Results 1 to 15 of 20
Thread: Σχιζοφρενεια και οικογενεια ....
-
20-06-2010, 07:29 #1
Σχιζοφρενεια και οικογενεια ....
Γεια χαρα παιδια, Ευχομε σε οσους περνανε δυσκολα να γινουν το συντομετερο δυνατο καλα.
Θελω να σας ροτισω κατι αν γνοριζεται η αν ξερετε κανα αθρο η σαιτ που να ξερει να μου απαντησει.
Τα ατομα που πασχουν απο σχιζοφρενεια μπορουν να
διμιουργισουν και να σιντιρησουν οικεγενεια ?
Ευχαριστω εκ των προτερον
- 20-06-2010, 09:35 #2
Originally posted by Mr.Brown
Γεια χαρα παιδια, Ευχομε σε οσους περνανε δυσκολα να γινουν το συντομετερο δυνατο καλα.
Θελω να σας ροτισω κατι αν γνοριζεται η αν ξερετε κανα αθρο η σαιτ που να ξερει να μου απαντησει.
Ευχαριστω εκ των προτερον
ολες οι σχέσεις εχουν δυσκολίες.
αντιμετωπίζω παρομοια κατάσταση αυτή την εποχή- και προσπαθώ να τα χειριστώ με τον καλύτερο δυνατο τρόπο,
γιαυτό επικοινωνω κι εδω,με βοηθαει που μοιράζομαι θεματα κοινά.
20-06-2010, 10:35 #3
Originally posted by Mr.Brown
αν εμπλέκεσαι προσωπικά, φρόντισε να ενημερωθείς για τη σχιζοφρένεια ώστε να μπορείς να κρίνεις από μόνος σου αν είναι σε θέση το άτομο για το οποίο μιλάμε να κάνει οικογένεια. κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν απαντήσεις που αποτελούν πανάκεια, η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.
20-06-2010, 12:06 #4
τνχ για την απαντιση σου πελαριρι..
αλλες τοποθετισεις ?
20-06-2010, 16:15 #5
Με περιπτωσεις
Δεν μπορεις να λες.Εγω ειχα δει στις ειδησης για ενα ζευγαρι, μαλλον ο αντρας ηταν κανονικα και η γυναικα σχιζοφρενη.Και η γυναικα εκοψε τους ορχεις του αντρα.Αλλα ο αντρας συνεχισε να την αγαπαει και λεει το μονο που θελω να της πω ειναι να παιρνει τα χαπια κανονικα
Σιγουρα καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.Αλλα αμα καποιος εχει υποτροπες συχνες εστω ψιλες οπως εγω ποτε δεν ξες το μελλον τι θα φερει.Τι ειδους υποτροπη θα φερει και ποσο ανεκτη θα ναι για το παιδι.Δεν μπορεις να παιζεις με την ζωη του αλλου.Γι αυτο και γω πιστευω πως δεν πρεπει να κανω παιδια.
Ενας εκτω θεματος θελω να πω πως στην Η.Π.Α. διπλασιαστικη με την κριση το ποσοστο παιδιων απο ηλικια 2-5 χρονων που παιρνουν ψυχοφαρμακα -> http://nobudget.wordpress.com/2010/04/26/%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%C F%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80/
Και ομως αυτο το τοσο κακο νεο για τους αμερικανους κρυβει ενα πολυ καλο νεο για μας κατα την αποψη μου.Τα φαρμακα που παιρνουμε δεν ειναι τοσο τελεια και βλεποντας η αμερικανικη κυβερνηση ενα τοσο τρομερο κακο να συμβαινει ισως πολλαπλασιασει την ταχυτητα καλων φαρμακων αντιψυχωτικων γιατι βγαινουν συνεχεια καινουργια και μπορει σε 10 χρονια να χει βρεθει ενα χαπι που θα το παιρνεις και θα λυνετε το προβλημα ή εστω πολυ καλυτερα χαπια για μας γιατι αυτα που παιρνουμε δεν ειναι και οτι καλυτερο
20-06-2010, 16:31 #6
Σωστο το Σκιαχτρο.Αλλος τιποτα επι του 8εματος ?
20-06-2010, 21:59 #7
Μπορεί δεν μπορεί αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι θα το κάνει και δεν θα σε ρωτήσει...
20-06-2010, 22:02 #8
Μεμονωμενα μονο μπορεις να απαντησεις...αν εχεις σοβαρη ασθενεια και δεν μπορεις να συντηρησεις ουτε τον εαυτο σου τοτε προφανως δεν μπορεις να συντηρησεις και οικογενεια.
