Μανιοκατάθλιψη/Βοήθεια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 42
    Member
    Παπρικα σε ευχαριστω.πρεπει να παω σε ενα ανθρωπο να μιλησω.εχω αναγκη να φυγω 5 μερες να ηρεμησω και δε μπορω.εννοειται οτι παραλληλα θα βλεπει και ειδικο(της προτιμησης της εννοειται)!
    Παιδια?Βλεπετε φως?

Το λαθος που κανω ειναι οτι διαβαζω συνεχεια σε site τα οποια γραφουν και τα πιο ακραια περιστατικα και αυτοματως μου καρφωνεται οτι αυτα θα συμβουν και στην αδερφη μου.ειμαι 20 χρονων και δε ξερω πως να βοηθησω.

τωρα που ναι σε νορμαλ σταδιο και οχι στο πιο βαρυ πιστευετε πως θα παει καλα?πως θα πειστει να παιρνει φαρμακα?

Senior Member
    καλα στην κλινικη δεν θα εχει κ πολλες επιλογες, ξερεις.

ειναι πολυ δημοκρατικο το καθεστως! :P

Banned
    ...εκτός και αν κρύβεις τα φάρμακα κάτω από την γλώσσα.

Επίσης σου συνιστώ να δεις την \"φωλιά του κούκου\" με τον Τζακ Νικολσον για να πάρεις μια ιδέα από τις ψυχιατρικές κλινικές.

Senior Member
    Originally posted by Nikakikoukou
    Κάποια άλλη συμβουλή πάνω στο θέμα?πως πειθεις εναν ανθρωπο να ξεκινησει φαρμακευτικη αγωγη οταν ειναι σε φαση μανιας και εχει πληση αρνηση για το προβλημα του????????
    από την περιγραφή της κατάστασης μάλλον ματαιοπονείς. είναι σπουδαίο το γεγονός πως νοιάζεσαι τόσο για την αδερφή σου αλλά προστάτευσε τον εαυτό σου. διαφορετικά, θα \"καείς\" κι εσύ. αν δεν αποφασίσετε εισαγγελική εντολή, η αδερφή σου θα ζητήσει βοήθεια όταν το αισθανθεί η ίδια.

Member
    exw dei polles tainies me psixoitrikes klinikes opws ena me tin jolie pou tin evalan se mia kliniki kratiki kai tis ekana ta 100 osa.to kalo sti dimi mas katastasi einai oti 3eroume oti otan mpei 8a mpei se idiwtiki kai oti 3eroume an8rwpous mesa.
    episis de 8a nai moni tis 8a eimaste sunexeia ekei.
    na rotisw kati vre paidia??
    ti voi8eia ti zitaei sto epeisodio manias i sto epeisodio kata8lipsis?
    rwtaw giati kuriws epeisodia manias exei twra...

Senior Member
    Παιδια?Βλεπετε φως?
    Το λαθος που κανω ειναι οτι διαβαζω συνεχεια σε site τα οποια γραφουν και τα πιο ακραια περιστατικα και αυτοματως μου καρφωνεται οτι αυτα θα συμβουν και στην αδερφη μου.ειμαι 20 χρονων και δε ξερω πως να βοηθησω.
    τωρα που ναι σε νορμαλ σταδιο και οχι στο πιο βαρυ πιστευετε πως θα παει καλα?πως θα πειστει να παιρνει φαρμακα?
    εκατομμύρια άνθρωποι με διπολική διαταραχή ανά τον κόσμο ζουν μια λειτουργική ζωή αρκεί να πειστούν να ακολουθήσουν τη θεραπεία που θα ταιριάξει στην περίπτωσή τους. οι περισσότεροι αρνούνται να δεχτούν πως κάτι έχουν στην αρχή. η αποδοχή θέλει χρόνο. σε καμμία περίπτωση όμως μην παραβλέψεις τη δική σου ψυχική σου υγεία και ηρεμία. η σταθεροποίηση της αδερφής σου θα έρθει με τον χρόνο. τον πρώτο καιρό θα είναι δύσκολα. θα πρέπει να μάθεις να μένεις σταθερή και ψύχραιμη -στα πλαίσια του εφικτού- ανεξάρτητα από τα επεισόδιά της.

Senior Member
    για σου..πραγματικα δεν ξερω τι να σου πω...ο μονοσ τροποσ που θα μπορουσα να σε βοηθησω ειναι να σου προτεινω να ερθεισ σε επαφη με αλλα ατομα σαν κι εσενα..

