτικά αυτά που έχει να μας πει. Οι περισσότεροι ψυχίατροι δε σου λένε τίποτα. \"Πάρε αυτά τα χάπια, σκάσε τα χρήματα της επίσκεψης και έλα μετά από 2 βδομάδες να δω πως πας.\"
Αν τους δείξεις ότι ψάχνεσαι (όπως είναι φυσιολογικό) για να καταλάβεις τι είναι αυτό που σου συμβαίνει, σε αποθαρύνουν. \"Δεν είναι καλό να διαβάζεις βιβλία ψυχιατρικής και ψυχολογίας, δε θα σου κάνει καλό\".
Με κάποιον ψυχίατρο που το συζήτησα (φίλος) μου είπε ότι το κάνουν για να μην αποπροσανατολίζεται ο ασθενής. Δε με έπεισε καθόλου....
21-09-2010, 16:46 #78
Επισης θα προτεινα και ενα Β-Αναστολεα σε μικρες δοσεις που και που ,για οσους εχουν παλμικοτητες και ταχυκαρδιες (που ειναι απ\'τα πιο εκνευριστικα πραγματα να παθεις οταν πεφτεις να κοιμηθεις)
Μπορει να ειναι φαρμακο αλλα εχει μηδαμινες παρενεργειες σε μικρες δοσεις.
το μήνυμα διαγράφηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης. Απαγορεύονται από ειδικού ς και μη, οι online προτροπές για λήψη φαρμάκων
Τωρα βεβαια ψαχνω για κατι φυσικο στο θεμα της παλμικοτητας ,αλλα μεχρι να το βρω πιστευω οι Β-Αναστολεις το μήνυμα διαγράφηκε από την ομάδα διαχείρισης για παραβίαση των όρων χρήσης. Απαγορεύονται από ειδικού ς και μη, οι online προτροπές για λήψη φαρμάκων
21-09-2010, 18:40 #79
φοτ δεν μας ειπες απο τι πασχεις ομως και αν μπορουμε και εμεις να παρουμε.
να κοψω δλδ τα δικα μ να παρω αυτα.
21-09-2010, 19:24 #80
Originally posted by auroula
φοτ δεν μας ειπες απο τι πασχεις ομως και αν μπορουμε και εμεις να παρουμε.
να κοψω δλδ τα δικα μ να παρω αυτα.
Τωρα ,παρολο που δεν εχω ξεμπερδεψει με τις αυπνιες ακομα δυστυχως ,βλεπω οτι ακομα και με 4 και 5 ωρες υπνο , εχω πολυ καλυτερη διαθεση απ\'οτι ειχα με 7 και 8 οταν επαιρνα χημικη βοηθεια. Σχεδον η διαθεση μου εφτασε στο επιπεδο αυτου που θεωρω εγω ως νορμαλ..
Τωρα οσο για αυτο που λες να κοψεις καποια σκευασματα και να δοκιμασεις φυσικα ,πρεπει να το κανεις σταδιακα .
Δεν θα πω το γνωστο -οτι πρεπει να συμβουλευτεις το γιατρο σου και μπλα μπλα - ,γιατι απ\'οτι καταλαβαινω τραβηξες πολλα απο τις σωτηριες συμβουλες του...
Αρα στο χερι σου ειναι να μπεις σε ενα δρομο πιο φυσικο γιατι μονο η φυση μπορει να βοηθησει σφαιρικα κατα τη γνωμη μου-και οχι μονο με ενα σκευασμα ,αλλα με εισαγωγη πολλων ειδων υγιεινης διατροφης και συνηθειων ζωης.
Πχ εκτος απο 1-2 lactium τη μερα , δοκιμασε Ω3 λιπαρα , πολλα φρουτα εποχης ,λαχανικα , κανα συμπληρωμα βιταμινης , μαγνησιο , λεκιθινη κτλ
Κανε yoga για χαλαρωση , κανε ται τσι ,οχι πολυ ενασχοληση με το προβλημα σου ,και επειδη απ\'οτι καταλαβα ολα ειναι θεμα κολληματος πρεπει επιτελους να ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ (βαζω και τον εαυτο μου μεσα εννοειται) απ\' τη θεωρηση : κατι εχω ,ειμαι ασθενης ,θελω βοηθεια ,χρειαζομαι αυτο και αυτο για να λειτουργησω και γενικα απ\'ολες τις σκεψεις αυτολυπησης και αυτοαπαξιωσης.
Επειδη ομως ολα ειναι και θεμα χημειας , και πιστευω οτι ενα καλο σκουντημα προς τη σωστη μερια ειναι απαραιτητο ,για αυτο επιμενω με αυτο που προτεινω -μονο αυτο μου εκανε δουλεια εμενα προσωπικα (κατι που μπορει να μη λεει τιποτα σε ενα σκεπτικιστη επιστημονα -πιστευω ομως οτι θα πει σε πολυ κοσμο που ψαχνει λιγο φως..)