Αυτο ισχυει για ολες τις ασθενειες.
Τωρα συγκεκριμενα για τη σχιζοφρενεια (ενας ορος που δε χρησιμοποιηται ιδιαιτερα ας πουμε για την ψυχωση).... εγω προσωπικα μπορω , δεν ξερω αν κανω οικογενεια αλλα μπορω.
Και αν θελουμε να δουμε και καποια στατιστικα
Where are the People with Schizophrenia?
* 6% are homeless or live in shelters
* 6% live in jails or prisons
* 5% to 6% live in Hospitals
* 10% live in Nursing homes
* 25% live with a family member
* 28% are living independently
* 20% live in Supervised Housing (group homes, etc.)
αν και δεν προκειται να κανω ολοκληρωμενη ερευνα για να απαντησω την ερωτηση.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
20-06-2010, 22:23 #9
It is valuable to understand the difference between psychosis and schizophreia. Psychosis is a general term used to describe psychotic symptoms. Schizophrenia is a kind of psychosis. Several different brain disorders can lead to psychotic symptoms, including lesions in the brain resulting from head traumas, strokes, tumors, infections or the use of illegal drugs. If a serious depression goes untreated for a long time, psychotic symptoms may develop. These examples demonstrate that not all psychosis is schizophrenia. If is for this reason that doctors may take quite some time (6 months or more) to diagnose someone, because while the symptoms of schizophrenia are quite obvious - the fact that the symptoms are not being caused by some other brain disorder is frequently not obvious.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
20-06-2010, 22:26 #10
http://www.schizophrenia.com/family/FAQoffspring.htm
...an individual\'s chances of succumbing to psychopathology or maladjustment are influenced by the patterns of the individual\'s life...The fact that someone has a schizophrenic parent implies nothing necessarily about that individual beyond the fact that he or she has a schizophrenic parent.\" (p. 209).
While this may be true, it is also true that Population statistics on the heredity of schizophrenia estimate that a child with one diagnosed parent has about a 10% genetic risk of developing the disease themselves (this is compared to a 1% risk in the general population). The risk goes up significantly if a grandparent (or other close relatives) also has schizophrenia. (E.F. Torry, 1996).
Genetic inheritance is only one of the many factors (both biological and environmental) that contribute to the cause of schizophrenia. Moreover, research indicates that the inheritance of such a complex disorder likely involves a number of genes, some of which we may not know about yet. You may have inherited an increased predisposition to schizophrenia (or a related disorder) from your parent; however, not everyone who carries such a predisposition will develop the symptoms. In many cases, living in what is considered a \"low-risk\" environment for developing mental health problems is protective for those with either high orlow genetic risk.
20-06-2010, 22:40 #11
http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=871#pid7869
Anwnimi, τα αίτια της σχιζοφρένειας δυστυχώς δεν είναι -ακόμη- γνωστά. Υποθέσεις υπάρχουν πολλές, όμως τίποτα ξεκάθαρο ακόμη. Η έρευνα πάνω στο θέμα αυτό, συναντά πολλές δυσκολίες.
Εάν εγώ κάνω ένα μικρό ψυχωσικό επεισόδιο στα 40 μου χρόνια ή μια σχιζοφρένεια, τότε ποιος μπορεί και με τι κριτήρια να με βεβαιώσει πως ευθύνεται ο κληρονομικός παράγοντας και όχι μια εμπειρία που έζησα λίγο καιρό πριν? (ή ένας συνδυασμός των δύο)
Σε γενικές γραμμές, με τις μέχρι τώρα έρευνες, η κληρονομικότητα φαίνεται να παίζει ένα κάποιο ρόλο. Συγκεκριμένα, όταν υπάρχει ιστορικό μιας ψυχικής πάθησης, τότε υπάρχει πιθανότητα οι απόγονοι να αναπτύξουν μια ψυχική διαταραχή, ΟΧΙ όμως απαραίτητα την ίδια.
anwnimi, καμιά εξέταση δε θα μπορέσει να σε βεβαιώσει ότι τα παιδιά σου θα βγουν ψυχικά υγιή. Οτιδήποτε κι αν υπάρχει σε γονιδιακό επίπεδο, ΜΠΟΡΕΙ να ανατραπεί από τον παράγοντα περιβάλλον.
Αν θέλεις τη γνώμη μου -και ενδεχομένως κάποιοι να διαφωνούν-,
άδικα θα μπεις σε μια διαδικασία εξετάσεων για κάτι που η επιστημονική κοινότητα, δεν μπορεί ακόμη να δώσει απαντήσεις. Η μία έρευνα, αναιρεί την άλλη.
