Μανιοκατάθλιψη/Βοήθεια - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 42 of 42
    Senior Member
    Εγω δεν εχω διαγνωστει με διπολικη αλλα με ψυχωση και παιρνω αντιψυχωτικα για αυτο το σκοπο εδω και 13 περιπου χρονια.
    Δεν εχω επεισοδια εκτος αν κοψω την φαρμακευτικη αγωγη που το εχω επιχειρησει καποιες φορες. Εαν ο ασθενης αρνειται να παρει τα φαρμακα του δεν ξερω τι μπορει να γινει περαν της αναγκαστικης χορηγησης αυτων ή της συνειδητοποιησης της ασθενειας απο τον ασθενη οπως εγινε στην περιπτωση μου μετα απο μεγαλο χρονικο διαστημα. Το ψυχωτικο μου επεισοδιο κρατησε γυρω στο 1,5 χρονια μεχρι να καταλαβω τι τρεχει.

Δεν ξερω τι αλλο μπορω να πω ευχομαι να πανε ολα καλα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Member
    Keep walking,
    σε ευχαριστω πολυ!ελπιζω μ=και με τη δικησου περιπτωση να πανε ολα καλα.εννοειταιο δε μπορω να φανταστω πως ειναι ολο αυτο αλλα θελω να πιστευω οτι θα συνεχισεια να πηγαινεις καλα.
    Μιλαω εκ του ασφαλους το ξερω.μιλαω μονο για οτι εχω διαβασει.ειμαι σιγουρη πως τα πραματα σε τετοιου ειδους περιπτωσεις ειναι επωδυνα και ταλαιπωρητικα.
    σε σχεση με την αδερφη μου,προσπαθω να το δεχτω ολο αυτο.αλλα δυσκολευομαι.γιατι σκεφτομαι το ποσο μικρη ειναι(23) και το τοι ποτε δεν ειχε παρουσιασει καποια δυσκολια.προσπαθω να δεχτω την κατασταση και να ειμαι αισιοδοξη.
    σκεφτομαι οτι η ιδια πρπει να μαθει να ζει με αυτο οτι δηλαδη με καποια φαρμακα θα σταθεροποιει τη διαθεση της.ελπιζω να τα καταφερει και να μπορεσει να λειτουργει κανονικα στη συνεχεια.
    ελπιζω
    και ελπιζω και για ολους εσας.
    εχω διαβασει τοοοοοοοοοσα αρθρα και εχω δει τοσες διαλεξεις τοσες μερες και συνειδητοποιω πραγματα που ουτε φανταζομουν.εχει αλλαξει τελειως η ματια και σκοπια μου για τα πραγματα και για τους ανθρωπους.
    βλεπω οτι οι γαμωκοινωνιες που ζουμε ειναι αρρωστημενες.και οποιος το αντιλαμβανεται και αντιδρα του βαζουν μια ταμπελα.
    ειστε ολοι σας ηρωες
    και σας ευχαριστω

keep wlking οτι καλυτερο φιλε μου ευχομαι

Senior Member
    Originally posted by lucifer
    καλα στην κλινικη δεν θα εχει κ πολλες επιλογες, ξερεις.

ειναι πολυ δημοκρατικο το καθεστως! :P

για την φάση που περνάει η αδερφή της δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για να κινηθούν οι γιατροί.
    πρέπει να την σταθεροποιήσουν.

lucifer, δεν ξέρεις πόσο άσχημο είναι να είσαι σε φάση μανίας και αυτό κάθε στιγμή να σε παρασύρει όλο και πιο μακριά...
    να μην μπορείς να σταθείς πουθενά...
    εγώ όταν μπήκα έσπασα όλο το μπάνιο στο δωμάτιο μου.
    και ήμουν 46 κιλά άνθρωπος.
    δεν κρατιέσαι.
    για να με ηρεμήσουν ερχόντουσαν δύο χτιστοί νοσηλευτές για ένεση, γιατί αλλιώς θα γκρέμιζα και εκτός δωματίου.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Originally posted by arktos

για την φάση που περνάει η αδερφή της δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για να κινηθούν οι γιατροί.

lucifer, δεν ξέρεις πόσο άσχημο είναι να είσαι σε φάση μανίας και αυτό κάθε στιγμή να σε παρασύρει όλο και πιο μακριά...
    δεν κρατιέσαι.
    για να με ηρεμήσουν ερχόντουσαν δύο χτιστοί νοσηλευτές για ένεση, γιατί αλλιώς θα γκρέμιζα και εκτός δωματίου.
    οχι, για τη φαση μανιας δεν ξερω. δεν μου εχει τυχει.

