Results 1 to 15 of 116
Thread: πως ειναι η ευτυχια ε?
-
21-06-2010, 00:19 #1
ισως ξερεις πως ειναι η δυστυχια ? προσπαθησε να απομακρυνθεις απ αυτην ,,,,,σε πρωτη φαση ,,και το ξαναβλεπεις.........
- 21-06-2010, 00:25 #2
αν θες μια ωραια κοινοτοπια, η ευτυχια δεν ειναι μια μονιμη κατασταση για κανεναν...ειναι στιγμες...
θα ειχες κι εσυ καποιες απ αυτες,δεν μπορει...
απλα δεν τις θυμασαι..
προσπαθησε να τις θυμηθεις, προσπαθησε να βρεις μερικες και στην τωρινη σου ζωη που μοιαζουν με κατι τετοιο και φροντισε να διορθωσεις τις συνθηκες της ζωης σου οσο μπορεις για να ξαναζησεις μερικες....
21-06-2010, 01:42 #3
Σίγουρα η ευτυχία είναι στιγμές και όχι μια μόνιμη κατάσταση ευχαρίστησης, αλλά για να ζήσεις αυτές τις στιγμές πρέπει να παλέψεις Ελενα και να μην περιμένεις κλαίγοντας την μοίρα σου.Είσαι ακόμη νέα γυναίκα τι θα κάνεις;θα περιμένεις να γεράσεις για να το πάρεις απόφαση ότι δεν τραβάει άλλο;απλά μιλάω απο προσωπική εμπειρία και αναγνωρίζω ότι με την υπομονή, με το κλάμα και με τις θυσίες μόνο κακό στην υγεία μου προκάλεσα.
Είναι όντως δύσκολά τα πράγματα όταν δεν είσαι οικονομικά ανεξάρτητη αλλά και πάλι δεν βγαίνει ζωή έτσι.
21-06-2010, 03:13 #4
Originally posted by elena72
Δεν ξερω πως ειναι η ευτυχια,,,δεν ημουνα ποτε ευτυχισμενη,,,ποτε!!!!!!!!!!
Πως να κινηγησω κατι που δεν ξερω πως ειναι?ε?
αφου οπως υποστηριζεις δεν ξερεις πως ειναι η ευτυχια μιας και σε ολοκληρη την ζωη σου δεν εχεις χαμογελασει ουτε μισο του μισου δευτερολεπτου οπως υποστηριζεις, τοτε τι χαλιεσαι για να την αποκτησεις?
21-06-2010, 03:42 #5
βρες κατι που θα σου δινει εστω και μια προσωρινη δοση χαρας και ευχαριστησης
και ξεχνα τις μεγαλες εννοιες ,δεν υπαρχει μονιμη κατασταση ευτυχιας
ασε που οσο κυνηγας κατι τοσο θα φευγει
για αυτο χαλαρωσε και βρες τις δικες σου <<σταγονες>> ευτυχιας
κοιτα γυρω σου ειμαι σιγουρη οτι κατι θα υπαρχει που θα σε ικανοποιει¨και θα σε γεμιζειΟτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
21-06-2010, 10:30 #6
Μα δεν φταιω εγω. Η Ελενα υποστηριξε οτι ποτε μα ποτέ της δεν εχει ζησει ευτυχισμενη απο την ωρα που γεννηθηκε μεχρι σημερα, απο οταν γελαγε, απο οταν επαιζε με παιδακια μικρη, απο οταν εκανε διακοπες, απο οταν εκανε ενα χαλαρωτικο ντους μετα απο μια κουραστικη μερα,μεχρι ...οτιδηποτε. Αυτο ακριβως μας λεει με το \"δεν εχω νοιωσει ποτε ομορφα\". Αφου θελει να την πιστεψουμε με μια τοσο ολοκληρωτικη και μηδενιστικη δηλωση,
τοτε θελω και εγω να μας απαντησει αφου δεν ξερει καθολου πως ειναι η ευτυχια τοτε γιατι θελει τοσο πολυ να την ζησει?
21-06-2010, 10:33 #7
Originally posted by Boltseed
τοτε θελω και εγω να μας απαντησει αφου δεν ξερει καθολου πως ειναι η ευτυχια τοτε γιατι θελει τοσο πολυ να την ζησει?
φανταζομαι οτι επειδη δε της αρεσει η δυστυχια, προσπαθει να γνωρισει κατι διαφορετικο.
21-06-2010, 10:37 #8
Και πως ξερει πως ειναι η δυστυχια απο την στιγμη που δεν ξερει πως ειναι η ευτυχια? Πως ξερει οτι ειναι δυστυχισμενη απο την στιγμη που δεν ξερει πως θα ηταν αμα ηταν ευτυχισμενη? Αυτες οι 2 εννοιες πανε πακετο, αλλιως δεν εχουν λεκτικο λογικο νοημα.
21-06-2010, 10:41 #9
μπορει να μην εχει λεκτικη συναισθηση, παντως ειναι σε μια δυσαρεστη κατασταση και οραματιζεται μια καλυτερη.
21-06-2010, 10:43 #10
ακριβως εκει το παω. σε αυτο ακριβως το σημειο,
\"οραματιζεται μια καλυτερη\".
αυτο θελω να γραψει, το πως οραματιζεται ΑΥΤΗ ως ΕΛΕΝΑ την ευτυχια, και οχι εμεις,εσεις και αλλοι.
21-06-2010, 12:39 #11
Originally posted by lightbluepath
Originally posted by krino
μπορει να μην εχει λεκτικη συναισθηση, παντως ειναι σε μια δυσαρεστη κατασταση και οραματιζεται μια καλυτερη.
Ε ναι αλλά προφανώς άμα δεν έχει γνωρίσει και η ίδια στιγμές χαράς δεν θα μπορούσε να καταλάβει τι αισθάνονται οι γύρω της. Θα τους έβλεπε να γελάνε σαν ρομπότ και δεν θα καταλάβαινε τι αισθάνονται. Προφανώς θα έχει νοιώσει και η ίδια την ευτυχία κάποια στιγμή στην ζωή της...και αυτή πρέπει να κηνυγήσει πάλι ;) :)
21-06-2010, 12:59 #12
Originally posted by lightbluepath
Originally posted by PETRAN
Ε ναι αλλά προφανώς άμα δεν έχει γνωρίσει και η ίδια στιγμές χαράς δεν θα μπορούσε να καταλάβει τι αισθάνονται οι γύρω της. Θα τους έβλεπε να γελάνε σαν ρομπότ και δεν θα καταλάβαινε τι αισθάνονται. Προφανώς θα έχει νοιώσει και η ίδια την ευτυχία κάποια στιγμή στην ζωή της...και αυτή πρέπει να κηνυγήσει πάλι ;) :)
Λιμπα, πως θα καταλάβαινε ότι είναι καλύτερο αν δεν είχε νιώσει και η ίδια ότι είναι καλύτερο? Στο παράδειγμα με το φαγητό που λες, σου φαίνεται \"ωραίο στο μάτι\" προφανώς επειδή έχεις δοκιμάσει παρόμοια φαγητά. Για τον κινέζο ένα φαγητό με τηγανιτές κατσαρίδες του φαίνεται \"λουκούλιο γεύμα\" στο μάτι αλλά σε μας τους Έλληνες δεν θα φαίνεται. Ο κινέζος έχει δοκιμάσει παρόμοια φαγητά και του αρέσουν, γι αυτό και μπορεί να συνάγει και να γενικεύσει (μόνο με το μάτι) ότι ένα παρόμοιο φαγητό που εμπεριέχει έντομα (!) μπορεί να είναι \"λουκούλιο γεύμα\".
Σκέψου να βάζεις ένα ρομπότ που δεν έχει νιώσει ποτέ την χαρά. Πως θα καταλάβει πως το να νιώθεις \"Χαρά\" είναι \"ωραίο\" αν δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ το ίδιο? Προφανώς όταν βλέπει τους άλλους να γελάνε με την καρδιά τους, το μόνο που θα καταλαβαίνει θα είναι ότι \"ανοιγοκλείνουν τα στόματα γρήγορα και βγάζουν φωνές\". Δεν μπορείς να νιώσεις και εσύ \"ενσυναίσθηση\"-να αισθανθείς δηλαδή πως αισθάνεται ο άλλος- αν δεν έχεις αινσθανθεί και εσύ πρώτα έτσι!
Εξ\'άλλου αυτή η συζήτηση που κάνουμε είναι καθαρά φιλοσοφική (σε περιπτώσεις που δεν έχουν νιώσει \"ποτέ χαρά\"-δεν υπάρχουν απλά!) γιατί η χαρά είναι ένα από τα 5 βασικά γενετικά προκαθορισμένα συναισθήματα. Όλοι οι άνθρωποι την έχουν νιώσει-έστω με τα δικά του κριτήρια ο καθένας. Ακόμα και τα παιδάκια στην ουγκάντα.
21-06-2010, 13:34 #13
Originally posted by PETRAN
Σκέψου να βάζεις ένα ρομπότ που δεν έχει νιώσει ποτέ την χαρά.
δεν νομιζω οτι η ελενα ειναι ρομποτ,
εκεινο που πιστευω ειναι οτι πρεπει να οργανωση μια βασικ πλατφορμα στο πως θα λειτουργει η ζωη της για να νιωσει χαρες.
Καταρχην υπαρχουν φιλοι?
Αν οχι γιατι?
Αν ναι, τι σοι ειναι αυτοι?
Η κοινωνικοποιηση ποια ειναι?
Υπαρχουν πολλα που μπορει να ρωτησει καποιος σε αυτο το επιπεδο.
Ρομποτ ομως.... ακαιρο.
21-06-2010, 13:37 #14
Και εγω τώρα κάνω υπομονή θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Ποτέ δεν χάνω την ελπίδα μου για κάτι καλύτερο.
21-06-2010, 13:40 #15
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει ζήσει ίσως και κάποιες στιγμές ευτυχίας μου κάνει εντύπωση.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)