Ας υποθέσουμε ότι μαθαίνεις τώρα πως το παιδί σου, έχει 10% πιθανότητες να αποκτήσει μια ψύχωση ή μια συναισθηματική διαταραχή ή μια αγχώδη διαταραχή.
Ξέρεις πόσα -άπειρα- ακόμη πράγματα έχει το παιδί σου 10% πιθανότητες να αποκτήσει, άλλα καλά, άλλα κακά, άλλα όμορφα, άλλα άσχημα?
Και μπορείς άραγε να ξέρεις ποιο αλληλεπιδρά με ποιο, ποιο μπορεί να εξουδετερώσει το άλλο και ποιο μπορεί να ενισχύσει κάτι άλλο?
Θα μπεις σε μια χαοτική κατάσταση, anwnimi όπου η μία έγνοια θα φέρνει την άλλη και στο τέλος θα χαθείς μέσα σε όλα αυτά τα σενάρια.
Αναδημοσιευση του ΝικουD. που με εκφραζει απολυτα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
20-06-2010, 22:53 #12
εγω νομιζω οτι το ερωτημα συνοψιζεται στην εξης ερωτηση που πρεπει να κανει στον εαυτο του ο καθενας που σκεφτεται να κανει οικογενεια ειτε ειναι υγιης ειτε ειναι ασθενης:
\"ειμαι σε θεση να συντηρησω τον εαυτο μου κι ενα παιδι και να φροντισω ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ για την ανατροφη μεχρι να γινει τουλαχιστον 18 ετων χωρις καμια διακοπη και χωρις καμια βοηθεια?????\"
και δεν εννοω μονο οικονομικα, αλλα περισσοτερο απο αποψη σταθεροτητας συμπεριφορας και συναισθηματικου δοσιματος, αλλα ΦΥΣΙΚΑ και με υλικους ορους.
και το \"μονος μου\", προκυπτει απο την ιδια την ζωη..μπορει ολοι να ξεκινανε με τις καλυτερες προθεσεις για την δημιουργια οικογενειας, οι περισσοτεροι ομως καταληγουν μονοι , κυριως λογω χωρισμου, αλλα πολλες φορες και λογω καποιου θανατου.
δεν μπορει λοιπον καποιος να κανει τετοια προγραμματα για την ζωη του, υπολογιζοντας οτι ο συντροφος του, οτι και να γινει θα φροντισει εκεινος το παιδι, αλλα θα φροντιζει και τον ιδιο!!! θα πρεπει να ειναι σε θεση να μπορεσει να προχωρησει μονος του αν χρειαστει και να στηριξει και ενα η περισσοτερα παιδια.
οποιος απανταει θετικα σε κατι τετοιο, νομιζω οτι μπορει να το επιχειρησει...
20-06-2010, 22:58 #13
Η απαντηση ειναι...λιγο ρητορικη γιατι καποιος εχει ταααααααααααααααααααααααα ααααααααα προσοντα και δεν κανει το βημα και καποιος νομιζει οτι εχει τααααααααααααααααα προσοντα και κανει το βημα. Φυσικα υπαρχουν και οι ανευθυνοι.
Ας εστιασει στις πραγματικες μεταβλητες...εγω πιστευω μετα απο 13 χρονια με φαρμακευτικη αγωγη εχοντας ξεφυγει κανα 4 φορες απο τοτε και ολες επειδη εκοψα τα φαρμακα αντεπεξερχομαι...οικονομικ� � πιστευω ΘΑ αντεπεξερθω , αλλα αν με ρωτησετε αν τελικα θα αποφασισω να κανω το βημα που λεει και η ρεμ...απλως ΔΕΝ ΞΕΡΩ.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
20-06-2010, 23:09 #14
Mr.Brown αν σε απασχολει το ζητημα καλο ειναι να εκφερεις και την δικη σου αποψη ως εχει διαμορφωθει ως τωρα ή ως ειχες διαμορφωση πριν την εξελιξη του θεματος (συνηθως αν σε απασχολει κατι εχεις καποιες αρχικες σκεψεις παντα).
Περιμενουμε γιατι αν μη τι αλλο ειναι ενδιαφερον θεμα και εκτος απο το λινκ που παρεθεσα εχει συζητηθει μεν και αλλες φορες αλλα απασχολει πολλους και δεν εχει συζητηθει οσο θα επρεπε.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
21-06-2010, 00:42 #15
Kαλησπέρα,
σχετικό μ αυτό είναι το hvn, (hearing voices network). Googl-αρέ το, αυτή τη στιγμή δημιουργείται αντίστοιχο δίκτυο και στην Ελλάδα.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....