δυστυχως ξερω πως ειναι να σε κλεινουν μεσα.
    για αλλους λογους (αποπειρα)

Member
    Παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες.το περιεργο ειναι το εξης.για να καταλαβετε τη κατασταση η αδερφη μου τα τελευταια 6 χρονια εχει σωμνατικα συμπτωματα δηλαδη εμετους και κοψιμο αναπνοησ.εκανε ολες τις εξετασεις δεν ειναι κατι παθολογικο.τα συμπτωματα της παρουσιαζονταν μηνα μαρτη(χωρις να εχει καποια αλλεργια) και μας ειπε ο ψυχολογος οτι ο μαρτης συμπιπτει με το μηνα που χωρισαν οι γονεις μας.πεσρυ ειχαμε το πρωτο επεισοδιο μανιας οπως αποδεικνυεται το οποιο κρατησε για 2.5 μηνες μονο και μετα ηταν πολυ πολυ καλα μεχρι φετος τον Μαρτη.ειναι συνηθισμενο αυτο?εννοω γινεται να ερχεται ετσι και να φευγει?σημερα ειναι πολυ καλυτερα.κοιμηθηκε κανονικα και εχει πολυ καλη διαθεση.προς το παρον..

Member
    οποιος γνωριζει σε σχεση με το τελευταιο μου ποστ να μου απαντησει ας απαντησει.χρειαζομαστε ολοι μια ενημερωση!σας ευχαριστω

Senior Member
    Originally posted by arktos

δεν κρατιέσαι.
    οχι, για τη φαση μανιας δεν ξερω. δεν μου εχει τυχει.

δυστυχως ξερω πως ειναι να σε κλεινουν μεσα.
    για αλλους λογους (αποπειρα)
    νομίζω το πως βιώνει κανείς τη διαμονή του σε ένα ψυχιατρείο διαμορφώνεται από πολλούς παραγοντες.

Senior Member
    Originally posted by Nikakikoukou
    Παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες.το περιεργο ειναι το εξης.για να καταλαβετε τη κατασταση η αδερφη μου τα τελευταια 6 χρονια εχει σωμνατικα συμπτωματα δηλαδη εμετους και κοψιμο αναπνοησ.εκανε ολες τις εξετασεις δεν ειναι κατι παθολογικο.τα συμπτωματα της παρουσιαζονταν μηνα μαρτη(χωρις να εχει καποια αλλεργια) και μας ειπε ο ψυχολογος οτι ο μαρτης συμπιπτει με το μηνα που χωρισαν οι γονεις μας.πεσρυ ειχαμε το πρωτο επεισοδιο μανιας οπως αποδεικνυεται το οποιο κρατησε για 2.5 μηνες μονο και μετα ηταν πολυ πολυ καλα μεχρι φετος τον Μαρτη.ειναι συνηθισμενο αυτο?εννοω γινεται να ερχεται ετσι και να φευγει?σημερα ειναι πολυ καλυτερα.κοιμηθηκε κανονικα και εχει πολυ καλη διαθεση.προς το παρον..

σου είπα αυτό που μου είχε πει ο παλιός μου ψυχίατρος.
    όσο πιο σύντομα αντιμετωπίσεις την ασθένεια ( φαρμακευτικά ) τόσο καλυτερα είναι τα αποτελεσματα για τον ασθενή.

είναι καλά να ξεκινήσει μία αγωγή για σταθεροποιήσει την συναισθηματική της κατάσταση.
    στο μέλλον δεν ξέρεις πόσο συχνές θα είναι αυτές οι εναλλαγές.

τώρα που νιώθει καλύτερα μήπως σιγά-σιγά να αρχίσεις να της μιλάς για την ασθένεια της ?
    εσύ θα κρίνεις βέβαια αν είναι σε θέση να σε ακούσει.

Senior Member
    Originally posted by Nikakikoukou
    εννοω γινεται να ερχεται ετσι και να φευγει?
    τα επεισόδια ακόμα και όταν ο πάσχων είναι χωρίς αγωγή δεν διαρκούν για πάντα. έρχονται και φεύγουν. με τον χρόνο όμως πυκνώνουν και η έντασή τους συνήθως αυξάνει, γι\' αυτό και όσο πιο νωρίς αντιμετωπιστεί τόσο καλλίτερα για τον ασθενή.

Senior Member
    μπορείς να της δώσεις να διαβάσει αυτό, είναι ένας οδηγός αυτοβοήθειας:
    http://www.psychiatry24x7.gr/content/backgrounders/www.psychiatry24x7.tld/www.psychiatry24x7.gr/local/AnythingOrNothingGreek.pdf
    σε περίπτωση που δεχτεί να το διαβάσει θα της κάνει καλό. μπορείς να το διαβάσεις κι εσύ για να ενημερωθείς καλλίτερα.

Member
    Kαλή σας μέρα παίδες..
    Τα πράγματα 3 μέρες τώρα είναι κάπως πιο ήρεμα με εξαίρεση το χθεσινό βράδυ που λόγω βλακείας του πατέρα μου η αδερφή μου ταράχτηκε και δεν έχει κοιμηθεί ολο το βράδυ.

Τους καταλαβαίνω τους γονείς μου ειδικά τον πατέρα μου αλλά απο την άλλη θέλω να τους πλακώσω που δεν έχουν λόγω πανικού μια συγκεκριμένη συμπεριφορά απέναντί της.Χθές η αδερφή μου είχε ξεχάσει το ενα της κινητό στο σπίτι.Ο πατέρας μου έχει φύγει γαι 2 μέρες για δουλειές και την έψαχνε.Και επειδή δεν την έβρισκε στο ένα της έστειλε\"Με απογοητεύεις γαι ακόμα μια φορά\".Και επειδή ήμασταν με τη μαμά μου και διαπραγματευόμασταν 3 ώρες πότε θα γυρίσει η αδερφή μου σπίτι εκείνη λογικά κατάλαβε οτι οι γονείς μου συνομοτούν και οτι η μαμά μου είπε στο μπαμπά μου οτι η αδερφή μου δε γυρνάει σπίτι και για αυτό ο πατέρας μου αντέδρασε έτσι.Πιαστ αυγό και κουρεφ το.
    Πρέπει να μάθουν πως να το χειρίζονται.Εγω ήδη νιώθω καλύτερα γιατί έχοντας διαβάσει τόσα πράγματα και έχοντας ακούσει τόσες απόψεις επι του θέματος ξέρω τι πρέπει να αντιμετωπίσω.Ξέρω οτι οι συμπεριφορές τις είναι τυπικές και προσπαθώ να μην αντιδρώ άσχημα και να εχω υπομονη.Αυτές τις μέρες τα έχουμε καταφέρει.Η αδερφή μου είναι πολύ πιο κοντά μου, είναι εκδηλωτική και ήρεμη σε γενικές γραμμές.Της λέω και εγω βλακείες να ξεχνιόμαστε και το πράμα δένει.Απο την άλλη τη μαμά μου τη σπρώχνει(τυχαίοοο).Λογικό αφού η μαμά μου δε μπορεί λίγο να χειριστεί.Όποτε είμαστε όλοι μαζί η μαμά μου είναι έτοιμη να βάλει τα κλάματα.Τόσο της κόβει.Χθες διαβάζοντας ενα βιβλίο που μου έστειλε ο αγαπητός pelariry μαζί με τη μαμά μου καταλήξαμε οτι και η μαμά μου έχει περάσει φάση μανίας.Αλλά δυστηχώς αυτή η γυναίκα έχει παραιτηθεί.Αν η ίδια δε βοηθήσει τον εαυτό της πως θα βοηθήσει το αδερφάκι μου?Επιμένω να της λέω οτι ο μόνος τρόπος να βοηθήσει είνια να αρχίσει και αυτή να πηγαίνει σε εναν ειδικό και να αρχίσει θεραπεία(εχω βαρεθεί να ακούω δικαιολογίες οτι δε μπορεί λόγω χρημάτων.Αν θες μπορείς.)

Τέλος πάντων δεν ξέρω τι με έπιασε αλλά απο την άλλη χαίρομαι που το μοιράζομαι ολο αυτό μαζί σας.Οι δικοί μου συγγενείς προσπαθούν να με πείοσυν να δικαιολογώ τη μαμαά μου και το μπαμπά μου για τις αντιδράσεις τους.ΟΧΙ!
    Δικαιολογώ ως εκεί που πρέπει οχι παραπάνω.Νιώθω ενα βάρος πάνω μου.Δε μπορώ να τους στηρίζω όλους δεν μπορώ.Τουλάχιστυον εκτονώνομαι.Σπαω και κανα ποτήρι αμα λαχει(έτσι και αλλιώς εγω θα τα μαζέψω τα σπασμένα :P)

Καλημέρα

Senior Member
    Originally posted by pelariry
    μπορείς να της δώσεις να διαβάσει αυτό, είναι ένας οδηγός αυτοβοήθειας:
    http://www.psychiatry24x7.gr/content/backgrounders/www.psychiatry24x7.tld/www.psychiatry24x7.gr/local/AnythingOrNothingGreek.pdf
    σε περίπτωση που δεχτεί να το διαβάσει θα της κάνει καλό. μπορείς να το διαβάσεις κι εσύ για να ενημερωθείς καλλίτερα.
    Φοβερός αυτός ο οδηγός αυτοβοήθειας pelariry!!!Σε ευχαριστώ!
    Μάκια...

Page 3 of 3 FirstFirst 123