αδελφια ατομων με ψυχικεσ νοσουσ...

δεσ εδω..http://www.athenssiblings.com/
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Nikakikoukou , πρόλαβα και διάβασα την περίπτωση της αδερφής σου.
    έχω βρεθεί ακριβώς στην ίδια θέση και πήγαινα από το κακό στο χειρότερο.
    εγώ είχα εισαχθεί σε ιδιωτική κλινική με εισαγγελική.
    αρνιόμουν πως έχω κάτι.
    στην κλινική ήταν πολύ αυστηρά.
    απαγορευοταν μέχρι και η κόκα - κόλα.
    σύντομα όμως συνήλθα από το επεισόδιο της μανίας.
    έπειτα νοσηλεύτηκα στο αιγηνήτειο.
    είναι πολύ καλό νσοκομείο για δημόσιο,
    τουλάχιστον στην πτέρυγα που ήμουν εγώ ( Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ).

ό,τι άλλο θέλεις , ρώτησε με.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Nikakikoukou , σου απάντησα στο άλλο θέμα που άνοιξες.

Senior Member

στα επεισόδια μανίας το μόνο που βοηθάει είναι να εξαφανίσεις τις πιστωτικές!
    εγώ καταχρεώθηκα!
    δεν μπορείς να βοηθήσεις.
    έτσι ένιωθα εγώ.
    όταν βρίσκεσαι σε μανία θέλεις να βγεις έξω να τρέξεις, να γνωρίσες κόσμο, να...να...
    λες και θα χάσεις το χρόνο..
    γι΄αυτό και τρέχεις με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αυτό σου αρέσει όλο
    και περισσότερο.
    κι όποιος βρίσκεται μπροστά σου και σε εμποδίζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον απεχθάνεσαι.

όταν έρθει η κατάθλιψη θα σου πούμε.

Member
    Σας ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον παιδια.ελπιζω τα πραματα να πανε καλα.οποιος γνωριζει κατι παραπανω θα το εκτιμουσα αν μου εστελνε πληροφοριες!
    Να στε ολοι καλα

Member
    Se euxaristw arktos!!!!para polu.
    sou euxomai ta kalutera!an thes mporoume na milisoume kai u2u

Senior Member
    Originally posted by arktos

στα επεισόδια μανίας το μόνο που βοηθάει είναι να εξαφανίσεις τις πιστωτικές!
    εγώ καταχρεώθηκα!
    δεν μπορείς να βοηθήσεις.
    έτσι ένιωθα εγώ.
    όταν βρίσκεσαι σε μανία θέλεις να βγεις έξω να τρέξεις, να γνωρίσες κόσμο, να...να...
    λες και θα χάσεις το χρόνο..
    γι΄αυτό και τρέχεις με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αυτό σου αρέσει όλο
    και περισσότερο.
    κι όποιος βρίσκεται μπροστά σου και σε εμποδίζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον απεχθάνεσαι.

όταν έρθει η κατάθλιψη θα σου πούμε.

Ετσι κανω και εγω!!!!!!!!!
    Ακριβως αυτα τα βηματα εχω με την διακοπη της φαρμακευτικης αγωγης...υπερζωντανια και μετα το χαος.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Member
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΕΕP WALKING,
    Σε ευχαριστω πολυ γαι τις πληροφοριες που μου εδωσες.εσυ συνεχιζεις αυτη τη περιοδο τη θεραπεια σου?αν ηθελες θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν με βοηθουσες λεγοντας μου πως αντιμετωπισες τη κατασταση και με ποιους τροπους.αν θες στειλε μου u2u

Member
    σας ευχαριστω ολους.ΟΛΟΥΣ.ελπιζω σιγα σιγα τα πραματα να μπουν σε μια σειρα.ξερω οτι ειμαι μονη μου με τον πατερα μου σε αυτη την ιστορια.και ξερω δυστηχως οτι η μαμα μου δεν θα βοηθησει γιατι δυστηχως δεν εχει δεχτει οτι εχει αναγκη και η ιδια και εδω και 6 χρονια δεν παιρνει αγωγη.
    ελπιζω ολα να φτιαξουν.ηδη με οσα μου ειπατε αισθανομαι πιο σιγουρη και ασφαλης οτι θα παρει η αδερφουλα μου τη θεραπεια της και θα παψει να υποφερει.ευχομαι σε ολους σας το καλυτρερο απο καρδιας.ελπιζω να τα λεμε συντομα.για οτι επιπλεον θελετε μου στελνετε.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast