επιθετικο αλτσχαιμερ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Senior Member

επιθετικο αλτσχαιμερ?

προσφατα μετακομισα στην πολυτκατοικια του παππου και της γιαγιας 83 κ 85 χρονων εκαστος..
    ηξερα πως ο παππους μου ειχε αλτσχαιμερ επιθετικο πρωτη φορα το ακουω αυτο αλλα οταν παιρνει τα φαρμακα του ειναι καλα..
    απο οτι μου ειπαν λειποι συγγενης που κατοικουν στην ιδια πολυκατοικία κανει πολλες φασαριες οταν ειδικα παραλειπει τα φαρμακα του , επιτηθειται στη γιαγια και μια θεία μου μου εδειξε και μελανιές απο επιθεση του..η ιδια μου ειπε οτι εχει σχιζοφρενεια και παιρνει αντιψυχωτικα φαρμακα..δεν ξερω τι να πιστεψω..εχω σπουδασει ψυχολογια και ξερω πως οι ψυχώσεις στις οποιες συγκαταλεγεται η σχιζοφρενεια εμφανιζονται σε νεαρες ηλικίες αρχικά αλλα δεν ξερω απο εκφυλιστικες ασθενειες τα φαρμακα του ειναι σ σταγονες κ νομιζω λεγονται τρεμπον τα ξερει κανεις?
    θα ήθελα να μαθω για την ασθενεια του επειδη ειναι συγγενης μου αλλα κ απο οτι εχω μαθει ειναι και επικινδυνος
    Ξερει κανεις κατι σχετικα με αυτό, εγω

Senior Member
    Originally posted by elirene
    προσφατα μετακομισα στην πολυτκατοικια του παππου και της γιαγιας 83 κ 85 χρονων εκαστος..
    ηξερα πως ο παππους μου ειχε αλτσχαιμερ επιθετικο πρωτη φορα το ακουω αυτο αλλα οταν παιρνει τα φαρμακα του ειναι καλα..
    απο οτι μου ειπαν λειποι συγγενης που κατοικουν στην ιδια πολυκατοικία κανει πολλες φασαριες οταν ειδικα παραλειπει τα φαρμακα του , επιτηθειται στη γιαγια και μια θεία μου μου εδειξε και μελανιές απο επιθεση του..η ιδια μου ειπε οτι εχει σχιζοφρενεια και παιρνει αντιψυχωτικα φαρμακα..δεν ξερω τι να πιστεψω..εχω σπουδασει ψυχολογια και ξερω πως οι ψυχώσεις στις οποιες συγκαταλεγεται η σχιζοφρενεια εμφανιζονται σε νεαρες ηλικίες αρχικά αλλα δεν ξερω απο εκφυλιστικες ασθενειες τα φαρμακα του ειναι σ σταγονες κ νομιζω λεγονται τρεμπον τα ξερει κανεις?
    θα ήθελα να μαθω για την ασθενεια του επειδη ειναι συγγενης μου αλλα κ απο οτι εχω μαθει ειναι και επικινδυνος
    Ξερει κανεις κατι σχετικα με αυτό, εγω

Μπορεί να εμφανιστεί και ψύχωση στα πλαίσια άνοιας όπως alzheimer. Δεν είναι κάτι πολύ σπάνιο, συμβαίνει.

Senior Member
    telika to trebon einai gia to anapneystiko, pairnei aloperidin gia thn psixwsh kai ebixa gia to alzheimer..eyxaristw

Junior Member
    Καλησπέρα σας,
    έχω ένα θέμα που θα ήθελα τη συμβουλή σας. Δεν ξέρω καν αν είναι σωστό αυτό που κάνω αλλά είναι θέμα που (θέλοντας ή μη με απασχολεί καθημερινά)
    Υπάρχει σε ένα κοντινό σπίτι μια κυρία μεγάλης ηλικίας που έχει (αν κατάλαβα καλά από τα συμπτώματα που διάβασα σε ένα site) άνοια ή αλτσχάιμερς, δεν έχω καταλάβει αν έχουν κάποια διαφορά. Τον τελευταίο καιρό, η κατάστασή της έχει επιδεινωθεί τραγικά. Την πιάνουν κρίσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και μες τη νύχτα (και τώρα που γράφω ακούγεται), ουρλιάζει, βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση. Νομίζει ότι της επιτίθενται. Πέραν από την ενόχληση που προκαλεί σε όλους τριγύρω - έχουν φτάσει σημείο απόγνωσης - είναι αφόρητο να την ακούς γιατί η δύσμοιρη βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση όλη την ώρα. Είναι μονίμως σε πανικό. Αφού μου δίνεται η εντύπωση ότι όταν σταματάει, είναι από εξάντληση και όχι επειδή ηρεμεί με κάποιον τρόπο. Δικοί της απ ότι έχω καταλάβει δεν μένουν κοντά και έχει μόνο μια γυναίκα να την φροντίζει (την οποία φωνάζει όλη την ώρα). Αυτή η γυναίκα, δεν γνωρίζω αλλά δε νομίζω να είναι ειδικός. Η ερώτηση για την οποία θα ήθελα κάποια γνώμη είναι: επεμβαίνω; και αν ναι, με ποιόν τρόπο; Είδα πως υπάρχει ένα τηλέφωνο βοηθείας στην αλτσχάιμερ Ελλάς, αλλά να πάρω ως τι; Η γειτόνισσα; Δεν ξέρω καν αν είναι σωστό να ανακατευτώ. Κάποια στιγμή, κάποιος είχε καλέσει την αστυνομία για το θόρυβο. Είχα φανταστεί όταν τους είδα ότι θα έπρεπε αυτοί να ειδοποιούσαν κάποια υπηρεσία αλλά μάλλον βλέπω πολλές ξένες ταινίες και έχω την ψευδαίσθηση ότι έτσι λειτουργούμε και εδώ. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να ταλαιπωρείται έτσι η γυναίκα. Σίγουρα θα υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να την ηρεμήσουν απλώς δεν έχει ασχοληθεί καποιος. Είναι τραγικό και με πιάνει η ψυχή μου κάθε φορά - δεν μπορώ να ακούω έναν άνθρωπο να υποφέρει και να μην κάνω τίποτα.
    Γίνεται να έχει κανονική φροντίδα και παρόλα αυτά να έχει τόσο έντονα συμπτώματα;
    Τι θα μπορούσα να κάνω;
    Συγγνώμη για το σεντόνι!

favvel
    Guest
    ποιο σεντόνι??
    δλδ θελεις να πεις οτι ειναι δυσκολο να βρεθει μια λυση για αυτην τη γυναικα εε?
    βεβαια θα μπορουσε ενας δημοσιος γιατρος να την αναλαβει.
    αλλα αν αυτο δε γινεται υπαρχει και ο ερυθρος σταυρος.
    Το αλτσχάιμερ και η ανοια ειναι μια από τις ασθενειες με τις οποιες ασχολειται ο ερυθρος σταυρος.Δεν ξερω ομως αν ειναι σε βαρια μορφη οπως αυτη αν θα την αναλαβουνε.
    αν θελεις ομως μπορεις να ρωτησεις την υπηρεσια του ερυθρου σταυρου.
    η ιστοσελιδα ειναι:www.redcross.gr
    ελπιζω να τα βρεις εκει ολα.
    ενα τηλ. ειναι το 210 3639538 και 210 5126300

Junior Member
    χαχαχα, την πολυλογία εννοούσα με το σεντόνι.
    ειδοποιήσαμε την κοινωνική υπηρεσία του δήμου και είπαν ότι θα επισκεφτούν για να ελέγξουν την κατάσταση.
    ευχαριστώ για την απάντηση