21-09-2010, 19:26 #81
fot εγω εχω σταματησει αν το σκευτομαι.το εχω εμπεδωσει και ειμαι καλα με αυτα τα φαρμακα π περνω.
αυριο αρχηζω βελονισμο για να τα κοψω εντελως τα φαρμακα (μισο σεροξατ την μερα) και για να χασω βαρος γιατι οποτε κανω διαιτα και αρχηζω να πειναω με πιανει και κρηση πανικου μαζι.
ευχομαι να παω καλα.
21-09-2010, 22:35 #82
Δεν νομίζω ότι ο Φώτης προσπαθεί να πουλήσει κανένα σκεύασμα.
Απλά το κανει με ενθουσιασμό και αυτό φαίνεται παρεξηγησιμο.
Δεν χρειάζεται να τον κρεμάσουμε επειδή μας προτείνει ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφης.
Θα ήθελα να δω τον ίδιο ζήλο αμφισβήτησης για κάποιους που προτείνουνε φάρμακα που περιλαμβάνουν όλες τις παρενέργειες του κοσμου.
Μακάρι ένα φυτικό προιών να βοηθάει τόσο πολύ όσο λέγεται.
Για εμένα αυτή είναι η ουσία και όχι εάν προσπαθεί κάποιος να το πλασάρει στην αγορα σαν αντικαρκινικό φαρμακο….
22-09-2010, 02:59 #83
Παιδία ο φώτης (που δέν λέγετε φώτης:P) είναι ενας \"ταλαίπωρος\" άνθρωπος σας όλους εμάς.Επειδή μιλήσαμε σήμερα στο τηλέφωνο λόγο του post και του εν λόγω σκευάσματος,ήθελα να σας πώ απλά να καταλάβετε, οτι απλά ψάχνει και αυτός μια λύση στο πρόβλημα του.
Τώρα για το άν είναι καλό το s-control για πανικούς θα σας πώ και την δική μου άποψη μιάς και άρχισα απο σήμερα να το παίρνω.
22-09-2010, 10:33 #84
Το \"μην παίρνετε ψυχοφάρμακα\"μήπως να το άλλαζες,καθώς κάποιοι άνθρωποι με αυτά έχουν βρει την υγειά τους,έχουν επανακτήσει την ισορροπία τους και πάνε μια χαρούλα;Δεν συμπαθώ τις αδιάλλακτες στάσεις,ξέρεις,δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες,δεν είναι όλα τα φάρμακα δηλητήρια,δεν έχουν όλα τις ίδιες παρενέργειες,ούτε στον ίδιο βαθμό,κανένας μας δεν είναι ίδιος με τον άλλο,αλλά εσύ κάνεις μία γενικόλογη προτροπή εναντίωσης στη χρήση ψυχοφαρμάκων,που πιάνει λες όλα τα άτομα,χωράνε όλοι στην κατηγορία\"μην παίρνετε ψυχοφάρμακα\";
Εσύ μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις,αλλά ότι σαβουριάζεις σαβουριάζεις.Εναλλακτικά μεν,αλλά σαβουριάζεις.:P"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
22-09-2010, 11:22 #85
το θεμα του φοτ ειναι απο τα πιο αισιοδοξα και φωτεινα που εχω διαβασει εδω μεσα. Ηρεμησε βροχη.
22-09-2010, 18:20 #86
Originally posted by RainAndWind
Το \"μην παίρνετε ψυχοφάρμακα\"μήπως να το άλλαζες,καθώς κάποιοι άνθρωποι με αυτά έχουν βρει την υγειά τους,έχουν επανακτήσει την ισορροπία τους και πάνε μια χαρούλα;Δεν συμπαθώ τις αδιάλλακτες στάσεις,ξέρεις,δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες,δεν είναι όλα τα φάρμακα δηλητήρια,δεν έχουν όλα τις ίδιες παρενέργειες,ούτε στον ίδιο βαθμό,κανένας μας δεν είναι ίδιος με τον άλλο,αλλά εσύ κάνεις μία γενικόλογη προτροπή εναντίωσης στη χρήση ψυχοφαρμάκων,που πιάνει λες όλα τα άτομα,χωράνε όλοι στην κατηγορία\"μην παίρνετε ψυχοφάρμακα\";
Εσύ μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις,αλλά ότι σαβουριάζεις σαβουριάζεις.Εναλλακτικά μεν,αλλά σαβουριάζεις.:P
Το μηνυμα μου δεν απευθυνεται σε αυτους. Οπως ξαναειπα , ολα οσα προτεινα απευθυνονται στους υπολοιπους ,που εχουν κολλησει στο προβλημα τους και εχουν αλλαξει πολλους γιατρους και συνταγες για να βρουν τον νορμαλ εαυτο τους.
Σε οσους βλεπουν ,οτι παρολη την εμπιστοσυνη στα φαρμακα και στα πτυχια αυτων που τους τα σερβιρουν ,χανουν ολο και πιο πολυ τη μπαλλα.
23-09-2010, 14:19 #87
Είμαστε στο μέρος του forum που λέγεται \"Αγχος - φοβίες\". Αν ο Φώτης έβγαζε το post σε κάποιο άλλο μέρος, πχ \"Διπολική διαταραχή\" ή \"(Ιδεο)ψυχαναγκαστική διαταραχή\" ή \"Κατάθλιψη - δυσθυμία\", θα είχαμε κάθε λόγο να κάνουμε ενστάσεις για τον τίτλο.
Εδώ, όμως, νομίζω ότι ο τίτλος είναι σωστός.
23-09-2010, 14:26 #88
Δεν είμαι κατά του να δοκιμάζει κανείς πράγματα,να μεγαλώνει το εύρος των επιλογών του,από την άποψη αυτή καλά κάνει και το προτείνει ο fot,μετά δε την εξήγησή του,δεν έχω κανένα λόγο να έχω ένσταση.Εξάλλου,εξήγησα παραπάνω τους λόγους.Και το άγχος το ίδιο δεν είναι όμοιο σε όλα τα άτομα που το βιώνουν,ούτε τα επίπεδά του είναι ίσα κι όμοια σ΄όλους,ούτε το πώς επηρεάζει κάθε άτομο και την καθημερινότητά του.
Τέσπα,καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν,εύχομαι να δουν ωραία αποτελέσματα και να ανακουφιστούν."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-09-2010, 17:19 #89
Originally posted by arsus
Αυτα ειναι σπιντες ρε παιδια,ανεβαινεις κτλ και σου δημιουργουνε εφορια και μετα απο κει και περα μονος.
Δεν επεμβαινουν στις ορμονες σου αμεσα οπως τα αντικαταθλιπτικα η τα ηρεμιστικα.
Εχει παροιμοια πολυσυσκευασματα αλλα αναλογα στο καθενα ταιριαζει κατι διαφορετικο τυπου lanes,multimax και διαφορα.
Βοηθα πολυ η σωστη διατροφη Η ΑΘΛΗΣΗ και γενικα να βρεις κατι να απασχολεις το μυαλο σου (περα του φοβου) οπως μαθηματα,δραστηριοτητες κτλ.
Εγω για κανα μια βδομαδα το ειχα ξεχασει ειχα αποροφηθει πολυ με τη μετακομιση κτλ και πηγαινα παντου αν και με επιαναν τα συμπτωματα,απλως ειχα αλλη εννοια προτεραιοτητα και δεν εμε ενδιεφερε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ να αποφυγεται τους καφεδες και τα αναψυκτικα,η υπερκαταναλωση παρουσιαζει συμπτωματα αγχους και νευρικης διαταραχης.
Εδω μιλαμε για κατι που διωχνει το αγχος και την καταθλιψη.
Το οτι σταδιακα ανεβαινεις δεν εχει να κανει με το οτι σε σπινταρει , αλλα με το οτι νιωθεις επιτελους καλα!
Παντως για να λεμε ολες τις πτυχες του θεματος ,καποιος γνωστος μου που δεν ειχε προβλημα αγχους και αυπνιας , απλα ηθελε να το δοκιμασει σαν βελτιωτικο της διαθεσης του ανεφερε οτι ενιωσε περιεργα κυματα αισιοδοξιας οταν το δοκιμασε -απ\'οτι μου ειπε ομως δεν ενιωσε χαλαρωση ή ιδιαιτερη υπνηλια -αντιθετα μου ειπε οτι του ψιλοχαλασε τον υπνο (ισως γιατι ηταν ηδη απο πριν αγχωμενος γιατι θα ξυπναγε πολυ νωρις το επομενο πρωι ? )
Αρα το πως θα δουλεψει απ\'οτι πολυκαταλαβα ειναι θεμα ατομου.
Βεβαια εγω προσωπικα νομιζω οτι στο θεμα της διαθεσης , ειναι πολυ αποτελεσματικο ,τοσο που ισως να ειναι πιο καλα να προτεινεται πρωτα σε καταθλιψη και δευτερευοντως σε αγχος.
Οσο για το θεμα του υπνου ,οπως ειπα και μερικες μερες πριν το lactium δε με ριχνει τοσο ξερο ,οπως τις πρωτες μερες ,και τωρα εχω βρει καποια φορμουλα απο γνωστη εταιρια που με εχει βοηθησει πολυ (εχει και αυτη lactium μεσα μαζι με αλλα).
Θα τη δοκιμασω μερικες μερες ακομα ,και αν δουλευει οπως βλεπω εδω και 3-4 μερες ,θα την αναφερω και αυτην για τους αυπνους..
27-09-2010, 23:01 #90
παιδια τι να κανω??πολυ αγχος και συμπτωματα..δε μπορω να εχω μια φυσιολογικη ζωη...αρχισα να απελπιζομαι..
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία